4/3/18

Δείτε το σημείο της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο Οι γονείς τους μεταβαίνουν στην Αδριανούπολη

  • (Φωτ.: live-events.gr)
Η συνοριακή γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας κοντά στο τελωνείο των Καστανιών βρίσκεται σε ένα σημείο δίπλα στη γέφυρα και δεν χωρίζεται από φράκτη. Λίγα μέτρα δίπλα από τη γέφυρα και σε μικρή απόσταση από το τελωνείο είναι το σημείο που συνελήφθησαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους αξιωματικούς.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα live-events.gr φαίνεται το ακριβές σημείο της σύλληψης.
Οι δύο στρατιωτικοί αποπροσανατολίστηκαν από την έντονη χιονόπτωση το πρωί της Πέμπτης και βρέθηκαν, για λίγα μέτρα, στην πλευρά της Τουρκίας. Τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα ανάμεσα στις δύο χώρες, ωστόσο λόγω του στρατιωτικού νόμου που εφαρμόζεται στη Τουρκία, αποφασίστηκε να τηρηθεί η επίσημη διαδικασία της σύλληψης και προφυλάκισης των δύο Ελλήνων. Στην απολογία τους οι δύο στρατιωτικοί υπογράμμισαν πως διέσχισαν τα σύνορα κατά λάθος, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Παρόντες στη δίκη οι γονείς των στρατιωτικών
Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει έφεση από την ελληνική πλευρά, προκειμένου οι δύο στρατιωτικοί να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στη χώρα μας. Εξάλλου, το κατηγορητήριο που τους βαραίνει είναι για «παράνομη είσοδο στην Τουρκία», παρά τα σενάρια που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας για κατασκοπεία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.gr, οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης, θα περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να βρεθούν και στη δικαστική αίθουσα. Ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

4 σχόλια:

  1. Κύριε Καλεντερίδη, σχολιάσετε σας παρακαλώ τις δηλώσεις του κ. Δρούγου, περί τζιπ, απαγωγής, ακόμα και ξυλοδαρμού των στρατευμένων μας. Μπορείτε να τις βρείτε τόσο στον λογαριασμό του στο fb όσο και στο youtube. Δεν είναι ο μόνος: τα ίδια σχολίασε και ο δημοσιογράφος κ. Μπογδάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συγχαιρω που αντεχεις και ακους το νεκροθαφτη προποαγανδιστη του ΝΑΤΟ κο Δρουγο. Τωρα γι αυτα που λεει ειναι μαλλον η αληθεια και βεβαια η ανυπαρξια αντιδρασεως απο τυς ΝΑΤΟικους θεσμους (φαντασου ειναι "συμμαχοι " οι Τουρκοι με τους Ελληνες) ειναι λιαν υποπτη......

      Διαγραφή
  2. Αληθεύει ότι τα όπλα των στρατιωτών είναι άδεια και μόνο σε σφραγισμένη τελαμόνα υπάρχουν πυρομαχικά; Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε παλιά. Ως εκ τούτου δεν έχουν καμιά δυνατότητα αντίδρασης οι δικοί μας...
    Σε εκείνη την περιοχή δεν υπήρχε ο συρμάτινος φράκτης για απόφυγεί εισόδου λαθρομεταναστών; Κάτι δεν ταιριάζει...
    Η ώρα που έγινε μοιάζει πιο πολύ με προσχεδιασμένη επιχείρηση.
    Ήδη από το συμβάν με το Γαύδος είχε αναφερθεί ότι σχεδίαζαν την σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών...και την ανταλλαγή τους αργότερα.
    Κανείς δεν το σκέφτηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το σημειο ειναι αυτο με την γεφυρα....αν....ειναι αστειο..με το...χαθηκαμε.Δηλαδη τι επρεπε ναναι για να μην χαθεις.το Σινικο τειχος..???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.