6/3/18

Η κατάθεση του μεσάζοντα και τα sms στον Καμμένο για τα όπλα της Σαουδικής Αραβίας

Σταυρόπουλος Λάμπρος
Διαβιβάστηκε στην Βουλή η κατάθεση του Β. Παπαδόπουλου - Ενσωματώθηκε στην δικογραφία κατά του υπουργού Αμυνας
Διαβιβάστηκε στην Βουλή η κατάθεση του φερόμενου ως «μεσάζοντα» Β. Παπαδόπουλου στον εισαγγελέα Διαφθοράς, η οποία και ενσωματώθηκε στην δικογραφία για την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. Η κατάθεση φέρεται να καταλαμβάνει μόλις μιάμιση σελίδα παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ μιλούσαν για κατάθεση η οποία διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική κλήση από την εισαγγελία ο κ. Παπαδόπουλος δεν είχε εμφανιστεί με αποτέλεσμα η δικογραφία να διαβιβαστεί στην Βουλή χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτήν η κατάθεσή του. Τελικά ο κ. Παπαδόπουλος προσήλθε και κατέθεσε στον εισαγγελέα και έτσι η κατάθεσή του έφτασε στην Βουλή για να ενσωματωθεί στην δικογραφία Καμμένου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται στην κατάθεσή του να μην αρνείται ότι η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Διευθύνσεων του ΥΠΕΘΑ ήταν κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης επιφυλακτική ως προς την εξουσιοδότησή του από την Σαουδική Αραβία και ότι ενώ κατέθεσε ο ίδιος τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη για τα 300.000 βλήματα, η ΓΔΑΕΕ αμφισβητούσε την εξουσιοδότησή του αυτή. Όσον αφορά τον κ. Καμμένο, ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι τον συνάντησε μια φορά παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Αποστολάκη στο υπουργείο στις αρχές του 2016.
Κι ενώ η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν με τη ΓΔΑΕΕ να αμφισβητεί την εξουσιοδότησή του ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να λέει στην κατάθεσή του ότι τον Αύγουστο του 2017 δέχθηκε τηλεφώνημα από αξιωματικό της ΓΔΑΕΕ ο οποίος του έκανε γνωστό ότι κλιμάκιο από την Σαουδική Αραβία επιθυμούσε να κάνει επιθεώρηση του υλικού και ότι ο ίδιος αντέτεινε ότι είχε ήδη επιθεωρήσει το υλικό, ενώ διαμαρτυρήθηκε για το ότι ο εν λόγω αξιωματικός στις συνομιλίες του με τον μεταφορέα του υλικού έκανε λόγο για 100.000 βλήματα και όχι 300.000. Κάτι, για το οποίο φέρεται ο κ. Παπαδόπουλος να ενημέρωσε τον υπουργό Άμυνας με SMS. 
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.