6/2/11

Τι κρύβει η επίσκεψη του εβραϊκού λόμπι στην Ελλάδα

Από παλαιότερη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπ. Νετανιάχου

Η αναβάθμιση της συνεργασίας Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου σε τριγωνική στρατηγική σχέση είναι ο κεντρικός στόχος του Τελ Αβίβ, που συνδέεται με τη μεθαυριανή επίσκεψη της ηγεσίας του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, η διαφαινόμενη αλλαγή του τοπίου και η ανάδειξη νέων ηγεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ωθεί (και) την ελληνική κυβέρνηση σε επαναπροσδιορισμό στόχων και αναζήτηση νέων συμμαχιών. Η ελληνική εξωτερική πολιτική «ποντάρει» στην προοπτική στήριξης από το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι, προκειμένου να επηρεάσει την αμερικανική διπλωματία και το Λευκό Οίκο, ενώ το Ισραήλ προσβλέπει στην ενεργειακή και αμυντική συνεργασία:

- Η πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα της «Συνόδου των Προέδρων των Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων» (8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα), που εκπροσωπεί τις 52 οργανώσεις του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζεται ιστορική εξέλιξη. Την πρόσκληση απηύθυνε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός θα δεχτεί τους προσκεκλημένους του στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού.

- Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη σύγκληση για πρώτη φορά του κοινού Υπουργικού Συμβουλίου Ελλάδας - Ισραήλ. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα έγινε γνωστό ότι η συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός τριμήνου, ωστόσο πληροφορίες του «ΑτΚ» αναφέρουν ότι είναι πιθανότερο να γίνει τελικά το Μάιο ή αρχές Ιουνίου, για πρακτικούς λόγους που συνδέονται με το εορτολόγιο των δύο χωρών. Να σημειωθεί ότι ανάλογη συνεδρίαση του ισραηλινού Υπουργικού Συμβουλίου έγινε πριν από μερικές εβδομάδες από κοινού με υπουργούς της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ ανάλογη διαδικασία έχει θεσμοθετηθεί και μεταξύ Ισραήλ - Ιταλίας.

- Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Τελ Αβίβ τον ερχόμενο μήνα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς η αμυντική συνεργασία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Οι Ισραηλινοί επιθυμούν να προωθήσουν εξοπλιστικά προγράμματα, εν όψει και ορισμένων απωλειών που καταγράφουν μετά την επιδείνωση των σχέσεών τους με την Τουρκία, ενώ υπάρχει αμοιβαία βούληση για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Το Ισραήλ έχει ανάγκη για χώρο όπου θα δοκιμάσει αεροσκάφη και συστήματα, ενώ η Ελλάδα προσβλέπει σε ενίσχυση των θέσεών της για τον ενάεριο χώρο της στο Αιγαίο.

- Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν καθημερινά υπάρχουν επαφές για ενεργειακά ζητήματα, εν όψει των αποκαλύψεων για κοιτάσματα στη θαλάσσια περιοχή των ΑΟΖ Ισραήλ και Κύπρου, καθώς και της προοπτικής για μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Λεβιάθαν» στην Ευρώπη μέσω του θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε λίγες ημέρες βρέθηκαν στο Ισραήλ ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, και ο υφυπουργός αρμόδιος για την Ενέργεια, Γ. Μανιάτης, ενώ επίκεινται οι επισκέψεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνου, αλλά και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ
AΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

9 σχόλια:

  1. Τι κρύβει η επίσκεψη; Μα για να κάνουν τους αγιατολάχ του μπλογκ να αφρίζουν και να βγάζουμε γούστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έιιι, εσύ!
    Που έγραψες τα 12 προηγούμενα σχόλια:

    Προς τι γαρ ο του λαού των Ελλήνων διχασμός, ο παρά των νεοπαγανιστών επιχειρούμενος άχρις των ημερών ημών, ος και την αναγκαίαν του Έθνους ομόνοιαν κεκώλυται και τον της ψυχής οίστρον παραλύσεσθαι επί θεωρίαις ασκόπους τε και ματαίας μεταβαλλόμενον; Ου κατέναντι των πολεμίων Τούρκων το μένος στρεφόμενον, αλλ΄ Έλληνας εναντίον Ελλήνων τρεπομένους ποιήσασθαι, απεργαζόμενοι ουν το μέγιστον της φυλής όνειδος, ώσπερ ο εμφύλιος σπαραγμός εστί..
    Ει γαρ των πατρώων θεών το σέβας τωόντι ενετίμουν, ου μην των βαρβάρων μιμνησκομένων κίνδυνον έλαθον, αλλ΄συντασσόμενοι ομοθύμως μετά των ομοφύλων χριστιανών Ελλήνων τον κάλλιστο των αγώνων υπέρ Πατρίδος τε και Ελευθερίας δίδωσι αν.
    Ουαί τοις υπηρετούσιν την Νέαν Τάξην και τους αυθέντας αυτών Σιωνιστές, ότι τον λαόν διχάζοντες θρησκευτικοίς λόγοις χρώμενοι, ουκ μακροημερεύσουσιν, ουδέ τον βίον αυτών θέλουσι ιδείν περατωμένον μετά μακαριότητος πάσης αλλά αδοξίας πολλής και επαισχύντου ατιμίας περιπεσούσιν.
    Διο
    Ανάθεμα τρείς εις τους διχάζοντας το Έθνος των Ελλήνων!!!


    "Αληθώς λέγω υμίν ότι ήγγικεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου"

    Η απάντηση του Κυρίου Ιησού Χριστού στην αναγγελία των μαθητών του για την επιθυμία κάποιων Ελλήνων που ήθελαν να τον συναντήσουν......


    Είναι γνωστό ότι οι Λύκοι στην αναμπουμπούλα φαίνεστε! Με πρόσχημα τους αρχαίους θεούς επιτίθεστε εναντίον της Ορθοδοξίας, στην πραγματικότητα όντες φερέφωνα της Νέας Τάξης!!!

    Διάβασε τα τροπάρια της Μ.Εβδομάδος για να δεις και εκεί τι "ωραία λόγια" επιφυλάσσει η Εκκλησία για τους Εβραίους.
    Ειδικά εσύ, θα την καταβρείς!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά μετράνε και απ' αυτά πρέπει να παραδειγματιστούμε:

    “Ζήλεψα αυτά που είδα στο Ισραήλ”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τι κρύβει η επίσκεψη του εβραϊκού λόμπι στην Ελλάδα;"

    ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΕΙ Ο ΕΒ...ΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΜΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού καταντήσαμε...

    Να περιμένουμε το αμερικανο-εβραϊκό λόμπι:
    να πιέσει τον γιωργάκη
    να χαράξει κοινή ΑΟΖ με Κύπρο.
    και να πιέσει τον γιωργάκη
    να μην σκύβει τόσο στον τούρκο

    Περαστικά μας
    και καλά μυαλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολα δειχνουν και μας ευνοουν για την ΑΟΖ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ,θελω να πιστευω οτι συντομα θα γινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 6 Φεβρουαρίου 2011 5:01 μ.μ.

    Εβραιε, τραβα να "αναψεις" καμια συναγωγη παλι και μετα ελα να μας πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.