10/2/11

Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΧΑΘΗΚΕ

Μια από τις αρχαιότερες αρχές της πολεμικής συγκρούσεως είναι η αρχή του αιφνιδιασμού. Η πολεμική σύγκρουση δεν είναι όμως αποκλειστικά η διεξαγωγή της μάχης, αλλά περιλαμβάνει και την κρίσιμη εκείνη περίοδο του «μη πολέμου», στην διάρκεια της οποίας ο εχθρός ελίσσεται για να επιτύχει την απόκτηση τακτικού και στρατηγικού πλεονεκτήματος για να πλήξει αιφνιδιαστικά στην προσφορότερη για αυτόν στιγμή.

Στις 30-31 Ιανουαρίου 1996, η «φίλη» μας Τουρκία διεξήγαγε ακριβώς μια τέτοια επιχείρηση «μη πολέμου» στις βραχονησίδες Ίμια, αιφνιδίασε μια διστακτική, ενδοτική κυβέρνηση κομματικών ανδρεικέλων στην Αθήνα και πέτυχε μόνιμο στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο μέσω της ατάκτου υποχωρήσεως της Ελληνικής πλευράς.

Η επιτάφιος επιγραφή της Κρίσεως των Ιμίων κατετέθη από τον τότε έλληνα ΥΠΕΞ, πάντοτε ετοιμόλογο και μάστορα των κούφιων και συχνά προσβλητικών «ευφυολογημάτων»: «Ο αέρας θα πάρει την [ελληνική] σημαία από τα Ίμια και δεν θα την αντικαταστήσουμε»!(Θυμηθείτε όμως και άλλο του ιδίου: «Τι θέλατε δηλαδή, να κάνουμε πόλεμο»;)

Οργανωμένη από την σουλτάνα Τανσού Τσιλέρ (στενή φίλη του οργανωμένου εγκλήματος και των Γκρίζων Λύκων και τώρα πλέον αποκλεισμένη στην πολιτική αφάνεια, αλλά και προστατευμένη πίσω από ισχυρό τείχος πολιτικής σιωπής για τις σχέσεις της με εκτελεστές και ναρκέμπορους) η επιχείρηση των Ιμίων είχε δύο συγκεκριμένους στόχους:

α) Να επιδείξει σε «φίλους και συμμάχους» την αποφασιστικότητα της Τουρκίας με μια αδίστακτη στρατιωτική ενέργεια «τακτικού καθετηριασμού» της Ελλάδος• και
β) να επιβεβαιώσει δια της πράξεως την από πολλού δεδομένη άποψη της τουρκικής κεμαλό-στρατιωτικής ηγεσίας ότι οι Έλληνες γενικώς το βάζουν στα πόδια πριν καν πέσει ο πρώτος πυροβολισμός.

Τα γεγονότα της δραματικής εκείνης νύχτας, που καταρράκωσε το όποιο απομένον κύρος αυτής χώρας και οδήγησε στην δημόσια εξύβριση των Ενόπλων Δυνάμεων από το άθλιο κομματικό καθεστώς, είναι γνωστά και δεν ωφελεί η επανάληψη τους.Η επιχείρηση των Ιμίων πέτυχε απολύτως αμφότερους τους τουρκικούς στόχους.

Μετά τον Ιανουάριο του 1996 μεγάλα τμήματα του Αιγαίου μεταβλήθηκαν σε «γκρίζες ζώνες»

• τα ελληνικά Ίμια έγιναν no man’s land, με τουρκικές ακταιωρούς να σουλατσάρουν επιδεικτικά μερικά μόνο μίλια από την Κάλυμνο, να καταδιώκουν ελληνικά ψαράδικα και να απειλούν ελληνικά πλοιάρια του Λιμενικού

• οι τούρκοι στρατηγοί δεν δίστασαν να κάνουν συνωμοτικά σχέδια για εισβολή σε ελληνικά νησιά• και τούρκικα πολεμικά πλοία περιπλέουν το Σούνιο, τραβούν φωτογραφίες των ακτών της Αττικής και μπερδεύονται σε ελληνικές ναυτικές ασκήσεις στην καρδιά του Αιγαίου και κάνουν ζιγκ ζακ μερικά μίλια από την Εύβοια καθοδόν... προς τον Λίβανο!

Τα Ίμια επιβεβαίωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας την πατροπαράδοτη, μόνιμη και εξόφθαλμο ενδοτικότητα της ελληνικής πολιτικής τάξης: από το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης και τις κατάπτυστες συμφωνίες Λονδίνου-Ζυρίχης με υπογραφή του τότε «εθνάρχη» μέχρι το έγκλημα της χουντικής απόπειρας κατά του Μακαρίου και την κατάρρευση της χουντικής επιστράτευσης• και το δουλικό συμπέρασμα διαδοχικών προσφάτων κυβερνήσεων ότι το «χαΐδεμα» της Άγκυρας μέσω της άνευ όρων υποστηρίξεως της τουρκικής απαίτησης για πλήρη ένταξη στην ευρωπαϊκή κοινότητα, η ελληνική πολιτική τάξη, με πράξεις και συνεχείς παραλήψεις της, ενέγραψε καταστροφικές υποθήκες εις βάρος της Ελλάδος και μετέδωσε παγκοσμίως το μήνυμα ότι δεν προτίθεται σε καμιά απολύτως περίπτωση να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία μας και τα εδάφη μας δια των όπλων.

Η συμπεριφορά της τότε κομματικής ηγεσίας (που επ’ουδενί λόγω μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο της Εθνικής Κυβερνήσεως) αλλά και το γενικότερο μούδιασμα και η σιωπή της ελληνικής κοινής γνώμης τις δραματικές εκείνες ώρες των Ιμίων – καμιά διαδήλωση, καμιά κίνηση «πολιτών» να εγκαλεί τους καλοβολεμένους κομματόσκυλους – απέδειξαν και κάτι απείρως πιο επικίνδυνο για το μέλλον μας: από πουθενά δεν υπήρξε η παραμικρή ανατάραξη που θα έδειχνε μια παλλαϊκή απαίτηση για πανστρατιά και την θέληση του «κυρίαρχου λαού» να αμυνθεί κατά της εχθρικής εισβολής (που είχε ως αποτέλεσμα να καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις ελληνικό έδαφος, έστω και για λίγες μόνο ώρες, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο 1940).

Σήμερα, οι αναμνήσεις των Ιμίων είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε και τα μαθήματα από την βαριά εκείνη ελληνική ήττα κραυγαλέες προειδοποιήσεις ακόμη μεγαλυτέρων δεινών που επέρχονται:

-- Η Ελλάδα βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή με «κυβέρνηση» συνεργατών των τοκογλύφων που μας απειλούν με πλήρη εξανδραποδισμό στο διηνεκές•

-- η παράνομη μετανάστευση, με την συνεργασία μηδενιστικών γηγενών δυνάμεων «υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων» που ενεργούν πεμπτοφαλαγγικά κατά της χώρας με πλήρη ατιμωρησία, μεταβάλλεται στην υπ’αριθμόν ένα εθνική απειλή•

-- και η κατάρρευση ακόμη και των τελευταίων λειτουργιών του μόνο κατ’όνομα «κράτους» αφήνουν όλους εμάς στους ιθαγενείς, ήδη θύματα της καταστροφικής μανίας του μνημονίου και του καθεστώτος Παπανδρέου, πλήρως απροστάτευτους και εκτεθειμένους.

Παρ’όλες αυτές τις συνθήκες, δεν δίνουμε μάχες και δεν προετοιμαζόμαστε για την άμυνα εστιών και οικογενειών που σύντομα θα απαιτηθεί.Έτσι ο πόλεμος χάνεται, αν και έχει ήδη ξεκινήσει.Αλλά «Τι θέλετε δηλαδή, να κάνουμε πόλεμο»;

Λόγια σοφότατα διαπύρων «πατριωτών» που «διαχειρίσθηκαν» τα Ίμια και που τώρα σκάβουν με μανία τον τάφο όλων μας με πανάκριβους λάπτοπ.
www.rieas.gr 

9 σχόλια:

  1. Χτες η εκπομπή της ΕΤ3 Ανιχνεύσεις του Κου Σαββίδη φιλοξενούσε τους Κους Ιγνατίου,Ευρυβιάδη και Καρυώτη.

    Αναφορικά με τα ΙΜΙΑ επισήμανθηκε απο τους δύο πρώτους ότι το 1987 ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα και απείλησε την "καρδιά" του αμερικανικού συστήματος ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου την Βάση της Σούδας. Το 1996 ο Κος Σημίτης έβαλε στο τραπέζι μόνο την Διπλωματία.

    Οπως έγραψα και σε άλλο σχόλιο το 1964 ο τότε Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών μιλούσε ήδη για Δωδεκάνησα που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα αδίκως καθώς τα μισά έπρεπε να δοθούν στην Τουρκία.

    Επίσης και είναι προς τιμήν του Κου Ιγνατίου επισημάνθηκε ο ατυχής ρόλος των Ελλήνων Δημοσιογράφων εγώ θα έλεγα και "σκοτεινός".

    Επίσης ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι Αμερικανοί και επίσημα μιλούσαν για νίκη των Ελληνικών Δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου τις πρώτες τρείς μέρες (ως γνωστόν μετά έρχονται οι διαιτητές οπότε ο πόλεμος θα είχε κριθεί.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπαρχει Ελληνας στο κοινοβουλιο.Αν και μονο αν ενας ειχε τα κοτσια απο τους 300 δεν θα τολμουσε κανεις απο την κυβερνηση να πατησει το ποδι του.Ουτε ενας λοιπον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "καμιά διαδήλωση, καμιά κίνηση «πολιτών» να εγκαλεί τους καλοβολεμένους κομματόσκυλους – απέδειξαν και κάτι απείρως πιο επικίνδυνο για το μέλλον μας: από πουθενά δεν υπήρξε η παραμικρή ανατάραξη που θα έδειχνε μια παλλαϊκή απαίτηση για πανστρατιά και την θέληση του «κυρίαρχου λαού» να αμυνθεί κατά της εχθρικής εισβολής (που είχε ως αποτέλεσμα να καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις ελληνικό έδαφος, έστω και για λίγες μόνο ώρες, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο 1940)."

    Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΕ.
    ΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ.ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΗΜΗΤΗ, ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ( ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ)

    υγ Για την χθεσινή εκπομπή της ετ3- δεν υπάρχει το ενδεχόμενο όλα αυτά τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ; Εδώ γκρέμισαν οι ίδιοι τους δίδυμους πύργους... Εγώ ξέρω πως το μήλο, κάτω απο τη μηλιά πέφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε καποιες περιπτωσεις το να κανεις ενα βημα πισω ειναι σοφο, η τουρκια ομως δεν ανηκει σε μια τετοια περιπτωση ,ενα βημα πισω απο εμας συνεπαγεται με ενα επομενο βημα μπροστα απο αυτους ,σε καμια περιπτωση δεν λυνεται με αυτο τον τροπο το προβλημα ειναι απλα σπαταλη , απο εκει και περα πως πρεπει να αντιμετωπιστεί το προβλημα προσωπικα δεν ξερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο πολεμος τελειωνει οταν ο αντιπαλος -καμπεται ΗΘΙΚΑ .ταδε εφη κλαουζεβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΕ. συμφωνω απολυτα ολοι γκρινιαζουν αλλα ξεχνουν οτι εχουμε δημοκρατια η ευθυνες ειναι σε ποσοστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΉΣ ΤΡΙΠΟΛΙ(ΤΣΑΣ).

    "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ"
    43
    Μεγάλη Δευτέρα του 1770,(29 Μαρτίου/9 Απριλίου οι Τουρκαλβανοί επιτέθηκαν μέ τά "αιματοβαμμένα"άλογάτους στά στρατόπεδα τών επαναστατών φονεύοντας πολλούς καί εκδιώκοντας τούς υπολοίπους (μεταξύ τών διασοθέντων ήταν καί οι Μαρκώφ καί Ψαρός).
    Στή συνέχεια οι Τούρκοι εξαπέλυσαν ένα κύμα τρομοκρατίας εναντίον τών Ελλήνων τής Τριπολι τσάς,τό οποίο κάτέληξε στήν σφαγή τού μισού σχεδόν ελληνικού πληθυσμού: 3.000 Τριπολιτσιώτες αποκεφαλίστηκαν από τούς Αλβανούς,ενώ πολλοί από τούς προκρίτους καί αρχιερείς,μεταξύ τών οποίων καί ο μητροπολίτης ΄Ανθιμος,θανατώθηκαν απάνθρωπα μέ ανασκολοπισμό.Οι περισσότερες ελληνικές κατοικίες λεηλατήθηκαν ενό πολλές πυρπολήθηκαν".
    Ο πληθυσμός τής πόλεως:(περίπου)
    ΄Ελληνες=7.οοο
    Τούρκοι =2.500
    Εβραίοι = 120
    Αρμένιοι = 380

    Πώς λοιπόν οι ανιστόρητοι λένε ότι τούς Έλληνες τούς αγαπάγανε;
    Οσο γιά τά ψέυδη πού λένε γιά τίς σφαγές κατα τήν διάρκεια τής απελευθερώσεως,πόλεμο κάναμε,οι περισσότεροι κάτοικοί τής Τρίπολι τσάς πέθαναν κατά τήν διάρκεια τής πολιορκίας,λόγω "χολέρας"!!!
    Τό αναφέρουν καί Γιατροί τής εποχής,αλλά καί σέ ένα βιβλίο του ο ιατρός κύριος ΙΩΑΝΝΗΣ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στό βιβλίο του "ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡΚΑΔΩΝ στήν υγεία"
    ΤΡΙΠΟΛΗ 2008(ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ).
    "σελ.105
    Ο πολωνός ιατρός Κ.Κουπόφσκι(ή Κουτσόφκη)ανήκε στό επιτελείο τού Δ.Υψηλάντη,ο οποίος εκλήθη επειγόντως καί έφθασε στήν Τρίπολη τήν 6ην Οκτωβρίου 1821,γιά νά βάλει τάξη στήν αναρχία πού επικρατούσε στήν πόλη,από τίς λιποταξίες,τίς έριδες μεταξύ τών οπλαρχηγών,τίς λεηλασίες.Τό θέαμα ήταν απαίσιο.Εκατοντάδες πτώματα εστιβάζοντο στόυς δρόμους σηπόμενα.Τά μολυσμένα νερά από τά ρυπαρά πηγάδια,από τά οποία έπιναν νερό οι κάτοικοι,η ζέστη,η ανομβρία καί οι κακές συνθήκες διατροφής,ευόδωσαν τήν εξάπλωση τής επιδημίας,σέ ευρεία κλίμακα(ο τύφος τής Τριπολιτσάς 1821).
    Η επιδημία αυτή,δύσκολο νά τιθασευθεί,λόγω τών συνθηκών καί τής έλλειψης ειδικής θεραπευτικής αγωγής,διαδόθηκε γρήγορα καί στίς γύρω περιοχές,καί,όπως αναφέρει ο Τ.Γριτσόπουλος,εντός ολίγων ημερών ερειμώθηκαν η Βυτίνα,ο Άγιος Σώστης,Ο Αχλαδόκαμπος κ.ά.Η επιδημία αυτή υπολογίζεται ότι στοίχισε τή ζωή περίπου 6.000 χιλιάδων ψυχών(Φωτάκου Α',272),ενώ κατ'άλλους ο μεικτός πληθυσμός τής Τριπολιτσάς από Έλληνες,Τούρκους καί Αλβανούς,μειώθηκε από 35 ή 50 χιλιάδες πρό τής αλώσεως σέ 13.000.
    Μεταξύ τών γιατρών πού πρόσφεραν τίς υπηρεσίες τους τήν περίοδο εκείνη,εκτός από τόν Πολωνό Kutzowski,ο οποίος προσεβλήθη δύο φορες από τή νόσο,ήταν καί ο εντόπιος Αντωνάκης Μεντώρος...."

    Άρα δέν εσφαγιάσθηκαν όλοι από τούς ελευθερωτές Έλληνες,αλλά όσοι αντιστάθηκαν αμυνώμενοι...φυσικά σέ ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός δέν είναι όλα ρόδινα....
    Αγών γιά τήν Ελευθερίαν κάμαμε!
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα αυτα σωστα!
    Αλλα μπορει καποιος να μου απαντησει γιατι οι ισραηλινοι συνεργαστηκαν τοσο στενα με τους τουρκους μεχρις οτου ο ερντογκαν αρχισει το κυνηγητο της εργκενεγκον;
    H απαντηση δε,εχει να κανει με την διαχρονικη σταση των ελληνικων κυβερνησεων αναφορικα με την τουρκο-ισρηλινο-αμερικανικη συνεργασια σε επιπεδο μυστικων υπηρεσιων και την εξαυτης προερχομενη σχετικα ανεκτικη σταση της Ελλαδος απεναντι στην τουρκια, που εν συνεχεια εξελιχθηκε σε φιλοτουρκικη προπαγανδα και επιθεση φιλιας της ελλαδας προς την τουρκια οταν επισημοποιηθηκε κιη στρατιωτικη συνεργασια τουρκιας-ισραηλ γυρω στο 1996.
    Εμας δεν μας ειχαν δωσει ή εμεις αρνηθηκαμε τον ρολλο του "πολεμικου" εταιρου.
    Η Ελλας ειτε απο δικη της πρωτοβουλια ειτε απο πρωτοβουλια των ξενων νιπτει τας χειρας της.
    Ο ρολλος της ειναι διαπραγματευτικος.
    Εχουμε αναλαβει την "υψηλη" ευθυνη της διαμεσολαβιτικης διπλωματιας και του κατευνασμου.
    Καποιοι λοιπον συνεχιζουν αυτη την τακτικη...εστω κιαν τα δεδομενα φαινεται να εχουν αλλαξει...εστω κιαν οι αλλαγες ειναι βιαιες-βλεπε ΔΝΤ-.
    Και το ερωτημα ειναι :
    Που οφειλεται αυτο;
    Mηπως δε,η απαντηση κρυβεται στον
    "Αγιο" Πειραιως;
    Μηπως η απαντηση κρυβεται βαθεια στον ριζωμενο αντιεβραισμο της ελληνικης κοινωνιας με πρωτοστατη την εκκλησια;
    Καλη η πιστη αλλα η θρησκοληψια
    ειναι κοινωνικα ωφελιμη;
    Δεν αντιλεγω στους αγιους πατερες
    διοτι αυτοι ειναι αντιπροσωποι του Θεου,αλλα οταν προκειται να βαλλουμε στο ζυγι Εκκλησια και Πατριδα που πρεπει να ριξουμε το βαρος;
    O θεμιστοκλης εξεβιασε την αλλαγη του χρησμου της πυθιας πριν την ναυμαχια της σαλαμινας.
    Μηπως πρεπει να κανουμε κιεμεις σημερα το ιδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ηλιας 2.18
    Ο Θεμιστοκλης εξεβιασε αλλαγη του χρησμου της Πυθιας πριν την ναυμαχια της Σαλαμινας.
    Και πολυ καλα εκανε,διοτι το δελφικο ιερατειο διαπραγματευοταν με τους Μηδους την εκχωρηση της Ελλαδος,με ανταλλαγμα την θρησκευτικη εκπροσωπηση του Ελληνισμου στα πλαισια της Περσικης αυτοκρατοριας,θυμιζει καπως Πατριαρχειο Κωνσταντινουπολεως,δεν κανεις λαθος.
    Ομως απο το σημειο αυτο μεχρι να μας βαλεις να κανουμε περιτομη,και να φορεσουμε κιπα,υπαρχει μεγαλη αποσταση.
    Και ο Πειραιως,δεν καταλαβα,δεν δικαιουται να εχει γνωμη,οταν η καθε κουτση Μαρια δικαιουται να εχει;
    Η μηπως δικαιουται να εχει γνωμη μονον οταν προκειται να συμφωνησει με την κυριαρχη θολοκουλτουρα;
    Αυτο ειναι δημοκρατια;
    Εν κατακλειδι,ειμαστε εθνος διατελουν εν συγχυσει,και αυτο μαλιστα απο αιωνων.Δυστυχως ομως,αυτο το ξερει ολος αυτος ο πλανητης,και το εκμεταλλευεται εις βαρος μας.Και εμεις αλληλοκαρεκλωνομαστε στις πλατειες και προσφατως και στα ιστολογια.
    Με τις υγειες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.