23/10/19

Σενέρ Λεβέντ προς Γ.Γ. ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού: Αν ήσουν πράγματι κομμουνιστής, δεν θα ονειρευόσουν να συνεργαστείς με τη φασιστική και κατοχική κυβέρνηση της Τουρκίας;

Αν είναι σωστές οι μεταφράσεις που γίνονται για εμάς από τον ελληνοκυπριακό Τύπο. Αν δεν υπάρχει κανένα λάθος σε αυτές. Και αν τα είπες πράγματι αυτά κύριε Άντρο Κυπριανού. Λυπάμαι πολύ. Κοίτα τι είπες: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και στην Ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι είναι βλακεία να νομίζουμε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα η οποία μπορεί να αποκλειστεί από το φυσικό αέριο»
Άρα βγάζεις και εσύ ένα τέτοιο μερίδιο στην Τουρκία από αυτήν την εισβολή της, που θεωρείς ότι βαδίζει προς τη νίκη. 
Πιάνεσαι από αυτό το κακό παράδειγμα για να αποδείξεις την ορθότητα των απόψεών σου. Αφού εξήγαγες αυτό το συμπέρασμα από αυτήν την ντροπιαστική εισβολή, η «νίκη» της Τουρκίας πρέπει να σε έχει ικανοποιήσει πολύ. Δηλαδή, λες το εξής στην κοινότητά σου: «Κοιτάξτε ιδού. Η Τουρκία δεν μπλοφάρει, κάνει αυτό που λέει. Θέλετε να μας κάνει τα ίδια;».

 Είδα πολλά κομμουνιστικά κόμματα στον κόσμο. Αλλά δεν είδα κάποιο το οποίο να έχει μια τόσο μίζερη σκέψη. Και, μάλιστα, γιατί σε αποκαλώ κομμουνιστή; Τι σχέση έχεις εσύ με τον κομμουνισμό; Αν ήσουν πράγματι κομμουνιστής, μήπως θα ονειρευόσουν να συνεργαστείς με τη φασιστική και κατοχική κυβέρνηση της Τουρκίας; 
Όμως, δεν φταις εσύ. Φταίνε εκείνοι που σε έφεραν επικεφαλής του κόμματος αυτού. Προσπαθείς να καλοπιάσεις εκείνον τον φασίστα, φανατικό ισλαμιστή κατακτητή, αντί να αγωνιστείς εναντίον του. 
Ξέροντας ότι η Τουρκία κλείνει όλους τους δρόμους που έχουμε για λύση σε αυτό το νησί, προσπαθείς πολύ να την αθωώσεις σε κάθε ζήτημα, απλώς και μόνο για να κάνεις αντιπολίτευση ή για να σε θεωρήσουν οπαδό της λύσης και της ειρήνης οι Τουρκοκύπριοι. 
Ιδού, ο κατακτητής και ο εισβολέας είναι εδώ. Δεν έμεινε τίποτε που δεν μας έκανε εδώ και 45 χρόνια. Εσύ έχασες το έδαφός σου. Εγώ έχασα την ελευθερία μου. Να είσαι ευχαριστημένος που βρίσκεσαι στην ελεύθερη περιοχή. Δεν υποφέρεις όσα υποφέρουμε εμείς στην κατεχόμενη περιοχή. Αλλά τουλάχιστον, μην εμποδίζεις τον αγώνα που διεξάγουμε εναντίον αυτού του κατακτητή. Δεν θέλουμε άλλη χάρη. 
Εσύ είσαι ένας πολίτης της αιχμάλωτης Κύπρου που έτυχε υποδοχής στο σπίτι του κατακτητή στην Άγκυρα. Εγώ είμαι ένας δημοσιογράφος, τον οποίο θέλει να λιντσάρει ο κατακτητής που σε φιλοξένησε, αποκαλώντας με «προδότη της πατρίδας». 
Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Οι κόσμοι μας είναι διαφορετικοί. Τι σχέση έχεις εσύ με τους κομμουνιστές. Αν ήσουν κομμουνιστής, τώρα θα αναζητούσες το δίκαιο των αθώων, οι οποίοι υποφέρουν τόσα χρόνια στις φυλακές του Ταγίπ Ερντογάν. Δεν θα σταματούσες ποτέ να αναφέρεσαι σε αυτό, στην Ευρώπη, όπου τα μέλη σας κάθονται στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα άρχιζες εκστρατεία απελευθέρωσης εκείνων των κρατουμένων. 
Αλλά πού είναι; Δεν έχεις καμία σχέση με τον διεθνισμό. Από τη μια δεν τα κάνεις αυτά και από την άλλη έρχεσαι και μας προτείνεις συνεργασία στο φυσικό αέριο με μια φασιστική κυβέρνηση. Και, μάλιστα, τρομάζοντας τον λαό. Κοιτάξτε, μην το παίρνετε ελαφρά, ο Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει αυτό που λέει! Τρόμαξε τον λαό. Τρόμαξέ τον! Τρόμαξέ τον να γονατίσει! Να κατεβάσει τα πανιά. Να παραδοθεί! Αν αύριο του πει «θέλω και την Πάφο», να δώσει και την Πάφο!
Νόμισες ότι είναι τόσο απλές αυτές οι υποθέσεις Άντρο; Δεν αντιλαμβάνεσαι πώς ο Ταγίπ Ερντογάν σπρώχνει την Τουρκία στο τέλμα; Ή μήπως νομίζεις ότι όλα τέλειωσαν και η Τουρκία πέτυχε μια νίκη; Δεν βλέπεις ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένα πιόνι της ντάμας της Αμερικής και της Ρωσίας; 
Μήπως μπορεί να βγει εύκολα από αυτό το τέλμα στο οποίο μπήκε; Ειδικά αν πρόσθεσε στον στρατό του τους πλιατσικολόγους ψυχασθενείς τζιχαντιστές. 
Μήπως δικαιούσαι κύριε Άντρο να αποδεικνύεις την ορθότητά των απόψεών σου, τρομάζοντας τον λαό και να τον αναγκάζεις να συνεργαστεί με τον επί 45 χρόνια κατακτητή του; Αφού ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πιόνι της Αμερικής και της Ρωσίας, αυτές να κοιτάς εσύ. 
Αν ο κύριος Πούτιν δεν του έλεγε «ορίστε, μπες στο Αφρίν, είναι δικό σου το Αφρίν», μήπως θα μπορούσε να κατακτήσει το Αφρίν; 
Γιατί δεν τα λαμβάνεις καθόλου υπόψη αυτά όταν μιλάς για το φυσικό αέριο; Αν δεν του πουν χτύπα εκείνοι, μήπως θα χτυπήσει την Κύπρο; 
Φυσικά, σίγουρα εσύ τάσσεσαι υπέρ του χτυπήματός του για να αποδειχθεί ότι έχεις δίκαιο. Για να μπορείς να πεις «είδατε, είχα δίκαιο, μακάρι να με ακούγατε»! 
Φαίνεται ότι δεν ξέρεις καθόλου τι σημαίνει να πλαγιάζεις στο κρεβάτι μαζί με φίδια. 
Μακάρι να έπαιρνες παράδειγμα από τον Στάλιν. Έκανε συμφωνία με τον Χίτλερ. Και τι έγινε; Τι καλό είδε; Τι άλλο είδε εκτός από μια τρομερή τραγωδία; 
Ο Χίτλερ ούτε συμφωνία έλαβε υπόψη, ούτε τίποτα. Χτύπησε την Σοβιετική Ένωση. Κρέμασε, έσφαξε, δολοφόνησε. 
Οι Σοβιετικοί έδωσαν πέραν των είκοσι εκατομμυρίων θυμάτων σε εκείνον τον πόλεμο. Φυσικά, στο τέλος, κέρδισαν τη νίκη. Όμως, πέρασε στην ιστορία αυτή η μεγάλη γκάφα του Στάλιν, ο οποίος εμπιστεύτηκε τον Χίτλερ.
Εδώ και χρόνια μαίνεται ένας πολύ αιματηρός πόλεμος δίπλα μας. Μην μας προτείνεις να συνεργαστούμε με έναν από τους πρωταγωνιστές αυτού του πολέμου. Στάσου όρθιος, ως άνδρας. Φρόντισε να αγωνιστείς. Να σε θυμάται η Ιστορία ως ένα αξιοπρεπές άτομο!
Πηγή: Πολίτης Κύπρου

5 σχόλια:

  1. Αντί να τα λέμε εμείς οι Έλληνες της Ελλάδας και της Κύπρου τα λένε οι <>κύπριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να διαβάζεις το άρθρο και να νοιώθεις διπλή ντροπή για τα καθάρματα που εκλέγουμε στα κοινοβούλιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτικο κομμα εικαι αυτο πουχει κι ανοησιες.
    Μερικες κατουρημενες ποδιες..και μερικοι παλαιολιθικοι ινδιανοι πριν ανακαλυφθει η γεωργια. Οτι λενε ειναι γιατι θελουν να υπαρχουν...γιατι κανεις δεν θα τους προσεχε αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. How can you not get it yet....AK is a Turkish agent. He works for E. He was promised by E to become the governor of Cyprus after he delivers it to him. There is a lot more going on under your nose .... good luck

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.