31/3/15

ΤΕΛΟΣ οι διαπραγματεύσεις, αύριο Euro Working Group

ΤΕΛΟΣ οι διαπραγματεύσεις, αύριο Euro Working Group
Ταυτόχρονα τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Brussels Group και η ελληνική αντιπροσωπεία επιστρέφει από τις Βρυξέλλες, όπως συνέβη και στην Αθήνα με τα κλιμάκια που βρίσκονται εν Ελλάδι. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί αύριο τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group και από αυτό θα εξαρτηθεί εάν θα συγκληθεί στη συνέχεια έκτακτο Eurogroup για την κατάσταση στην Ελλάδα, εντός της εβδομάδας.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, είναι εάν έχει υπάρξει συμφωνία και εάν έχουν κλείσει τα εκκρεμή ζητήματα, αφού επικρατεί σιγή ασυρμάτου τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα, κάτι που προφανώς προκαλεί ανησυχία, μέχρι να διευκρινιστεί αρμοδίως.

Ωστόσο, οι δηλώσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τις οποίες προέβλεπε τη σύγκλιση του Euro Working Group, όσο και αυτές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα, που πρόβλεψε μιλώντας στο MEGA συμφωνία μέχρι την Τετάρτη, ίσως προαναγγέλλει ότι έχει υπάρξει ένας καταρχήν συμβιβασμός.

Παρόμοιοι θετικοί οιωνοί υπάρχουν και στο εξωτερικό, τόσο με τις δηλώσεις της Άγκελας Μέρκελ που τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ, καθώς επίσης και η συνάντηση στην καγκελαρία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ίσως παραπέμπει σε μια συμφωνία, το περιεχόμενο της οποίας μένει να διευκρινιστεί.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.