5/10/19

Ετοιμάζεται για "ντου" στη Συρία ο Ερντογάν



Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορική και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, όπου η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον δεν έχουν ακόμη εγκαθιδρύσει μια σχεδιαζόμενη «ασφαλή ζώνη».
«Κάναμε τις προετοιμασίες μας, κάναμε τα επιχειρησιακά μας σχέδια, δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορικές και χερσαίες ενέργειες και πως αυτές μπορεί να αρχίσουν «ακόμη και σήμερα ή αύριο».

Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία από κοινού με την Τουρκία, όμως η Άγκυρα έχει δηλώσει πως δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο και έχει επανειλημμένα απειλήσει να πραγματοποιήσει εκεί στρατιωτικές επιχειρήσει

Αντίδραση
Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι «δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν τυχόν απρόκλητη (τουρκική) επίθεση σε γενικευμένο πόλεμο» για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους στη βορειοανατολική Συρία.


ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

6 σχόλια:

  1. Το σενάριο εισβολής σίγουρα κερδίζει έδαφος ειδικά μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι τα εσωτερικά θέματα επηρεάζουν τις αποφάσεις αλλά τις επισπεύδουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε να αποσύρει τις 40.000 στρατό από την Κύπρο να τους στείλει να πολεμήσουν στην Συρία. Μέχρι να δημιουργηθεί η Κουρδία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντου σε ολα Ερτογαν...Αριμπα...
    Οποιος θελει ...ας υπερασπιστει ..τον εαυτο του..
    Καμμια Αιγυπτος και κανενα Ισραηλ η αλλη χωρα δεν θα πεθανει γιαυτους που δεν θελουν να υπερασπιστουν τον εαυτο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για να κανει Ντου ο Τουρκος σε ενα ετοιμοπολεμο και πολυεμπειρο στρατο οπως τον Συριακο θα πρεπει να ειναι καλα το παιχνιδι στημενο (βλεπε Κυπρος) ειδαλως το κιοτεμα θα ειναι μη μετρισιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα κανει στον Συριακο στρατο. Στους Κουρδους θα κανει τους συμμαχους των Αμερικανων.Ο στρατος της Συριας ειναι με Ρωσους και Ιρανους πιο περα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.