22/10/19

Ένα μήνυμα με νόημα, την ώρα που λήγει η "εκεχειρία" - Πομπέο: Ο Τραμπ είναι προετοιμασμένος για «στρατιωτική δράση» κατά της Τουρκίας, αν χρειαστεί

Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι προετοιμασμένος να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις κατά της Τουρκίας για τις ενέργειές της στη Συρία, αν αυτό χρειαστεί, διεμήνυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο. Αλλά σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία στρατιωτική δράση, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι απολύτως προετοιμασμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πομπέο, την ώρα που τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρούν από την περιοχή.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν θέλησε να διευκρινίσει ποια είναι η κόκκινη γραμμή σχετικά με το τι θεωρεί «στρατιωτική απάντηση» προς την Αγκυρα.
«Θα χρησιμοποιήσουμε τόσο την οικονομική, όσο και τη διπλωματική ισχύ μας. Αυτές είναι οι επιλογές που προτιμούμε», σημείωσε ακόμη ο Πομπέο.
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Χαχαχαχα!!! έχει πηγαίο ταλέντο ο μπαγάσας...
    Και σαν κωμικός θα ήταν εξαίρετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ύστατη προσπάθεια των ΗΠΑ να μη τους πάρουν τα σώβρακα οι Τούρκοι η ενα καλο παγκόσμιο δούλεμα η και τα δυο ? Πάντως αν οι ΗΠΑ επιτεθούν σε χώρα του ΝΑΤΟ αυτομάτως διαλύεται.Δεν ειναι και τόσο εύκολο ενδεχόμενο.Το γεγονος οτι ειπωθηκε δείχνει και τη δεινή θέση των ΗΠΑ απέναντι στις εξελίξεις που προ καιρού τις ξεπέρασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Όλα για όλα,

      Μην ξεχνάς πως μιλάμε για τον Donald Trump! Τον Trump, που λίγες μόλις ημέρες πριν έγραφε σε επιστολή προς τον Recep Tayyip Erdoğan: «…ξεκαβάλα ρε μόρτη και συμμαζέψου γιατί θα πάρω ανάποδες και θα σου σκίσω την οικονομία…» και στην αμέσως επόμενη παράγραφο «…έλα ψηλέ, τα λέμε αργότερα - θα σου τηλεφωνήσω να τα πούμε ρε φίλος…»

      Βγάζεις άκρη; Εδώ δεν βγάζουν άκρη με τον Trump, οι ΔΙΚΟΙ του άνθρωποι, οι έμπιστοί του και παραιτούνται (ή απολύονται) ο ένας μετά τον άλλο! Μερικές φορές νομίζω πως ο Mike Pompeo (ο οποίος ως πρώην Δντης CIA είναι μία κλάση από μόνος του) κάνει επίτηδες την πάπια και ακολουθεί το κόλπο «…ο γιατρός μας είπε να του λέμε πάντα ‘ναι’…» για να βρίσκεται από κοντά μη τυχόν και τρελαθεί ο κιτρινοτρίχης κι αρχίσει να πατάει κόκκινα κουμπιά.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.