23/2/11

Η ΠΓΔΜ κατήργησε τις θεωρήσεις εισόδου για τους Ρώσους

Η ΠΓΔΜ κατήργησε μονομερώς τις θεωρήσεις εισόδου για τους Ρώσους υπηκόους και ότι από την 1η Μαρτίου, δεν θα χρειάζεται θεώρηση εισόδου, όπως ανακοινώνεται  από το ρωσικό ΥΠΕΞ.Σημειώνεται, ότι για να εισέλθει Ρώσος υπήκοος στην ΠΓΔΜ και να παραμείνει μέχρι και 90 μέρες, αρκεί να έχει εν ισχύ διαβατήριο. Δεν απαιτείται πλέον να επιδείξει πρόσκληση και επιβεβαίωση κράτησης ξενοδοχείου.

Kαι η Ελλάδα: Βίζες με σταγονόμετρο

Εχουμε φλομώσει τους Ρώσους με υποσχέσεις για διευκολύνσεις στην έκδοση βίζας, αν και ουσιαστικά βαράμε σημειωτόν από τότε που -μπράβο στο προξενείο, ειδικά της Μόσχας- πετύχαμε να εκδίδονται τουριστικές θεωρήσεις σε 48 ώρες και ανοίξαμε μερικά κέντρα βίζας.

Τα χέρια μας είναι δεμένα από τη συνθήκη Σένγκεν, όσο δεν εφευρίσκουμε τρόπους να την παρακάμψουμε, όπως κάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εταίροι μας.

Οι Φινλανδοί εκδίδουν αφειδώς βίζες, ακόμη και πάνω σε τρένα και πλοία, οι Ισπανοί πολυετείς σε όσους δείχνουν παλαιότερες βίζες ή έχουν ιδιοκτησία, ενώ το δικό μας ΥΠΕΞ ακόμη (συ)σκέπτεται.

Και για να μην κουράζονται με διαψεύσεις, ας μας δείξουν τα ποσοστά πολυετών και απλών θεωρήσεων, για να καταλάβει κι ο τουριστικός κόσμος τι γίνεται.

Μόνη φαεινή ιδέα, που ξεχώρισε, η περσινή εισήγηση του υφυπουργού Τουρισμού Γ. Νικητιάδη στον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα να παραταθούν οι βίζες στους πυροπαθείς Ρώσους, αλλά γιατί δεν συνεχίζουμε; Πώς θα γίνουν οι 300 χιλιάδες σημερινοί Ρώσοι τουρίστες ένα εκατομμύριο, αν δεν ανοίγουμε πόρτες;

Μήπως αν έφτιαχναν μια... Μη Κυβερνητική Οργάνωση οι Ρώσοι τουρίστες θα είχαν καλύτερη τύχη μ' αυτό το ΥΠΕΞ;

www.ellada-russia.gr/news, 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. "Μήπως αν έφτιαχναν μια... Μη Κυβερνητική Οργάνωση οι Ρώσοι τουρίστες θα είχαν καλύτερη τύχη μ' αυτό το ΥΠΕΞ;"

    Ωραία ιδέα!

    Αν θες 100% επιτυχία, βάλε στο ΔΣ:

    1. έναν φελλό που λάδωσε για να πάρει το μάστερ του σε ελληνικό παν/μιο και, λόγω των πολιτικών φίλων του (ΠΠ), έγινε πολύ πρόσφατα Διευθυντής σε μεγάλη ΔΕΚΟ του Υπ. Πολιτισμού, και
    2. έναν γλύφτη που έβαλε μέσα 20,000,000 την ίδια ΔΕΚΟ, τα φόρτωσε σε άλλους, και τώρα το παίζει "σερβάιβορ"-εξυπηρέτης...

    Εγγυημένη επιτυχία σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ρωσία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Τούς το όφειλαν, λοιπόν, οι Σκοπιανοί.

    Και η Ελλάδα πρέπει να καταργήσει την βίζα για τον τουρισμό, διότι μόνο εμπόδια φέρνει. Είναι όμως ζήτημα των χωρών Schengen, με τι οποίες μπλέξαμε, διότι έπρεπε να μπλέξουμε παντού, μπας και δεν μας πουν "Ευρωπαίους" (=> σημιτικά κόμπλεξ και γραικυλισμός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η Ρωσία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Τούς το όφειλαν, λοιπόν, οι Σκοπιανοί."

    Όμως τα Σκόπια έχουν καταργήσει την βίζα(ακόμα και τον έλεγχο διαβατηρίου), και στους Έλληνες...


    "Και η Ελλάδα πρέπει να καταργήσει την βίζα για τον τουρισμό, διότι μόνο εμπόδια φέρνει."

    Πολύ σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.