18/2/11

Το 1999 τραγουδούσε υπέρ Οτσαλάν, τώρα τραγουδά υπέρ… Ερντογάν!

Πριν από 12 χρόνια τραγουδούσε στο Σύνταγμα στην οργισμένη εκδήλωση για την παράδοση του αρχηγού του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους, τώρα κατηγορεί το ΡΚΚ για «προδότες».
Είναι ο πιο διάσημος ίσως Κούρδος τραγουδιστής, ο Σιβάν Περβέρ, ο οποίος φαίνεται να έχει πια περάσει στο στρατόπεδο της Τουρκίας όπως δείχνει η συνάντησή του με τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπουλέντ Αρίντς στις 6 Φεβρουαρίου κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Γερμανία.
Ο Σιβάν συζήτησε με τον Αρίντς την προοπτική επιστροφής του στην Τουρκία δίχως να υποστεί ποινικές κυρώσεις για σχέσεις με «τρομοκράτες» ή προπαγάνδα υπέρ αυτών, όπως συνήθως κάνει η Τουρκική Πολιτεία με όσους εμπλέκονται με το ΡΚΚ.

Στον Περβέρ προτάθηκε επίσης από τον Αρίντς να συνεργασθεί με τις κουρδόφωνες εκπομπές του κρατικού καναλιού TRT 6 της Τουρκίας.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σιβάν δέχθηκε δριμύτατη κριτική από το ΡΚΚ αλλά και από το νόμιμο κουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) της Τουρκίας.

Ο Σιβάν απάντησε μέσω του YouTube ότι όσοι τον επικρίνουν είναι «προδότες» και θα έπρεπε να ντρέπονται.

Εξήγησε ακόμη πως εδώ και καιρό υποστηρίζει την ειρηνευτική και δημοκρατική πρωτοβουλία επίλυσης του Κουρδικού που προωθεί η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 ELZONI.GR

3 σχόλια:

  1. Στην φωτό μου φάνηκε ο Λαζόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως ο αν ο εν λογω "μουζικαντης" ψαχνει σοβαρα να βρει ποιος ειναι ο προδοτης του λαου του δεν εχει παρα να κοιταξει τον ευατο του στον καθρεοτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα έλεγα ότι δείχνει πόσο διαβολικά αποτελεσματικός είναι ο Νταβούτογλου ο οποίος έχει μαζέψει δίπλα του ορφανά και ασθενείς ψυχές κάθε είδους, "ελληνικές", "κουρδικές", Αραβικές και άλλες.
    Αν δεν συγκρατηθεί δεν είναι μόνο ότι θα την βάψει η Ελλάδα αλλά και το ότι θα αποσταθεροποιηθεί όλη η περιοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.