19/2/11

«Πλάτη» στην Αλβανία βάζει η Ελληνική Κυβέρνηση!

«Πλάτη» στις πολιτικές επιδιώξεις των Αλβανών βάζει η Ελληνική Κυβέρνηση, σε μια περίοδο που το ανθελληνικό κλίμα για τους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου εντείνεται, εν όψει βεβαίως και της απογραφής, που θα γίνει σε λίγους μήνες στην γειτονική χώρα.

Χωρίς επίσημη δικαιολογία, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Οικονόμου, λίγους μόλις μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του, πως στην επικείμενη απογραφή οι Ομογενείς θα πρέπει να δηλώσουν, ότι είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί.

Η άποψη αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανική πλευρά (σχετικά έγραψε ο «Π.Λ.» τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου) και φαίνεται, ότι η Ελληνική ενέδωσε στις «πιέσεις» των Αλβανών, αποδεικνύοντας, ότι «παίζει» με το μέλλον των Βορειοηπειρωτών, αλλά και με την ασφάλεια στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή τους, η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ. Ε.Β.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) ρωτούν τους αρμοδίους «Σε τι διαφωνούν με τα διατυπωθέντα από τον Πρόξενό μας; Μήπως οι Κορυτσαίοι δεν είναι Έλληνες; Μήπως οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού στην επικείμενη απογραφή;».
 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

8 σχόλια:

  1. >«Πλάτη» στην Αλβανία βάζει η Ελληνική Κυβέρνηση!<

    Ναι, πλάτη, εκεί κοντά στον κόκυγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.noiazomai.net/oikonomou.html

    Συνέντευξη του εν λόγου Πρόξενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Αλβανοί έχουν Ελληνική-Ρωμαίικη καταγωγή.

    Η Αλβανική γλώσσα, που έως πρόσφατα ήταν προφορική διάλεκτος, είναι 50% Βλάχικα 30% Αρχαία Ελληνικά και 20% άλλες προσμίξεις, διότι στην περιοχή ζούσαν Βλάχόφωνοι και Ελληνόφωνοι πληθυσμοί.

    Αλβανός είναι ο εξισλαμισμένος Αρβανιτόφωνος.

    Η "Αλβανία" είναι τεχνητά κατασκευασμένο έθνος και κράτος, που το επέβαλαν οι μεγάλες δυνάμεις.

    Οι "Αλβανοί" τώρα που ξαναμίχθηκαν με τον Ελληνισμό, θυμούνται τις ρίζες τους και ξαναγίνονται Ορθόδοξοι! Ήδη οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί είναι λιγότεροι από το 50%!

    Η Ελλάδα δεν πρέπει να νοιάζεται μόνο για τους Ελληνόφωνους Αλβανούς, μα πρέπει να χορηγήσει υπηκοότητα σε όλους τους Ορθόδοξους Αλβανούς.

    Οι Ορθόδοξοι Αλβανοί είναι αρβανιτόφωνοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ East

    Το μυστήριο της καταγωγής των Αλβανών

    @ 1:13 μ.μ.

    Μην μπερδεύεις το Δρούτσα με ο,τιδήποτε άλλο. Συνεπής Αυστριακός δημόσιος υπάλληλος (αν έχεις ζήσει στην Αυστρία, ξέρεις τι μπορεί να σημαίνει τούτο), εκ των συντακτών της πλεκτάνης Ανάν, δεν είναι δυνατόν να ανέχεται τις απρέπειες του Οικονόμου. Έχει εργαστεί στο Αυστριακό ΥΠΕΞ, επί υπουργίας Bruno Kreisky (μετέπειτα καγκελαρίου), αλλά τι έμαθε από μετερνίχειο πολιτική, ιδέα δεν έχω. Μάλλον κόλλαγε γραμματόσημα.

    Πάντως τηρεί το(ν) πρωτο-κωλο και η ετικέτα απαγορεύει απρέπειες σε ξένη χώρα. Όθεν, μαύρος και άραχνος όφις θα φάει τον Οικονόμου όπως και δήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θετικό είναι ότι το μήνυμα δόθηκε και δεν μπορεί να το αλλοιώσει κανείς.
    Ποιος θα τολμήσει να πει το αντίθετο;
    Άξιος του λειτουργήματος που κατείχε ο πρόξενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιο μήνυμα δόθηκε; Ότι έχουμε εντολή από το Ερντο να μην κουνιόμαστε στην υπερδύναμη αλβανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Symfona me to Liako gr Oi amerikanoi meta apo parotrynsi tou Mperisa na pei stin Athina na ton mazepsoune kati pou ekane me xari o Droutsas kai edikose ton Ellina prokseno??


    Alitheuei???Kanenas apo to Infognomon to akouse auto???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.