18/10/19

Τα 13 σημεία της Συμφωνίας ΗΠΑ - Τουρκίας για τη Βόρεια Συρία


Ο τουρκικός στρατός θα έχει τον κύριο έλεγχο στην «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, όπως προκύπτει από το κείμενο της Συμφωνίας ΗΠΑ - Τουρκίας, το οποίο σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ διέρρευσε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ζώνη ασφαλείας θα επιβληθεί ως επί το πλείστον από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», προβλέπει η Συμφωνία στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά για την πόλη Κομπάνι, όπως είχε υποστηρίξει ο Μάικ Πένς.
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι θα υπάρξει «εκ νέου συλλογή των βαρέων όπλων YPG και απενεργοποίηση των οχυρώσεών τους και όλων των άλλων θέσεων μάχης».
Αυτά είναι τα 13 σημεία της Συμφωνίας όπως τα μεταδίδει το Al Jazeera, επικαλούμενο το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Joint Turkish-US statement that followed Pence-Erdogan meeting
(Shared by Turkish foreign ministry sources)

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Οι ψευτονταήδες, στα ίσα δεν είναι ικανοί για τίποτα. Έβαλαν τον ανεκδιήγητο Τράμπ να επιβάλει στους Κούρδους να καταστρέψουν τις οχυρώσεις τους, τώρα να παραδώσουν τον βαρύ οπλισμό τους για να είναι εύκολο το έργο των βάρβαρων τούρκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν τηρησουν αυτα οι Κουρδοι ?? Τι θα τους κανουν ?? Πολεμο ?? Τωρα τι τους εκαναν ??
    Θα ..βομβαρδισει ο Τραμπ τους Κουρδους ?? Ας το ..κανει !!! Θα γελαει ολη η Γη...Θα κανει η Τουρκια...πολεμο ?? Τωρα τι κανει ?? Θα βομωαρδισουν οι ..Ρωσοι ??? Ας το κανουν!!! Οτι κερδισαν σε αξιοπιστια θα το χασουν σε μια μερα !!! Τζαμπα πολεμησαν τοσα χρονια.θα τους σφαξει ο Ασαντ ?? Ας το κανει.Χαθηκε αν συμμαχισει με τουρκους.. Χαζα χαζα οι Κουρδοι αν θελουν..αν....τους εχουν ολους στο χερι αν θελουν να γινει Βιετναμ...κι ολοκαυτωμα.
    Το τι θελουν ..θα φανει..
    Αν το κανουν Κουγκι...μπορει να τα φερουν ολα αναποδα.Αλλα θελουν ? Ολοι εχουν προεξωφλησει οτι ειναι οι μονοι που χανουν...Αν το ..αντεχουν οκ...Ας δωσουν στον Ερτογαν και βραβειο οι ..ιδιοι....Νομπελ ειρηνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζούμε στιγμές προ του Β ΠΠ ! Δυο χώρες διαμοιράζουν τα ιμάτια μιας τρίτης χώρας και αυτο θεωρείται απο τις μεγάλες δυνάμεις ως έγκυρο νομικώς και ηθικώς ! Εποχές Τσαμπερλαιν και Τσεχοσλοβακίας ζούμε,Δεν υπάρχει όμως Τσώρτσιλ,Εξεπλάγην απο τη θέση της Ρωσίας για την καταφανώς παράνομη και προκλητική Τουρκοαμερικανικη συμφωνία ντροπής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.