10/2/11

Κορυφώνεται η κόντρα Τουρκίας - Ισραήλ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί σήμερα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσσεν. Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Εξωτερικών κ.κ. Νετανιάχου και Λίμπερμαν, ενώ η επίσκεψη συνδέεται μ ε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού Γενικού Επιτελάρχη, σύμφωνα με τις οποίες «η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη να πολεμήσει σε έναν πολυμέτωπο πόλεμο».

Από την άλλη πλευρά συνεχίζεται αμείωτη η ένταση στις σχέσεις Ισραήλ –Τουρκίας. Όπως μετέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Τελ Αβίβ , ο κ. Ερντογάν επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, για να ζητήσει την παρέμβασή τους, ώστε να πάψει  το Ισραήλ να αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Αιγύπτου.

Το υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Αξιωματούχοι της Αιγύπτου ζήτησαν από την Τουρκία να μην αναμιγνύεται στα εσωτερικά της χώρας τους.  Μόνο οι αρχές της Αιγύπτου είναι αρμόδιες να μιλήσουν για αυτά τα θέματα, γιατί χωρίς καμία αμφιβολία τα γνωρίζουν καλύτερα από τον κ. Ερντογάν που βραβεύτηκε από τον Καντάφι για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ερντογάν Vs Μουμπάρακ
 Το αιγυπτιακό καθεστώς απέστειλε χθες ειδικό απεσταλμένο στην Άγκυρα, ο οποίος κομίζει επιστολή προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, η οποία φημολογείται ότι του ζητεί να σταματήσει τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Αιγύπτου.

Έχουν ήδη προηγηθεί δύο ανακοινώσεις της αιγυπτιακής κυβέρνησης με τις οποίες ζητείται ρητώς από την κυβέρνηση Ερντογάν να απέχει από κάθε παρέμβαση στην αιγυπτιακή εξέγερση.

Από την πλευρά της η Τουρκική κυβέρνηση έχει επιλέξει να αποφύγει την αντιπαράθεση με το καθεστώς Μουμπάρακ αλλά δεν προτίθεται να αποφύγει να τοποθετείται επί της Αιγυπτιακής εξέγερσης.

Η νευρικότητα του καθεστώτος Μουμπάρακ για τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, εξηγείται και από τη σκληρή στάση που έχει τηρήσει η Τουρκία απέναντι στο Ισραήλ και την υποστήριξή της για τους Παλαιστίνιους, στοιχεία τα οποία θαυμάζουν οι αιγύπτιοι εξεγερμένοι που ταυτόχρονα μέμφονται την κυβέρνησή τους για τη συμμαχία της με τους Ισραηλινούς.

Οι αναλυτές πάντως, θεωρούν ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση Ερντογάν σιγήσει απόλυτα για τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο, ο παράγων «Τουρκία» θα συνεχίσει να βαρύνει στις εξελίξεις στη χώρα δεδομένου του θαυμασμού που τρέφουν οι εξεγερμένοι Αιγύπτιοι για την αλλαγή που επέφερε στην Τουρκία ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
http://www.elzoni.gr/

11 σχόλια:

  1. ναι δυο γαιδαροι μαλωνανε σε ξενη-ελληνικα πετρελαια- αχυρωνα.πειτε το επιτελους και ολα τα αλλα ειναι μπουρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ βεβαια ο Νταβουτογλου και η συμμορια του κοπτονται για την ηγεσια του σουννιτικου ισλαμ.
    Οσον αφορα την "δημοκρατικη" Λιβυη
    που χορηγει και πιστοποιητικα σε
    "ειρηνοποιους" Κανταφικης ποιοτητας
    λιγα και τα ψωμια του Κανταφικου καθεστωτος,οσο επαιξε,καιρος για την χωματερη.Και εξηγουμαι=
    Στις 17 Φεβρουαριου 2011 ξεκινανε μαζικες διαδηλωσεις για ανατροπη αυτου του καθεστωτος στην Βεγγαζη.
    Αυτη η ημερομηνια ειναι η 4η επετειος των συγκρουσεων στην Βεγγαζη μεταξυ αστυνομιας και αντικαθεστωτικων διαδηλωτων με 10 νεκρους διαδηλωτες.Οι διαδηλωσεις
    υποστηριχθηκαν τοτε απο το "Εθνικο Μετωπο για την Σωτηρια της Λιβυης"
    (NFSL) που δημιουργηθηκε την 10ετια
    του 1980 και το οποιο αντικατασταθηκε απο το LIFG (Libyan
    Islame Fighting Group).Το LIGF αρνουνταν την χρηση βιας για την ανατροπη του Κανταφι αλλα στις 17 Ιανουαριου 2011 μεγαλη ομαδα του, που θα συμμετασχει και στις ανατρεπτικες διαδηλωσεις,διακηρυξε την αναγκη για την βιαιη ανατροπη αυτου του καθεστωτος.
    Να δουμε το βραβειο του ο Ερντογκαν
    αν θα τολμησει να το αναφερει ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ”ο κ. Ερντογάν επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, για να ζητήσει την παρέμβασή τους, ώστε να πάψει το Ισραήλ να αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Αιγύπτου.”

    «Αξιωματούχοι της Αιγύπτου ζήτησαν από την Τουρκία να μην αναμιγνύεται στα εσωτερικά της χώρας τους. Μόνο οι αρχές της Αιγύπτου είναι αρμόδιες να μιλήσουν για αυτά τα θέματα, γιατί χωρίς καμία αμφιβολία τα γνωρίζουν καλύτερα από τον κ. Ερντογάν που βραβεύτηκε από τον Καντάφι για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

    Τελικά ποιος ανακατεύεται στα εσωτερικά της Αιγύπτου, η Τουρκία ή το Ισραήλ;

    Η συνέχεια δίνει την απάντηση:

    ”Το αιγυπτιακό καθεστώς απέστειλε χθες ειδικό απεσταλμένο στην Άγκυρα, ο οποίος κομίζει επιστολή προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, η οποία φημολογείται ότι του ζητεί να σταματήσει τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Αιγύπτου.”

    Aυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι την πτώση Μουμπάρακ να μην διαδεχθεί ισλαμικό καθεστώς. Η Τουρκία «απλώνεται» και τώρα βλέπει μία ευκαιρία να βάλει στο χέρι και την Αίγυπτο, η οποία έχει τον ίδιο πληθυσμό μ’ αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ συμφωνώ πάντα και μόνο με τον Αρχέλαο.
    Όχι με τον (άλλον) 10 Φεβρουαρίου 2011 11:28 π.μ.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αμφότεροι ανακατεύονται, και ουχί μόνον.
    Ειπώθηκε ότι ο καβγάς είναι περί πετρελαίων. Ναι, αυτό αφορά την διεθνή οικονομική και πολιτική ελίτ που θα τα επικαρπωθεί. Τον εξεγερμένο΄αιγυπτιακό λαό όμως, πέραν των βασικών αγαθών και δικαιωμάτων του, των οποίων προφανώς, στερείται όλα αυτά τα χρόνια, τον ενδιαφέρουν και οι Παλαιστίνιοι τους οποίους θεωρεί μουσουλμάνους αδελφούς του.
    Το ισλάμ, πέρα από την μεταφυσική πίστη, προσφέρει και την αίσθηση της ένταξης σε μια κοινότητα, κάτι που ίσως εμείς να έχουμε απεμπολήσει. Δισεκατομμύρια κόσμος όμως σκέφτεται και αισθάνεται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10 Φεβρουαρίου 2011 5:42 μ.μ.

    Δεν χρειαζεται να συμφωνεις η να διαφωνεις με τους αλλους γιατι αυτο δεν τους ενδιαφερει.Γραψε κανενα σχολιο Ετσι ΔΥΝΑΤΟ αντιεβραικο να βαρεσωμε το κυκλωμα της πρεσβειας.Αερααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @10:00 μ.μ., πού τον είδες τον 5:42 μ.μ.;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11 Φεβρουαρίου 2011 3:34 π.μ.

    Δακτυλος του...τυπογραφειου Τζιμη.
    Πιστευω να συμφωνεις με το σχολιο μου
    10 Φεβρουαρίου 2011 10:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Τζίμη
    11 Φεβρουαρίου 2011 3:34 π.μ.

    Αυτός βαράει ότι νάναι. Η ώρα δεν παίζει καθόλου ρόλο ιδίως όταν τον βαράει...
    Εγώ πάντως συνεχίζω να συμφωνώ με τον Αρχέλαο.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @10:00 μ.μ., πού τον είδες τον 5:42 μ.μ.;;;
    τζιμης
    _________________

    Να Τζίμη που τον είδε τον 5:42μμ. Σε άλλη ανάρτηση του Ινφογνώμωνα με τίτλο...(για το Ισραήλ τι άλλο;) « Για το Ισραήλ, είναι καλύτερος ο... διάβολος που γνωρίζεις»
    Τα μπέρδεψε ο φουκαράς αλλά μην τον παρεξηγείς γεροντάκι που είναι.
    Μόνος του ζυγιάστηκε και μοναχός του βρήκε το πισινό του λειψό και ξεβράκωτο.
    Τι του φταίνε οι άλλοι;
    Διάβασε προσεκτικά τα δυο υστερόγραφα του.
    Ιδίως εκείνο που μιλάει για δήθεν ....ανωνυμίες του.

    __________________________

    >>>Ο/Η Αρχελαος είπε...

    10 Φεβρουαρίου 2011 5:42 μ.μ.
    ________

    Χαιρομαι για αυτο που εγραψες και αρχιζω να αισθανομαι και εγω...καποια συνεχεια στην ζωη μου!!! Εξ αλλου δεν εχω σκοπο να αλλαξω ατζεντα οπως και εσυ δεν πρεπει να αλλαξεις την δικη σου.Τα blogs
    για αυτο δημιουργηθηκαν,για να εκφραζονται ολοι,κουτσοι,στραβοι,με ενα η δυο ποδια,εξυπνοι και ανοητοι,μορφωμενοι και αμορφωτοι και κυριως οι σχολιαστες επωνυμα η και ανωνυμα ,διαφορετικα θα ητανε διαχειριστες και θα εισεπραταν αυτοι και την δοξα αλλα και τις...διαφημισεις.
    ΥΓ 1
    Οσον αφορα τα παρεμβαλλομενα και δηθεν μου ανωνυμα σχολια ,εσκεμμενα απο μεριας μου τα αφηνω να με φωτογραφιζουν αλλα δεν συνδεονται στο διαδικτυο,διοτι γραφω και αλλου,με το ονομα που εμφανιζομαι.Αυτα τα ξερουν οι καπως
    παλαιοτεροι...ρωτησε τους.
    ΥΓ2
    Καποιος ομως εδω μεσα εζυγισθη και ευρεθει ελλιποβαρης,ξερει αυτος.

    10 Φεβρουαρίου 2011 9:49 μ.μ.<<<<

    _______________________

    Κουτσοί, στραβοί, με ένα η δυο πόδια, έξυπνοι και ανόητοι, μορφωμένοι και αμόρφωτοι λειψοί, Πακιστανοί, τρωγλοδύτες κι ΑΝΩΝΥΜΟΙ Αρχέλαοι στον Άγιο Παντελεήμονα.
    Δε καθότανε με κείνο το sterg που είχε και την εβραϊκή υπόληψη του καλύτερα;
    Περαστικά του και ας μην ξαναβγεί στο μπαλκόνι χειμώνα καιρό με τον επώνυμο/ανώνυμο ποπό σου ακάλυπτο.

    Εγώ το επαναλαμβάνω ότι πάντα συμφωνούσα και συμφωνώ μόνο με τον Αρχέλαο.
    Είτε λειψός , ξεβράκωτος, ανώνυμος/επώνυμος, είτε όχι.




    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαβούζα το καταντήσατε.

    Βάλτε τουλάχιστον, σε τέτοιες αναρτήσεις, προειδοποιητικό
    σήμα περί ακαταλληλότητας κάτω των 18.

    Υποτίθεται ότι είστε πατριωτικό ιστολόγιο. Προειδοποιείστε για χάρη των ανήλικων, τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.