17/5/10

Δεν επιτράπηκε στον Νόαμ Τσόμσκι η πρόσβαση στη Δ. Όχθη



Οι Ισραηλινοί απαγόρευσαν στον Νόαμ Τσόμσκι να περάσει στη Δυτική Όχθη για διαλέξεις στη Ραμάλα.

Οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στην Δυτική Όχθη, στον Αμερικανό διανοούμενο Νόαμ Τσόμσκι, έναν από αυτούς που έχουν ασκήσει έντονη κριτική στη στάση του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων.

Ο Τσόμσκι δήλωσε ότι προσπάθησε να περάσει από την Ιορδανία στα Παλαιστινιακά Εδάφη, αλλά του απαγόρευσαν την είσοδο οι Ισραηλινοί.

«Προφανώς δεν τους άρεσε το ότι επρόκειτο να δώσω μια διάλεξη σε παλαιστινιακό πανεπιστήμιο και όχι στο Ισραήλ», δήλωσε ο Τσόμσκι, ο οποίος είναι εβραϊκής καταγωγής.

Ο Τσόμσκι επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλίες στο Πανεπιστήμιο Μπιρζέιτ και στο Ινστιτούτο Παλαιστινιακών Σπουδών στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

«Η απόφαση αυτή είναι μία φασιστική ενέργεια, που συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης», σχολίασε ο Μουστάφα αλ-Μπαργκούτι, Παλαιστίνιος βουλευτής που είχε προσκαλέσει τον Τσόμσκι στη Ραμάλα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

19 σχόλια:

  1. Είναι το Ισραήλ φασιστικό κράτος δεν το ήξερα..Εγώ νόμιζα ότι είναι δημοκρατικό που σέβεται τις ελευθερίες των ανθρώπων και απλά οι κακοί Παλαιστίνιοι και όλοι οι άλλοι κακοί άνθρωποι τους κατατρέχουν ακόμα και σήμερα ...
    Απορώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε ρε τι τραβανε και οι ιουδαίοι απο τους ισραηλινους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά συμβαίνουν όταν κανείς δεν έχει το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια, να μην πηγαίνει στο μέρος που ο ίδιος μισεί και θέλει να καταστρέψει.

    Πού είσαι Ismail Kadare να δώσεις μαθήματα μπέσας και λεβεντιάς;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σεβαστέ μου Νόαμ μικρό το κακό, αν δεν είχες την αμερικανική υπηκοότητα θα είχες την τύχη του Vanunu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Ισραήλ είναι κυρίαρχο κράτος και επιτρέπει την είσοδο σε όποιον θέλει. Τελεία και παύλα.

    Πού βλέπεις, Χριστίνα, τον φασισμό και πώς τον τεκμηριώνεις; Συγκρίνοντας με το ξέφραγο αμπέλι του Ελλαδιστάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδια το θέμα δεν ειναι αν έκανε καλά ή κακά το Ισραήλ. Οι μανιχαϊστικές αντιλήψεις δεν έχουν θέση στο διοικείν.

    Το ισραηλ έκανε αυτό που θεωρεί εθνικό του συμφέρον χωρίς να δινει δεκάρα για τιποτε. Μάλλον ειναι παραδειγμα προς μίμησιν από κάτι ψοφοδεή ανθρωπάκια που παριστάνουν τους πρωθυπουργούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε τον βλέπω στο επίπεδο που το συγκεκριμένο κράτος κριτικάρει άλλα κράτη που κάνουν το ίδιο. Καθότι είμαι της άποψης δάσκαλε που δίδασκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστίνα,

    Το να κριτικάρεις άλλα κράτη που κάνουν το ίδιο, δεν είναι φασισμός. Ίσως φαρισαϊσμός, όπως της Τουρκίας που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονίες. Αλλά ο φασισμός είναι εντελώς άλλο πράγμα. Δυστυχώς, την σήμερον ημέρα ο καθένας βάζει μία ταμπέλα και ό,τι θέλει ας είναι.

    Εκτός αυτού και για να είμαστε πάντα κοντά στην αλήθεια, όσο γίνεται, μπορείς να μου πεις πιο κράτος έκανε κάτι παρόμοιο, δηλαδή δεν επέτρεψε την είσοδο στην επικράτειά του προσώπου ανεπιθύμητου και το κριτίκαρε το Ισραήλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://news.kozaninet.gr/?p=8786

    www.haaretz.com/.../criticism-of-israel-dropped-from-durban-ii-draft-resolution-1.272295

    http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/21/israel-mossad-foreign-anger-dubai-criticism

    http://cgis.jpost.com/Blogs/point/entry/harsh_criticism_isn_t_anti

    http://bbs.chinadaily.com.cn/viewthread.php?gid=2&tid=665021&extra=page%3D6

    www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=6047204


    Αγαπητέ ανώνυμε σου παραθέτω μερικές ιστοσελίδες παρά το γεγονός ότι είμαι σίγουρη ότι ήδη τα ξέρεις για μια γενική εικόνα του τι σημαίνει Ισραήλ και τι είδους κριτική κάνει ότι οι κινήσεις επιλογών άλλων κρατών σε όποια θέματα είτε ατόμων είτε συνθηκών είναι ενάντια των απόψεών του.
    Αν γι σένα το όνομα είναι εκείνο το οποίο δίδοντας σου θα σου αποδείξει τον είτε έμμεσο είτε άμεσο τρόπο της αντίδρασης ενός κράτους θα το κάνω .Αλλά να θυμάσαι το μεγλύτερο όνομα είναι εκείνο που είναι ανώνυμο βλέπεις επί παραδείγματι πως αντιδρά ένας κράτος έμμεσα ή άμεσα όταν ΄''διώκονται'' οι δικοί του

    Τέλος περί φασισμού και φαρισαισμού ένα θέλω να μου διεκρινήσεις

    Αν ανώνυμε για σένα δεν είναι φασισμός να απαγορεύεις την κριτική των υπολοίπων σε ότι κάνεις και να απαγορεύεις γι αυτό το λόγο την είσοδο του εκάστοτε στην πατρίδα σου τότε ο Παπαδόπουλος δεν ήταν χουντικός και φασίστας που δεν ήθελε τους αριστερούς και γενικότερα όσους αντιδράσουν στα θέλω του και πιστεύω του.

    Πάλι που ξέρεις μπορεί και να έχω άδικο , βλέπεις είμαι γυναίκα και όπως κάποια κάποτε σχολιάστρια εδώ μου είπε είμαι ευγενική αλλα επιφανιακή ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τις προάλλες θιχτήκαμε -και καλά κάναμε- που ήρθε ο Τούρκος να πει στην ΝΔ τί να κάνει, ή στους έλληνες δημοσιογράφους τί να γράφουν!
    Εμείς γιατί το κάνουμε συνέχεια αυτό για το Ισραήλ;
    Και δεν το κάνουμε για άλλα κράτη;
    Δηλαδή, θέλετε να πειστώ ότι όλα τα προβλήματα του κόσμου θα λυθούν εάν καταστραφεί το Ισραήλ;
    Μα πόσο υποκριτές είστε πια;
    Από πού ως πού, νομιμοποιήστε να βρίζετε συνεχώς το Ισραήλ;
    Προφανώς, είστε πορωμένοι αντι-σημίτες και πρέπει κάπου να ξεσπάτε το Μίσος σας...


    Και μια ακόμα παρατήρηση γιατί βαρέθηκα να διαβάζω την κοτσάνα που πετάνε κάποιοι διαρκώς: Το "εβραϊκό λόμπι"!
    Εβραϊκό λόμπι που να στηρίζει το Ισραήλ δεν υπάρχει. Η επιρροή που έχει το Ισραήλ στην Αμερική, οφείλεται στο λαϊκό αίσθημα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζουν με πάθος το Ισραήλ. Αυτή είναι η δύναμη του Ισραήλ στην Αμερική.
    Αν ψάχνουν κάποιοι για ΙΣΧΥΡΟ ΛΟΜΠΙ στην ΑΜΕΡΙΚΗ (και επομένως και στην ουρά της Αμερικής, Ελλάδα) εγώ θα σας έλεγα ότι ψάχνετε για το ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΟ ΛΟΜΠΙ. Που χωρίς να έχει κανένα απολύτως έρεισμα στον λαό, καταφέρνει και επηρεάζει όλες τις πολιτικές αποφάσεις.

    Και πέρα από τις συνωμοσιολογίες που απευθύνονται σε άτομα που διαθέτουν χαμηλή στάθμη ηθικής και διφήφιο δείκτη νοημοσύνης,
    θέλετε να δείτε ποιοί κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα; Είναι πολύ απλό: Δείτε ποιοί θα μας αγοράσουν για ένα ξεροκόμματο:
    Κινέζοι και Άραβες.
    Προφανώς, κάποιοι από εσάς είναι ξεπουλημένοι και ψυχικά σε αυτούς...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. GALIA sou kanw merikes erwthshs kai thelw tekmhriomenes apanthshs oxi aerologies typou xamila iq kai diafores tetoies fygoapantitikes dhlwseis
    erwthsh 1h
    ti einai to WZO kai giati akoma synedriazei
    erwthsh 2h yparxoun se ellada germania gallia amerikh kentrika israhlina symvoulia nai h oxi

    erwthsh 3h epitrepei to israhl sthn xwra tou elliniko kentriko symvoulio nai h oxi

    erwthsh 4h
    afou xereis toa polla kai den diafwnw thes na maou nalysis epakrivws ti leei to talmoud?

    erwthsh5h
    mporeis na mou apanthshs giati olos tyxaios ta evaika symferonoton entypa se germania kai amerikh eixan toso misos kai menos enantion ths ellados

    erwthsh6h
    olos tyxaios oti o proedros tou DNT einai panta evraios

    erwthsh7
    pws ginete se oles tis krisis se diafores xwres(krisi sitariou se rwsia,krisi giougkoslavia,krisi 1974 energeiakh se s aravia na einai olos tyxaios presveis me evraikes katagwges kai o enas na einai ols pali tyxsio metakinoumenos dld apo rwsia kwn/poli apo ekei na paei allou kai outo kathe exeis...onoma xerw eggrafa yparxoun

    apanthsh kai oxi aoristologies an mporeis apantas an oxi dekto (epete kai sinexeia an thes me stoixeia)

    aaaa gia pes mou kalh mou pws einai dynaton se olon ton kosmo to genos enos anthrwpou na akolouthite me to ti einai o pateras p.x pateras ellhnas mana germanida to paidi exei ellinikh yphkoothta einai ellhnas pateras galos mana tourkala to idio ekei sto israhl giati akolouthite to ti einai h mana? mipws giati h mana tou xitler htan germanida kai o pateras tou evraios(notho paidi apo viasmo ths manas tou apo evraio)

    (pontios ek germanias)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Ανώνυμε,

    αναφέρεις πώς δεν υπάρχει "Εβραϊκό Λόμπυ" στην αμερική, και ότι υποστήριξη έχει το Ισραήλ βασίζεται στο Λαϊκο αίσθημα. Γιατι τότε δεν συμβαίνει το ίδιο και με την Ελλάδα? Γιατι οι αμερικανοί δεν μας υποστηρίζουν απροκάλυπτα (όπως κάνουν με το Ισραήλ)? Και εμείς δεν έχουμε "Λαικο αίσθημα" υπέρ μας?
    Ανώνυμε, το ΕβραΙκό λόμπυ στην αμερική ειναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ!!! Ειναι τυχαίο ότι οι Εβραίοι ειναι το μοναδικό κράτος που βομβάρδισε (κατα λάθος) το 1967 το αμερικανικό πλοίο (κατασκοπευτικό) "Λυμπερτυ" σκοτώνοντας 34 ναυτες και δεν ανοιξε μυτη?? Δεν χρειάστηκε ουτε συγνώμη να ζητήσει το Εβραικο κράτος. Εαν μια αντίστοιχη γκάφα την έκανε η Ελλάδα μας τι θα γινότανε? γονηπετής θα πήγαινε ο Ελληνας πρωθυπουργός!!! Προφανώς το "λαικό συναίσθημα" δεν το πειράζει να σκοτώνονται αμερικανοί πολίτες (αρκεί οι δολοφονοι να ειναι εβραίοι), ενώ αν κάνει κανενα άλλο κράτος τοτε θα γινόταν ..χαμος!!

    Τέλος σου παραθέτω απόσπασμα του Τονυ Τζουντ- " Το πρόβλημα με το εβραικο κράτος είναι ότι έχει κρατήσει τα χαρακτηριστικα ενός κάρτους του 19ου αιώνα, ενω ο κόσμος έχει προοδευσει απο τότε. ενος κόσμου οπου ισχύουν ισα δικαιώματα, ανοιχτά σύνορα μεταξύ των κρατών και αποδοχή των διεθνών συνθηκών και αποφάσεων του ΟΕΗ. η ιδια η ιδέα ενός "Εβραϊκου κρατους" ειναι αναχρονιστικη"

    Δεν ειναι κακό να ειναι κανείς εβραίος- ούτε να υπερασπίζεται την καταγωγη του. το κακο ειναι να το κανει εθελοτυφλωντας και εις γνωση του οτι αυτο που υπερασπιζεται ειναι αδικο και λαθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 19 Μαΐου 2010 1:36 μ.μ.

    Έκανες ένα πολύ μεγάλο φάουλ. Έγραψες ότι επειδή είμαι Εβραία
    υπερασπίζομαι κάτι κακό και άδικο.
    Αυτό ακριβώς είναι η αρχή του θρησκευτικού Μίσους.
    Καταρχήν, το θρήσκευμά μου είναι προσωπικό δεδομένο.
    Για σένα όμως, έχει άλλη βαρύτητα η μαρτυρία ενός Εβραίου και άλλη ενός ατόμου άλλου θρησκεύματος;
    Αυτό ακριβώς ήταν νόμος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και των σημερινών ισλαμικών καθεστώτων: Η μαρτυρία του μουσουλμάνου υπερισχύει νομικά!

    (Θα μου πεις: αν δεν ταιριάζατε δε θα συμπεθεριάζατε)
    ------------------------------

    Μετά γράφεις:
    "Δεν είναι κακό να είναι κανείς εβραίος". Ποιός το λέει αυτό; Η Ιστορία άλλο έχει αποδείξει.
    Το ίδιο ακριβώς δεν ίσχυε και για τους Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους Χριστιανούς της Τουρκίας;

    Για το απόσπασμα που παρέθεσες έχω να πω ότι για μένα τα εθνικά κράτη δεν είναι ξεπερασμένα. Δεν μου αρέσουν οι "ανοιχτές κοινωνίες" (στυλ Σόρος). Δεν μου αρέσει το multi culti. Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει ένα κράτος με Χριστιανικό χαρακτήρα. Το οποίο δεν σημαίνει ότι αποτελείται ΜΟΝΟ από Χριστιανούς. Αλλά ότι δε θα ζητάει ο κάθε ψυχανώμαλος κομπλεξικός να βγει ο Σταυρός από την Σημαία! και χριστιανικό κράτος σημαίνει η Ελλάδα να πορεύεται και να δρα με βάση τις χριστιανικές αξίες! Εννοείται ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και κυρίως το δικαίωμα να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, χωρίς να ΕΝΟΧΛΟΥΝ όμως τους υπόλοιπους!
    Αυτά που σου έγραψα, αυτά ακριβώς πιστεύω και για το Ισραήλ.

    Και όλοι οι λαοί έχουν δικαίωμα στον αυτο-προσδιορισμό. Δεν μπορεί καμιά χουντόφατσα, τύπου Τζουντ, να μας πει αν έχει δικαίωμα ύπαρξης ή όχι το Ισραήλ ή της Ελλάδας. Γιατί προφανώς, αυτής της σχολής οι "διανοητές" θεωρούν και την Ελλάδα "ξεπερασμένο εθνικό κράτος" που καλά θα κάνει να επιστρέψει στην αγκαλιά της νεο-οθωμανικής Τουρκίας.
    Εμένα αυτό δε μου αρέσει!
    Και δεν καταλαβαίνω γιατί τον ενοχλεί το κοσμικότατο κράτος του Ισραήλ με τον εβραϊκό χαρακτήρα και δεν τον ενοχλούν τα ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ που ΒΓΗΚΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 19ο αι. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
    Και είναι και ανήθικο, κάποιος να επικαλείται μονομερώς τα ψηφίσματα των ΗΕ. Διότι ειδικά το Ισραήλ, είναι χώρα που δεν δημιουργήθηκε μέσα από πόλεμο, αλλά από μια διαδικασία Ειρήνης: ένα ψήφισμα των ΗΕ.

    Άσχετο με το αν οι Άραβες δεν το δέχτηκαν ποτέ και από τότε έχουν ξεκινήσει πόλεμο...

    Όσο για το Λίμπερτυ, φυσικά και έχουν ζητήσει συγγνώμη για το τραγικό αυτό συμβάν. Και φυσικά έχουν δώσει οι Ισραηλινοί τεράστια οικονομική αποζημίωση! Και για να είμαστε και ειλικρινείς, δείχνει και πόσο "σύμμαχοι" μπορούν να είναι δυο ισχυρά και ανεξάρτητα κράτη. Οι συμμαχίες, αγαπητέ, είναι προσωρινές και περιστασιακές και ο καθένας πρέπει να καθιστά με ΣΑΦΗΝΕΙΑ ποιά είναι τα όριά του...

    Τώρα αν έχεις και παράπονο το ότι δεν μας στηρίζει η Αμερική, μάλλον ζεις αλλού: εδώ έχουμε γίνει ο δούρειος ίππος της Αμερικής και τσακίζουμε όλη την Ευρωζώνη για το χατίρι της!!! Μια ελπίδα είχε ο κόσμος: Τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό! Όπου αλλού και να κοιτάξεις βλέπεις χούντες. Και εμείς ως μακρύ χέρι της Αμερικής στην Ευρώπη, τα διαλύουμε όλα. Για να τα κάνουμε αυτά για χατίρι της Αμερικής, προφανώς κάποιοι Έλληνες όχι απλά στηρίζονται από την Αμερική, αλλά επωφελούνται ΑΔΡΑ!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόντιε εκ Γερμανίας,

    -κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο.
    Υπάρχει Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.
    Γενικεύοντας, ο "Ισραηλίτης" ή "Εβραίος" δηλώνει ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ.
    Ενώ ο Ισραηλινός δηλώνει
    ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. Ισραηλινός μπορεί να είναι και Χριστιανός και Μουσουλμάνος και Ζωροάστρης!

    Οπότε δεν ισχύει αυτό που λες.

    Και φυσικά υπάρχουν αντίστοιχα θρησκευτικά συμβούλια σε όλες τις χώρες του κόσμου

    Και δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάς εσύ που ειδικά η χώρα που ζεις, έχει τεράστια πρόνοια όχι για τις θρησκευτικές αλλά και για τις ΕΘΝΙΚΕΣ μειονότητες!
    Είχες δικαίωμα να πας σε ελληνικό σχολείο; Πλήρωνες ή ήταν δωρεάν;

    -Για το Ταλμούντ δεν ξέρω να σου πω. Είναι ένα έργο τεράστιο και δεν έχω καμιά γνώση. Παραδόξως, το ίδιο άσχετοι είναι και πολλοί που ισχυρίζονται ότι "γνωρίζουν" το Ταλμούντ... (έχω κάνει παλιότερα αναλυτικότερο σχόλιο επί του θέματος)

    -Για το WZO, δεν καταλαβαίνω τί εννοείς! Είναι σα να ρωτάς: Γιατί υπάρχει συμβούλιο απόδημου Ελληνισμού και γιατί συνεδριάζει ακόμα;

    -δεν ξέρω τί εννοείς ως "εβραϊκή καταγωγή" και με ποιά κριτήρια ερευνάς τα οικογενειακά δέντρα όλων των καταχραστών και απατεώνων του κόσμου για να ανακαλύψεις "εβραϊκή καταγωγή"
    Πάντως, για τον επίσημο Ιουδαϊσμό εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια, εκ γενετής Εβραίος είναι όποιος γεννιέται από μητέρα Εβραία.

    Τώρα με αυτά που λες για τον Χίτλερ, διακρίνω μια σύγχιση. Τί να πω; Έχεις την χαρά να ζεις στην πηγή! Έχετε τόσα ωραία μουσεία για το Ολοκαύτωμα. Μπορείς να επισκεφτείς κάποιο από αυτά. Και σίγουρα θα βρεις υπαλλήλους πρόθυμους να σου λύσουν όποιες απορίες έχεις για το ΠΟΙΟΙ ήταν οι δράστες του Ολοκαυτώματος. Και ποιά τα θύματα.
    Στη θέση σου δε θα περίμενα ειλικρινή ενημέρωση για το Ολοκαύτωμα, ούτε από νεοναζιστικά καταγώγια, ούτε από ακραίες ισλαμιστικές ομάδες. Γιατί σε ένα εκ των δυο δυστυχώς υποθέτω ότι ανήκεις.
    Εκτός αν εσύ όταν θέλεις να αγοράσεις τηλεόραση, πας σε ζαχαροπλαστείο.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν δέχτηκες το σχόλιο μου περί περιτομής ,δικαίωμά σου, Τότε γιατί ενοχλείσαι όταν το κάνουν άλλοι; Κακώς το κάνουν γιατί την αντίθετη ακόμη και την ακραία φωνή,που δεν ήμουνα, την έχουμε ανάγκη ναι ανάγκη όλοι.Μη φοβάσαι και μη λυπάσαι για μένα.Λυπάμαι εγώ και κάνει το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Agapiti Gaia,
    ektimo tis apopseiw sou alla den tis iotheto. Xoris ayto na simainei oti ego exo dikio kai esi adiko.isa-isa polles fores stin zoi moy exei simvei na kano lathos.

    Se oti anaferesai thelo na soy toniso ta akoloyua:

    1. to Ebraiko kratos den idrithike eirinika. einai ena efeyrima ton Agglon kai Amerikanon oi opoioi de ithelan ena anexartito palaistiniako kratos (fovontousan oti den ua eixan parousia stis perioxes toy petrelaiou)kai skeftikan to "DIAIREI KAI VASILEYE" evalan mazi palaistinious kai evraious kai egina aytoi "diaxeiristes" tis perioxis.

    Episis, gia to Liberty, mexri prosfata to Israel arniotan to gegonos kai fisika den plirothike pote apozimeiosi (tha mou epitrepseis na gnorizo giati exo PHD stin Istoria). Epimeno se ayto poy leo oti den iparxei "Laiko aisthima" opos les esi alla panisxiro Evraiko lomby stin Ameriki kai etsi den egine kamia antipoina apo toys Amerikanous. (ektos kai ean to "laiko aisthima" den to peirazei otan skotonontai amerikanoi polites apo israilina pira).

    Telos, i anafora moy gia ton anaxronistiko xaraktira toy kratou toy Israil, anaferomoun sto gegonos oti stis meres mas ena kratos ktizei ena toixos (pollon milion) kai check points eisodou gia na kratisei makria toys Palaistinious. Milame gia ton apolito anaxronistiko xaraktira. Telos, to Israil einai gnosto oti agnoei apofaseis kai psifismata toy OHE ta opoia to kaloun na egkataleipsei edafi poy exei kataktisei (me tin anoxi tis mamas amerikis, kai toy "laikou asthimatos" to opoio den thelei na epistrepsei ta edafi to Israil)

    Ayto den simainei pos gia ola ta deina tis mesis anatolis ftaiei to israil. To 1967 malista vrethike stin thesi toy aminomenou apenanti apo enan epithetiko sindiasmo aravikon kraton ta opoia sxediazan anoixta na toy kanoun eisvoli. kai mpravo toy pou katafere kai sto pedio tis maxis anetrepse ta prognostika kai toys kerdise.

    Me ektimisi
    Brankaleonne

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Brankaleonne,

    συγγνώμη που θα σου απαντήσω πολύ βιαστικά, λόγω πίεσης χρόνου, αλλά νιώθω ότι σου οφείλω έστω μια πρόχειρη απάντηση:

    -Εγώ ξέρω ότι πλήρωσε αποζημιώσεις το Ισραήλ για το Liberty. Και μάλιστα άμεσα
    http://www.ussliberty.org/report/exhibit%25204-64.pdf

    -Μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται αφού οι Βρετανοί ήθελαν να γίνει το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, γιατί έδωσαν το 75% από χέρι στους Άραβες; Και το υπόλοιπο το μοίρασαν σε Άραβες και Εβραίους, δίνοντας στους Εβραίους το κομμάτι που κατά 60% ήταν κατάξερη έρημος;
    Διότι αυτή ήταν η πραγματική Παλαιστίνη επί Βρετανικής Εντολής:
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:BritishMandate_Palestine1920.jpg

    Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα κρατικά αρχεία του ΗΒ.
    Τα οποία, πλέον, έχουν αποχαρακτηριστεί και είναι ανοιχτά για μελέτη. Μπορείς να βρεις ακριβώς τί πρέσβευε τότε η βρετανική πλευρά. Και οι σύμμαχοί της οι Άραβες.

    Και μπορείς να πας και πιο πριν το 1947. Βρες το White Paper του 1939 (γνωστό και ως MacDonald White Paper) για τους περιορισμούς στην εβραϊκή μετανάστευση στην Παλαιστίνη. Την ώρα που οι ίδιοι οι Βρετανοί ενθάρρυναν την αραβική μετανάστευση στην Παλαιστίνη.

    Σε συνδιασμό με την Συνδιάσκεψη του Evian
    (1938) θα καταλάβεις και μια άλλη παράμετρο μιας ασύλληπτης για το ανθρώπινο μυαλό, τραγωδίας:
    τα στρατόπεδα και το Ολοκαύτωμα το έκαναν οι Ναζί, αλλά δυστυχώς, όλος ο κόσμος έκλεισε τα σύνορά του για τους Εβραίους, στερώντάς τους κάθε διέξοδο διαφυγής, παραδίδοντάς τους σε μια τέλεια, γραφειοκρατικής οργάνωσης και επιστημονικής συμβολής, καλοκουρδισμένη Μηχανή Θανάτου.

    -Οπότε μη μου λες, ότι το Ισραήλ είχε πλάτες από την Εξουσία. Δεν είχε. Και εδώ μπαίνει το "λαϊκό αίσθημα". Το ότι υπάρχει κοινή γνώμη υπέρ του Ισραήλ, είναι κάτι που το ξέρουν και οι εχθροί του Ισραήλ. Αυτό αποδεικνύεται, με τα δισεκατομμύρια που ξοδεύουν διεθνώς για να πληρώνουν δημοσιογράφους να βρίζουν και να δαιμονοποιούν το Ισραήλ.
    Για καμιά άλλη χώρα δεν γράφονται-ακούγονται διεθνώς τόσο πολυάριθμα και απαξιωτικά από τα ΜΜΕ.
    Αυτό γίνεται, ακριβώς, για να αντιμετωπιστεί το "λαϊκό αίσθημα" υπέρ του Ισραήλ.
    Και αφού οι εχθροί του Ισραήλ το ξέρουν και το καταπολεμούν, εσύ γιατί το αρνείσαι;

    -Ο τοίχος και τα check points δεν είναι για να κρατάνε τους Παλαιστίνιους έξω. Μα το Ισραήλ το ίδιο τους δίνει δουλειές! Και αν ήταν έτσι, θα χτιζόντουσαν από το 1948. Με βαριά καρδιά τα έχει χτίσει το Ισραήλ! Και είναι για να κρατάνε όχι τους Παλαιστίνιους αλλά την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ απ'έξω.
    (αυτό φαίνεται περίτρανα και στην περίπτωση των ρουκετών, οβίδων και όλων αυτών που εκτοξεύουν προς το Ισραήλ. Δεν μπορούν να διεισδύσουν μέσα στα ισραηλινά εδάφη, λόγω των μέτρων ασφαλείας και εκτοξεύουν από μακριά τον θάνατο, στοχεύοντας ΜΟΝΟ άμαχους)
    Και για αυτό το ΔΥΣΚΟΛΟ ζήτημα του τείχους και των check points, νομίζω ότι δεν είναι ευχάριστα σε κανέναν. Σε κανέναν δεν αρέσει να ζει πίσω από κάγκελα που μας υπενθυμίζουν πόσο αποτυχημένοι και ανίκανοι είμαστε για την Ειρήνη.
    Αλλά εκτός από το Ιδεατό και το Ποθούμενο υπάρχει και η ωμή πραγματικότητα. Που συνοψίζεται στην εξής ερώτηση:

    Τί προτιμάς;
    ανθρώπους που καθυστερούν στα check points
    ή δολοφονημένους ανθρώπους;

    -Αυτά περί ψηφισμάτων, είναι μεγάλη κουβέντα και επιφυλάσσομαι για το μέλλον.

    Με εκτίμηση,
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. GALLIA sygnwmh pou argisa na apantisw alla prosopikoi logoi den mou epetrepan na katsw sto pc

    exoume kai leme...

    1on oudemia apanthsh se mia apo tis erwthshs mou
    2on typikh apanthsh ayth me to oti zw se mia xwra me mouseia olokaytomatos(parepiptontos thn idia akrivos apanthsh mou edwses kai prin 3 peripou mhnes) kalo einai na mhn anamasame ta idia kai ta idia sterewtypa alla apanthshs tekmhriomenes

    3on egw edw sthn germania evgala ellinikotato amiges sxoleio

    4on oso gia to WZO xereis para poly kala ti einai.. kai episis xereis ti eisfores plhrwnan kai plhrwnoun evraoi sthn katagwgh (plhn rwswn evraiwn pou htan thn epoxh pou egine h 1h syndiaskepsi sthn vasilia ths elevetias.. (sou thimizw plhrwmes se sekel) kai exigw plhn rwswn evraiwn giati apla to sxedio htan epoikismos ths palistinhs dimiourgeia kratous tou israhl apo rwsous evraious arghse to sxedio kata 80 xronia egine h apoikisi to 46 kai htan kata 89% apo rwsous evraikhs katagwghs ektos kai an to amfisvitis kai ayto (ws sinithos)

    thes na milisoume gia to olokaytwma? ok pame
    odhgos tou xitler htan nai h oxi evraikhs katagwghs(kai ase ypalhlous kai mouseia)
    2on pes mou akrivi arithmo thymatwn olokaytomatos....oxi 4-5 ek giati kati mperdevete me tis arihmitikes sas apo stoixeia tou WZO kai apo apodixis plhrwmwn se "SEKEL" arithmos evraiwn sthn eyrwph plh kai to tonizw to exigisa poio panw rwsias htan 1 785 659 atoma milame gia mikrous kai megalous synolika ara an dextoume oti sto olokaytoma htan 4.200.000 tote h ypoloipoi 2414341 h den htan evraioi kai ekmetaleveste sto olokaytwma kai aytous h tous vaptisate ligo prin to olokaytwma h lete psemata gia ton pragmatiko arithmo evraiwn tou olokaytomatos.... pame parakatw

    to xerw oti einai asxhmo to na mhn mporeis na apantisis se erwthshs mou kai na neyriazeis kai epipleon na eirwnevese.. egw ethesa erwtisis kai den prosvala twra an gia sena to na thetei kapoios erwthshs pou istorikos den mporoun na apantithoun opws esy tha to htheles den ftaiw egw

    egw den psaxnw na vrw geneologika dentra allwn apla apanthshs hthela kai me parepempese se geneologiko dentor oti psaxnw kanw ranw...apantisi exeis? an exeis kalos an den exeis mhn neyriazeis kanei kako fernei kytaritida kai ritides....

    episis pes mou giati otan kapoios diafwnei me opoion tropo xaraktirizete apo esas h islamisths h neonazisths? to exw etsi ena varos sthn kardia kai thelw apantisi kai kleinw legontas sou
    kalytera pou (opws esy les) spoudasa se katwgia kai neonazistikes stoes kai eyxaristw ton theo(den eimai islamisths alla xristianos)giayto kai den lew alax pou me axiwse na spoudasw ekei pou les esy para se exidnostoes,pseftopanepistimia,sxoleia pou oi mathitevomenoi mhh exontas apanthsh prosvaloun kai epikoloun etiketes kai st katwgia amatheias kai spevdous

    apanthshs thelw kai oxi aerologies an mporeis kalos an oxi asxolisou me allous kai oxi me emena

    (pontios ek germanias)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή Gaia,

    θέλω να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου. εκτιμώ όσα πρεσβεύεις αν και με κάποια διαφωνώ απόλυτα μαζί σου. Σέβομαι όμως την αποψη σου και την επιχειρηματολογία σου.


    1. Ανάφερεις οτι το 75% της γής της Παλαιστίνης δώθηκε σε Αραβες. Το θεωρώ λογικό, αφού στην συντριπτική πλειονότητα της η συγκεκριμένη περιοχή είχε Αραβες κατοίκους και ελάχιστους Εβραίους. Σκέψου λογικά, έγινε μία γενοκτονία εναντίον μίας φυλής (Εβραίων, Ελλήνων δεν εχει σημασια), και οι Νικητές του Πολέμου αποφάσισαν (αφού πρώτη τους επιλογή ηταν να στείλουν τους Εβραίους στην Κύπρο για να κατοικήσουν η οποία και τελικά απορρίφθηκε), να στείλουν τους Εβραίους στην Παλαιστίνη. Λογικό δεν είναι να μην τους δώσουν μεγάλο μέρος της περιοχής (μίας χώρας που δεν τους ανήκε και με το έτσι θέλω κάποιοι τους έστειλαν να μείνουν εκεί)?

    2. Οσο για το λαικο αίσθημα υπέρ των Εβραίων θα σου αναφέρω ότι σπάνια υπήρξε. Μάλλιστα στην Ιστορία πιο συχνά αναφέρεται το μίσος και η καχυποψία των άλλων φυλών απέναντι στους Εβραίους. Παραδείγματος χάριν στον Μεσαίωνα οι εβραίοι της Ευρώπης αναγκάζονταν να φοράνε διακριτικά και να μην μένουν μέσα στις πόλεις φρούρια. Στην εποχή του Βυζαντίου (ειδικά γυρώ και μετα το 600μχ) Βυζαντινοί, Αρμένιοι και Φράγκοι έξεδίωξαν τους Εβραίους απο τις μεγάλες πόλεις της Ασιας φοβούμενοι για τον ρόλο που έπαιξαν οι τελευταίοι σε συνεργασία με τους μουσουλμάνους (π.χ. πτώση αρκετών Χριστιανικών πόλεων επειδή οι Εβραίοι συνεργάθηκαν-λαδώθηκαν για να βοηθήσουν τον εχθρο. Ολα αυτά ειναι καταγεγραμμένα απο ιστορικούς της εποχής αυτής). Επίσης μην ξεχνας τις αναφορές φιλοσόφων (όπως ο Νιτσε που χαρακτηριστικά είπε οτι οι Εβραίοι είναι η χειρότερη φυλή γιατι στο αιώνιο ερώτημα εαν κάποιο έθνος πρέπει να σωθεί η να καταστραφει απαντούν ΝΑΙ με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο-πράγμα που ο φιλόσοφος βρίσκει ανήθικο). Αυτά δεν τα ανφέρω για να σου πώ οτι οι Εβραίοι ειναι κακοί άνθρωποι. Πιστεύω πως καλοί και κακοί υπάρχουν σε κάθε φυλή, απλά θέλω να σου πώ πως δεν υπάρχει κάποιο λαικο αίσθημα υπέρ των εβραίων. Μάλιστα πιο συχνά υπάρχει μίσος εναντίον τους (και δεν ειναι πάντα χρημματοδοτούμενο-ειναι αφελές να πιστεύει καποιος πως οσοι δεν συμπαθούν τους εβραίους πληρώνονται ή έχουν πέσει θύμα προπαγάνδας. Οπως κάποιοι μισούν τους ελληνες κάποιοι άλλοι μισούν τους εβραίους.

    3. Σε ότι αφορά τα white papers 1939, θα ηθελα να σου αναφέρω πώς μπορείς να διαβάσεις Carroll Quigley "Tragedy & Hope" για να καταλάβεις τους λόγους που οδήγησαν τους Νικητές να βάλουν τους Εβραίους στην Παλαιστίνη.

    4. Σε ότι αφορά το τοίχος, πραγματικά οι δικαιολογίες σου θεωρώ ότι ειναι μη ρεαλιστικές. Δηλαδή ερχεται το ισραήλ (που κατέχει παράνομα εκτάσεις που δεν του ανήκουν και συμφωνα με ψηφίσματα ΟΗΕ), και χτίζει ενα νεό σινικο τείχος και το δικαιολογούμε επειδή προσφέρει δουλεια σε Αραβες (!?!). Με το έτσι θέλω να καταλάβει η Τουρκία την Δυτική Θράκη κάι να αρχίσει να χτίσει ενα τοιχος χιλιομέτρων και εμείς σαν ελληνες να πούμε και ευχαριστώ επειδή οι δίνει δουλεία σε Ελληνες Εργάτες?? Αναφέρεις επίσης οτι προστατεύει απο τους τρομοκράτες. Εχεις δίκιο, αλλα εχεις σκεφθεί ποτέ αυτό που ανέφερε ο Ολμέρτ οτι το κράτος του Ισραήλ απο την στιγμή που δεν συναινει στην δημιουργία ενοας Παλαιστινιακού κράτους και προβαίνει σε τετοιες ενέργειες μετατρέπεται σε ΝΕΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ??? (δεν το είπα εγω αλλα Εβραίος Πολιτικός και στρατιωτικός). Δεν μπορούν να δικαιολογούνται όλα στο ονομα της ασφάλειας και ενάντια στην τρομοκρατία.. Αυρίο πως θα σου φανεί εαν η ελληνική κυβέρνηση αναφέρει πώς παρακολουθεί όλα τα τηλέφωνα σου και και τις συναλλαγές σου, ποιους βλέπεις, στο ονομα της προστασίας ενάντια στην Τρομοκρατια. θα το δεχθείς?

    5. Τσόμσκι. Λατρεύω τον Τσόμσκι, και έχω αγοράσει όλα τα βιβλία του. Πιστεύω πώς προσπαθεί να αναφέρεται στα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δεν κατηγορεί μονόπλευρα την μία ή την άλλη πλευρα. Θεωρώ τεράστιο λάθος για ένα κράτος να του αρνείται την είσοδο στην χώρα. ειναι προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας.

    Ελπίζω να μην σε κούρασα
    Με εκτίμηση
    Brankaleonne

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.