9/10/19

Έντονη κινητικότητα υπέρ των βορειοηπειρωτικών δικαιωμάτωνΟι πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σε διεθνές επίπεδο, σχετικά με τις εγγυήσεις που πρέπει να αποδώσει η Αλβανία όσον αφορά τα δικαιώματα των Ελλήνων της, φαίνεται πως προμηνύουν μια δυναμική στάση του επίσημη ελληνικού κράτους.
Ιδιαίτερα το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό αποτελεί την κορωνίδα όλων όσων μπορούν να ακολουθήσουν. Υπό αυτές τις ευνοϊκές συνθήκες, μπορεί να ανοίξει μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική για όλους τους πολίτες της χώρας, με κύριο παράγοντα την εφαρμοσμένη δημοκρατία.

Όχι μόνον δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος της περιθωριοποίησης, αλλά αντιθέτως αλλάζει η στάση με την οποία λειτουργούν οι θεσμοί. Δομείται εξαρχής το δίκαιο και σταθεροποιείται η ανάπτυξη, αφού αποφεύγονται τυχόν τριβές μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η Ενωμένη Ευρώπη ως οργανισμός, αλλά και ως πυρήνας προστασίας απέναντι σε επιδιώξεις τρίτων στα εδάφη της,έχει την ισχύ να ωθήσει την ανάπτυξη της οικονομίας. Μέσω ειδικών κονδυλίων και προγραμμάτων, προάγει τον πολιτισμό, ενδυναμώνει τουριστικά την κάθε περιοχή, με βάση την ατομική της ιδιαιτερότητα.

Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί (πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά) θα μπορέσουν να κρατήσουν στον τόπο τους γηγενείς κατοίκους έχοντας ως μέσο τη θάλασσα. Ενώ οι περιοχές με εύφορο έδαφος, κάλλιστα μπορούν να καλλιεργηθούν από τους ντόπιους πληθυσμούς.

Το τελευταίο διάστημα είναι έντονη η αλλαγή στην αντιμετώπιση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από το εθνικό κέντρο, μολονότι και στο παρελθόν είχαν γίνει κάποιες όχι τόσο δυναμικές αναφορές.

Ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της έντονης κινητικότητας, η οποία με ουσιώδη βήματα, δύναται να οδηγήσει τους Βορειοηπειρώτες σε μια νέα πορεία πλεύσης.

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο1 σχόλιο:

  1. ακόμα στα....δικαιώματα έμειναν οι ...βορειοηπειρώτες....πολλοί αυτοονοματίζονται όπως και στο καιρό του Χότζια..."μειονοτικοί"....οι πάντες διεκδικούν στον πλανήτη...μάλλον δε θέλουν λεύτερη την πατρίδα τους...κρίμα που τρέχαμε και κινδυνεύαμε για ....μειονοτικούς...αλλά με τέτοιες αναρτήσεις από ανθρώπους που τελευταία γνώρισαν το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα που παραμένει εκκρεμές (τι άλλο ? παρά το εδαφικό), τι να περιμένει κανείς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.