7/5/10

Όταν ο παραλογισμός γίνεται πολιτικό επιχείρημα!



44 σχόλια:

  1. Αν το καλοσκεφτούμε, μήπως είχε δίκιο ο γέρος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΔΩ ΨΕΥΤΗΣ?ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ!ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε όχι..

    Πολύ φτηνό επιχείρημα βρε ινφογνώμονα. Δεν είναι όλοι οι αναγνώστες σου βόδια.
    Τι προσπαθείς να κάνεις δηλαδή με αυτό. Να απαξιώσεις τον ΓΑΠ? Την οικογένεια Παπανδρέου? Να μας πείσεις ότι οι Παπανδρέου είναι προδότες? Δηλαδή δεν ήταν (και) ο κομμουνισμός εχθρός της Ελλάδας τότε?

    Και πότε ο Παπανδρέου (ο γέρος) έστειλε ανθρώπους στα νησιά? Μήπως αυτός που έστειλε τη μισή Ελλάδα εκεί είναι ο θείος από τας Σέρρας , αυτός που υπόγραψε να μπει εγγυήτρια δύναμη στη Κύπρο η Τουρκία? Πότε θα δω ανάρτηση για τις ευθύνες της «αγίας» οικογένειας Καραμανλή?

    Έλεος πια . Δεν είναι κύριοι διαχειριστές όλοι οι αναγνώστες σας νεοδημοκράτες. Αρκετά με τη φτηνή προπαγάνδα σας. Έχουμε και μνήμη και ιστορική γνώση ορισμένοι από εμάς.

    Αντί να προσπαθείτε να εμπεδώσετε την ομόνοια σπέρνετε τη διχόνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΝΑΝ
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΟΦΗ Ο ΑΛΛΟΣ
    ΚΑΙ ΟΙ 3 ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΑ
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΔΕΞΙΑ
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
    ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΓΙΑΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ
    ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ
    ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΚΟΙΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝ
    ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΛΕΜΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γέρος δεν ήταν τυχαίος...
    Μακάρι να τον είχαμε και σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαφώς και είχε δίκιο ο Γέρος ... λίγα στοιχεία μπορείς να βρείς στην σελίδα μου : http://originalmakedon.blogspot.com/search/label/%CE%9A.%CE%9A.%CE%95 τα οποία παρέθεσα από την "ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑΣ" ( Εκδοσις συλλόγου επαναπατρισθέντων εκ του παραπετάσματος , Αθηνα 1961 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρός τα αποΠΑΣΟΚοποιημένα καθίκια της οδού Ιπποκράτους :

    Ρε κοπρίτες, η κάθε βουλευτική έδρα ΔΕΝ σας ανήκει γιά να ζητάτε να σας την παραδώσουν.
    Δεν είσαστε ιδιοκτήτες των βουλευτικών εδρών ρε επαγγελματίες προδότες.
    Στο κάτω-κάτω, αυτοί οι τρείς, είναι πιστοί στο προεκλογικό σας πρόγραμμα και στην ιδεολογική σας πλατφόρμα, ρε αρχείοι απάτριδες.

    Εσείς, γράψατε το προεκλογικό σας πρόγραμμα, εκεί που δεν πιάνει μελάνι, αφού το χρησιμοποιήσατε ευσχήμως γιά να μας παραπλανήσετε.
    Αυτοί οι τρείς, το τήρησαν ρε ψυχικώς βλογιοκομμένοι υπάνθρωποι.
    Εσείς ρε πρέπει να παραδώσετε τις βουλευτικές σας έδρες, βρωμεροί δωσίλογοι.
    Ουροδοχεία!

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ, άπλυτα κρόσια στα χαλάκια του καμπινέ της Νέας Τάξης.

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ Νεοταξίτικες Καμαριέρες.

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παίδες ας μην τρελαθούμε...
    Πιστεύουν οι κομμουνιστές στο έθνος; Φυσικά όχι αφού πρόκειται για "διεθνιστές".
    Πιστεύουν στη δημοκρατία; Φυσικά όχι.
    Αν τώρα έρθει το ΚΚΕ στην εξουσία θα εξακολουθήσει να υπάρχει το δημοκρατικό πολίτευμα; Οι εκλογές; Η ελεύθερη έκφραση απόψεων;
    Αν ναι τότε δεν θα πρέπει να λέγεται Κομμουνιστικό κόμμα αλλά κάτι άλλο.
    Πιστεύουν οι του ΚΚΕ στην Ευρωπαική Ένωση; Φυσικά ΟΧΙ. Αλλά κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές για κονόμα..
    Άτομα τα οποία δεν πιστεύουν στο έθνος, στο πολίτευμα και στο Σύνταγμα δεν θα πρέπει να εργάζονται σε καμία δημόσια υπηρεσία, στο στρατό και φυσικά στην Παιδεία. Και αν αυτά είναι δύσκολα θα πρέπει να καταργηθούν επιτέλους οι φοιτητικές παρατάξεις απο τα πανεπιστήμια που έχουν κομματικές-ιδεολογικές ταμπέλες και να ασχολούνται μόνο με θέματα που αφορούν καθαρά το Πανεπιστήμιο. Γιατί εως τώρα παράγουν κομματόσκυλα και εκπαιδεύουν τρομοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πότε ρε παπανδρεολάγνε ο καραμανλής έστειλε ο Καραμανλής κόσμο στην εξορία;πες μια φορά!
    Επίσης το θέμα δεν είναι τι έκανε τότε ο Παπανδρέου-παπατζής όπως φώναξε ο λαός στο Σύνταγμα μετά την απελευθέρωση αλλά το ότι ο Τζέφρυ λέει ηλίθια ψέμματα!άσε που έχει φτάσει τα 60 το παιντί!πως δεν κατάφερε ο μικρόνους να μάθει ελληνικά;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιός Γέρος της Δημοκρατίας; Ο εκπρόσωπος μια κυβέρνησης του Καιρου, κυβέρνησης μαριονεττών απότοκος της Δικτατορίας του Μεταξά, χωρίς καμιά Λαική εντολή ο οποίος ορκίσθη με την προστασία των Αγγλικών οπλων;

    Γέρος της Δημοκρατίας ο σαλτιμπάγκος της πολιτικής;

    Τηλεγράφημα του Τσώτσιλ προς τον Βρετανό πρεσβευτή Ρ. Λίπερ, 5-12-1944

    "Πρέπει να παρακινήσετε τον Παπανδρέου να πράξει το καθήκον του και να τον διαβεβαιώσετε, ότι εις την περίπτωσιν αυτήν θα τον υποστηρίξωμεν μ' όλας τας δυνάμεις. Παρήλθεν πλέον η εποχή καθ' ην μια οιαδήποτε ομάς Ελλήνων πολιτών ηδύνατο να ματαιώνει την εξέγερσιν του όχλου. Η μόνη ελπίς του είναι να εργασθεί μεθ' ημών διά την αποσόβησιν ενδεχομένης συμφοράς...

    Ανέθεσα το όλον ζήτημα της αμύνης των Αθηνών και τη διατήρηση της εννόμου τάξεως εις τον στρατηγόν Σκόμπι και τον διαβεβαίωσα ότι θα τον ενισχύσωμεν με όσας δυνάμεις χρειάζεται προς τούτο. Τόσον εσείς, όσο και ο Παπανδρέου, πρέπει να συμμορφωθείτε προς τας οδηγίας του, εις ό,τι αφορά τη δημόσιαν τάξιν και την ασφάλειαν. Πρέπει να συνδράμετε τον στρατηγόν Σκόμπι με πάντα δυνατόν τρόπον και να εισηγηθείτε εις αυτόν τη λήψιν παντός μέτρου, το οποίον, κατά τη γνώμην σας, ήθελε καταστήσει το έργον του περισσότερον ευχερές και αποτελεσματικόν".

    Αλλά ξέχασα εδώ για να σώσουμε την Κύπρο απ οτο κομμουνισμό την παραδώσαμε στην Τουρκία.

    Αλλο η κριτική στο ΚΚΕ αλλο ο αντκουμμουνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατ'αρχάς οι λέξεις τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει το νόημά τους:
    1) Εξορία σημαίνει να σε διώχνει ένα καθεστώς από τη χώρα σου ή τον τόπο κατοικίας σου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε το 1939 από την Ελλάδα ουσιαστικά λιποτακτώντας (δεν υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό ούτε το 40) και πήγε στην Αμερική. Αυτό δεν είναι εξορία αλλά φυγή, λιποταξία κτλ. Ο Γεώργιος Παπανδρέου έφυγε από την Ελλάδα για τη Μ. Ανατολή με την παράδοση της χώρας στους Ναζί. Μόνος του έφυγε δεν τον ανάγκασε κανείς. Οι λοιποί Έλληνες που κάθισαν και υπέφεραν ήταν μαλάκες (ρητορικό ερώτημα); Όσο για το 1967 ο Ανδρέας έφυγε από τη χώρα με "δόξα και τιμές". Αυτοί που διώχθηκαν και εξορίστηκαν για τα πολιτικά τους πιστεύω ήταν στα ξερονήσια και στις φυλακές εκείνη την περίοδο και όχι στη Σουηδία κάνοντας ντόλτσε βίτα.
    2) Η οικογένεια Παπανδρέου δεν ήταν ποτέ αριστερή. Ήταν απλώς αντιβασιλική με αριστερό προσωπείο. Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν αντικομμουνιστής και κυνήγησε τους αριστερούς(Δεκεμβριανά, εμφύλιος, ιδιώνυμο). Ο Ανδρέας, σύμφωνα με μια πηγή, πριν φύγει για την Αμερική το 1939 υπέγραψε "δήλωση" και κατέδωσε στο καθεστώς Μεταξά αριστερούς (πρώην "συντρόφους" του). Ο δε ΓΑΠ φαίνεται από τα μέτρα που πήρε πόσο αριστερός είναι.
    3) Τέλος "Έλληνας της διασποράς", όπως αυτοαποκαλάσθη πρόσφατα ο ΓΑΠ, δε νοείται αυτός που έχει ζήσει από το 1952-1960 και από το 1967-1974 στο εξωτερικό (σύνολο 15 από τα 58 του χρόνια). Βέβαια, το να μην ξέρει την ελληνική, πάει κι έρχεται, αλλά το να δηλώνει χθες μέσα στη Βουλή ότι το "νομοσχέδιο δεν το συνέταξε η κυβέρνηση αλλά η Τρόικα" είναι επιεικώς τρομακτικό! (Θα απαντήσω με φράση του παππού του στο ΓΑΠ:"Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;")

    Μακεδόνα, μόνο και μόνο η "έκδοσις" του βιβλίου που αναφέρεις δείχνει πόσο αμφισβητήσιμη πηγή είναι (Αθήνα 1961!) για την αντικειμενικότητά της. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ανεξάρτητα από την αντικειμενικότητα των πηγών μπορείς να βγάλεις ιστορικά συμπεράσματα. (Για παράδειγμα, ο Πατακός δήλωσε μετά τη μεταπολίτευση ότι το 1967 έκανε ότι επέτασσε υπάρχων νόμος(!), που προέβλεπε τον εκτοπισμό σε ξερονήσια αυτών που ήταν φακελωμένοι στην Ασφάλεια σε περίπτωση που κινδύνευε το καθεστώς. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε απειλήσει(λαϊκίζοντας) ότι θα ορκίσει κυβέρνηση στο Σύνταγμα κυρήσσοντας έκπτωτο το βασιλιά (κίνδυνος για καθεστώς) άρα η χούντα λειτούργησε νομότυπα εξ αφορμής που ο Παπανδρέου έδωσε. Συμπερασματικά, λοιπόν, ο Α. Παπανδρέου ήταν ένας ανέυθυνος πολιτικός και είναι εμφανές ότι το καθεστώς πριν το 1967 ήταν πλήρως αντιδημοκρατικό (φακέλωμα, πολιτικές διώξεις).)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ...ΕΝΑΝ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να αγιάσει ο Γέρος της Δημοκρατίας.
    Ελαφρύ να `ναι τον χώμα που τον σκεπάζει γιατί σκεπάζει έναν πατριώτη που πόναγε την Ελλάδα και κοίταγε να την προστατεύσει απο αυτούς που επεδίωκαν και επιδιώκουν να την διαλύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδω ηθελαν να φτιαξουν ανεξαρτητη μακεδονια, σκοτωσαν ποσο κοσμο,
    πολεμουσαν για τον Σταλιν και τα σχεδια τη Σοβιετικης Ενωσης και αντι να λεμε παλι καλα που δεν γιναμε αλβανια, κατηγορείτε το γερο της δημοκρατιας?
    Ηταν ο μονος πολιτικος που μπορουσε να μας σωσει απο το εμφυλιο και προσπαθησε για αυτο και εσεις τον κατηγορείτε?

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεξιούλης καυκάσιε , δεξιούλης ! Δικαίωμα σου ... το τηλεγράφημα πάντως που παραθέτεις δεν αποσαφηνίζει τιποτα διοτι αφ΄ενός έπεται της συμφωνίας της Καζέρτας την οποία συνυπόγραψαν και ο αριστερός ΕΛΑΣ και η δεξιά ΕΔΕΣ (οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδο αλληλοεξωντονωνταν μέχρι τουδε ) και αφ΄ετέρου αμφιβάλλω αν καταλαβαινεις που αναφέρετε . Ξεχνας επίσης πως στις 18 Οκτωβρίου του ΄44 αυτος ηταν που υψωσε στον ιερό βράχο την Ελληνική σημαία ... ο Γέρος πρόσφερε πολλά στον τόπο... όσο και να σε εμποδίζουν οι πεποιθήσεις να το δεις , έτσι είναι ... και φυσικά όπως όλοι έκανε και αυτός λάθη αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα .

    Και όταν μιλάς για σαλτιμπάγκους της πολιτικής να μην ξεχνάς και τον δικό σας τον Καραμανλη που οι ίδιοι οι Γερμανοί τον τον αποκάλεσαν συνεργάτη τους (υπόθεση Μαξ Μερτεν)

    Λυπάμαι πολύ πάντως που υπάρχουν ακόμη και σήμερα ανθρωποι που είναι έρμαια των κομμάτων ,ιδεολόγοι της συμφοράς , κοινός "κομματόσκυλα" . Πως να πάει μπροστά αυτη η χώρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο Καυκάσιε ! Εχουν ειδική σημασία αυτά που γράφεις εδώ επειδή είναι πολλοί οι οποίοι καλόπιστα παραμένουν προσκολλημένοι στην "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" που γινόταν στο στράτευμα, που ήταν καθ' υπαγόρευσιν των εντολέων της φαμίλιας Παπάντριου όπως και σχεδόν του συνόλου των ελλήνων πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μια τεραστια μουντζα στον γιωργακη απο μενα με αγαπη..ρε τζεφρυ μινεικο παιξε το και αδικημενος,προδοτη της ελλαδος,πρακτορα της CIA....απο περυσι ειχε παρει εντολες ο τζεφρυ απο τη λεσχη μπιλντεμπερκ για να βουλιαξει τη χωρα και να τη στειλει στο ΔΝΤ...ουστ απο δω παλιοξεφτιλες σοσιαλιστες του κ..ου !!! αντε τζεφρυ ξανθοπουλε .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το αναρτημένο άρθρο θα μπορούσε να έχει την επικεφαλίδα ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. Έχετε αναρτήσει την φωτοτυπία ενός εγγράφου υποτιθέμενης εγκυκλίου του Γ. Παπανδρέου με ημερομηνία 16-3-1965 περί κομμουνισμού και νεολαίας Λαμπράκη. Άν αυτό το έγγραφο ήταν πραγματική εγκύκλιος του τότε Πρωθυπ. κ' Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων πού είναι η υπογραφή του Γ. Παπανδρέου; Απλώς το ανυπόγραφο κείμενο μιάς υποτιθέμενης εγκυκλίου είναι κολλημένο σ' ένα σημείωμα κάποιου επιθεωρητή Μπαρμπαγιάννη της τότε ΚΗ' Εκπαιδευτικής Περιφέρειας στον Πύργο της Ηλείας, ένα από τα προπύργια της ΕΡΕ και του παρακράτους της Δεξιάς εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του '60. Ότι ήθελε έγραφε ο κάθε Μπαρμπαγιάννης την εποχή εκείνη. Ο Γ. Παπαδόπουλος ανεκάλυπτε φαντάρους που υποτίθεται ότι βάζανε ζάχαρη στις δεξαμενές καυσίμων αρμάτων μάχης στον Έβρο (παρά το ξύλο που φάγανε οι άτυχοι αυτοί η κατηγορία κατέβηκε στο επίπεδο ζάχαρης σε... ένα μόνο στρατιωτικό φορτηγό GM - Τζαίημς), και ικανοί αξ. που φρόντιζαν τα της άμυνας στην Κύπρο βρεθήκανε κατηγορούμενοι (και ξυλοφορτωμένοι) στο εδώλιο του στρατοδικείου της υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ ενώ ο ΙΔΕΑ ανενόχλητος προχωρούσε με τον σχεδιασμό της Απριλιανής χούντας του 1967. Κι ακόμα βέβαια δεν έχουμε μάθει ποιός έχωσε στο έδαφος τέσσερις (4) νάρκες κατά προσωπικού Αμερικανικής κατασκευής BOUNCING BETTY τίς παραμονές του εορτασμού της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου - μόνο η μία χρειάσθηκε να εκραγεί για να σκοτώσει και να τραυματίσει αρκετούς και να προξενήσει μία ακόμη πολιτική κρίση γιά την τότε κυβ. του Γ. Παπανδρέου προς δόξαν του ΙΔΕΑ και του τότε παρακράτους της δεξιάς.

    Με όλα αυτά, με το Κυπριακό ακόμα στο προσκήνιο, με την σύγκρουση με το παλάτι να σιγοβράζει γύρω από το θέμα του ΥΠΕΘΑ Γαρουφαλιά, με τα της δίκης ΑΣΠΙΔΑ, με τις ενέργειες ΙΔΕΑ και του παρακράτους της δεξιάς, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε τον χρόνο να γράφει εγκυκλίους για την νεολαία Λαμπράκη. Άν αυτό είναι πιστευτό - χρησιμοποιώντας ένα Αμερικανικό αστείο - έχω μιά γέφυρα στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης γιά πούλημα (I can sell you a bridge in Brooklyn, New York City).

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    7-5-2010, τοπική ώρα 17:20
    ώρα Ελλάδος 00:20, 8/5/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χθες Πέμπτη οι συνδικαλιστές είχαν καλέσει συγκέντρωση στο σύνταγμα.
    Όμως μαζεύτηκε και πολύς άλλος κόσμος να διαμαρτυρηθεί , να δηλώσει την ανησυχία του για όσα ψηφίζονταν μέσα στη βουλή .
    Ποιος άλλος χώρος στην Ελλάδα θα ήταν ποιο αντιπροσωπευτικός εκτός από το προαύλιο της βουλής , τη πλατεία συντάγματος ,το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη;
    Η Δημόσια τάξη απαίτησε μέσω των συνδικαλιστικών της οργάνων να λυθεί αυτή η πίεση. Οπότε οι συνδικαλιστές "οργάνωσαν" την πορεία προς "Ομόνοια".
    Έτσι στον "άγνωστο στρατιώτη" έμειναν όσοι δεν κοπαδιάζονται από τα "μαντρόσκυλα" του συνδικαλισμού ή των υπόλοιπων βουλευτικών ή εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων και οι προβοκάτορες που θα "νομιμοποιούσαν" την επέμβαση των ΜΑΤ . Αυτοί που έμειναν μαζί με τον "άγνωστο στρατιώτη"δεν στηρίζονταν στα "στειλιάρια" των κομματικών σημαιών.Στήριζαν την παρουσία τους στην αξιοπρέπεια τους , στο φιλότιμο και την εντιμότητα τους .
    Αυτά χτύπησαν χθες πισώπλατα και χωρίς αφορμή τα ΜΑΤ.
    H Δημοκρατία χθες έδωσε ένα μάθημα στους "ξεροκέφαλους" που δεν ακολουθούν τις νόρμες του συνδικαλισμού της.

    Περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΓΑΠ εχει ξαναπιπιλήσει την καραμέλα του Έλληνα της διασποράς.
    Ο παππούς του εγκατέλειψε την πατρίδα,φεύγοντας με την βασιλική οικογένεια στο Κάιρο.
    Επέστρεψε μαζί της σαν αντικομμουνιστής και μετά από χρόνια συνοδοιπόρησε με το ΚΚΕ και επιτάχυνε την έλευση της χούντας!
    Το 1936 διέσωσε τον γιο του ανδρέα στέλνοντας τον στην Αμερική,αφού προηγουμένως ο κανακάρης του κάρφωσε τον Καστοριάδη στον Μανιαδάκη!
    Ο "εξόριστος" ανδρέας λούφαξε στην Αμερική και δήλωσε απών στον τιτάνιο αγώνα της γενιάς του,κατά Β΄ΠΠ.
    Τον ανδρέα έφερε στην Ελλάδα ο γέρος Καραμανλής,αφού του έδωσαν καλά αμοιβόμενη δημόσια θέση,όπου σε επιστολή ο πατέρας του περιγράφει και πόσα μαύρα θα παίρνει.
    Ο ανδρέας στη συνέχεια παρέλαβε το διαβατήριο του από τον Πατακό(1967) με εντολή των Αμερικανών και αντιστάθηκε στην χούντα κάνοντας εξώγαμο στη Σουηδία και τρώγοντας τα χρήματα των Ελλήνων της διασποράς.
    Ακολούθως μας έσωσε με την αλλαγή και αυτές τις ημέρες πληρώνουμε τα φέσια που άφησε!
    Γεια σου ρε ΓΑΠ που βασανίστηκες στην Αμερική και την Σουηδία, υπουργός από το 1981 και δεν είδες, ούτε άκουσες τίποτε για την συμμορία του πατέρα σου και του Σημίτη!
    Το κόμμα σου έκανε καθεστώς την λαμογιά και εσύ την ανκάλυψες σήμερα!
    ΓΑΠ είσαι τουλάχιστον θρασύς!Όπως όλα τα golden boys!Ντροπή!!!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Παππούς ηταν ο πιό καλός.Οσον αφορά τον μπαμπά ηταν την πρώτη φορά που καρφώνοντας τους Τροτσκιστές συντρόφους του (μεταξύ τών οποίων και ο Κορνήλιος Καστοριάδης) με άδεια του Μανιαδάκη έφυγε για ΗΠΑ.
    Την δεύτερη φορά κτόπιν Αμερικανικων "πιέσεων" με διαβατήριο του Πατακού...
    ΓΙα τον Εγγονό "αρχή άνδρα δείκνυσι "...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπορει για καποιους το εγγραφο αυτο να αποτελει αντικειμενο μομφης για πολλους ομως απο εμας ειναι καταθεση ψυχης.
    Πραγματικα ειναι ατυχες το επιχειρημα και ανηθικο το εγχειρημα της παραχαραξης και της σπιλωσης προσωπου εκ μερους του πρωθυπουργου.
    Παρα τις οποιες ιστορικες ενστασεις μεσα απο το γραπτο διακρινεται μια ξεκαθαρη ομολογια τιμης και πιστης για το Εθνος.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχει αρχίσει να καταντάει αηδία η διαστρέβλωση της ιστορίας από τον μπλογκ που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές και διαβάστηκε από εμάς με τις καλύτερες προθέσεις. Κάθε λογικός άνθρωπος εκνευρίζεται με τον γιωργάκη αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να συκοφαντείται χυδαία ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο παππούς) ο οποίος:

    1. Έστειλε την μεραρχία στην Κύπρο.

    2. Έθεσε το θέμα της Βορείου Ηπείρου για τελευταία φορά, μέχρι στιγμής.

    3. Καθιέρωσε την δωρεάν παιδεία.

    4. Πήγε κόντρα στο βασιλιά.

    5. Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

    6. Έχασε τον αδερφό του στην μάχη του Κιλκίς-Λαχανά.

    Τελικά αυτή η συμπεριφορά σας δεν δείχνει ειλικρινείς προθέσεις, κρίμα γιατί σας διαβάζει πάρα πολύς κόσμος που είναι απλά εθνικιστής και όχι ΝΔ-Σαμαράς, και καταλαβαίνει πολύ καλά την στροφή σας από την αντικειμενική ενημέρωση σε φανατισμένα φερέφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κ ΣΑΒΒΑ, ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ) ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΤΣΕΒΙΤ. ΟΜΩΣ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΠΙΟ ΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΣΠΑΡΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΟΡΙΣΕ, Η ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΖΩΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΒΟΡΕΙΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ?

    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΤΗ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΩΓΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?

    Κ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    Ο ΔΕΞΑΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο/Η Μακεδόνα ούτε δεξιούλης ούτε κρυπτό το έχω πεί καθα΄ρα τι είμαι επί του θέματος:
    Ο γέρος Παπανδρέου εξελέγει απο τον ελληνικό λαό; η κυβέρνηση που ηγείτο ήταν απότοκος της δικτατορίας του Μεταξά;Οι Αγγλοι τον θεωρούσαν και το απέδειξε και η πολιτική του ζωή ως άνθρωπο που θα έκανε τα πάντα για την εξουσία;Ηταν υπό τον απόλυτο έλεγχο και την προστασία των Αγγλων;

    Απο εκεί και πέρα 3:03 σωστά τα όσα έγραψες μια μόνο διόρθωση η μεραρχία στάλθηκε Επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου και όχι ΑΠΟ τον Παπανδρεου και δεν στάλθηκε ούτε κρυφά ούτε για την προστασία της Κύπρου.Στάλθηκε στα πλαίσια του σχεδίου Ατκισον και δεν ήταν Μεραρχία, ή δύναμη πυρός της ήταν ισοδύναμη με αυτή του συντάγματος Στρατού.

    Δεν συκοφαντώ αγαπητέ καταθέτω μια διαφορετική άποψη απο την δική σου τεκμηριωμένη, χωρίς ύβρεις και κορώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αδέλφια και το εννοώ
    η ιστορία ξεκίνησε με μια εντελώς υποκριτική υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ο πρωθυπουργός, για να καλύψει τη γλωσσική του ανεπάρκεια, η οποία, σημειωτέον, δεν οφείλεται στο ότι είναι Έλληνας της Διασποράς, αλλά στο ότι η μητρική του γλώσσα και παιδεία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    Ναι, είναι πρόβλημα όλων των Ελλήνων πολιτών το ζήτημα του χειρισμού της γλώσσας, γιατί ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε για ζητήματα που αφορύν τον τόπο, αποτελεί επέκταση και της σκέψης και της εθνικής μας συνείδησης.
    Η υποκριτική επίκληση από τον πρωθυπυοργό της έντονα αμφιλεγόμενης ιστορίας της οικογένειας Παπανδρέου, για να καλύψει τη γλωσσική και εκφραστική του ανεπάρκεια, που σημειωτέον ενοχλεί ακόμα και τους πιο σκληρούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτικό ζήτημα και γι' αυτό το αναφέρουμε εδώ.
    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε διχαστικοί, γιατί αυτό δείχνει η ιστορία μας και οι αγώνες που κάναμε για καθαρή και έντιμη ενημέρωση αυτά τα χρόνια.
    Αποτελεί υποχρέωση του κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη η κριτική σε φαινόμενα υποκρισίας και εκφυλισμού και τέτοιο ήταν και το επιχείρημα του πρωθυπυοργού περί Έλληνα της Διασποράς.
    Ξέρουμε όλοι άλλωστε τί θα πει Μαργαρίτα και αν η γυναίκα αυτή αγάπησε και εκφράστηκε θετικά για οτιδήποτε ελληνικό.
    Να τα πει αλλού λοιπόν ο κ. πρωθυπουργός αυτά περί Έλληνα της Διασποράς, οι οποίοι Έλληνες της Διασποράς δίνουν πολλά για να κρατήσουν την ελληνική γλώσσα ζωντανή εκεί που ζουν.
    Κια επιτέλους, ο Παναδρέου είναι ένας άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα αδιάλειπτα από το 1980, έχει χρηματίσει υπουργός και τώρα είναι πρωθυπουργός και δεν έχει μάθει ακόμα να μιλά καλά τη γλώσσα του λαού που κυβερνά.
    Αυτό δεν είναι ένα θέμα που άπτεται και των γενικών του ικανοτήτων, από τη στιγμή μάλιστα που οι Αλβανοί έρχονται στην Ελλάδα και μέσα σε ένα-δυο χρόνια μιλάνε και εκφράζονται καλύτερα από τον κ. Γ. Παπανδρέου;
    Άλλο να αγαπάμε ένα κόμμα και άλλο να τυφλωνόμαστε.
    Η κριτική μας είναι δίκαιη και καλόπιστη και πιστεύουμε ότι κάνει καλό στη Δημοκρατία και τη χώρα.
    Άλλωστε η κριτική είναι η μήτρα της εξέλιξης.
    Και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε κριτική, όταν πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τη χώρα και τη Δημοκρατία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σύμφωνοι κύριε Καλεντερίδη. Ορθώς ενοχλείστε από τα ελληνικά του πρωθυπουργού όπως όλοι μας, πασόκοι και μη.

    Όμως το να χρησιμοποιείτε το κατά τα άλλα εξαίρετο blog σας για να εκφράσετε εξ αντανακλάσεως τις κομματικές σας πεποιθήσεις δια της αντιπαπανδρεικής ρητορείας, είναι και διχαστικό και άστοχο.

    Πολλοί από εμάς που σας διαβάζουμε και σας σεβόμαστε δεν ασπαζόμαστε τις κομματικές σας πεποιθήσεις. Προσωπικά, μπαίνω τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα στο blog σας και έχω σχολιάσει ουκ ολίγες φορές τις αναρτήσεις σας. Συμφωνώ σε πολλά και σε άλλα διαφωνώ.

    Αν θέλετε να μιλήσουμε για τις ευθύνες της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα, να μιλήσουμε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Όχι μονοδιάστατα και διχαστικά.

    Καλώς ή κακώς, πολλοί από εμάς, θέλετε από παράδοση, θέλετε από πεποίθηση, διαβάζουμε διαφορετικά από εσάς την ιστορία της οικογένειας Παπανδρέου. Αυτό, ούτε μας κάνει λιγότερο πατριώτες ούτε διεφθαρμένους πρασινοφρουρούς.

    Και για τον Καραμανλή? Ούτε κουβέντα? Δε θέλω να μπω στη διχαστική διαδικασία της απαρίθμησης των λαθών της εν λόγω πολιτικής φατρίας άλλα όπως και να το κάνουμε, ευθύνες υπάρχουν σε όλους.

    Λέτε ότι η κριτική σας είναι καλόπιστη. Δε βγαίνει όμως έτσι προς τα έξω.

    Λυπάμαι διότι έχετε μια ευκαιρία να εξελίξετε το δημοφιλές σας blog σε ένα υπερκομματικό forum και εσείς τη πετάτε στα σκουπίδια.

    Πράγματι, ο κομματισμός τυφλώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμε 08 Μαΐου 2010 10:12 π.μ.
    διάβασα με προσοχή αυτά που γράφεις και εν μέρει έχεις δίκιο.
    Μας αδικείς όμως όταν λες ότι δεν κάναμε κριτική στους άλλους.
    Αν ρίξεις μια ματιά στο ιστολόγιο, θα δεις τι έγινε με την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά και με τις κυβερνήσεις Καραμανλή.
    Τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή δεν τον κριτικάραμε προσωπικά γιατί είναι γνωστό ότι έχουμε ευαισθησίες και για μας μετράνε το ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ, το ΒΕΤΟ στα Σκόπια και το ΝΑΙ στον αγωγό Σάουθ Στριμ.
    Ασκήσαμε όμως σκληρή κριτική στις κυβερνητικές του επιλογές και είμασταν πρωτοπόροι στα Βατοπέδια, τα Ομόλογα, τους Πακιστανούς, την πλήρη απραξία του αχαρακτήριστου Παυλόπουλου, τις αθλιότητες Μεϊμαράκη, το νόμιμο άρα ηθικό του Βουλγαράκη κλπ.
    Τον γέρο Καραμανλή εγώ προσωπικά τον έχω κριτικάρει για την άφρονη ενέργειά του να βγει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, το 1974, ενέργεια που έγινε για εσωτερική κατανάλωση και πληρώνουμε στο Αιγαίο μέχρι σήμερα ή και αύριο.
    Εν πάσι περιπτώσει, εδώ είμαστε, κάνε ένα ολοκηρωμένο άρθρο-κριτική για το ιστολόγιο και θα στο αναρτήσω πρωτοσέλιδο, για να αποδέιξω ότι πιστεύων στη χρησιμότητα της κριτικής, ακόμα και όταν αυτή στρέφεται και εναντίον μας.
    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλά, ορισμένοι δεν πάτε καλά!
    Κι εσύ, κ. Σάββα!

    Αν μας διαβάζει ένας τρίτος, ένας ξένος, που δεν έχει ακούσει τον ΓΑΠ να μιλάει, θα νομίσει ότι ο ΓΑΠ εκφράζεται με ουγκ και με χειρονομίες!

    Κάνετε την τρίχα τριχιά, και αυτό δεν εξυπηρετεί τίποτα, παρά μόνο τα κομματικά σας συμφέροντα.

    ΝΑΙ, ο ΓΑΠ δεν είναι "ρήτορας". Κάνει σαρδάμ. Ε,και; Ε, ΚΑΙ;

    Ο (χοντρός) Βενιζέλος, ο Αντρέας, ο Γέρος, ο Τσίπρας, οι Καραμανλήδες, ο Καρατζαφέρης, είναι "ρήτορες". Ε, και;
    Εγώ είμαι "ρήτορας", ε, και;

    (Κι επίσης, τι σχέσει έχει η μάνα του και ο Αλβανός που μαθαίνει τη γλώσσα άμεσα, δεν καταλαβαίνω..)

    Λυπάμαι κύριε Σάββα, που τα βλέπετε τόσο κομματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τελικά Έλληνας της Διασποράς είναι ο ΓΑΠ; Ή Αμερικάνος της Διασποράς; Δεν έχουν μόμο οι Έλληνες διασπορά, όλοι έχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Α ΠΑΠΑΠΑ ΕΛΛΙΝΙΣΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΑΣ.

    Μόλις 19 Μαίων πατησα το ποδαρακι μου και πολλοι αλλοι την 10ετια του '70 στο Τοροντο, Καναδα. Τοτε το ΠΑΚ νυν ΠΑΣΟΚ ανοιγε τα φτερα του. Πολλα θα μπορουσα να γραψω. Τι σημασια θα εχει? Να πω εζησα τα γεγονοτα πολυ κοντα? Σημερα τι γινετε. Σας αρεσει δεν σας αρεσει η αληθεια που δεν θελετε πεισματικα να δειτε ειναι πως ο Α. Παπανδρεου ανοιξε δρομο για την καταστροφη της Ελλαδας. Αποδημος ο ΓΑΠ? Με μητερα Αερικανιδα? Γαλουχισμενος με την Μαργαριτα? Κουραζομε να φερνω μνημες στο μυαλο μου. Εστειλαν τη Σοφια τωρα εδω να συνεχισει την καταστροφη της μανας της στον Ελληνισμο. ΚΑΚΙΣΤΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ? ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ? ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο ΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ? ΤΙ ΗΤΑΝ? ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΤΕ? ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΣΑΣ? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΥΦΛΩΘΗ? ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ. ΠΟΥΛΙΕΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΡΑΓΕ? ΤΙΝΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ? ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ? ΚΟΒΕΤΕ ΦΛΕΒΕΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΑΤΟΣ - ΑΣΤΕΙΟ - ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ? ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΠΙΕΤΕΣ? ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΑΦΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σύμφωνοι και πάλι κύριε Kαλεντερίδη.

    Ελπίζω μόνο να μην υπονοείτε με το «είναι γνωστό ότι έχουμε ευαισθησίες» αναφερόμενος στα πεπραγμένα Καραμανλή, ότι εμείς δεν έχουμε ευαισθησίες εξωτερικής πολιτικής. Φαντάζομαι ότι εννοείτε την προσωπική σας συμπάθεια προς το εν λόγω πρόσωπο. Για το όχι στο σχέδιο ΑΝΑΝ παρεμπιπτόντως, εγώ έχω μείνει με την εντύπωση ότι το όχι το είπε ο Τάσος Παπαδόπουλος και όχι ο Καραμανλής. Ο Καραμανλής δεν είπε ούτε ναι ούτε όχι. Είπε όχι μόνο όταν απεφάνθη περί αυτού ο κυπριακός λαός.

    Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση –πρόκληση να συντάξω κριτική για το ιστολόγιο σας. Δε θα το πράξω διότι δεν είναι αυτοσκοπός μου να ικανοποιήσω τη ματαιοδοξία μου δια της κριτικής στο blog που με φιλοξενεί. Αν κάποτε βρίσκατε ενδιαφέρον σε άποψη μου περί της εν γένει πολιτικής που αφορά τη χώρα, μετα χαράς προχωρήστε.

    Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάνετε λάθος στο να εστιάζετε την κριτική σας στα προσωπικά χαρακτηριστικά του ΓΑΠ και δι’ αυτού στο σύνολο των Παπανδρέου.

    Τη καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το έχουμε ξανά δει, αλλά και πάλι θα το προωθήσω για τον "γερο της Δημοκρατίας" αυτή η "βασιλική δυναστεία" κατέστρεψε την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν είπα ότι δεν έχεις ευαισθησίες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
    Είμαι αξιωματικός και είναι λογικό να έχω εγώ.
    Κάποιος άλλος μπορεί να έχει για άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα για τα εργασιακά, ασφαλιστικά, περιβαλλοντικά κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η γλώσσα δεν είναι το πρόβλημα. Το μυαλό και οι ιδέες είναι το πρόβλημα. Και μουγκός και κουφός να είναι κάποιος, και ελληνικά να μην ξέρει, αν είναι έντιμος και διάνοια και ικανός και αγαπά την Ελλάδα, αυτὄν θέλω πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η υποκρισία "για τον Ελληνα της διασποράς που μεγάλωσε έξω γιατί ο πατέρας του ήταν εξόριστος" ήταν ένα ακόμα συγκινησιακό -επικοινωνιακό εγχείρημα του ΓΑΠ, προφανώς για να "εξανθρωπίσει" λίγο το απάνθρωπο κλίμα το οποίο μας οδήγησε. Οσο για τους πατριωτισμούς του Γέρου της Δημοκρατίας (και παππού του), καθένας που ξέρει την Ιστορία, ας θυμηθεί κάτι. Εγώ θυμήθηκα ότι όταν ο Γλέζος και ο Σάντας κατέβασαν την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη και τους καταδίκασε επίσημα η κοινή γνώμη (δια του τύπου), πρώτος και καλύτερος ο Γ. Παπανδρέου υπέγραψε υπέρ της "καταδικαστέας στάσης δύο αφρόνων νεαρών που διαταράσσουν επικίνδυνα την ομαλότητα και τάξη της κατοχικής κυβέρνησης και τις σχέσεις μας με την Γερμανία!!!"
    Ας το πούμε μια που σε λίγες μέρες (30 Μαίου) είναι η επέτειος αυτού του γεγονότος. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όχι, έπρεπε να πει "σκατά στους γερμαναράδες".........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Jeoffrey αστο αγορι μου το ρημαδι το παρελθον και μην τ ανακατευεις.
    Πρωτον, ξερουμε οτι βλαστημας την ωρα και τη στιγμη που αποφασισες να κανεις τα ονειρα της μαμας σου πραγματικοτητα.
    Δευτερον ξερουμε επισης οτι μας περιφρονεις βαθυτατα.
    Και τριτον, ξερεις πολυ καλα οτι ετσι οπως τα καταφερατε ΟΛΟΙ εσεις οι ξενοσπουδαγμενοι με τα ντοκτορα , σε λιγο ακομα και η Βαρδινογιαννη θα ψωνιζει στη λαικη-οπως λεει και ο Χαρυ Κλυν.
    Εσυ εχεις αλλο τροπο σκεψης ειπαμε: Θέλεις να χτίσεις τη νέα Ελλάδα, γι αυτό κατεδαφίζεις την παλιά!!!
    Good luck που λενε και οι αγαπημενοι συμμαχοι...εσυ ξερεις.

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 1)Ανώνυμε 07 Μαΐου 2010 9:38 μ.μ. Αν έκανες τον κόπο να μπείς στην σελίδα θα έβλεπες πως το βιβλίο που αναφέρω παρουσιάζει φωτοτυπίες εγγράφων τις οποίες δεν τόλμησε να αμφισβήτησει ούτε το ΚΚΕ . (Πιθανολογώ πως ο κ. Καλεντερίδης είναι γνώστης του βιβλίου )

    2)Την παρούσα χρονική περίοδο δεν μπορούσε κανείς να προκυρήξει εκλογές Καυκάσιε .Μπορεί να μην είχε την λαϊκή εντολή , είχε όμως το λαϊκό έρισμα . Και η περίοδος του Καραμανλή του πρεσβύτερου ήταν απότοκός της δικτατορίας του Παπαδόπουλου , τι μ΄αυτό ; Αν ηταν υπο τον απόλυτο έλεγχο των Αγγλων ποιό νόημα έχει η επιστολή που μας μοστράρισες η οποία δείχνει ακριβώς το αντίθετο ;

    Όπως και να έχει το πράγμα η ιστορία θα πρέπει να κρίνεται χωρίς κομματικές παρωπίδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Αμερικάνος Jeffrey Pap έβαλε την ταφόπλακα στην νεκρή κουρελιασμένη Ελλάδα.
    Go home Yankee
    Take your brother and you mοm with you. ΟΥΣΤ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ποιας διασποράς όμως;;;

    της ελληνικής ή της εβραϊκής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ 08 Μαΐου 2010 9:32 μ.μ.

    Της εβραϊκής, σίγουρα, όχι.

    Ο γιος του βαμμένου φιλο-άραβα Ανδρέα, του προστάτη της αραβικής τρομοκρατίας, αυτού που έφερε τα γραφεία της PLO στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντάς τα ως επίσημη διπλωματία. Αυτός που στις Βρυξέλλες σε Υπουργικό Συνέδριο το καλοκαίρι του 1983, αποκάλεσε το Ισραήλ "Ναζί" και "Φασιστικό".
    Αυτός που πόσοι επιφανείς υπουργοί του πέρασαν από στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στη Μ. Ανατολή, που συναντιόντουσαν με τον Abu Nidal, που τον φέρνανε τον αρχι-τρομοκράτη στην Ελλάδα μεταμφιεσμένο σε παπά, και του εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη λειτουργία αρχηγείου του στην Ελλάδα.
    Που κάθε φέρετρο δολοφονημένου από την τρομοκρατία Ισραηλινού, έχει και την δική τους συνδρομή.
    Που ο Καντάφι ήταν ο χορηγός της προεκλογικής καμπάνιας του ΠαΣοΚ του 1981 με 4 εκατομμύρια δολάρια.
    Και μετά έγινε ο εθνικός μας χορηγός με 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
    Που ακόμα και σήμερα το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στο Free Gaza Movement και φιλοξενείται από τους τρομοκράτες της ΧΑΜΑΣ (!!!)

    Να φέρετε τον Κάρλος να καταθέσει και να μάθουμε όλοι οι Έλληνες πόσο "Εβραίοι" είναι οι αρχηγοί του ΠαΣοΚ

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.