26/5/10

Ο ζουρλομανδύας!

Υπάρχουν κάποιοι ανόητοι, που επιχαίρουν με εκείνο το ηλίθιο σύνθημα, που ακούγεται πια σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση:Να καεί η Βουλή!.Δεν καταλαβαίνουν ότι το σύνθημα αυτό δεν στρέφεται κατά του πολιτικού κόσμου. Στρέφεται κατά του Πολιτεύματος!.Δεν στρέφεται κατά του πολιτικού προσωπικού, το οποίο, πράγματι, είναι πολύ-πολύ μέτριο, στην καλύτερη περίπτωση. Στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας!

Στη Βουλγαρία ακούστηκε το σύνθημα αυτό, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 90. Και το αποτέλεσμα ήταν να έλθει στην εξουσία ο πρώην…Βασιλιάς, με την ψήφο του λαού. Για να αποτύχει απελπιστικά κι εκείνος…

Στην Ιταλία είχε ακουστεί το ίδιο σύνθημα, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Και το αποτέλεσμα ήταν η επιχείρηση «καθαρά χέρια» που δεν καθάρισε τη χώρα. Έφερε τον… Μπερλουσκόνι!

Ποτέ εξέγερση εναντίον του Κοινοβουλίου, δεν οδήγησε σε ομαλή πολιτική αλλαγή. Σχεδόν πάντα δούλεψε υπέρ τυράννων…Να φοβάστε όσους βρίζουν ή διασύρουν καθημερινά τους πολιτικούς.Οι ίδιοι είναι χειρότεροι.Και φέρνουν πολύ χειρότερους.Υπάρχουν πολλοί που θέλουν τους πολιτικούς ταπεινωμένους και φοβισμένους…
Αλλά αυτό δεν φέρνει την «Κάθαρση».Φέρνει την πλήρη υποταγή της Πολιτικής σε έξω-θεσμικά κέντρα.

Να φοβάστε όσους διασύρουν καθημερινά τους πολιτικούς.
-- Οι παπαγάλοι του ηλεκτρονικού Τύπου είναι, συνήθως, πολύ χειρότεροι.
-- Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες ή οι επιτήδειοι που εμφανίζονται κάθε τόσο με μεγάλες περιουσίες και θέλουν να ελέγξουν τον Τύπο είναι πολύ πιο επικίνδυνοι.
-- Οι γόνοι και οι κλώνοι διάφορων πολιτικών «τζακιών» που σταδιοδρόμησαν στην Πολιτική ελέω ονόματος και σήμερα εμφανίζονται με… «κρίση συνείδησης» (αφού έχουν ταυτιστεί με όλη τη φαυλότητα που σήμερα καταδικάζουν) είναι πολύ πιο βρώμικοι.

Κλείστε τα αυτιά σε όσους σπέρνουν τη γενικευμένη καχυποψία, τη μοιρολατρία, την κακομοιριά και την ηττοπάθεια.Αυτοί δεν θέλουν την Κάθαρση της Πολιτικής.Θέλουν να υποτάξουν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών.Να θυμάστε ότι αυτή η χώρα είναι πλούσια.Έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και πλουτοπαραγωγικούς πόρους που δεν εκμεταλλεύτηκε.

* Μας φοβίζουν με χρεοκοπία…Αλλά μια πλούσια χώρα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει.
Μπορεί μόνο να… αυτοκτονήσει!Κι αυτό ακριβώς μας «εισηγούνται»: να κάψουμε τη Βουλή!

* Μας φοβίζουν με έξοδο από το ευρώ.Αλλά το ευρώ δεν μας έκανε πλούσιους. Μας έκανε περισσότερους σπάταλους, λιγότερο παραγωγικούς, πολύ λιγότερο ανταγωνιστικούς, και πολύ πιο ξιπασμένους.

Ξέρω, ξέρω: δεν φταίει το ευρώ…
Φταίνε όσοι μας έβαλαν στο ευρώ, με όρους μη ανταγωνιστικούς.
Γιατί σε μη ανταγωνιστικές συνθήκες δεν αυξάνεται ο πλούτος και ο πολιτισμός μιας χώρας. Αλλά ο παρασιτισμός της οικονομίας της και τα χειρότερα ελαττώματα του λαού της!

Σήμερα πληρώνουμε την κρίση αυτή: Μπήκαμε με μη ανταγωνιστικούς όρους σε μια νομισματική ένωση που ήταν γεμάτη στρεβλώσεις.

Κι έρχεται σήμερα η Γερμανίδα Καγγελάριος Μέρκελ που ασκεί πολιτική για την Ευρώπη σύμφωνα με τις ανάγκες των εσωκομματικών συσχετισμών στο …τελευταίο κρατίδιό της, να μας κάνει «μαθήματα»!

Ξεχνάει βέβαια ότι τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού νότου είναι η αιτία για τα πλεονάσματα της Γερμανίας…

Αυτοί που οραματίστηκαν την Ενωμένη Ευρώπη, είχαν στο νου τους την ελεύθερη Ένωση εθνικών κρατών που θα μεγιστοποιούσαν τις συνέργειες ανάμεσά τους, την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το «ζουρλομανδύα» που προσπαθεί να φορέσει στην Ευρώπη
– και στην Ελλάδα - η κα. Μέρκελ.

Να φοβάστε λοιπόν, όλους εκείνους, που υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την πολιτική του «ζουρλομανδύα». Αυτούς που νταλαβερίστηκαν με τη «Ζήμενς» και σήμερα καλύπτονται από την απόκρυψη της σχετικής δικογραφίας. Για την οποία ευθύνεται απολύτως το Γερμανικό κράτος…

Αυτοί είναι οι πιο διεφθαρμένοι, οι πιο βρώμικοι, οι πιο δικτυωμένοι, οι πιο αμετανόητοι. Κι ακόμα προσπαθούν να μας… «σώσουν»!

Μια χώρα που θέλει να σταθεί ξανά στα πόδια της δεν… καίει τη Βουλή της!
Την απελευθερώνει από αυτές τις επιρροές και εκείνα τα άτομα που προσπάθησαν – κι ακόμα προσπαθούν – να φορέσουν «ζουρλομανδύα» στους πολιτικούς της και στο Πολίτευμά της.

Όσο μια χώρα παύει να είναι εθνικό κράτος και μετατρέπεται σταδιακά σε τοπική «Νομαρχία», τόσο η Πολιτική χάνει το νόημά της, οι πολιτικοί χάνουν την ευθύνη τους, ο λαός χάνει τα πολιτικά τους δικαιώματα, το δημόσιο συμφέρον της μένει ανυπεράσπιστο, οι εκπρόσωποί της διαφθείρονται, οι ηγέτες της υποτάσσονται, και οι χαχόλοι στους δρόμους μαζί με τα χαζοκάναλα τσιρίζουν «να καεί η Βουλή»!

Η Βουλή πρέπει να ξαναγίνει Βουλή!
Όχι «Πρυτανείο» γόνων και κλώνων μεγάλων «τζακιών» που υπηρέτησαν κατά καιρούς όλα τα αφεντικά – ντόπια και ξένα – αλλά δεν υπηρέτησαν ποτέ το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

Σ’ αυτό τον τόπο δεν γεννήθηκε μόνο η Δημοκρατία.Γεννήθηκε και ο Εξοστρακισμός.
Γεννήθηκε και η Νέμεσις.
Συντάκτης: N.Z.
http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=1032

17 σχόλια:

  1. Το κτήριο της Βουλής είναι το σύμβολο του σάπιου κοινοβουλευτικού συστήματος που έχουμε και συμφωνώ απολύτως με το σύνθημα (ΝΑ ΚΑΕΙ!).

    Αν δεν φταίει το σύστημα που εκτρέφει εδώ και 36 χρόνια επαγγελματίες κηφήνες της πολιτικής, ποιος φταίει; Ποιος μας κατάντησε στα χάλια που είμαστε;

    Εμένα δεν θα μου κακοφαινόταν καθόλου να έχω τον Μπερλουσκόνι για πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο που έχει επιβάλλει κάποια τάξη στην Ιταλία, έχει πάρει παραμάζωμα τους λαθρομετανάστες και τσιγγάνους, οι οποίοι διακινούν ναρκωτικά και ποικιλοτρόπως παρανομούν, έχει θωρακίσει τα σύνορα της χώρας του κι έχει δώσει ανάσα στον απλό Ιταλό πολίτη.

    Το σύνθημα "να καεί η Βουλή" στην Βουλγαρία έφερε τον ... πρώην βασιλιά στην πρωθυπουργία; Και τι σημασία έχει αν ο Συμεών Σαξομπυργόφσκι ήταν κάποτε βασιλιάς; Δεν βλέπω τον συσχετισμό μεταξύ πρώην αξιώματος και αποτυχίας (αν ήταν αποτυχία) της κυβέρνησής του. Τι σόι ανοησίες είναι αυτές από κάποιον άνθρωπο που εκτιμούσα, αλλά τώρα είναι ένα κομματόσκυλο της ΝΔ; Διότι νομίζω ότι πολλοί από εμάς ξέρουν ποιος κρύβεται πίσω από τα αρχικά ΝΖ, ή όχι; Είναι αυτός που κατάντησε το Δ-21 παραμάγαζο της ΝΔ!

    Λοιπόν ναι, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στο πορνείο των διεφθαρμένων, αν θέλομε να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Μόνον αν ξεπατώσουμε συθέμελα το σημερινό πολιτικό σύστημα, μόνον αν δικαστούν οι ένοχοι και πληρώσουν επιτέλους, μόνο τότε ίσως ανατείλει ελπίδα για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κτηριο της Βουλης ειναι ενα κειμιλιον του Εθνους . 9 49 ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. !.Δεν καταλαβαίνουν ότι το σύνθημα αυτό δεν στρέφεται κατά του πολιτικού κόσμου. Στρέφεται κατά του Πολιτεύματος!

    To πολίτευμα αγαπητέ αρθογράφε δεν καταστρατηγείται όταν γκρεμίζεις, τα σύμβολά του.
    Το πολίτευμα έχει καταστρατηγηθεί όταν οι εκπρόσωποι του το ξεφτιλίζουν με την συμπεριφορά τους και θεωρούν ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι κληρονομικό δικαίωμα το οποίο πρέπει να το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.
    Όταν ο κόσμος τους εκλέγει για να διαχειριστούν το κράτος για εκείνους και όχι για τον εαυτό τους. Όταν επαναλαμβάνουν την επιλογή τους όχι γιατί δεν γνωρίζουν τι καθίκια είναι αλλά γιατί απλά τους δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αντ’ αυτού με το δικαίωμα της εκλογής επιλέγουν τα χειρότερα για το λαό και τα καλύτερα για τους εαυτούς τους.
    Προσωπικά θα έλεγα να καεί η βουλή με όλους όσους ευθύνονται μέσα.
    Αλλως, θάνατο δια απαγχονισμού στον Άγνωστο Στρατιώτη.
    Σε αυτό το μνημείο προς τιμήν όλων εκείνων που κατ αυτούς είναι ηλίθιοι γιατί πέθαναν άγνωστοι στο πουθενά υπερασπιζόμενοι όσα οι άθλιοι θεωρούν κληρονομιά του πατέρα τους.
    Εκκλησίες επί τουρκοκρατίας γκρεμίστηκαν αλλά ο χριστιανισμός δεν χάθηκε. Οι παππάδες λοιδορούνται αλλά η θρησκεία παραμένει…
    Το μόνο σύμβολο το οποίο καταστρέφεται επανειλημμένα είναι η σημαία , η οποία στα χέρια του οποιουδήποτε γίνεται αποκαΐδια .Δεν είδα όμως κανέναν να γράφει άρθρα από όλους όσους μιλάνε για δημοκρατία και ελευθερία. Ενώ αντιθέτως, πολλούς να μιλάνε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα πανί …


    Στην Ελλάδα καμιά Μέρκελ και κανείς Μπερλουσκόνι Ομπάμα Ομαμα και Σια δεν θα μπορούσε αγαπητέ μου να κάνει τίποτα αν δεν έβρισκε συμμάχους εντός των πυλών.
    Οι δικοί μας πολιτική έδωσαν τα κλειδιά του μαγαζιού σε όλους αυτούς. Οι δικοί μας υπέγραψαν για πλαφόν στην γεωργική παραγωγή και στην κτηνοτροφική.
    Οι δικοί μας υπαναχώρησαν στα εθνικά, οι δικοί μας μπλέχτηκαν στα σκάνδαλα των εξοπλισμών…
    ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον της πατρίδας του εκτός από τους δικούς μας που κοιτάνε μόνο το δικό τους.
    Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι ήταν ο φτωχός λαός που το έκανε; Δεν φαντάζομαι να έχεις την εντύπωση ότι ο Ελληνας ήθελε να πέσει στα δόντια του ΔΝΤ ΕΚΤ ΕΕ κλπ;
    Το Ελληνικό κράτος που κατακλέβει τον πολίτη και τα έσοδα του , απαιτεί από αυτόν να είναι νομοταγής σε μικροποσά γιατί τα μεγάλα ποσά είναι σε βαθμό οικογενειοκρατίας.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΕΙΤΕ ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΩΣΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΑΠΛΟ : ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η νεώτερη Ελλάδα ουδέποτε βίωσε μία ομαλή πολιτική πορεία. Πάντα ήταν ανώμαλη, απλώς υπήρχαν περιόδοι έξαρσης της ανωμαλίας, όπως τώρα, και ύφεσης.
    Αν αύριο έχουμε πάλι ύφεση, και όχι θεραπεία, μεταφέρουμε ένα βέβαιο πρόβλημα, στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας. Αυτό θέλουμε;
    Το τι μπορεί να γίνει για θεραπεία, είναι ήδη γνωστό από εφαρμογές άλλων χωρών, και δεν θα επεκταθώ.
    Ότι μπορεί να επιτύχουμε αλλαγή προς το χειρότερο είναι επίσης πολύ πιθανό, αλλά αυτό είναι δικό μας λάθος και όχι του συστήματος. Τόσα χρόνια, που ήταν ο λαός;
    Προσκυνούσε πολιτικάντηδες και ζητούσε διορισμούς, ή μήπως κάνω λάθος;
    Τώρα είδαμε την διαφθορά ή μήπως τώρα αφυπνισθήκαμε διότι χάνουμε αυτά που θεωρούσαμε κεκτημένα;
    Λυπάμαι, αλλά σας λέω ειλικρινά ότι όπως ήδη γνωρίζει η κυβέρνηση, και πολλοί υψηλά υστάμενοι, η κατάσταση θα ξεφύγει προς το χειρότερο, και όλοι οι γείτονες καιροφυλακτούν για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Έτσι είναι, μετά το έγκλημα της καθαρά ατομικής και εγωιστικής συμπεριφοράς, θα ακολουθήσει η Νέμεσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NΑ ΚΑΕΙ , ΝΑ ΚΑΕΙ

    ποιο πολιτευμα ;
    ειναι δημοκρατια ; ποια η διαφορα απο την ολιγαρχια;
    να καει αυτο το κρατος εν'κρατει με τους ξεχωριστους νομους ,
    να καει το ασυλο της ασυδοσιας
    να καει, αυτοι το απαξιωσαν

    για μας ειναι ενα συμβολο διαφθορας , το οτι ειναι μνημειο με λυπεί αλλά θα το υποστω σαν ενα ακροτηριασμο,

    ΚΑΝΕΙΣ , δεν θα ξαναεκμεταλευτει το ρομαντισμο, το φιλοτιμο και την φιλοπατρια του Ελληνα ,
    οσοι νομιζουν οτι θα βρουν ασυλο εκει μεσα ξεγελιουνται,
    προς το παρων μονο εκει μεσα χειροκροτουνται πολιτικοι ,
    χειροκροτει ο ενας τον αλλον

    ΝΑ ΚΑΕΙ

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι φταίει ρε παιδιά το κτίριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΑΝ ΔΙΑΘΗΚΗ Ο ΘΕΟΣ.

    Υ.Γ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι.Να κρατησουμε το παπλωμα και να πεταξουμε τους ψυλους-να μην καψουμε το παπλωμα και το κρεβατι ρε καρντασι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άντε χάσου ρε ΝΖ που θα μας κάνεις και μαθήματα δημοκρατίας τέτοιες ώρες.
    Έτσι όπως την κατάντησαν, ΝΑ ΚΑΕΙ από τα θεμέλεια μαζί με τους λειτουργούς της, σου θυμίζω ότι ο ίδιος ο ΧΡΙΣΤΟΣ έκανε γυαλιά καρφιά το ναό του Σολομώντα όταν οι ''πιστοί'' όπως εσύ (Ν.Ζ) και οι όμοιοί σου τον μετέτρεψαν σε παζάρι.
    Εγώ λοιπόν ανήκω στους επικίνδυνους όπως λές και ζητώ εδώ και τώρα ΝΑ ΚΑΕΙ, έτσι και αλλιώς μόνο δημοκρατία δεν παράγεται εκεί μέσα, οι τοίχοι του μυρίζουν δημοκρατική σαπίλα, αυτό που άφησαν στο πέρασμά τους οι λειτουργοί της εκεί μέσα είναι τα περιττώματά τους, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
    Το μόνο που πρέπει να μείνει στο χώρο είναι το μνημείο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ για να μας θυμίζει τους αγώνες του ΕΘΝΟΥΣ και του ΛΑΟΥ και του ποταμούς αίματος που χύθηκαν για να είναι ελεύθερα αυτά τα ρεμάλια που κατοικούν σήμερα εκεί μέσα.
    ΝΑ ΚΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, στο ΛΑΟ δεν ανήκει; ο ΛΑΟΣ θα το κάψει και ο ΛΑΟΣ θα το ξαναχτίσει.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα παλιά ανάκτορα δεν έιναι;
    Να καεί και οι 300 μαζί.Στην άρχη μας έβαλαν ξένο βασιλιά , τώρα έχουμε 300 ανδρείκελα που δεν υπηρετουν τα συμφέρωντα του λαού.Όλα αυτά τα χρόνια νομίζουμε ότι έχουμε Δημοκρατία αλλά πραγματικά ποτέ δεν είχαμε.
    Μας ελέγχουν έχωντας μας χωρισμένους σε αριστερούς και δεξιούς λες και το συμφέρον της χώρας έχει αριστερές ή δεξιές λύσεις.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΆΚΤΗ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέτοιο πολίτευμα, όπως κατάντησε, και να καεί δεν θα λείψει σε κανέναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω μείνει άναυδος με τα σχόλια... Πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι δεν είναι λύση. Οι πολίτες, οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, τα κομματικά στελέχη, ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ συνυπεύθυνοι και δεν πρέπει να βγάζουμε απέξω την ουρά μας δημιουργώντας αποδιοπομπαίους τράγους. Ή -ακόμη χειρότερα- αναμένοντας "μεσσίες" έξω από την κοινωνία των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οποιος υποστηριζει την βια και οχι τον "πολιτικο τροπο", με τον οποιο το Ελληνικο "συλλογικό ανθρώπινο οικοδόμημα", που το "...κτίζεις διαρκώς ανθρωπολογικά, οικονομικά, πολιτισμικά, γλωσσικά και από κάθε άλλη άποψη...",
    αυτος λοιπον δεν διαφερει με τιποτα απο τον καθε βανδαλο και βαρβαρο hooligan, και τον καθε εχθρο της χωρας!

    Ο Π. Ηφαιστος απαντα στης αποψεις των "νεαρων που καυχωνται για τις λεηλασίες και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008":
    "[...] Προτιμώ να σταματήσω εδώ επισημαίνοντας ότι θα λειτουργήσετε πολιτικά μόνο αν έχετε χειραφετημένη και επιστημονικά θεμελιωμένη θέση και άποψη για τα πιο πάνω. Όταν έχετε πρόταση για την εθνική ανεξαρτησία (δηλαδή για την συλλογική ελευθερία του ελληνικού λαού), όταν έχετε άποψη για το περιεχόμενο της κοινωνικής δικαιοσύνης που εσείς θέλετε να έχουμε, όταν έχετε πολιτικό πρόγραμμα πολιτικής δράσης που θα διοχετεύσετε με πολιτικό τρόπο που αποκλείει την βία και όταν κατανοήσετε πως ένα συλλογικό ανθρώπινο οικοδόμημα δεν το κατεδαφίζεις ή το εκθεμελιώνεις, αλλά διαρκώς το κτίζεις ανθρωπολογικά, οικονομικά, πολιτισμικά, γλωσσικά και από κάθε άλλη άποψη. Ακόμη η συμμαχία σας με λάθρα εισηγμένα εγκληματικά στοιχεία για να λεηλατήσετε βιοπαλαιστές και οικογενειακές επιχειρήσεις, από τις οποίες εξαρτώνται χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν βοηθά σε οτιδήποτε ούτε προωθεί την συμβίωσή μας με γειτονικά έθνη, υπό συνθήκες αλληλοσεβασμού της εκατέρωθεν πολιτισμικής ετερότητας.
    Οι παιδαριώδεις ενθουσιασμοί σας συγκροτούν έναν παραλογισμό, ο οποίος εκτός του ότι μας οπισθοδρομεί στην βαρβαρότητα, υπονομεύει και το δικό σας μέλλον. Κάποια στιγμή θα μεγαλώσετε και θα το καταλάβετε, αλλά θα είναι αργά. Υπάρχει περίπτωση, βεβαίως, να μην το καταλάβετε ποτέ και να σας καταπιεί, όπως πολλούς άλλους, μια μαύρη τρύπα. Είναι η μαύρη τρύπα που δημιουργείται όταν κατεδαφιστεί η πολιτεία μιας κοινωνίας. Διαβάστε Θουκυδίδη (για το τι έπαθαν οι Κερκυραίοι όταν καταλύθηκε η Πολιτεία τους) και Αριστοτέλη (για το τι είναι Πολιτεία), αντί να φωνασκείτε στους δρόμους ασυνάρτητα, βάζοντας φωτιές.
    Σας χαιρετώ, με την ελπίδα ότι θα σκεφτείτε τα πιο πάνω. Σκεφτείτε ιδίως την πιο φοβερή κατηγορία που διατυπώνω. Ότι η πολιτική σκέψη σας είναι γερασμένη, τουλάχιστον 10.000 χρονών, διότι καταργεί την πολιτική και μας οπισθοδρομεί στην εποχή της βαρβαρότητας. Συμφωνώ, τέλος, ότι κάτι τρίζει κάτω από τα πόδια μας. Τρίζει το έδαφος κάτω από τα δικά σας πόδια, δηλαδή το έδαφος του μέλλοντός σας. Γιατί αυτό το έδαφος τα θεμέλια του οποίου θέλετε να καταστρέψετε είναι κυρίως δικό σας. Καταστρέφοντας τα θεμέλιά του δεν θα μπορείτε να κτίσετε το μέλλον του. Θα αποτελείτε ένα έρμαιο, όπως δυστυχώς είσαστε και σήμερα, χωρίς όπως φαίνεται να το αντιλαμβάνεστε. [...]"
    (Παναγιώτης Ήφαιστος, 20.12.2008)


    Εαν θελουμε πραγματι να αλλαξουμε το πολιτικο συστημα, ας πεταξουμε στις επομενες τοπικες εκλογες, τους γνωστους ανικανους και αθλιους αντιπροσωπους του Εθνομηδενισμου, απο τις καρεκλες τους. Ας ειναι αυτη η αρχη και ευκαιρια της πολιτικης εξυγιανσης, οπως αναφερει πολυ σωστα ο Στελιος Ραμφος - αλλαγη του καταστατικου χαρτη (Ο Ελληνικος Μηδενισμος, Ανιχνευσεις 26.5.2010)!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Δημόκριτε
    Η επανάσταση είναι πολιτική πράξη ή πράξη βαρβαρότητας; θέλω την άποψή σου ειλικρινά.
    Αυτά που προτίνεις δεν υποστήριζε και η ΙΕΡΑ ΣΥΜΑΧΙΑ με τον ΜΕΤΕΡΝΙΧ;
    Eίναι δυνατόν να αποκαλείς ΒΑΡΒΑΡΟ αυτόν που τόσα χρόνια έχει εγκλωβιστεί στο φαύλο πολιτικό σύστημα που του έχει επιβληθεί;
    Αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας;
    Είναι ώρα για καλούς τρόπους όταν μας γδέρνουν ζωντανούς;
    Μήπως ανήκεις στους βολεμένους και σ'ενοχλεί ο επιθανάτιος ρόγχος ενός ολόκληρου ΛΑΟΥ;

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και ο Ω Μπάμιας δήλωσε ότι τα πολιτικά συστήματα έχουν καταρρεύσει και είναι υπέρ μια νέας παγκόσμιας διακυβέρνησης !!! Βάζει και αυτός φωτιά στο Καπιτώλιο και στον λευκό οίκο του.
    Εμείς οι Έλληνες δεν καταλαβαίνω γιατί κρατάμε τις Ελληνικές σημαίες λέγοντας τέτοια ή άλλα συνθήματα εκτός αν είμαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία.

    Δεν γκρεμίζει κανείς κάτι αν δεν έχει σχέδιο καλυτέρευσης εκτός ζουρλομανδύα που πράγματι υπάρχει ανάμεσά μας.

    Το πρόβλημα είναι μόνο στο ότι αυτό που έχουν επικαλεσθεί διάφοροι δήθεν εφαρμόζοντάς το ακόμη και εμείς οι Έλληνες είναι ότι δημοκρατία είναι το μετά τον μεσαίωνα υπαρκτό ακόμη και αυτό το σημερινό μπάχαλο.
    Μόνο περί δυσφήμισης είναι το κόλπο για να γυρίσει ο κόσμος όλος μετά από ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην απόλυτη βαρβαρότητα που δημιουργεί τις τεχνητές κάθε είδους ιδίως οικονομικές πρόσφατες κρίσεις .

    Η απέριττη υποδειγματική δημοκρατία πολύ προ του <> με βάση την αρχή της πειθούς δηλαδή πειθαρχίας άνευ ανάγκης πειθαναγκασμού, θα βγάλει από την κρίση το κοινωνικό σύνολο με υπευθυνότητα, περιθωριοποιώντας τα άσυλα της δήθεν αφανούς και πασιφανώς πλουτοκρατικής άρχουσας τάξης. Αυτό γιατί δεν άφησαν να γίνει ποτέ καν συζήτηση ακόμη και στις σύγχρονες Ολυμπιάδες που υποδεικνύουν άθλους, ως όφειλαν οι ανιστόρητοι για το ποια ήταν η δημοκρατία, ποια είναι, φθάνοντας τώρα να αποκρύπτει πίσω από το δάκτυλό της σε ποια ακατονόμαστη βαρβαρότητα το πάει.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γραφεις φιλε Συγκατοικε:

    >Φίλε Δημόκριτε
    Η επανάσταση είναι πολιτική πράξη ή πράξη βαρβαρότητας; θέλω την άποψή σου ειλικρινά.<

    Ειμαι απολυτος - σε καμια περιπτωση δεν επιτρεπετε να “καψεις το σπιτι / δασος / ιστορια σου” επειδη δεν συμφωνεις με την αποψη η συμπεριφορα του συγκατοικου σου.

    >Αυτά που προτίνεις δεν υποστήριζε και η ΙΕΡΑ ΣΥΜΑΧΙΑ με τον ΜΕΤΕΡΝΙΧ;
    Eίναι δυνατόν να αποκαλείς ΒΑΡΒΑΡΟ αυτόν που τόσα χρόνια έχει εγκλωβιστεί στο φαύλο πολιτικό σύστημα που του έχει επιβληθεί;<

    Τιμωρησε παραδειγματικα τον καθε εκπροσωπο της διαφθορας, αναξιοκρατιας ανικανοτητας κτλ. - “με πολιτικό τρόπο που αποκλείει την βία” (Π. Ηφαιστος, 2008).
    - Χρήστος Γιανναράς, “Ποινικά τα πολιτικά εγκλήματα”,
    http://neo.antibaro.gr/node/1395
    - Π. Ηφαιστος,"20.12.2008. Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων της "elenis", "Βαρβαρότητες του Δεκεμβρίου 2008 και το νεοελληνικό κράτος και "η εξέγερση των παραχαϊδεμένων παιδιών ενάντια στους ευνουχισμένους γονείς" (Κονδύλης)", http://www.ifestos.edu.gr/90BarbarianDec08Gr.htm
    20.12.2008. Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων της "elenis"

    >Αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας;<

    Μονο πατο δεν εχουμε πιασει, εαν συνεχισουμε να ανεχομαστε τις αυτοκαταστροφικες νοοτροπιες και συμπεριφορες μας.

    >Είναι ώρα για καλούς τρόπους όταν μας γδέρνουν ζωντανούς;<

    Ειναι δικια μας η ευθυνη να μην φτασουμε καν σ' αυτο το σημειο!
    - Χ.Γιανναρας, "Σπείραμε με την ψήφο μας αυτοκαταστροφή"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_6457.html
    - Π. Κονδυλης, "Ιδεολογίες και εθνική στρατηγική"
    http://kondylis.wordpress.com/2009/01/06/nationalstrategy/

    >Μήπως ανήκεις στους βολεμένους και σ'ενοχλεί ο επιθανάτιος ρόγχος ενός ολόκληρου ΛΑΟΥ;<

    Κανεις που νοιαζεται για αυτον τον ιερο τοπο δεν μπορει να ανηκει η να νιωθει “βολεμενος” και να μην ενοχλειται με την αθλια κατασταση της χωρας!

    "... Η ελληνική κοινωνίας αναζητά μια ευτυχία σε ένα κλειστό χώρο, ο οποίος δεν είναι η Ελλάδα αλλά απλώς μη γειτονικός χώρος. Ενώ ο ελληνισμός ήταν de facto εξωστρεφής. Η Ελλάδα είναι εσωστρεφής για να μην την κατηγορήσουν για τίποτα. Κατά συνέπεια, καταλήγουμε να είμαστε θεατές της ιστορίας μέσω των άλλων που δεν ξέχασαν τους 300, την Τροία και τον Μέγα Αλέξανδρο. Από την παραγωγή του έργου του Ελληνισμού φθάνουμε σιγά σιγά στην κατανάλωση της ελληνικής δουλειάς. Πρέπει, όμως, να αντιληφθούμε ότι αυτός ο συμβιβασμός δεν έχει προοπτικές. Ταυτίζουμε την αθλιότητα με τη μιζέρια, τη νοημοσύνη με την πονηρία, διότι δεν βλέπουμε ότι η αθλιότητα έχει μεγαλοσύνη και η νοημοσύνη αποτελεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Κι ο λόγος είναι απλός: οι μεγάλες ιδέες είναι απαγορευμένες."
    (Ν. Λυγερός, Η Ελλάδα και η μικρή ιδέα,
    http://www.lygeros.org/5499-gr.html)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.