1/2/11

* Μια προσωπική μαρτυρία για τα Ίμια

 
Είναι αλήθεια ότι εμείς οι Έλληνες δεν γνωρίζουμε την Ιστορία μας, ούτε την πρόσφατη βεβαίως, κι επίσης είναι αλήθεια, ότι όσα ακούσαμε ή μάθαμε γι’ αυτήν εύκολα τα ξεχνάμε.
Είμαι σίγουρος, ότι αν επιχειρήσουμε να επαναφέρουμε στη μνήμη των συμπολιτών μας τα ονόματα των τριών χειριστών του μοιραίου Ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού, το οποίο «κατέπεσε» τη νύκτα 30 προς 31 Ιαν. 1996 επιχειρώντας κατ’ εντολήν του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη στις Μικρονησίδες ΙΜΙΑ, ελάχιστοι θα θυμούνται τους ΗΡΩΕΣ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟ και ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑΛΟΨΟ.
Είχα την ιδιαίτερη τιμή να υπηρετώ τότε ως Ταγματάρχης στο 13οΣΑΚ(Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών) και τώρα 13η ΔΕΕ (Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), με Διοικητή έναν ΑΡΙΣΤΟ Αξιωματικό και καθόλα ΣΤΡΑΤΙΏΤΗ, τον Συνταγματάρχη Γρετσίστα Ευθύμιο, του οποίου το «πέρασμα» από την εδώ 95 ΑΔΤΕ ως Στρατηγού «άφησε κατ’εμέ εποχή», αφού ήταν ένας από τους ελάχιστους που ασχολήθηκε όσο τίποτε με την επιχειρησιακή αναβάθμιση των Νησιών μας.
Στο 13οΣΑΚ υπήγοντο όλες οι Ειδικές Μονάδες των Νησιών του Ανατολικού μας Αιγαίου μεταξύ των οποίων και το 5οΕΤΕΘ στη Ν. Κω, με ετοιμότητα επάνδρωσης ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ, των Μικρονησίδων ΙΜΙΑ.
Δυστυχώς η εντολή αυτή ΠΟΤΕ δεν εδόθη από τον Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος προτίμησε, τέτοιες οδηγίες ισχυρίζεται ότι έλαβε από την τότε Πολιτική Ηγεσία, να διατάξει την επάνδρωση με άνδρες της ΜΥΚ(Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών)και τώρα ΔΥΚ(Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών), ΜΟΝΟ της Ανατολικής ΙΜΙΑ, επιτρέποντας στους Τούρκους να καταλάβουν την
Δυτική, με τα γνωστά επακόλουθα.
Εκείνο που δεν είναι γνωστόν και το καταθέτω, είναι η έντονη διαφωνία με τον Α/ΓΕΕΘΑ και επιμονή του τότε Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ υποστρατηγού Θεόδωρου Νικολαίδη, γνωστού στις Ειδικές Δυνάμεις και ως «Ντόρη», με ύφος προκλητικό και στα όρια του αντιπειθαρχικού, για την επιχειρησιακή χρησιμοποίηση Τμήματος των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, το οποίο και λόγω αποστολής και λόγω σχεδίασης είναι σίγουρο ότι θα απέτρεπε τις γνωστές εξελίξεις.
Οι εξελίξεις αυτές και ο μετέπειτα απολογισμός τους στο ΓΕΕΘΑ, δικαίωσαν δυστυχώς και οδήγησαν τον ΛΕΒΕΝΤΗ και ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ αυτό Αξιωματικό στην παραίτηση και όχι στην αποστρατεία και αυτό το τονίζω.
Έρχομαι τώρα να καταθέσω την προσωπική μου μαρτυρία, που αφορά στην πτώση του Ελικοπτέρου ΠΝ 21 του Πολεμικού μας Ναυτικού, με τους τρεις ΗΡΩΕΣ χειριστές.
Ξημέρωνε 31 Ιαν 1996, όταν στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του 13ουΣΑΚ και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη όλες οι επιχειρησιακές διαδικασίες για την ανάθεση- ανάληψη αποστολής, εισήλθε προερχόμενος από το ΣΔΑΜ(Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου με αποστολή τη Διεύθυνση και τον Έλεγχο των Ναυτικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού μας Ναυτικού), ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της ΜΥΚ στο 13οΣΑΚ και επιβεβαίωσε την αιωρούμενη μέχρι τότε πληροφορία, για πτώση Ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, λέγοντας με δάκρυα στα μάτια επακριβώς «Κύριοι δυστυχώς οι Τούρκοι μας κατέρριψαν Ελικόπτερο, που απονηώθηκε από τη Φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ για αναγνώριση στη Δυτική ΙΜΙΑ».
Όπως καταλαβαίνετε, η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινησιακά και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το πρώτο ΣΟΚ, η Διοίκηση και το Επιτελείο του 13ουΣΑΚ και ο Διοικητής του ΕΤΑ/ΣΧΑΛ(Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών της Σχολής Αλεξιπτωτιστών), ακολούθησε η σταδιακή αποκλιμάκωση και ο τερματισμός της κρίσης, που έφεραν στην Αίθουσα σκυμμένα κεφάλια, ταπείνωση και προβληματισμό.
Ταπείνωση και προβληματισμό, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν απώλειες, κατελήφθη Εθνικό Έδαφος-έστω και προσωρινά- χωρίς αντίδραση, δημιουργήθηκε «γκρίζα» περιοχή στο Αιγαίο Πέλαγος και όλα αυτά από την κακή, κάκιστη μπορώ να πω, συνεργασία της Πολιτικής με την Στρατιωτική Ηγεσία, που οδήγησε στη χείριστη εκτίμηση και αξιολόγηση μίας μικρής τοπικής κρίσης και σε λανθασμένες αποφάσεις.
Η κρίση αυτή ανήκει στην Ιστορία, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα προσθέσει και άλλες
άγνωστες μέχρι τώρα σελίδες στο μέλλον, για να κλείσει οριστικά αυτό το κεφάλαιο και να δοθούν οριστικές απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα πρώτον των συγγενών, απογόνων και φίλων των ΤΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ και δεύτερον ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, πέραν των ολοφάνερων ευθυνών και της ανεπάρκειας της
τότε Πολιτικής Ηγεσίας, μία προσεκτική προσέγγιση και αξιολόγηση των δεδομένων, οδηγεί στα εξής συμπεράσματα όσον αφορά στις αποφάσεις του Α/ΓΕΕΘΑ;
α. Δεν έδωσε εντολή για επάνδρωση και της Δυτικής ΙΜΙΑ.
β. Απέκλεισε, παρά την φορτική πίεση του Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων υποστράτηγου Θεοδώρου Νικολαίδη, τη χρησιμοποίηση Τμήματος Ειδικών Δυνάμεων προσιδιάζοντος στη φύση της συγκεκριμένης αποστολής και έδωσε εντολή για επάνδρωση ΜΟΝΟ της Ανατολικής ΙΜΙΑ και μάλιστα από άνδρες της ΜΥΚ, εκπαιδευμένους σε αποστολές τελείως διαφορετικές από την ανατεθείσα, προφανώς «Για να πάρει όλη τη δόξα το Πολεμικό Ναυτικό» σε περίπτωση θετικής έκβασης, έχοντας υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες αυτών των ανδρών.
γ. Έδωσε εντολή για απονήωση και αναγνωριστική υπέρπτηση της Δυτικής ΙΜΙΑ, στο Ελικόπτερο ΠΝ 21 της Φρεγάτας ΝΑΥΑΡΙΝΟ, γνωρίζοντας ότι η αποστολή αυτή οδηγούσε κατευθείαν στο θάνατο, αφού επρόκειτο να εκτελεσθεί κάτω από κακές καιρικές συνθήκες και το κυριότερο πάνω από εχθρικό έδαφος (ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΙΜΙΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ), με ότι αυτό συνεπάγεται.
δ. Η επίκληση εκ μέρους του και εκ των υστέρων της δικαιολογίας, ότι αυτές τις οδηγίες έλαβε από την Πολιτική Ηγεσία επειδή μόνο στην Ανατολική ΙΜΙΑ είχε υψωθεί η Ελληνική Σημαία, δεν αναιρεί τις ευθύνες του ως Α/ΓΕΕΘΑ όσον αφορά στη μή επάνδρωση και της Δυτικής ΙΜΙΑ, αποκλείοντας με τον τρόπο αυτό τον αντιπερισπασμό εκ μέρους των Τουρκικών Δυνάμεων, όπως και έγινε, με σκοπό την αποκόμιση μεγαλύτερων οφελών στο διπλωματικό πεδίο.
Η κρίση των ΙΜΙΩΝ, ανέδειξε τα προβλήματα που δημιουργούνται στο πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, κάθε φορά που αυτά καλούνται να χειριστούν κρίσεις αναλόγου μορφής και έντασης και αφορούν κυρίως στις σχέσεις μας με την Τουρκία κυρίως αλλά και με άλλες χώρες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση την Ιταλία, η οποία «αρνήθηκε» να στηρίξει τη θέση της Ελλάδας ότι οι Μικρονησίδες ΙΜΙΑ της ανήκουν από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στις 7 Μαρ 1948 και μετά.
Παρότι την παραπάνω κρίση ακολούθησαν καταιγισμός υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων και προσπάθειες για την εξάλειψη των συγκεκριμένων προβλημάτων, μια νέα κρίση αυτή με τον Κούρδο Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν ήλθε για να αναδείξει τα ίδια ακριβώς προβλήματα.
Είναι αυτά τα προβλήματα που σε συνδυασμό με τα ανάλογα της οικονομίας, της διαφθοράς και την ηθελημένη(;) διαστρέβλωση της Ιστορίας μας, οδηγούν τη Χώρα στη διεθνή ανυποληψία και απαξίωση, ανίσχυρη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.
Διότι πώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει την αναγγελία της υπαγωγής μας υπό την εποπτεία της «Τρόικα» στις 23 Απρ 2010 από το «Καστελόριζο» ή την αποφυγή οριοθέτησης με την Κύπρο και το Ισραήλ της ΑΟΖ, κοντά στο «Καστελόριζο», όταν είναι γνωστό-εκτός και αν δεν είναι-ότι η ονομασία του ακριτικού μας Νησιού από την αρχαιότητα είναι ΝΗΣΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗ και αυτό το απαιτεί, το επιτάσσει και το επιβάλλει η Ιστορία μας.
Την Ιστορία αυτή είναι καιρός να τη μάθουμε, να την υπερασπιζόμαστε και να την προβάλλουμε σε κάθε ευκαιρία όλοι μας και πρώτοι απ’ όλους οι Πολιτικοί που θέλουν και κόπτονται να μας εκπροσωπούν, για να έχουν τη δυνατότητα να προασπίζουν τα Εθνικά μας Θέματα, όταν και όπου χρειαστεί.
Ελπίζω οι Τοπικοί Άρχοντες-Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι-να συμφωνούν μαζί μου, αποδίδοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους τρεις ΗΡΩΕΣ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑΛΟΨΟ, για τα 15 χρόνια από τον άδικο χαμό τους.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.

* Γράφει ο Αντώνης Τσαμπάζης
Ταξίαρχος ε.α.
 
Πηγή : Ροδιακή

24 σχόλια:

  1. Μονο αν οι τοτε υπευθυνοι πολιτικοι και ο αρχηγος δικαζονταν για εθνικη προδοσια μονο τοτε κανεις δεν θα τολμουσε να ξεχασει η' να αμφισβητιση την ιστορια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.

    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΔΕΥΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιοι θα δικάσουν τους πουλημένους ,τους απάτριδες και τους λιπόψυχους όταν ακόμα και η δικαιοσύνη στο πλείστον της ορίζεται και καθορίζεται απο αυτούς,ανωνυμε 3:04 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό 1571,μ.χ.γίνεται η μεγάλη ναυμαχία στή Ναύπακτο,πού ονομάστηκε καί Ναυμαχία τού Λεπάντο.Πήρε διαστάσεις ιστορικής σημασίας καί οι Τούρκοι υπέστησαν μεγάλη ήττα.Οι στόλοι τής Βενετίας,τής Ισπανίας,καί τής Γένοβας μέ αρχηγό τόν Δόν Ζουάν,ναυμάχησαν με τόν στόλο τών Τούρκων.Πολέμησαν καί Έλληνες μέ καράβια από τήν Επτάνησο!Πολέμησε καί ο φιλέλληνας Θερβάντες Σααβέντρα Μιγκέλ ντέ(Miguel de Cervantes Saavedra) όπου έχασε τό αριστερό του χέρι, έλαβε μέρος στίς εκστρατείς τής Κέρκυρας,τού Ναυαρίνου καί τής Τύνιδος...
    Παίρονοντας θάρρος οι ΄Ελληνες τό 1600 μέ πρωτοπόρο τόν θρυλικό μητροπολίτη Λαρίσης Διονύσιο έκαναν επανάσταση στά Θεσπρωτικά βουνά.Η κίνηση αυτή καταπνίγηκε στό αίμα καί πάρα πολλοί επανστάτες θανατώθηκαν μέ βασανιστήρια.Τήν ίδια τύχη είχε καί ο επίσκοπος τού Φαναρίου Σεραφείμ.Εδώ πρέπει νά πούμε δυό λόγια γιά τόν Διονύσιο ή Σκυλόσοφο ή Δαιμονόσοφο ή Φιλόσοφο...πού είχε πλούσια πατριωτική δράση,καί γεννήθηκε το 1540 στήν Παραμυθιά.Σπούδασε στήν Ιταλία ιατρική* καί τό 1592 χειροτονήθηκε μητροπολίτης,ως στενός συνεργάτης τού Πατριάρχη Ιερεμία τού Β'.Γιά τόν π α τ ρ ι ώ τ η αυτόν μπορούμε να πούμε πώς στάθηκε ο προπομπός τής δράσης τού Γρηγόρη Δικαίου-ΠαπαΦλέσσα,γιατί βασικά χρησιποποιεί τό θρησκευτικό του ράσο ως καμουφλάζ τής πατριωτικής του δράσης,αφού στό μεταξύ έρχεται σέ επαφή μέ κλέφτες τών Θεσσαλικών βουνών.Καί αφού αρνήθηκε νά πληρώνει ΦΟΡΟΥΣ στήν Υψηλή Πύλη,στροτολόγησε εθελοντές καί κίνησε επανάσταση κατά τών Τούρκων.Μετά τήν αιματηρή καταστολή τής επανάστασης ,ο Διονύσιος πέτυχε νά φύγει στήν Ιταλία.Τό Πατριαρχείο τόν καθαιρεί(!)ως "τολμηρώς καί αλογίστως αποστασίαν μελετήσας κατά τής βασιλείας τού πολυχρονεμένου σουλτάνου Μεχμέτ καί πολλά τών ατόπων διανοηθείς".
    Στήν Ιταλία ο Φιλόσοφος έρχεται σέ επαφή μέ τόν Πάπα,τούς ιππότες τής Μάλτας καί τόν Ισπανό αντιβασιλέα τής Νεάπολης.Ταξίδεψε στήν Ισπανία από όπου έλαβε υποσχέσεις γιά βοήθεια..'Υστερα από όλη αύτή τήν προετοιμασία ο Διονύσιος γυρίζει-τό 1609 ή τό 1610-στήν ΄Ηπειρο.Εγκατεστημένος πάνω στά βουνά τής Θεσπρωτίας αρχίζει πιά νά στρατολογέι εθελοντές.Ολούθε γίνεται δεκτός μέ ενθουσιασμό.Ξεσηκώνει κόσμο πού τόν ακολουθεί.Στήν αρχή οι επαναστάτες έχουν επιτυχίες κατά τών τουρκικών φρουρών καί μάλιστα στίς 10 Σεπτεμβρίου κάνουν επίθεση κατά τών Ιωαννίνων.Τό διοικητήριο πυρπολείται καί ο Τούρκος πασάς μόλις γλυτώνει.Τήν άλλη όμως μέρα ανασυντάσσεται η τουρκική φρουρά καί μέ τήν βοήθεια,πού τούς έδωσαν οι ΄Ελληνες προύχοντες-τιμαριούχοι,οι επαναστάτες κτυπιούνται καί διαλύονται!
    Ο Διονύσιος γιά τρείς μέρες έμεινε κρυμένος,μά...τόν π ρ ό δ ω σ α ν!
    Τόν έγδαραν ζωντανό.Τό δέρμα του τό γέμισαν άχυρα καί τό έστειλαν στήν Κωνσταντινουπολιν μαζί μέ τά 250 κεφάλια τών συμπολεμιστών του...Είναι πολύ χαρακτηριστικά τά όσα γράφουν γιά τό επαναστατικό γεγονός οι "φρόνιμοι!!!"χρονικογράφοι τής εποχής αυτής.Ανάμεσα σέ αυτούς καί ο ιεροκήρυκας Μάξιμος ο Πελοποννήσιος(!)..Αυτοί στά γραφτά τους δέν αφήνουν δοσμητικό επίθετο πού νά μήν τό κ ο λ λ ή σ ο υ ν,οι Τουρκολάγνοι,στόν Διονύσιο:
    "Δαιμονόσοφος,Σκυλόσοφος,φρενόληπτος,απατεών,"ολεθρίων εφευρέτης"..."
    Ο Ηπειρώτες καί Θεσσαλιώτες όμως τόν τίμησαν μέ θρήνους αυτόν τόν ήρωα τής Ελληνοσύνης,καί η λαική μούσα μάς μαρτυράει στά τραγούδια της:
    "Δεσπότη μου,τί σήκωσες τόν κόσμοστό σεφέρι-καί ρήμαξαν τά Γιάννενα καί ρήμαξεν ο τόπος;-Κι'εσένα τό τομάρι σου τό στείλανε στήν Πόλη-νά τρών οι κότες πίτουρα,τό νταβουλάν οι Γύφτοι-Γιά νά ξυπνάη η Τουρκιά νά κανη ραμαζάνι."

    Άποψη:
    *Ο Διονύσιος σπούδασε Ιατρική!
    Η Υπατία ήταν Μαθηματικός!
    Καί οι δυό αυτοί Πρόγονοί μας βρήκαν φρικτό καί προδοτικό τέλος!
    Τούς ΤΙΜΑΜΑΙ;
    Τους ανάβουμε ένα κερί;
    Αλήθεια η ελληνική εκκλησία τί έχει κάνει γιά αυτό;
    Η ελληνική Πολιτεία;
    Εάν όχι!Αυτό γίνεται γιατί ήταν ψυχάρες ΄Ελληνάδες,όπως καί τόσοι άλλοι ξεχασμένοι,πού πολέμησαν γιά μάς καί τίς ιδέες μας ,τίς αξίες τής Δημοκρατίας τών Ελλήνων!
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΠΑΝΤΩΝ!

    ΠΟΛΥΒΙΟΣ(1η Μ.ΑΛ.,Γ'Μ.Α.Κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μερικά σχόλια με όλο το σεβασμό και την αγάπη στον αρθογράφο (για την ιστορία του και το παρελθόν του) θα θέσω τους παρακάτω προβληματισμούς για σκέψη και ερωτήματα

    1. Δεν συμφωνώ καθόλου σε αφορισμούς (σοφιστίες) του τύπου "Είναι αλήθεια ότι εμείς οι Έλληνες δεν γνωρίζουμε την Ιστορία μας,". Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα, την ξέρουμε ίσως καλύτερα από τους περισσότερους λαούς, και σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

    2. Δεν δέχομαι τις θεωρίες συνομωσίας (όλοι συνομωτουν και συνομώτησαν για να καταστραφούμε). Θα πρέπει ΚΛΙΝΤΟΝ, Παπανδρέου, ΑΓΕΕΘΑ, Σιμήτης, Μπακογιάννη, Καραμανλής, Μητσοτάκης, Σαμαράς κλπ να είναι μέλη της ίδιας ομάδας (αφού συνομώτησαν για να μην μας είναι γνωστή η ιστορία μας ούτε έκαναν κάτι για να αλλάξει το εθνικό φρόνημα ούτε για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα κλπ κλπ ούτε κύρηξαν πόλεμο στην Τουρκία ούτε την έδιωξαν από την ΕΟΚ (απεναντίας όλοι υποστηρίζουν την είσοδό της !!) κλπ) Μπορώ να απαριθμώ για ώρες.

    Ολοι αυτοί λοιπόν συνομώτησαν και συνομωτούν (δεν ξεχνώ το τάχα ΟΧΙ του Σαμαρά στο Μνημόνιο στην Βουλή γιατί το μνημόνιο τάχα δεν είχε αναπτυξιακές πρόνοιες ενώ αν είχε θα είχαν ψηφίσει ΝΑΙ !!!! Ούτε την βλακώδη εξστρατία και το λαικισμό στης Δημοτικές εναντιων ενώ πλέον συμφωνεί απόλυτα με μνημόνιο και μέτρα σήμερα, και τοπικά αλλά και διεθνώς!!! ουφ) να κάνουν τι στηνχώρα ; Και κατάφεραν να κρατήσουν την συνομμωσία τόσο στιβαρή που διαρκεί τόσες δεκαετίες.

    Και ποια είναι η λύση (μην ξεχνάτε ότι τα δύ κυβερνώντα κόμματα ψηφήστηκαν και ψηφίζονται (ανεξάρτητα το τι γράφει η αριστερά) από το 80-85% των Ελλήνων ψηφοφόρων !!!
    Δηλ αν αυτοί είναι οι προδότες πιοί είμαστε εμείς και σε ποιό ποσοστό ανήκουμε (οχι κόμα, ποσοστό είπα !!!)

    2α. Σε όλα τα άρθρα διαφόρων που συνηθίζονται να γράφονται απλά κατηγορούν όλους τους άλλους (ανάλογα με την πλευρά που γράφονται) αφήνοντας υποννοούμενα για προδότες κλπ και εννοώντας ότι υπάρχουν άλλοι (εμείς πχ ) που τελικά είναι πατριώτες και ευτυχώς που αρθογραφούμε (και γιαυτό σας σώζουμε θα πρόσθετα)

    3. Ολα αυτά τα άρθρα ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ το ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ (σε επίπεδο κομμάτων και προσώπων).
    Αν μάλιστα δείτε και τα ποσοτά των κομμάτων που σχετίζονται με το ποιός μιλά η κατάσταση είναι μια παράνοια.

    4. Ειδικά για το Καστελόριζο το δικό μου το ξερό κεφάλι λέει ότι ο ΓΑΠ διάλεξε να ανακοινώσει από εκεί τις δεσμεύσεις μας (και την σωτηρία μας από την πτώχευση- το μέλλον θα δείξει τον βαθμό) για να δώσει ταυτόχρονα το μήνυμα ότι το Καστελόριζο παραμένει Ελληνική γή με όλα τα δικαιώματα του παρόλο το μνημόνιο.

    5. Το να κηρύξουμε τώρα την ΑΟΖ με παρόν στον αέρα το cazus beli της Τουρκίας θα επιτρέψει την Τουρκία να οδηγήσει σε εξαιρετική ένταση την μεταξύ μας σχέση με αποτέλεσμα να μας την πέσουν όλοι μαζί (οι φίλοι και σύμμαχοι) γιατί
    α. θα είμαστε εμείς οι κακοί που ανακινήσαμε το χάος
    β. θα είμαστε εμείς οι λογικοί στόχοι των φίλων και συμμάχων
    γ. θα αναγκαστούμε να βάλουμε μεσολαβητές για ΟΛΑ
    δ. ολα αυτά το φεγγάρι που είμαστε οχι απλά λαβωμένοι αλλά στην εντατική καισ ε καταστολή μήπως επιζήσουμε (δεν στεκομαι στο ποιός φταίει αλλά στο που είμαστε τώρα)

    Πόση πολύ σκέψη θέλουν αυτά από κάποιον να τα καταλάβει ;

    Θα προσθέσω άλλη μια σκέψη : τα περισσότερα άσχημα πράγματα στην ζωή οδηγούνται σε τέτοια εξέλιξη κύρια λόγω βλακείας και ανικανότητας (τα γνωστά εγχειρίδια περί βλακείας είναι διαχρονικά) και μικροσυμφερόντων και όχι λόγω συνομωσίας και προδοσίας.
    Θεωρώ ότι ο Λυμπέρης μπορεί να υπήρξε βλάκας και λίγος όχι όμως προδότης (για να στηθούν αγχόνες όπως εύκολα όλοι οι αρθογράφοι προτείνουν),
    ΕΝΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο τα γραφομενα του Ταξιαρχου το συμπερασμα βγαινει αβιαστα:
    ΠΛΑΤΣΑ-ΠΛΟΥΤΣΑ του Α/ΓΕΕΘΑ.
    Που φταινε οι πολιτικοι;
    Περαν της ανυπολογιστης ομως απωλειας των τριων ανδρων του ναυτικου το συμβαν αποτελει αναξιον μνημονευσης.
    Το λαθος του Σημιτη ειναι οτι στην συνεχεια ενεπλακη σε μια περιπετεια που ουτε θαπρεπε να δωσει σημασια.
    Ανοιξανε δηλ.πολιτικοι και στρατιωτικοι ενα θεμα(τα εννομα συμφεροντα της τουρκιας στο Αιγαιο) χωρις κανενα λογο.
    Δεν υπηρχε ουδεις λογος να δοθει συνεχεια στο επεισοδιο με τις ανταλλαγες σημαιων στην αν.Ιμια μεσω των Μ.Μ.Ε.
    Απο οσο ξερω τετοια επεισοδια εχουν γινει ουκ ολιγες φορες χωρις κανενα προβλημα...
    Η τελικη εντυπωση που μου δημιουργειται ειναι η ηττα της Ελλαδας παση θυσια σολα τα επιπεδα και χωρις αιτια.
    Ολοι, ειτε πολιτικοι ,ειτε στρατιωτικοι, ειτε πολιτες συνδραμουμε προς αυτην την κατευθυνση ανελλιπως και ακαταπαυστα.
    Δινουμε την εντυπωση οτι αν καποιος "μεγαλος" δεν μας συμπαρασταθει ειμαστε ετοιμοι να το διαλυσουμε το μαγαζι.
    Δεν ειμαστε ικανοι να διακρινουμε τα στρατηγικα προβληματα απο τα ανουσια θεματα;
    Εχουμε προβλημα αντιληψης και αξιολογησης απειλων;
    Ελπιζω να εμφανισθουν στην σκηνη πιο εξυπνοι ανθρωποι με λιγοτερη αυτοκαταστροφικη διαθεση.
    (Αν δεν μας ενεπλεξαν οι φιλοι μας αμερικανοεβραιοι σαυτην την περιπετεια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ

    1 Φεβρουαρίου 2011 4:43 μ.μ.

    ΕΛΛΗΝΙΚΑ; ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανείς δεν αναφέρει την πιθανότητα το ε/π να κατερρίφθη από φίλια πυρά..... Τα ΟΥΚ μας είχαν 5,56,οι τούρκοι 7,62 και αν θυμάστε δεν έδειξαν την άτρακτο του ε/π .... προφανής η διαφορά των 2 διαμετρημάτων,δλδ τα "περτσίνια" ταιριάζουν στο 5,56. Αιωνία η μνήμη των τριών παλληκαριών.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΝΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ

    Κατά τη γνώμη μου,όταν μιλάμε για Αρχηγό ΓΕΕΘΑ δεν μπορούμε να μιλάμε για βλακεία,δουλικότητα έναντι των πολιτικών ναί,απύθμενο κοματισμό ναί,ανικανότητα ναί,έλειψη στοιχειώδους Εθνικής συνείδησης ναί,αλλά τον απαλάξεις λόγω βλακείας πάει πολύ.

    Προσωπικά πιστεύω ότι τα Ίμια χάθηκαν τη στιγμή που ο Σημίτης αποφάσισε ως πρώτη και μοναδική αντιμετώπιση την υποχωρητικότητα έναντι των Τούρκων,ενώ ταυτόχρονα συμπεριφέρθηκε ως ένας χαμηλόβαθμος αξιωματούχος προτεκτοράτου έναντι των ΗΠΑ.

    ΥΓ
    Όταν κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής κρίσης ένας Πρωθυπουργός σε συνεργασία με έναν ΑΓΕΕΘΑ υποβιβάζουν οποιοδήποτε κομάτι της Ελληνικής επικράτειας σε απλά ''ξερονήσια άνευ σημασίας'' τότε μιλάμε για Προδοσία,δεν ενδιαφέρθηκε καν να μάθει τους κανόνες εμπλοκής,αμφιβάλω αν ενδιαφέρθηκε να τους μάθει μέχρι και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ= ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ Η1ΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ θυμάμαι στην τηλεόραση τον υπουργό εθνικής αμύνης Γεράσιμο Αρσένη να περιμένει μάταια Σημίτη και Πάγκαλο στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου (που είχε όλο τον επικοινωνιακό εξοπλισμό για τη διαχείριση της κρίσης), ενώ ο Πάγκαλος τριγυρνούσε στα κανάλια και ο Σημίτης ήταν συνέχεια στο κινητό του (λέγεται ότι επικοινωνούσε με τον Λυμπέρη στο κινητό).

    Για τον ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ φίλο έχω να πω ότι μάλλον αδικεί τον λαό μας. Είναι αλήθεια ότι υπάχουν πολλά συμφέροντα σε διορισμούς, κόμματα, συνδικάτα κλπ. αλλά ο λαός δεν έχει και πολλές επιλογές.

    Και δυστυχώς και σήμερα δεν υπάρχει κανένας πολιτικός που θα μπορούσε ο λαός μας να εμπιστευθεί, πόσω μάλλον να πιστέψει, και να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

    Αναγκάζεται λοιπόν να ψηφίσει το μη χείρον βέλτιστον.

    Και βράζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άντε πάλι η διαμάχη μεταξύ καταδρομέων...
    Οι μεν του Ναυτικού οι δε του Στρατού !!!
    Να αρχίσουν να λένε τα δικά τους και οι μπατζήδες, να δέσει το γλυκό !!!
    Απορώ πώς ακόμα δεν έχει πει ο Οικονόμου, ότι στα Ίμια έπρεπε να είχαμε στείλει τα ...ΜΑΤ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τζιμη

    Οι μπατζήδες αν πήγαιναν θα επεφτε πολύ γέλιο,ακόμη και οι Τούρκοι θα νόμιζαν ότι τους κάνουμε πλάκα,ξέρεις,ομπρέλες,μαγιό,αλοιφές,φουσκωτές βαρκούλες,πλέι στέισον,καλάμια ψαρέματος κλπ.

    Δεν το κουνάω απ'επαέ αν δεν μου πέμψουν το απολυτήριο απο τη μοίρα.

    Να'σαι καλά,μου έφτιαξες τη διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ....ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ...... ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝΑ ΜΟΝΟ ..φανταρος... ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΜΗΣΘΟΣ ΥΠΕΡΑΠΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΧΩΡΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΜΗΣ ΑΕΡΑ,,,, ΣΤΗΝ αληθεια ..... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ συνταξιουχος και ΝΑ κανεισ μοκο ... ΤΟΥΜΠΕΚΙ και ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ δεν αξιζει φραγκο η ΑΠΟΛΟΓΙΑ σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ 5,56 ΟΥΤΕ ΑΠΟ 7,62...ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ...10 ΜΠΟΦΩΡ ΦΥΣΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ....ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΛΟΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ....ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ "ΠΟΝΗΡΑ" ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΕΙ;;; ΗΣΟΥΝ ΠΑΡΩΝ;; ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ Η "ΞΕΡΕΙΣ" ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σενάριο επιστημονικής Φαντασίας!

    Κολοκοτρόνης φώναξε
    κι όλος ο κόσμος τρόμαξε!
    Καί ο Νικήτας φωνάζει
    και τούς Τούρκους τούς τρομάζει!

    Η Δυτική Ίμια είναι τόσο κοντά μέ τήν Ανατολική ,πού άν φωνάξεις ή άν κλ@σεις ακούγεται!!!Βλέπετε φωτογραφία αναρτήσεως.

    Λοιπόν φύσηξε ο αέρας καί πήγε τούς ΟΥΚ(Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών),στήν Κάλυμνο!
    Εκεί ο υπύθυνος ...Μούργος.!..
    εκλείθη νά εφοδιάσει μέ τόν κατάλληλο εξοπλισμό τά κομάντα τού Ναυτικού...πού μέ τό καίκι τού ΟμηροΟδυσσέα ...πήγαν καί καταλάβανε τή Δυτικιά Ιμια!!!
    Εν τό μεταξύ η θάλασσα αγρίεψε λόγω τής δυσαρέσκειας τού θεού Ποσειδώνος!!!Χαμός!
    Οι οχτροί βγαίνουν ανενόχλητοι στήν Ανατολική ΙΜΙΑ...
    Η Αθηνά προσπαθεί να΄βοηθήσει στέλνοντας έναν Αετό νά δεί τί γίνεται...καί τόν κτύπησε ένας κεραυνός καί λαβώθηκε....
    Τρέχουν οι Αχαιοί Αρκάδες τής καθόδου τών Μυρίων...νά βοηθήσουν τήν επομένη!Απόβαση Καλόλυμνος ...
    ο αέρας λυσσομανάει καί πέφτουν στά κοφτερά βράχια ως οι Οδυσσείς...κίνδυνος νά χαθούν τά "κρύπτω"...τού Οδυσσέα!
    Τρέχουν οι άλλοι μέ τά σκάφη καί καταφέρνουν νά βγούν στήν ακτή....
    Ο Κύκλωπας όμως είχε χαθεί στα βάθη τής σπηλιάς του....
    Καί τότε ακούστηκε η φωνή τού Αρχηγού ...ΤΟΎΣ ΧΑΣΑΜΕ...ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!
    Γιά λάμψε Ήλιε
    γιά θά βγώ.
    Γία λάμψε ,γιά θά λάμψω!
    1η ΜΑΛ-Γ'ΜΑΚ
    Νικήταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ ΕΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕ (4:43μμ), επιχειρήματα τού τύπου:

    "μην ξεχνάτε ότι τα δύ κυβερνώντα κόμματα ψηφήστηκαν και ψηφίζονται (ανεξάρτητα το τι γράφει η αριστερά) από το 80-85% των Ελλήνων ψηφοφόρων !!! Δηλ αν αυτοί είναι οι προδότες πιοί είμαστε εμείς και σε ποιό ποσοστό ανήκουμε"

    είναι ακριβώς αυτά που επικαλούνται οι μεγαλοπαπαγάλοι τών ΜΜΕ, όταν θέλουν να θάψουν σημαντικά εθνικά και άλλα θέματα, επειδή ακριβώς έτσι το επιβάλλει η εξουσία. Τέτοια επιχειρήματα, σαν αυτά που χρησιμοποιείς, προσβάλλουν την κοινή λογική και μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι τα εκλογικά ποσοστά τών κομμάτων τής Κύπρου σε αντίθεση με το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν (κατάλαβες τώρα). Την επόμενη φορά προσπάθησε λίγο καλύτερα, γιατί από ότι βλέπω είσαι καινούριος μέσα εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι καιρικές συνθήκες το βράδυ της πτώσης του ελικοπτέρου ήσαν απαγορευτικές για πτήση.
    ΟΙ ΤΡΕΙΣ του ΗΡΩΙΚΟΎ πληρώματος πήραν το ρίσκο να την πραγματοποιήσουν.
    Ήταν στην δική τους κρίση να το αποφασίσουν και δεν υπήρχε θέμα διαταγής.
    Νομίζω (το λέω με επιφύλαξη/κάπου το έχω διαβάσει) πως κάποια άλλα πληρώματα ελικοπτέρων έκριναν διαφορετικά (και καλώς για μένα), όχι γιατί φοβήθηκαν μη και τους πυροβολήσουν οι Τούρκοι, αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών οι οποίες σε ένταση υπερέβαιναν τις δυνατότητες του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου.

    Σημειωτέον ότι "ελικόπτερα παντός καιρού" ΔΕΝ έχουν κατασκευαστεί ακόμα και αυτά που αποκαλούνται έτσι, δεν είναι και τόσο "παντός καιρού"...
    Υπάρχει δε, ένα αρχαίο γνωμικό:
    "Ό,τι πετάει, πέφτει" !!!
    ------
    Το κουφάρι του ελικοπτέρου που όλοι ξέρουμε ότι έχει ανασυρθεί, υπάρχει σε χώρο του ΠΝ και έχουν δικαίωμα -εκτός από τους συγγενείς- ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης και όποιο άλλο από τα κόμματα της ελληνικής βουλής θέλει, να ζητήσουν να οριστεί νέα επιτροπή με συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και να επανεξετάσουν τις αιτίες πτώσης του.
    Εάν υπάρχουν τρύπες από όπλα, θα βρεθούν. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν το έκαναν επί Καραμανλή; Διότι μάλλον τους συμφέρει να πουλάνε για μικροκομματικούς λόγους την "ιστορία του ριγμένου από τους Τούρκους ελικοπτέρου".
    Μη χάσουν ψήφο... Ούτε τους νεκρούς δεν σέβονται τα λαμόγια !!!

    Οι τρεις, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, ΒΛΑΧΑΚΟΣ και ΓΙΑΛΟΨΟΣ, είτε τους έριξαν οι Τούρκοι, είτε έπεσαν από οποιαδήποτε άλλη αιτία, είναι ΗΡΩΕΣ αφού έκαναν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ τους!!!
    Όπως ΗΡΩΕΣ είναι και αυτοί που έχουν πέσει στο Αιγαίο από οποιαδήποτε αιτία, αφού η πτώση τους έχει να κάνει με τον ακήρυχτο μεν, αλλά πόλεμο που υφιστάμεθα.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 9:51 ουτε εσυ ησουν εκεί.Ομως αν θυμάσαι τις φωτό των τούρκων κρατούσαν G-3,ενω οι δικοί μας Μ-16.Και μην ξεχνάς οτι βγήκε στην ΤΒ ο επικεφαλής της ομάδος των ΟΥΚ(!!!!! πρωτοφανές το θεωρώ)και μας ενημέρωσε οτι είχαν διαταγές να βάλουν κατά οποιουδήποτε ε/π θα πετούσε από πάνω τους...κάνω λάθος;;; και να συμφωνήσω με τον Τζίμη:ήταν ηρωϊκό το οτι πέταξαν με εκείνες τις καιρικές συνθήκες !!!Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς 1 Φεβρουαρίου 2011 6:56 μ.μ.

    Ψαξε λιγο καλυτερα για το αν υπαρχουν αλλες πολιτικες δυναμεις που θα μπορουσαν να αλλαξουν τη ροτα των πραγματων.

    www.dimokratikoi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το γεγονός πως ο Σημίτης ήταν πρωθυπουργός μόλις δύο εβδομάδων, χωρίς λαϊκή εντολή,

    το γεγονός πως οι ελληνικές υπηρεσίες απέτυχαν να προγνώσουν την τούρκικη πρόκληση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να πιαστεί στον ύπνο,

    το γεγονός πως παρά την ρητή εντολή της κυβέρνησης να αναπτυχθούν κομάντος και στις δύο νησίδες, αυτό δεν έγινε - σκόπιμα άραγε; -

    το γεγονός ότι η κυβέρνηση πληροφορήθηκε την αποβίβαση τούρκων στρατιωτών στη Ίμια από το CNN...

    Περιέργως όλα αυτά τα γεγονότα, 15 χρόνια μετά, έχουν περάσει απαρατήρητα. Γιατί άραγε δεν συμπεριλαμβάνονται στις αναλύσεις των διάφορων διανοητών;

    AE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρηκα με τη βοηθεια του συγγραφεα ταξιαρχου Ε.Α. τη λυση . Να καθιερωθει με νομο η υποχρεωτικη ονομασια του Καστελοριζου ως Μεγιστη και τοτε θα λυθουν ολα τα προβληματα, θα σταματησει η κριση, θα παρει πισω ο Καραμανλης τις 100.000 προσληψεις και το ελλειμμα που αφησε, θα ρυθμιστει η ΑΟΖ, θα βρουμε πετρελαιο κλπ κλπ κλπ.
    ΥΓ. Αληθεια ανθρωπε μου, που βρηκες οτι η Ελλαδα εχει αρνηθει το δικαιω ματης για χαραξει της ΑΟΖ στην Αν Μεσογειο ( Μεγιστη - οπως θες - κλπ);Η υιοθετηση τετοιων φημων - μετα μαλιστα και την ρητη θεση του Πρωθυπουργου στη Βουλη - μονο ως αφελη αβαντα στην Αγκυρα μπορω νατο εκλαβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οδυσσέας Σπηλιώτης2 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:02 μ.μ.

    Αντώνη θερμά συγχαρητήρια για το άρθρο σου.
    Έχω να επισημάνω όμως, ότι στην πλειονότητα οι Έλληνες γνωρίζουν ιστορία, πλην όμως οι γνωρίζοντες περισσότερο σιωπούν παρά ομιλούν ή αρθρογραφούν.
    Έτσι βέβαια ξεσπαθώνουν και προβάλλονται θέσεις όχι μόνο ανιστόρητων προσώπων, αλλά κυρίως προσώπων με ανθελληνικές προθέσεις και εθνομηδενιστών, γιατί βρίσκουν το πεδίο ελεύθερο. (π.χ. εκπομπή "1821" του καναλιού ΣΚΑΪ)

    Υπεραμυνόμενος δε του συμπεράσματός σου, όσον αφορά την απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος δεν έδωσε εντολή για επάνδρωση και της Δυτικής ΙΜΙΑ, θα το θέσω πολύ απλά: Δεν υπερασπίζεσαι ένα εδαφικό τμήμα ως αυτόνομο και ανεξάρτητο έδαφος, αλλά πάντοτε σε σχέση με τα περιμετρικά εδάφη. Άρα "δεν κάθεσαι απλώς πάνω του" για να το υπερασπιστείς, αλλά το ασφαλίζεις και από άλλες θέσεις.
    Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εφυία γι΄ αυτό, ούτε Σχολές Πολέμου. Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες.
    Δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου "αυτές τις οδηγίες έλαβα από την Πολιτική Ηγεσία". Νομίζω ότι εκεί ξεχωρίζει ο πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ. Στην εκτέλεση της εντολής.
    Μήπως η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να σχεδιάσει και εκτελέσει τα υφιστάμενα σχέδια; Η πολιτική ηγεσία έδειξε την ανεπάρκεια, την ανικανότητα, και την δουλικότητα με τον γενικό χειρισμό της κατάστασης, και τα αποτελέσματά της.
    Σε κάθε περίπτωση η ανάλυση που κάνεις ας μελετηθεί.
    Αποδίδω μαζί σου ελάχιστο φόρο τιμής στους τρεις ΗΡΩΕΣ:
    ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑΛΟΨΟ.
    ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.
    Οδυσσέας Σπηλιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ωτακουστής!σεναρίου επιστημονικής φαντασίας!

    Τάγμα Ε..πιφυλακής πανέτοιμο!
    Άπαντες εθνοφύλακες στήν θέση τους!
    Ο Κυνηγός Μού.ργος επιθεωρεί τούς ετοιμοπόλεμους Κυνηγούς-Καταδρομείς μέ τά μπλού-τζίν...
    {περισκελίδες ανθεκτικές γιά καταδρομικές επιχειρήσεις...)
    Οι βάτραχοι εφοδιασμένοι από τό ΤΕ..φεύγουν μέ τό καραβάκι του ΟμηροΟδυσσέα γιά τήν Ιθάκη...τά 'Μια!Δύο νησάκια πού έβοσκαν τά γιδοπρόβατα του Οδυσσέα!
    .....Ο Ποσειδώνας αγριεύει στέλνει τόν φοβερό Φόρκυ καί Φουρκυνιάζει τήν θάλασσα!
    "Θόωσα δέ μίν τέκε νύμφη Φόρκυνος θυγάτηρ αλός ατρυγέοιτο μέδοντος.."
    Οδύσ.71-74 .{Είναι γέννα τής Θόωσας τής νεραιδένιας κόρης τού Φόρκυ,αόρατου εξουσιαστή-γνώστη τής ατρύγητης θάλασσας."
    Ακόμα καί σήμερα τό λέμε:
    Η θάλασσα Φο(υ)ρκίστηκε...τρελλάθηκε,τήν κυρίευσε ο φοβερός Φ ό ρ κ υ ς!!!
    Φο(υ)ρκίστηκα πάλιν...
    Οι Κύκλωπες γύρου-τριγύρου...
    Ο Άρης παίρνει τό μέρος τών Τρώων...βγάζει κρυφά (!)..δίπλα στά κοπάδια...πάνοπλους Τρ.ώες..
    Ούτε Αετός δέν πετάει...
    Μά ο νεφεληγερέτης Δίας,πού όλα τά βλέπει καί τά ...ελέγχει...είπε:
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ,ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΚΑΊ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΡΙΣΜΟ...
    Ερριξε καί κάτι βροντές-αστραπές-κεραυνούς....έτσι απλά...

    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΏΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΩΝ!

    1η Μ.ΑΛ.-Γ'Μ.Α.Κ.(Μοιρα Αμφιβίων καταδρομών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.