19/2/11

Επίσκεψη με νόημα:Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επισκέφθηκε τους 102 στρατιωτικούς φυλακισμένους για την υπόθεση Balyoz

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Kosaner συνοδευόμενος  απο  ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους επισκέφθηκε αιφνιαδιστικά τους 102 στρατιωτικούς  οι οποίοι έχουν συλληφθεί για την υπόθεση Balyoz (" Βαριοπούλα")
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δείξει την στήριξη των συλληφθέντων απο την επίσημη τουρκική στρατιωτική ηγεσία.
Γύρω απο την Φυλακή όπου κρατούνται οι συλληφθέντες αξιωματικοί είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και η επίσκεψη κρατήθηκε μυστική.Η χρονική διάρκεια της επίσκεψης ήταν 3,5 ώρες και για  το περιεχόμενο των συζήτησεων δεν υπάρχει καμιά πληροφορία


Επειδή το σχέδιο Balyoz  αποτελεί μια επιλογή την οποία η Τουρκία διαχρονικά στηρίζει και υποστηρίζει με κάθε μέσο, επειδή πολλές φορές έχει γίνει λόγος για τον "καλό Ερντογάν" και τους "κακούς Τούρκους στρατηγούς"  τους οποίους προσπαθεί να περιορίσει με την βοήθεια των Αμερικανών,  η επίσκεψη αυτή ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ αποκτά χαρακτήρα ουσιαστικό.

2 σχόλια:

  1. Δηλαδη θα τους λευτερωσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσκεψη ηθικού στις φυλακές Χασντάλ

    Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ και αρχηγοί όπλων πραγματοποίησαν χτες μια επίσκεψη έκπληξη στις στρατιωτικές φυλακές Χασντάλ όπου κρατούνται, οι συλληφθέντες στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον 24 στρατηγοί και ναύαρχοι και οι 102 ενεργοί αξιωματικοί.

    Η επίσκεψη αυτή που πραγματοποίησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κοσανέρ μαζί με τον διοικητή του στρατού ξηράς Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, με τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων ναύαρχο Εσρέφ Ουγούρ Γιγίτ, με τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Χασάν Ακσάι και με τον Γενικό Διοικητή της Στρατοχωροφυλακής στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ , σχολιάστηκε από στρατιωτικούς κύκλους ως μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους αξιωματικούς.

    Τους διοικητές όπλων που πήγαν στην φυλακή με στρατιωτικό ελικόπτερο τους συνόδεψε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς στρατηγός Χαϊρί Κιβρίκογλου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπήρξαν συγκινητικές στιγμές ανάμεσα στους κρατούμενους και στους διοικητές των όπλων. Οι κρατούμενοι αξιωματικοί παραπονέθηκαν πως αυτό που έγινε ήταν αδικία και παράνομο.

    Ο στρατηγός Κοσανέρ μετά την απόφαση για συλλήψεις στα πλαίσια της, και πριν να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ερντογάν στο γραφείο του στο Ντολμαμπαχτσέ, είχε συναντηθεί με συζύγους και συγγενείς των κρατούμενων αξιωματικών στην Λέσχη Αξιωματικών. Οι σύζυγοι και συγγενείς των κρατούμενων αξιωματικών σήμερα αναμένεται να πάνε σήμερα στις 14.00 στο μαυσωλείο του Κεμάλ.

    http://tourkikanea.gr/2011/02/19/balyoz-7/#comment-920

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.