11/10/19

_____

10 σχόλια:

  1. Κάθε ηρωικό πρότυπο και μοτίβο μάλλον είναι αντιπαθέστατο στη δύση του νεοφιλελευθερισμού, γεγονός αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικές φεμινίστριες υπήρχαν ανέκαθεν και υπάρχουν και τώρα στην δύση.
    Οι φεμινίστριες της δύσης ανέκαθεν υπερασπίζονταν και προωθούσαν την εξίσωση των γυναικών με τους άνδρες, και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών.
    Ειδικά στην Γαλλία το φεμινιστικό κίνημα συνέβαλε σημαντικά στην διαμόρφωση θέσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κούρδων (ανδρών και γυναικών.)
    Εκτιμώ ότι είναι άστοχος ο συσχετισμός και παραλληλισμός της νεαρής Κούρδισας αγωνίστριας με την νεαρή Γκρέτα από την Σουηδία γιατί.
    1)Στη Δύση δεν προβάλλεται η Γκρέτα επειδή απλά είναι ένα νέο κορίτσι.Η Γκέτα είναι εκπρόσωπος των νέων ανθρώπων που διαμαρτύρονται για την περιφρόνηση των κρατούντων (πχ ο Ντόναλτ Τράμπ) στα περιβαλλοντικά προβλήματα και ιδιαίτερα στην κλιματική αλλαγή .
    2) Θα μπορούσε κάλλιστα στη θέση της Γκρέτας να είναι ένα νεαρό αγόρι ως εκπρόσωπος των νέων ανθρώπων που διαμαρτύρονται για την κλιματική αλλαγή.
    3)Είναι πολύ φυσικό η Δύση να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κλιματική αλλαγή και γενικά για το περιβάλλον , καθότι στις ιδιαίτερα βιομηχανικές χώρες όπως η βόρεια Ευρώπη η ρύπανση της ατμόσφαιρας των υδάτων και του εδάφους είναι πλέον αισθητή.
    4)Στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην βόρεια ένα πολύ σημαντικό μέρος των νέων ανθρώπων έχει συνειδητοποιήσει ότι ο άνθρωπος βρίσκεται μεν στο ποιο υψηλό επίπεδο της οικολογικής πυραμίδας, όμως δεν είναι κατακτητής της φύσης, είναι μέρος αυτής, και η επιβίωση του είναι σε άμεση συνάρτηση με την περιβαλλοντική προστασία.
    Αντίθετα στην Ελλάδα διατηρείται ακόμη σε σημαντικό βαθμό μια αντίληψη- που διαμορφώθηκε στον προηγούμενο αιώνα- σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος είναι κυρίαρχος της φύσης,δεν υπάρχει οικολογική κρίση, η τεχνολογία εν ονόματι της ανάπτυξης μπορεί να παράγει νέους πόρους αν εξαντληθούν οι παλιοί.Αυτές οι αρχές δημοσιοποιήθηκαν αρχικά στην ίδια εποχή που ο καθηγητής στο Σικάγο Μίλτον Φρήντμαν διατύπωσε τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του για την οικονομία.
    Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η άποψη που θέλει τον άνθρωπο κυρίαρχο της φύσης, και που μπορεί με την τεχνολογία εν ονόματι της ανάπτυξης (της οικονομίας) να παράγει νέους πόρους,συμβαδίζει και εξυπηρετεί τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του Μιλτον Φρήντμαν για την οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σοβιετικός στόλος που βύθιζε τα πυρηνικά απόβλητα με κανονιοβολισμούς ( επειδή μερικα κάνιστρα δεν βυθιζόντουσαν μόνα τους, μαρτυρίες ρώσων ναυτών ) , η μόλυνση του Δούναβη είναι μονάχα δύο παραδείγματα της καταστροφής του περιβάλλοντος που προκάλεσε ο ....νεοφιλελευθερισμός . Ρε τι ακούμε το 2019!!!

      Διαβάστε εδώ και οι δύο κακομοίρηδες, για την καταστροφή του περιβάλλοντος των σοσιαλιστών.

      The Dead Hand: The Untold Story of the Cold War Arms Race and Its Dangerous Legacy  

      Διαγραφή
    2. Αri Gold (11 Oκτωβρίου 2019 4.22 μμ)
      Αυτά που μου γράφεις για σοβιετικό στόλο για πυρηνικά απόβλητα για κανονιοβολισμούς για μόλυνση του Δούναβη δεν έχουν καμιά σχέση με το μικρό κείμενο του Ιωάννη Βούρα, που αναφέρεται στον φεμινισμό στην ελευθερία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην Γκρέτα, και στην δύση.Δεν έχουν επίσης καμιά σχέση με το δικό μου σχόλιο που αναφέρεται σε όλα όσα έγραψε ο Βούρας.
      Εκτιμώ ότι αδυνατείς να καταθέσεις άποψη για οτιδήποτε άλλο πέραν του «κακού» κομμουνισμού και του «καλού»» αντικομμουνισμού.
      Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι ο κομμουνισμός ουσιαστικά καταργήθηκε από μόνος του το 1990, και ως εκ τούτου ο αντικομμουνισμός είναι άνευ αντικειμένου στην εποχή μας.
      Με την κοινή λογική ο άνθρωπος αντιτίθεται σε κάτι υπαρκτό που ερμηνεύεται ως απειλή ως κίνδυνος κλπ.Αντίθετα από τον ανύπαρκτο σήμερα κομμουνισμό δεν απειλείται κανείς δεν κινδυνεύει κανείς.
      Επειδή δυσανασχετείς με την αναφορά μου στον νεοφιλελευθερισμό σου προτείνω να ερευνήσεις μόνος σου αυτά που αναφέρω από την τρίτη παράγραφο και μετά για να διαπιστώσεις την σχέση του νεοφιλελευθερισμού με την αρχή που θέλει τον άνθρωπο κυρίαρχο της φύσης και την άνευ όρων ανάπτυξη (οικονομική).

      Διαγραφή
  3. Η Γκρετα φιλε μου εχει πισω της ολοκληρο Σωρος και ΜΚΟ ασε που οι γονεις της ειναι σημαινοντα μελη της βιομηχανικης κοινοτητος.
    Διαβασε πως την ξεβρακωσαν οι Ανονυμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιάς 11 Οκτωβρίου 2019 3.37 μμ.
      Η Γκρέτα δεν αποκλείεται να έχει πίσω της κάποιο Σώρος κλπ.Αυτό δεν εξαλείφει την φεμινιστική και την περιβαλλοντική διάσταση του θέματος, δεν εξαλείφει την φεμινιστική δράση στη δύση, δεν εξαλείφει την περιβαλλοντική ευαισθησία των πολιτών στις αναπτυγμένες βιομηχανικές χώρες της δύσης.
      Στα ξεβρακώματα που αναφέρεις δεν συμμετέχω για λόγους σοβαρότητας.
      Με την σειρά μου σου θέτω δυο ερωτήματα που είναι επίκαιρα καθότι τέθηκαν στο σημείωμα του Ιωάννη Βούρα.
      1)Ποια είναι η άποψη σου για την κλιματική αλλαγή;
      2)Ποια είναι η άποψη σου για το φεμινιστικό κίνημα στην Ευρώπη;

      Διαγραφή
    2. @ Χρηστος.
      Επειδη χρηστο μου ειμαστε παλιοι εδω μεσα και εχουμε δειξει δειγματα μην προσπαθεις ως συνηθως να μπερδεψεις και να θολωσεις τα σχολια που ιδεολογικα δεν σου αρεσουν.
      Ουθτε για κλιματικη αλλαγη μιλησα ουτε για φεμινιστικα κινηματα.
      Ημουν συγκεκριμενος για την Γκρετα και μαλιστα αναφερθηκα στο ιδιαιτερως αποκαλυθπτυικο μηνυμα-ξεβρακωμα των Ανονυμους οι οποιοι μαλιστα αναφερονται και σε προσωπικα της θεματα συμπεριφορας λογω υγειας.
      Αν λοιπν δεν εχεις κατι να αντιπαρατεθεις καλλιτερα να ρωτας πρωτα.

      Διαγραφή
    3. Ναιας (12 Οκτωβρίου 2019 2.31 μμ)
      1) Εγώ έγραψα για τον φεμινισμό που της Δύσης
      2)Εγώ έγραψα για την περιβαλλοντική προστασία στη Δύση
      3)Εγώ έγραψα για τον νεοφιλελευθερισμό που αδιαφορεί για την περιβαλλοντική προστασία.
      4) Εγώ αρνούμαι να χρησιμοποιώ χυδαίες εκφράσεις και λέξεις.
      5) Εγώ απλά σου ζήτησα την άποψη σου για την κλιματική αλλαγή και για το φεμινιστικό κίνημα στην Ευρώπη, δεδομένου ότι αυτά τα θέματα έχουν τεθεί, και εσύ παρέλειψες να αναφερθείς σε αυτά.
      Με αυτά δεν θολώνω τα σχόλια τρίτων. Αν δεν συμφωνώ τότε καταθέτω την δική μου άποψη.
      Τέλος επαναλαμβάνω ότι αρνούμαι να συζητώ θέματα που διατυπώνονται με χυδαίες λέξεις
      πχ τα ξεβρακώματα.
      ΥΓ Δεν γνωρίζω τι είπαν οι Ανώνυμους.Αδιαφορώ και αν ακόμα έχουν δίκαιο για ότι είπαν για την Γκρέτα.

      Διαγραφή
  4. Εφτιαξε ..λενε ξενα σαιτ..και τυχαια ..εργαζομενη στον ΟΗΕ..που και που..και 16.000.000 καταθεσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Κ. (11 0κτωβρίου 2019 6.12 μμ)
      Ούτε τα site αποκλείω ούτε τα 16 εκατομμύρια καταθέσεις γιατί δεν γνωρίζω περισσότερα όπως και εσύ υποθέτω δεν γνωρίζεις.
      Αναφέρομαι σε δυο άλλα ζητήματα όπως τα έθεσε ο Βούρος και για αυτά σχολιάζω.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.