13/5/10

Με υποσχέσεις «δώρων» φθάνει ο Ερντογάν

Με 10 υπουργούς, 100 επιχειρηματίες και... ευρεία ατζέντα έρχεται στην Αθήνα ο τούρκος πρωθυπουργός
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Πανηγυρικό κλίμα προετοιμάζει η κυβέρνηση εν όψει της αυριανής επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Ο τούρκος πρωθυπουργός καταφθάνει στην Ελλάδα για διήμερη επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από 10 υπουργούς και περίπου 100 επιχειρηματίες. Η ατζέντα της διμερούς συνάντησής του με τον κ. Γ.Παπανδρέου αναμένεται πλούσια, τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό της σκέλος. Οι δύο πρωθυπουργοί επιθυμούν να ενισχύσουν την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, την οποία θεωρούν το «πρώτο βήμα» ώστε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις στα δύσκολα θέματα του Αιγαίου. Ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί, πέραν του κ. Παπανδρέου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλια , τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ.Πετσάλνικο και τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά.

«Κορωνίδα» της επίσκεψης θα είναι η επίσημη σύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας από τους δύο πρωθυπουργούς, στο οποίο θα συμμετέχουν επτά έλληνες και 10 τούρκοι υπουργοί. Τα βλέμματα θα είναι επίσης στραμμένα και στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ όπου θα συμμετάσχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες από τις δύο χώρες και στο οποίο θα μιλήσουν οι δύο πρωθυπουργοί. Η τουρκική πλευρά φέρεται να έχει επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις. Αυτό το μήνυμα μετέφερε και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε τόσο με κυβερνητικούς παράγοντες όσο και με κορυφαίους τραπεζίτες. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της Παιδείας, των μεταφορών και της συνεργασίας στον τραπεζικό τομέα. Αλλωστε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει μείνει προς το παρόν εκτός των σχετικών συζητήσεων. Στρατιωτικές πηγές μάλιστα μιλώντας προς «Το Βήμα» εξηγούσαν ότι «η μείωση των εξοπλισμών έχει πολλές παραμέτρους.Θα αφορά, π.χ.,τους υπάρχοντες εξοπλισμούς ή τη μελλοντική αγορά οπλικών συστημάτων;Επίσης,θα πρόκειται απλώς για αριθμητική μείωση ή και για μείωση της δύναμης πυρός;».

Παράλληλα η Αθήνα αναμένεται να επαναλάβει προς την Αγκυρα ότι επιθυμεί την εντατικοποίηση των συνομιλιών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Και θα τονίσει ότι οι συνομιλίες αυτές δεν πρέπει να παραταθούν επί μακρόν, αλλά να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, να παραπεμφθεί το θέμα στο Διε θνές Δικαστήριο της Χάγης. Σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες, η τουρκική πλευρά θα θέσει επί τάπητος το ζήτημα των πτήσεων των μαχητικών αεροσκαφών της στο Αιγαίο. Ωστόσο τα «δύσκολα θέματα» αναμένεται να συζητηθούν διμερώς αποκλειστικά μεταξύ των κκ. Παπανδρέου και Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί τελικώς στη Θράκη, γεγονός το οποίο η Αγκυρα προβάλλει ως κίνηση καλής θέλησης. Ωστόσο θα συναντηθεί με εκπροσώπους της μειονότητας στην Αθήνα. Παράλληλα η τουρκική πλευρά φέρεται να έχει ήδη επιδώσει στην ελληνική non paper στο οποίο καταγράφει σειρά αιτημάτων της για το μειονοτικό.
ΒΗΜΑ

11 σχόλια:

  1. τον δε αεί πιόντα πάντων επιλανθάνεσθαι:

    Τρίτη, 11 Μαΐου 2010
    Τουρκικό ρεσάλτο στο ελληνικό «ναυάγιο»

    http://kontiloforos.blogspot.com/2010/05/blog-post_2407.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα «δύσκολα θέματα» αναμένεται να συζητηθούν διμερώς αποκλειστικά μεταξύ των κκ. Παπανδρέου και Ερντογάν

    Θα ζητηθούν άραγε ή απλά θα υπογραφούν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβού τον Έρντογαν και δώρα φέροντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και σήμερα έχει και συνέχεια μετά τα....θλιβερά επεισόδια στο Αιγαίο με τις φρεγάτες και τα αεροπλάνα.
    Γιατί το να ζητάνε καταμεσίς στο Αιγαίο ’στοιχεία’ από τα αεροπλάνα μας αυτό είναι όχι πειρατική ενέργεια όπως γράφει το defencenet, όχι ωμός τσαμπουκάς αλλά ευκαιριακή θρασυδειλία, αφού μυρίστηκαν.....ψωφίμι. Σε αυτά οι Τούρκοι είναι πρώτοι.
    Θα έρθει και του ετοιμάζουν και πανυγηρική υποδοχή ; Δηλαδή το ’κατέβασμα βρακιών’ το λέμε ’πανυγηρική υποδοχή’ ;
    Ευτυχώς γιατί ’θα κάνει και χειρονομία καλής θέλησης’. Δεν θα πάει στη θράκη αλλά θα συναντηθεί εδώ με ’μειονοτικούς’. Δηλαδή πέραν όλων των άλλων θα παραδώσει και λίστα με ’μειονοτικές διεκδικήσεις’. Εχουν χάσει το τόπι.
    Δεν μας είπαν τι σημαίνει ’ζωηρό εναδιαφέρων των Τούρκων για επενδύνσεις’. Δηλαδή ; Στο πετρέλαιο π.χ., στο χρυσό, στο ουράνιο που έχει η Ελλάδα ; Γιατί ενδιαφέρον για άλλες επενδύνσεις δεν νομίζω να υπάρχει. Είναι δυνατόν να έρθουν εδώ οι Τούρκοι, εν μέσω κρίσης, με μισθούς υπερδιπλάσιους από τους δικούς τους, με απεργίες που δεν ξέρουν καν στην Τουρκία, με, με, με ;
    ΑΛΛΑ.ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΛΛΑ.
    Ποιος τους δίνει το δικαίωμα ; Φυσικά και βέβαια εμείς. Η μάλλον σόρυ, όχι εμείς αλλά ’αυτοί που μας κυβερνάνε’. Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι μιλάω για τη ’χούντα του ΠΑΣΟΚ’. Αν όλο αυτό τον καιρό ήταν η ΝΔ, δεν θα την άφηνε σε χλωρό κλαρί κανένας αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει την.....δικαιολόγηγη όλων. Θα θυμάστε ασφαλώς και τον πολύ κ. παπανδρέου-Τζέφρυ ότι όταν γίνονταν κάτι αντίστοιχο επί ΝΔ έσκουζε νυχθημερόν. Τώρα όμως είναι αλλιώς κ. Τζέφρυ ε; Μην στενοχωρήσουμε το Ερντογανάκι και δεν έρθει στην Ελλάδα γιατί τότε θα πάθουμε.....μεγάλη καταστροφή.
    Αλλού τα σάπια κ. Τζέφρυ και κ. Δρ(π)ούτσα.
    ΝΤΡΟΠΗ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ....ΣΥΜΠΟΥΠΟΥΛΟΙ. ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΔΩΣ !!!!
    ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ (ΜΕ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΑ) ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ Δ(Ο)Ν(Η)Τ(Η), ΕΤΟΙΜΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ’ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ’ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ’ΝΕΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ’ ΣΤΗΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ NEMO ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΡΑΥΓΑΖΩ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΆΝΩΡΙΜΟΣ’. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ’ΑΝΩΡΙΜΟΣ’ ΠΑΡΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΣ, ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ, ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ’ΑΜΑΣΗΤΑ’ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΩ....
    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ’ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΣ’ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΑΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    Ο_Λ_Ο_Ι___Σ_Τ_Ο_Υ_Σ___Δ_Ρ_Ο_Μ_Ο_Υ_Σ
    Ο_Υ_Τ_Ε___Β_Η_Μ_Α___Π_Ι_Σ_Ω
    Α_Ν_Τ_Ι_Σ_Τ_Α_Σ_Η___Ε_Δ_Ω___Κ_Α_Ι___Τ_Ω_Ρ_Α
    Ε_Π_Α_Ν_Α_Σ_Τ_Α_Τ_Ε_Ι_Σ_Τ_Ε____Ε_Λ_Λ_Η_Ν_Ε_Σ
    Α_Π_Ο_Τ_Ι_Ν_Α_Ξ_Τ_Ε___Τ_Ο___Ζ_Υ_Γ_Ο___Τ_Η_Σ___Μ_Ε_Τ_Α_Π_Ο_Λ_Ι_Τ_Ε_Υ_Σ_Η_Σ
    Λ_Α_Ι_Κ_Α___Δ_Ι_Κ_Α_Σ_Τ_Η_Ρ_Ι_Α___Ε_Δ_Ω___Κ_Α_Ι___Τ_Ω_Ρ_Α

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μυρίστηκαν ψοφίμι;; Τόσο πολύ βρώμισε το....Pan-Kάlos;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Thessalos παληκάρι μου είσαι από "άλλο ανέκδοτο", αλλού, σε άλλη εποχή, σε άλλη Ελλάδα, (αμα δεν σου αρέσει...φύγε, όπου σου αρέσει) και καλά θα κάνεις να αφήσεις τους ψευτοπατριωτισμούς και να πεις, σε τι Έλλάδα πιστεύεις ; πως την ονειρεύεσαι ; αν έχει στόχο και δεν είσαι γκρίνια για να δικαιολογήσεις την ύπαρξή σου και τον μικρόκοσμό σου, και δεν είσαι "γκρινιάζω γιατί όλα μου φταίνε". αλλά μόνο το μυαλό σου, σου φταίει...(ομολογώ άδικη επίθεση σου κάνω, αλλά τα ακούς εσύ, για όλους τους ομοίους σου, "αποκληστικοι και μόνοι παρτιώτες...." !!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ηθελα να ρωτησω καποιον που γνωριζει αν ο πρωτοστατων στις ελληνο-τουρκικες επαφες προεδρος του Ελληνο-τουρκικου Επιμελητηριου
    κ.Κουτσικος (συζυγος της τοτε υπουργου Υγειας)αν ειναι αυτος που τοτε αλωνιζε στους διαγωνισμους για τις προμηθειες των Νοσοκομειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 14 Μαΐου 2010 1:48 π.μ.
    εσύ να φύγεις από το blog αν δεν σου αρέσει. Και μην διαβάσεις τα σχόλια μου και των ομοίων μου αν δεν σου αρέσουν.
    Για τα υπόλοιπα δεν έχω να πω τίποτε άλλο γιατί απαξιώ και για τον τόνο και για το ύφος και το στυλάκι σου.
    Κάτι σαν κι εσένα μας έφτασαν εδώ που είμαστε (δεν γράφεις καν τίποτα για την άποψη σου και σχολιάζεις χωρίς να ξέρεις τι και πως) και δεν ξέρουν πως να δικαιολογήσουν αλλιώς την ύπαρξη τους παρά μόνο γράφοντας επιεικώς αρλούμπες και βλακείες.
    Χαιρετίσματα της Αναργυρούς από το Γύθειο και της Μαρίας της Κουλουμπάρδαινας.......

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α και κάτι άλλο ανώνυμε και θρασύτατε βλάκα.
    Αν θέλεις να γράφεις, να σχολιάζεις, να διαβάζεις κια να καταλαβαίνεις τους άλλους και όχι να βρίζεις κάνε το με ένα όνομα και όχι ανώνυμα, έντιμα.
    Λαι επειδή είσαι και άσχετος, πέρυσι τα ίδια έλεγα και για τη ΝΔ και το χοντρό. Διάβασε και καμιά ανάρτηση !!!
    Και μια τελευταία συμβουλά. Αλλη φορά πριν ψηφίσεις.......να σκεπτεσαι με το πάνω κεφάλι (αν και αυτό φαίνεται άδειο).
    Σόρυ για το ύφος και τον τόνο αλλά ’πρώτος το λίθο βαλέττω’.

    ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. thessale, επι της ουσίας δεν απάντησες .....
    όσο για το "ανώνυμος", ...εσύ είσαι "επώνυμος";;;
    "θρασύτατε βλάκα" !!! πολύ ωραίο,..υψηλό επίπεδο!!!
    και το "ζήτω η Έλλάδα", μην μονοπολείς τον πατριωτισμό, γιατί παραπέμπει αλλού πολιτικά...
    Εγώ, το αν θα φύγω από το blog όπου συζήτηση δεν γίνεται εξ αιτίας σου και άλλων ομοίων σου, αλλά μόνο "όμοιος οιμοίου αεί βελάζει", είναι δικό μου θέμα και κράτα τις συμβουλές για τα παιδιά σου. Εγώ σου είπα, αν δεν σου αρέσει η Ελλάδα, πήγαινε αλλού! Είναι εκφράσεις και παροτρίνσεις αυτές που γράφεις;(για ποιό ζυγό της μεταπολίτευσεις μιλάς; ...νομίζω είναι πολιτικές που της ψήφισε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ή έχεις κατα νού, άλλη δημοκρατία...!!!) Απαράδεκτες και παιδαριώδεις..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς Thessalos 14/5/10-10.13
    ---------------------------
    καλα τι σου φταιω εγω να βριζεις τον ανωνυμο οπως τον λες και για
    ταυτοτητα του ανωνυμου να βαζεις
    "11.48" που ειμαι εγω και γραφω
    επωνυμα.Να προσεχεις λιγο οταν γραφεις γιατι χωρις λογο θα προκαλεσεις επεισοδιο με αλλον αντι για αλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.