5/2/11

Λαθρομετανάστευση: 132 524 συλλήψεις το 2010

Αύξηση στην παράνομη είσοδο και παραμονή αλλοδαπών στη χώρα μας παρατηρήθηκε το 2010 σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις συλλήψεις που έγιναν τόσο από τις αστυνομικές υπηρεσίες όσο και από το Λιμενικό.
Συγκεκριμένα, το 2010 συνελήφθησαν συνολικά 132.524 λαθρομετανάστες έναντι 126.145 το 2009. Αντίστοιχα, το 2010 συνελήφθησαν 1.150 διακινητές λαθρομεταναστών έναντι 1.716 το 2009.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η μεγάλη πλειοψηφία των συλληφθέντων λαθρομεταναστών εισήλθε στη χώρα από τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα στον Έβρο, αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια όταν παρατηρείτο μεγάλη είσοδος κυρίως από τα νησιά του Αιγαίου.
Ειδικότερα, από τους 132.524 παράνομους μετανάστες που καταγράφηκαν από τις Αρχές, οι 47.088 εισήλθαν από τον Έβρο, ενώ από τα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα εισήλθαν μόνο 6.204.
Σε ό,τι αφορά την καταγωγή των λαθρομεταναστών παρατηρήθηκε αύξηση στους Αφγανούς (28.299) αν και τα πρωτεία εξακολουθούν να έχουν οι λαθρομετανάστες από την Αλβανία (50.175) και ακολουθούν αυτοί από το Πακιστάν (8.830), την Παλαιστίνη (7.561), την Αλγερία (7.336), τη Σομαλία (6.525), το Ιράκ (4.968) και το Μπανγκλαντές (3.264).
Αρκετά υψηλός ήταν και ο αριθμός των λαθρομεταναστών από το Μαρόκο (1.645) την Ερυθραία (1628), τη Γεωργία (1456) και το Ιράν (1133).
Σε ό,τι αφορά τους διακινητές που συνελήφθησαν την πρώτη θέση κατέχουν και πάλι Αλβανοί (363) και ακολουθούν οι Έλληνες (183). Από τους υπόλοιπους, στα ίδια περίπου επίπεδα κυμαίνονται οι Ιρακινοί και Τούρκοι και ακολουθούν Βούλγαροι, Σύροι, Αφγανοί και Πακιστανοί.

6 σχόλια:

  1. Αυτούς τι τους κάναμε;
    Τους διώξαμε ή τους στείλαμε στην πλατείο Ομονοίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λαθρομετανάστευση μας έλλειπε σ αυτή την χώρα!
    τα παντα θεσμοι, νομοθεσιες, μυαλα, αξιες, εκπαιδευτικο, κρατικος μηχανισμος, πολιτικη, θρησκεια ειναι απαρχαιωμενα και βρισκονται σε κατασταση αποσαθρωσης...βρωμανε και ειναι αντιστοιχα και αναλογα τριτοκοσμικων κρατων.
    Η αλλαζουν τα παντα συνθεμελα ειτε θα βιωσουμε μια καθολικη και μη αναστρεψιμη καταρρευση . Αν δεν ελέξουμε την λαθρομεταναύστευση θα γίνει η ταφόπλακα της εθνικής επιβίωσης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο όρος "σύλληψη" στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει την πραγματική έννοια.
    Διότι, οι λαθρομετανάστες, αφού περάσουν τα σύνορα, αναζητούν και βρίσκουν οι ίδιοι την αστυνομία, για να πάρουν το χαρτί που τους νομιμοποιεί την παραμονή για ένα μήνα.
    Η συνέχεια γνωστή.
    Αθήνα, Πάτρα, Ηγουμενίτσα κλπ...

    Η λύση του προβλήματος έχει δύο σκέλη:
    Το πρώτο είναι να κλείσουν τα σύνορα στεγανά ώστε να μην έλθουν άλλοι, και το δεύτερο, να φύγουν από την χώρα οι ήδη υπάρχοντες.
    Το πρώτο αντιμετωπίζεται με την κατασκευή αδιαπέραστης τάφρου στον Έβρο και παράλληλα, προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι θα κλείσουμε τα σύνορα με αυτήν, εάν δεν εμποδίσει την μεταφορά λαθρομεταναστών προς τα νησιά μας.

    Εάν τους στερήσουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την Ελλάδα (Εγνατία κλπ) για να μεταφέρουν προς την Δυτική Ευρώπη τα εξαγώγιμά τους, είναι πιθανόν να δουν ότι δεν τους συμφέρει να τα μεταφέρουν με άλλο τρόπο και να δεχθούν μια νέα συμφωνία επανεισδοχής, αφού η υπάρχουσα είναι της πλάκας όταν με αυτή δέχονται πίσω μόνο μερικές χιλιάδες άτομα τον χρόνο.

    Με τους ήδη υπάρχοντες, να εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει την απασχόλησή τους σε εργασίες και η ενοικίαση σε αυτούς χώρων διαμονής.

    Για την εφαρμογή του νόμου, να θεσμοθετηθεί η δημιουργία εκλεγμένης Ανεξάρτητης Αρχής από πολίτες σε κάθε δήμο της χώρας, η οποία θα κάνει την καταγραφή όσων εργοδοτών/ιδιοκτητών οικιών παρανομούν, τους οποίους και θα οδηγούν με την αυτόφορη διαδικασία, στα δικαστήρια.

    Επίσης να περιοριστούν τα συσσίτια και οι λοιπές παροχές, ώστε να μην είναι ελκυστική η παραμονή τους έτσι που οι λαθρομετανάστες να αναγκάζονται να αποχωρούν μόνοι τους.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιχείρηση σκούπα εδώ και τώρα και μεταφορά σε ξερονήσια στο Αιγαίο όλων των παράνομα διαμενόντων λαθρομεταναστών, καθώς και όσων μπαίνουν καθημερινά. Ακολούθως κηρύτουμε αυτά τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και καλούμε τον Ο.Η.Ε να τους περιθάλψει και να τους απομακρύνει από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φταίνε οι αλλοδαποί. Οι Ελληνες φταίνε.
    Δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς ούτε όταν άρχισαν να εισβάλλουν ούτε τώρα. Εντάξει μερικά σχολιάκια στον ιστό έτσι για να παιρνά η ώρα. Αυτό είναι όλη και όλη η αντίδραση. Κατά τα αλλά και στα χωράφια τους παίρνουμε, και παραδουλεύτρες, και στις δουλειές μας και παντού.
    Τους νοικιάζουμε σπιτια, τους τα πουλάμε, τους δίνουμε δανεια να αγοράζουν γη, να αγοράζουν κτίρια για τζαμιά, τους δίνουμε, τους χαρίσαμε και γη για νεκροταφείο, και δωρεάν ιατρική περίθαλψη, και συντάξεις, και κρουασάν για το καλοσωρίσατε. Τέσσερα εκατομύρια εφτασαν μια ολόκληρη χώρα μέσα στην Ελλάδα. Αντε να τους διώξεις τώρα....

    Οι Ελληνες φταίνε. Πρόδοσαν τον ίδιο τους τον εαυτό. Υπογράψανε την θανατική τους πόινή. Την αφάνισή τους και την αφάνιση των παιδιών τους. Τέτοιος μαλάκας λαός καλύτερα να εξαφανιστέι. Δεν αντιπροσωπεύει τίποτα το Ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάστε "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" σήμερα. Σκοπεύουν να φέρουν πλωτά "ξενοδοχεία" για τους λαθρομετανάστες από την Ολλανδία, τα οποία θα στοιχίσουν 10.000.000 ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.