4/10/19

Οι Σύροι που πλούτισαν από 12 εκατ. πρόσφυγες, το λαθρεμπόριο και τα... πάρτι στη Μύκονο!

Μόνο οι πολύ πλούσιοι και οι φτωχοί έχουν απομείνει στη Συρία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ
Panama Papers

Το καλοκαίρι ένα ζευγάρι αδελφών από τη Συρία ταξίδεψε στην Ευρώπη.
Αλλά δεν κατέφτασε μέσω ενός ναυαγίου στο Αιγαίο, όπως έφτασαν οι περισσότεροι πρόσφυγες, αλλά προσγειώθηκαν στις Κάννες.
Η μεταφορά τους έγινε με ένα αεροπλάνο, αφού πρώτα είχαν επισκεφτεί τη Μύκονο για ένα... πάρτι!
Σύμφωνα με νέα ανάλυση των Financial Times, η περίπτωση των Mohammad και Ali είναι διαφορετική, από αυτή πολλών Σύρων προσφύγων, καθώς είναι οι γιοι του πλουσιότερου ανθρώπου της Συρίας, του Rami Makhlouf, ο οποίος είναι επίσης ο ξάδελφος και ο συμπατριώτης του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad.
Πριν από τον πόλεμο που ξέσπασε το 2011, ο Makhlouf θεωρήθηκε ότι ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της οικονομίας της Συρίας παρά το γεγονός ότι από το 2008 βρίσκεται υπό διεθνείς κυρώσεις.
Ο 50χρονος μεγιστάνας θεωρήθηκε από καιρό ως τραπεζίτης του καθεστώτος, αλλά πρόσφατα έχασε την εύνοια, με πολλούς ανταγωνιστές να έχουν την ευκαιρία να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του.
Ο βίαιος εμφύλιος πόλεμος έσπασε τον κοινωνικό ιστό της Συρίας, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με περισσότερους από 12 εκατομμύρια ανθρώπους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η οικογένεια Assad, αυτοκρατορικοί ηγεμόνες για σχεδόν πέντε δεκαετίες, έχουν εξαντλήσει τους επαναστάτες, αφήνοντας τους τζιχάντες στην ένοπλη αντιπολίτευση.

Για τη συν'εχεια BankingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.