16/2/11

Aνεξάρτητη Επιτροπή χωρίς συμμετοχή πολιτικών να εξετάσει το θέμα των ΜΚΟ

Το ζήτημα της δράσης και της χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι τεράστιο. Και το λέμε αυτό γιατί μέσα από τη δράση τους είναι δυνατή η άσκηση ανθρωπιστικής, αναπτυξιακής και πολιτισμικής πολιτικής, μιας πολιτικής ήπιας ισχύος από την Ελλάδα σε υπανάπτυκτες περιοχές του πλανήτη που το έχουν ανάγκη, αλλά και σε περιοχές που αποτελούν πεδίο ενδιαφέροντος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Όσον αφορά την πλευρά αυτή,οι αρμόδιες επιτροπές της βουλής και τα κόμματα μπορούν και πρέπει να ασκήσουν τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό και πολιτικό έλεγχο, για να διαπιστωθεί το κατά πόσον τα προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν ήταν αποτελεσματικά ή όχι.
Το μείζον ζήτημα όμως είναι οι εταιρείες (ΜΚΟ) που χρηματοδοτήθηκαν και το κατά πόσο αυτές έχουν σχέση με το οικογενειακό περιβάλλον ή με παρένθετα πρόσωπα των υπουργών εξωτερικών και των πρωθυπουργών που μοίρασαν στις εταιρείες αυτές δεκάδες εκατομμύρια που προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού.
Επειδή όμως υπάρχουν φήμες ότι μέσα από τη χρηματοδότητση ΜΚΟ κορυφαία πολιτικά πρόσωπα χρηματοδοτούσαν στην ουσία τον εαυτό τους και τον στενό οικογενειακό τους κύκλο,  το ζήτημα της χρηματοδότησης και της διαχείρισης των κονδυλίων θα πρέπει να εξεταστεί από μια ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία δεν θα πρέπει να συμμετέχουν πολιτικοί, αφού οι τελευταίοι μας έχουν αποδείξει ότι παραμένουν πιστοί σε αυτό που λέει ο λαός μας: Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

4 σχόλια:

  1. Εισαγγελική παρέμβαση για τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ
    NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 16

    Έλεγχο σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί από το 1997 έως σήμερα, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Σακελλαρίου.
    Ο εισαγγελέας, με παραγγελία του προς το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ζητά να ελεγχθούν οι περίπου 600 μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί την τελευταία 15ετία. Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας ζητά από το Οικονομικό Τμήμα να εντοπίσει όλα τα χρηματικά ποσά με τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί οι ΜΚΟ, είτε από το Δημόσιο είτε από την ΕΕ, καθώς και να ελέγξει εάν τα χρήματα που τους χορηγήθηκαν διατέθηκαν για τους σκοπούς που προορίζονταν. Ζητεί επίσης να ελεγχθούν γενικότερα όλες οι δραστηριότητες των ΜΚΟ.
    Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα στάθηκαν δημοσιεύματα στον Τύπο, καθώς και αναφορά ιδιώτη με καταγγελίες για «περίεργες» χρηματοδοτήσεις, που δεν ελέγχονται.
    Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα οι μη κυβερνητικές οργανώσεις εισέπραξαν την περίοδο 2009-2010 περί τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την περίοδο 1999-2004 τα χρήματα που εισέπραξαν αγγίζουν τα 68 εκατ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα, το ξέρεις ότι το ΠΝ , χορηγεί «10ήμερες άδειες ΜΚΟ»;

    http://www.hellenicnavy.gr/leaves.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριτα
    Οπως το λες ειναι αλλα το μονο που δεν ευθυνεται ειναι το ΠΝ για τις αδειες ΜΚΟ.Υπευθυνοι ειναι οι Υπουργοι και παρατρεχαμενοι του ΥΠΕΘΑ.Τελος ο εισγγελεας θα μπορουσε να πληροφορηθει τα παντα για τις ΜΚΟ και την καταστροφικη για ενα κρατος δραση τους αν ζητουσε πληροφοριες απο την πρεσβεια του κρατους που πρωτο αντεληφθη την δραση τους και αμεσως μετα πεταξε ολες τις ΜΚΟ στα σκουπιδια απαγορευοντας την αντεθνικη τους και Νεοταξιτικη δραση και αυτο το κρατος ειναι το Ισραηλ.Ας ξυπνησωμε οσο ειναι ακομη καιρος γιατι σε λιγο μπορει να μη υπαρχωμε οπως παμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας βγουνε να μας πουνε ποιες ειναι οι ΜΚΟ που χρηματοδοτει ο μακακας Ελληνας και τι εργο παραγουν.Εχτες βραδυ τρελλαθηκα ακουγοντας οτι δινουμε χρηματα σε ΜΚΟ για την ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ.ΑΙΣΧΟΣ.Την ιδια ωρα συζητουν για το κοψιμο των επιδοτησεων σε αγονες γραμμες.Δηλαδη εξοντωστε τους Ελληνες των μικρων νησιων αφηνοντας τους στο ελεος του θεου.Φτου σας ξεφτιλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.