16/10/19

Ιράν - Χτυπημένο πετρελαιοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα: νέες αποκαλύψεις;

15 Οκτωβρίου 2019 20:41 UTC  
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η επίθεση στο δεξαμενόπλοιο SABITI διεξήχθη από ένα ή περισσότερα κράτη.
Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif δήλωσε ότι οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν μέχρι τώρα απέδειξαν ότι η επίθεση εναντίον του SABITI διεξήχθη από ένα ή περισσότερα κράτη. «Η έρευνα συνεχίζεται και δεν θα κατηγορήσουμε κανένα κράτος έως ότου να έχουμε αυθεντικά αποτελέσματα».

Ο Ζαρίφ επεσήμανε ότι η επίθεση στο ιρανικό πετρελαιοφόρο ήταν μια «εκλεπτυσμένη» πράξη υποστηριζόμενη από κάποιο «κράτος».
Όσον αφορά την προθεσμία των τεσσάρων μηνών που έδωσε η Ειδική Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) στο Ιράν, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας δήλωσε: «Έχουν ήδη ληφθεί παραγωγικά μέτρα στο Ιράν για την επόμενη διάσκεψη της FATF. Το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν περισσότερη ελαχιστοποίηση των ζημιών στη χώρα».
Ερωτηθείς αν ο αδελφός του πρίγκιπα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πήγε στο Ιράν, ο κ. Zarif είπε όχι. «Ελέγξαμε τις πληροφορίες σχετικά με αυτό και αυτή η είδηση δεν είναι αυθεντική».


1 σχόλιο:

  1. Το πλοίο μαλλον χτύπησαν Ισραηλινοί σύμφωνα με ιστοσελίδες πολυ ψαγμένες που εχουν βάση σε κατι νησιά της Ερυθραίας.Μαλλιστα τη βάση την απέκτησαν οταν ο Προδρος της Ερυθραίας αρρώστησε και πήγε στο Τελ αβιβ να γιατρευτεί ... Πατήστε Ισραήλ Ερυθραία στο φίλο μας το γκουγκλη ! Ολόκληροι τόμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.