10/11/16

Ο αμερικανικός λαϊκισμός

Μέσα από την τηλεόραση έχουμε γνωρίσει την Αμερική του Bill Cosby, την Αμερική του «Sex and the City», την Αμερική του «Gossip Girl». Εάν θέλουμε, όμως, να καταλάβουμε την Αμερική που ανέδειξε ως 45ο Πρόεδρό της τον Donald Trump, πρέπει να δούμε τη σειρά «The Middle» που εκτυλίσσεται, υποτίθεται, στην Πολιτεία της Indiana — ίσως, ακόμη-ακόμη, να πρέπει να επικεντρωθούμε σε ένα επεισόδιο με πολύ χαρακτηριστική υπόθεση:  
Η πρωταγωνίστρια (σύζυγος και εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών) διαβάζει λάθος μια τιμή και αγοράζει μια κρέμα που, ενώ νόμισε ότι στοιχίζει 20 δολάρια, στην πραγματικότητα στοιχίζει 200 δολάρια. Για να μπορέσουν να είναι συνεπείς στην πληρωμή και στις άλλες υποχρεώσεις, τόσο η πρωταγωνίστρια όσο και ο σύζυγός της πιάνουν και δεύτερη δουλειά. Στο μεταξύ, ο σύζυγός της παύει να της μιλάει. 
Οι μέρες περνάνε, τα χρήματα συγκεντρώνονται, και οι δύο προσπαθούν — αλλά ο σύζυγος ακόμη σιωπηλός. Κάποια στιγμή, η πρωταγωνίστρια τον ρωτά αγανακτισμένη (παραφράζω από μνήμης εδώ): «Γιατί εξακολουθείς να μη μου μιλάς; Δεν ξέρεις πόσο έχω μετανιώσει; Δεν αναγνωρίζεις ότι έκανα τα πάντα για να διορθώσω το χαζολάθος μου;» Και ο σύζυγός της της απαντά: «Δεν σου κρατάω μούτρα. Απλώς δεν έχω διάθεση να μιλήσω. Νιώθω ότι έχουμε κάνει κάποιο βασικό σφάλμα στη ζωή μας, όταν μας βγάζει τόσο πολύ εκτός οικονομικού προγραμματισμού μια απρόοπτη οφειλή 200 δολαρίων».

Για τη συνέχεια Amagi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.