13/10/19

Συμφωνία των Κούρδων με τη Δαμασκό – Ο Συριακός στρατός θωρακίζει τα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το συριακό μέτωπο όπως μεταφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ με απόφαση Τραμπ άφησαν τους Κούρδους στο έλεος του θεού αποσύροντας τα αμερικανικά στρατεύματα από το βόρειο τμήμα της Συρίας, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους Τούρκους να εισβάλλουν στη χώρα με τις πληροφορίες να αναφέρουν σήμερα, ότι τα τουρκικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει 35 χλμ μέσα στη ζώνη ασφαλείας.

Τις τελευταίες ημέρες βίντεο και εικόνες βαρβαρότητας που θυμίζουν διηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων προσφύγων από τη γενοκτονία που συντελέστηκε κατά των Ελλήνων στην Ανατολή κάνουν το γύρο του κόσμου. Είδαμε Τούρκους στρατιώτες να κόβουν κεφάλια Κούρδων μαχητών και να τα επιδεικνύουν σαν τρόπαια στο Twitter, είδαμε να σκοτώνουν αμάχους, να χτυπάνε με βόμβες κομβόι με δημοσιογράφους.

Οι εξελίξεις όμως από το μέτωπο είναι ραγδαίες. Όπως μεταφέρεται από φιλοκουρδικά Μέσα, οι Κούρδοι της Ροχάβα, οι οποίοι εγκαταλήφθηκαν από τους Αμερικανούς υπέγραψαν συμφωνία με τη Δαμασκό και έτσι ο συριακός στρατός μεταφέρεται στον Βορρά.

Σύμφωνα με το KRDnews, οι δυνάμεις του Ασάντ δεν θα εισέλθουν στα αστικά κέντρα των πόλεων, αλλά θα καλύψουν την παραμεθώριο ώστε να εμποδίσουν την επέκταση των τουρκικών δυνάμεων.
Η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κούρδο πολιτικό αξιωματούχο, ο οποίος αποκάλυψε τις διαπραγματεύσεις με την κουρδική πλευρά χωρίς να είναι γνωστό το όνομά του.

Όπως μεταφέρει το κανάλι Al-Mayadin σύντομα αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία από τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας, ενώ εντός 48 ωρών, ο συριακός στρατός αναμένεται να εισέλθει στο Κομπάνι και και τη Μανμπίζ..

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας μετέδωσαν το εξής μήνυμα: «ο συριακός στρατός για να αντισταθεί στην τουρκική επιθετικότητα άρχισε να μετατοπίζει τα στρατεύματά του προς τα βόρεια».

ΧΚ

1 σχόλιο:

  1. Δύσκολα θα μείνει έξω από τα αστικά κέντρα ο συριακός στρατός. Ο ενθουσιασμός στις τάξεις των κατοίκων για την εξέλιξη είναι τεράστιος και τα πράγματα πολύ απλά θα πάρουν το φυσιολογικό τους ρυθμό.

    Οι κάτοικοι αυτοί θέλουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή σε ένα φυσιολογικό κράτος. Τέτοιο πράγμα μόνον η κυβέρνηση Άσαντ μπορεί να τους προσφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.