22/10/19

Stratfor : Η Τουρκία ετοιμάζει αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις

Καθώς η επιβολή νέων κυρώσεων στην Τουρκία από τις ΗΠΑ αποτελούν μια ισχυρή πιθανότητα, η Άγκυρα θα προετοιμάσει «απάντηση» που μπορεί να βλάψει τις αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.


Ο Λευκός Οίκος είναι πρόθυμος να άρει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι πρόθυμο να σταματήσει σύντομα να πιέζει την Άγκυρα αναφορικά με την επίθεσή της κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Πράγματι, ορισμένα μέλη του Κογκρέσου έχουν χαρακτηρίζει την αμερικανοτουρκική συμφωνία εκεχειρίας της 17ης Οκτωβρίου ως «συνθηκολόγηση» έναντι της Άγκυρας, δημιουργώντας προοπτική για συνεχιζόμενες αμερικανικές πιέσεις μέσω κυρώσεων στην κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τουρκική εισβολή. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτό θα επηρεάσει σοβαρά την Τουρκία, αυξάνοντας την προοπτική η χώρα να προχωρήσει σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ και των αμερικανικών συμφερόντων στην Τουρκία – έστω και αν επιδιώξει να «ανταποδώσει» στις ΗΠΑ χωρίς τα αντίποινα να είναι τόσα ώστε να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα στην Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση, η πιθανή αντίδραση της Τουρκίας θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες στην Τουρκία που σχετίζονται με τις ΗΠΑ, αλλά και στους αμυντικούς εταίρους από την Δύση μακροπρόθεσμα.

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Ναι...το Στράτφορ θα μας πει την αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον εννοουν οι ΝΥΤ οτι ο τραμπ-ακουλας θα προσπαθησει για να αποφυγει την μειωση του ποσοστου απο τον συνεταιρισμο με τον ερντογκαν για το χτισιμο δεκαδων χωριων στην ζωνη που δημιουργει.
    Δεν αποκλειω να ζητησε και ο πριγκηπας μεριδιο μιας και πλεον ολα τα κομματια του παζλ αναδεικνυουν οτι και οι 3 ειχαν επαφες και ισως συμφωνιες για το θεμα Συρια κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.