30/3/15

Οι πολιτικοί μπάτλερ του κ. Χάμμοντ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
Οι Βρετανοί δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ήττα, την οποία υπέστησαν από την ΕΟΚΑ.
Μας το κρατούσαν μανιάτικο ώς το σχέδιο Ανάν, όταν ηττήθηκαν εκ νέου, χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα αυτήν τη φορά.
Και τώρα συνεχίζουν να καθοδηγούνται από τα συμπλέγματά τους.
Απόδειξη τούτου συνιστά η επιλογή του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμμοντ να επισκεφθεί στα κατεχόμενα τον Ντερβίς Έρογλου, ανήμερα την 1η Απριλίου.

Καθόλου τυχαία, αφού ο στόχος της Βρετανίας είναι η ανατροπή των παραγώγων του Αγώνα της ΕΟΚΑ σε εθνικό, κοινωνικό και πολιτειακό επίπεδο. Θέλουν να ανατρέψουν την Ιστορία. Και τη μετατροπή της ήττας του αγώνα της ΕΟΚΑ και του δημοψηφίσματος του 2004 σε νίκη! Και για τους ίδιους και για τους Τούρκους, μέσω της ομοσπονδίας, που θα διχοτομεί την Κύπρο σε δυο ισότιμα συνιστώντα κράτη και θα τριχοτομεί την κυπριακή ΑΟΖ. Εξ ου και το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Φίλιπ Χάμμοντ με την παρουσία του στα κατεχόμενα. Ότι, δηλαδή, στην Κύπρο δεν υπάρχει ένα ενιαίο κράτος, αλλά δυο οντότητες, που θα συνεταιριστούν μεταξύ τους. Και διαλέγει να το πράξει την ημέρα της επετείου της ΕΟΚΑ.

Αληθές είναι ότι η βρετανική πολιτική ενισχύεται από το αγγλοτραφές κομματικό κατεστημένο, που υποβάλλει ηδονιζόμενο τα σέβη του στον εκάστοτε Ύπατο Αρμοστή και σε άλλους Άγγλους αξιωματούχους, για να αναρριχηθεί στην εξουσία. Όμως, τόσο ο κ. Χάμμοντ όσο κι η κυβέρνησή του δεν κατανοούν επί σειράν ετών κάτι πολύ απλό: Ότι οι θέσεις της κομματικής ηγεσίας και των Κυβερνήσεων της Κύπρου, καθώς και η ανοχή που επιδεικνύουν στις προκλήσεις του Λονδίνου, δεν εκφράζουν τους Έλληνες του νησιού.

Και κάτι άλλο: Η αγγλική πολιτική δεν εξυπηρετεί καν τα δυτικά συμφέροντα και δη εκείνα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Το είπαμε πολλάκις. Και το επαναλαμβάνουμε, για να το εμπεδώσουν οι Βρετανοί, οι Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί φίλοι μας, καθώς και οι ημέτεροι: Η ανθενωτική πολιτική της Βρετανίας στο παρελθόν προκάλεσε διαρκή προβλήματα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Και προκαλεί ακόμη, λόγω της «λύσης», την οποία το Λονδίνο επινόησε με την ομοσπονδία, για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα, καθώς και αυτά της Τουρκίας. Αλλά πάνω απ' όλα για να μας εκδικηθεί και να διαχειριστεί τα δικά του συμπλέγματα, που κληροδοτούνται από τη μια γενιά διπλωματών στην άλλη. Και θα συνεχίσει να δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας.

Ακούτε, κ. Χάμμοντ, ανεξαρτήτως εάν θα συναντηθείτε ή όχι με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, η ουσία δεν αλλάζει. Η βαρβαρότητα, κατά την περίοδο του Αγώνα της ΕΟΚΑ, που το στέμμα σας έχει επιδείξει σε βάρος του λαού μας, συνιστά μαύρη κηλίδα για την παγκόσμια ιστορία, για τη δημοκρατία και για εσάς τους ιδίους ως αποικιοκράτες, που δεν βρήκατε ποτέ τη δύναμη και την τόλμη να ζητήσετε συγγνώμη. Αντιθέτως, επιμένετε να μας διαλύσετε.

Η ευθύνη δεν είναι μόνο δική σας. Ανήκει και στους ημετέρους, οι οποίοι σας ανέχονται δίνοντάς σας, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, την εντύπωση ότι είναι ακόμη υπάλληλοι της Αυτής Μεγαλειότητος. Ο λαός, όμως, έχει και αξιοπρέπεια και περηφάνια και λεβεντιά. Είναι νοήμων. Και όταν θα έρθει η ώρα, θα δείτε ότι δεν θα επιτρέψει ούτε σε σας ούτε στους εν Κύπρω «πολιτικούς σας μπάτλερ» να μας στείλετε στο πυρ το εξώτερον. Θα βάλει βέτο στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην εφαρμογή ενός καθεστώτος κατοχικής αγγλοτουρκικής ομοσπονδίας, εμπνευσμένης από το Απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής. Γι' αυτό να είστε σίγουρος!

σημερινή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.