27/3/18

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Αγκυρα: Αν πάρετε τους ρωσικούς S-400 ξεχάστε τα αμερικανικά F-35

  • (Φωτ.: EPA / STR)
Πρόβλημα φαίνεται να έχει η Τουρκία με την παραγγελία των F-35 από τις ΗΠΑ καθώς όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως εάν θέλει τα αμερικανικά μαχητικά θα πρέπει να ξεχάσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400!

Το ρεπορτάζ που υπογράφει η Cansu Çamlıbel, αναφέρει πως υπάρχει πρόβλημα με την παραγγελία των 100 μαχητικών.
Ο Τραμπ φέρεται να έδωσε το τελεσίγραφο κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ερντογάν πριν από λίγες μέρες. Ωστόσο ανάλογη επισήμανση δέχθηκε και η τουρκική επιτροπή εξοπλισμών που ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να συζητήσει για την εξαγορά των F-35.
Η εμπλοκή φαίνεται να έχει αλλάξει τα σχέδια της Άγκυρας που παρά το ό,τι θέλει τους S-400 φαίνεται να προτιμά την αγορά των F-35. Κάτι που μπορεί να συμπεράνει κανείς και από την τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι περί «συνέχισης των συνομιλιών των ΗΠΑ με το σύστημα πυραύλων Patriot» αλλά και για την επιθυμία της Τουρκίας «να αγοράσει συστήματα αεράμυνας από την γαλλοιταλική κοινοπραξία Eurosam».
Εξάλλου, όπως παραδέχθηκε ο Χαμί Ακσόι οι S-400 Triumph «δεν μπορούν να ενσωματωθούν στα συστήματα του NATO».

2 σχόλια:

  1. Ο σουλτανος λοιπον, αν επιλεξει f-35 και ακυρωσει τους s400, θα εξοργισει τως ρωσους. Αυτοι με τη σειρα τους θα πεταξουν τους τουρκους απο τη βορεια συρια και θα ενισχυσουν τους κουρδους. Και, να που θα δημιουργηθει μια αυτονομη κουρδικη περιοχη. Προβληματα λοιπον για το σουλτανο. Να δουμε πως θα τα λυσει, γιατι ο πουτιν δεν ειναι ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και S-400 , F-35 , Patriot , αντιβαλλιστικους , αεροπλανοφορο και 40 συμφωνιες με Γερμανια , πυρηνικο σταθμο ,χωρια η δικη της παραγωγη.
    Μπορουμε να στοιχηματιζουμε αν θελετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.