1/2/11

Φοβού τους Ισραηλινούς και δώρα φέροντας...

Υπέρ και κατά μιας σχέσης σε μια πολύ επικίνδυνη περιοχή

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η μεταστάθμευση ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων σε ισραηλινές βάσεις και λιμάνια είναι, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, μία μόνο, από πληθώρα «δελεαστικών» (ή σχεδιασμένων να φανούν) προτάσεων/«ιδεών», που έρριξαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τους επισήμους Ελλάδας και Κύπρου οι Ισραηλινοί ιθύνοντες. Ακολουθεί συντόμως το αμερικανοεβραϊκό Λόμπι, η ηγεσία του οποίου αναμένεται στην Αθήνα τον ερχόμενο μήνα, μαζί και η στενά συνδεόμενη Υπουργός Εξωτερικών Χίλλαρυ Κλίντον.

‘Ελληνες αξιωματούχοι, εξοικειωμένοι με τις ελληνοισραηλινές διαπραγματεύσεις, μιλάνε για μαζική «επίθεση φιλίας» του Ισραήλ, «στοχευμένη», εκτιμούν, στην εκμετάλλευση της βαθειάς οικονομικής/γεωπολιτικής ανασφάλειας που διατρέχουν σήμερα Ελλάδα/Κύπρο. Αναγνωρίζουν ότι σάστισαν με την πυκνότητα των ισραηλινών «ιδεών», που, χωρίς να είναι πάντα επαρκώς συγκεκριμένες, δημιούργησαν την ατμόσφαιρα που νοιώθουν όλοι οι επισκέπτες οποιουδήποτε παζαριού της Ανατολής. Οι έμποροι μοιάζουν διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες του υποψήφιου πελάτη, προς τον οποίο επιδεικνύουν πολύ μεγάλη εκτίμηση, συμπεριφερόμενοι ως παληοί ανιδιοτελείς φίλοι. Ευφυή κατά τα άλλα άτομα, είναι πολύ δύσκολο να φύγουν χωρίς να αγοράσουν κάτι ή και να δώσουν όσα λεφτά κρατάνε πάνω τους.
Μεταξύ των Ελλήνων στρατιωτικών, αξιωματούχων, διπλωματών, που έγιναν κοινωνοί των ισραηλινών ιδεών, άλλοι τις αντιμετωπίζουν ενθουσιωδώς, άλλοι αμήχανα, ορισμένοι καχύποπτα. Οι πλέον εχέφρονες αναγνωρίζουν ότι η ρήξη Ισραήλ/Τουρκίας και η ανάγκη των Ισραηλινών να βρουν οδό εξαγωγής των ενεργειακών πόρων δημιουργούν ιστορικές ευκαιρίες για την ελληνική/κυπριακή πολιτική, αλλά και εξίσου μεγάλους κινδύνους. Το Ισραήλ, υπογραμμίζουν, δεν είναι μια χώρα σαν τις άλλες. Οι παγίδες ελλοχεύουν σε κάθε στροφή.

Ισραηλινές στρατηγικές
Η ισραηλινή «επίθεση φιλίας και συνεργασίας» γίνεται στη γραμμή παγίων γεωπολιτικών επιδιώξεων του Τελ Αβίβ έναντι Κύπρου/Ελλάδας, που το Ισραήλ ήθελε ανέκαθεν να αποτελέσουν στρατηγικές του εφεδρείες – μάλιστα, ο ιδρυτής του σιωνιστικού κινήματος Θεόδωρος Χερτζλ είχε κάποτε αντιμετωπίσει την ιδέα ίδρυσης του Ισραήλ στην Κύπρο. Το ισραηλινό άνοιγμα δεν γίνεται μόνο προς Αθήνα/Λευκωσία. Εντάσσεται σε στρατηγική δημιουργίας φιλικού προς το Ισραήλ τόξου, που ξεκινάει από Λευκωσία, μπαίνει σε βάθος στα Βαλκάνια και Μολδαβία, καταλήγοντας στον Καύκασο, κυκλώνοντας την Τουρκία. Συγκροτούμενο αυξάνει τη δυνατότητα του Ισραήλ είτε να διαπραγματευθεί, είτε να αναχαιτίσει την Τουρκία του Ερντογάν. ‘Ένα τέτοιο τόξο μπορεί να χρησιμεύσει και ως βόρειος διάδρομος επίθεσης κατά του Ιράν, μέσω της Μαύρης Θάλασσας και ως ζώνη στρατηγικής ισραηλινής επιρροής του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, ο «διάδρομος» Κύπρου ή/και Ελλάδας προσλαμβάνει καθοριστική σημασία για τις εξαγωγές των τεραστίων κοιτασμάτων αερίου του Ισραήλ, ακόμα μεγαλύτερης σημασίας μετά την επιδείνωση των ισραηλινο-τουρκικών σχέσεων και την επανάσταση στην Τυνησία, που μπορεί να προοιωνίζεται έκρηξη του λανθάνοντος αιγυπτιακού ηφαιστείου.
Πέρυσι, έκθεση του αμερικανοεβραϊκού «Στράτφορ» προεξοφλούσε ότι η Ελλάδα «τελείωσε» γεωπολιτικά/οικονομικά και έχασε το Αιγαίο. Εκτός, έλεγε, αν η Αθήνα τεθεί υπό την «προστασία» τρίτης δύναμης. Αυτή δεν κατονομαζόταν, προφανώς όμως δεν ήταν ευρωπαϊκή, ούτε η Ρωσία ή Κίνα. Δεν μπορείτε να αμυνθείτε μόνοι σας, δεν σας αρέσει ο νεοοθωμανισμός, ελάτε στην αγκαλιά μου, φαινόταν να λέει ο συντάκτης. Περίπου τα ίδια έλεγε ο επικεφαλής του Στράτφορ σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Ρουμανία, με την οποία το Ισραήλ αναπτύσσει πολύ προχωρημένη στρατιωτική συνεργασία:. Η Ρουμανία δεν έχει σημασία για ΕΕ και ΝΑΤΟ, μην περιμένετε τίποτα από αυτούς. ‘Αφηνε τους αναγνώστες να απαντήσουν μόνοι στο ερώτημα για ποιόν έχουν σημασία.

Στρατιωτική συνεργασία
Πέραν της μεταστάθμευσης αεροσκαφών, του ελλιμενισμού πλοίων και της αεροναυτικής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ισραηλινές προτάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ πολλών άλλων την προμήθεια συστημάτων αυτοπροστασίας για τα αεροσκάφη F-16, χωρίς τα οποία είναι σχεδόν άχρηστα. (Μοιάζει απίστευτο, αλλά η Ελλάδα αγόρασε τα πανάκριβα αεροπλάνα, χωρίς να φροντίσει για την προστασία τους! ‘Ετσι κυβερνάται η χώρα). Πρότειναν επίσης προμήθεια στην Ελλάδα πυρομαχικών αρμάτων και αεροπορικών βομβών μεγάλης ακτίνας δράσης για F-16. Πληροφορίες τους φέρουν να ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα ΕΑΣ, μία από τις δύο μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες της χώρας.
Oι δύο πολεμικές αεροπορίες πραγματοποίησαν ήδη δύο κοινές ασκήσεις υψηλού επιπέδου και προγραμματίζουν τρίτη στο Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί ασκήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, στον βομβαρδισμό ακριβείας από μεγάλη απόσταση στο κύριο πεδίο βολής της ελληνικής Αεροπορίας (Κρανέα). Οι ασκήσεις αποκαλύφθηκαν από άρθρο των Νιου Γιορκ Τάιμς, που τις εμφάνισε ως προσομοίωση βομβαρδισμού του Ιράν.
Τους ‘Ελληνες αξιωματικούς ενδιαφέρει πολύ η δυνατότητα συνάσκησης με μια από τις ισχυρότερες αεροπορίες στον κόσμο. Ηγετικά στελέχη όμως της Π.Α. διερωτώνται «αν πάμε να εγκατασταθούμε στα αεροδρόμιά τους, πως θα τους αρνηθούμε αύριο να εγκατασταθούν στα δικά μας;» Για πολλά στελέχη της Αεροπορίας και του Ναυτικού, που νοιώθουν ματαιωμένα από την κατάσταση της χώρας ή την εξωτερική της πολιτική, η συνεργασία με το Ισραήλ συνιστά «αχτίδα ελπίδας μέσα στην απελπισία», σύμφωνα με την έκφραση εν ενεργεία στελέχους. Θέλουν να προβάλλουν την ελληνική ισχύ στη Μεσόγειο αν και, καμιά φορά, μοιάζουν έτοιμοι να αντιστρέψουν τη φόρμουλα Κλαούζεβιτς: ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα.

Υπέρ και κατά
Η μεταστάθμευση αεροσκαφών και χρήση ισραηλινών λιμένων προσφέρουν σπουδαίο τακτικό πλεονέκτημα και στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, επιτρέποντας στην Αθήνα να καλύψει ευκολότερα την Κύπρο σε περίπτωση πολέμου. Η πραγματική χρήση τέτοιων διευκολύνσεων σε πόλεμο εξαρτάται από την τότε βούληση των εμπλεκομένων – και αν υπάρχει βούληση γίνεται και χωρίς συμφωνία. Το κυρίως πρόβλημα είναι όμως ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με ένα σωρό κόσμο που κινδυνεύει να θεωρήσει σε κάποια στιγμή τον σύμμαχο του εχθρού του εχθρό του! Ουδείς γνωρίζει ποιος θα κερδίσει στο τέλος και αν η χώρα αυτή θα υπάρχει, με τη μορφή που τη ξέρουμε, μετά από 50 χρόνια. Ταυτοχρόνως διαθέτει μια υπεροχή στην στρατηγική και τις πληροφορίες έναντι της Ελλάδας, που καθιστά την Αθήνα απλώς ανήμπορη να ελέγξει τις κάθε φορά επιδιώξεις των δυνητικών «συμμάχων» της και σχεδόν αδύνατη την ανάπτυξη ισότιμης στρατηγικής σχέσης.
‘Ελληνες αναλυτές αναφέρουν το παράδειγμα της «στρατηγικής σχέσης» Γεωργίας-Ισραήλ. Επί του κ. Σαακασβίλι, οι Ισραηλινοί εφοδίασαν με όπλα και εκατοντάδες συμβούλους τον γεωργιανό στρατό. Βασικοί Υπουργοί είχαν διπλή υπηκοότητα, γεωργιανή και ισραηλινή. ‘Ολοι αυτοί ουδόλως απέτρεψαν τον κ. Σαακασβίλι να κάνει πόλεμο κατά της Ρωσίας, που απέβη καταστροφικός για τη Γεωργία, αλλά χρησιμοποιήθηκε για να αποτρέψει τη Μόσχα από την πώληση S300 στο Ιράν. Περίπου αυτό που συνέβη με τον Δημήτριο Ιωαννίδη, το 1974, αλλά και με τον Σαντάμ, που Ισραήλ-ΗΠΑ έσπρωξαν κατά του Ιράν.
Η Αθήνα απέφυγε στο παρελθόν πολύ πιο ασφαλή αμυντικά μέτρα στην Αν. Μεσόγειο, όπως την εγκατάσταση S300 στην Κύπρο, συνοδευόμενη από ρωσικές εγγυήσεις ασφαλείας. Ματαιώνει κάθε φορά δικές της αεροναυτικές ασκήσεις στην περιοχή. Γιατί να πάει τώρα στο άλλο άκρο με το Ισραήλ, διερωτώνται διπλωμάτες.
‘Οσοι από τους ‘Ελληνες στρατιωτικούς διαφωνούν με τις πολύ στενές επαφές με το Ισραήλ υπογραμμίζουν επίσης ότι το μοντέλο της ισραηλινής ισχύος δεν μπορεί να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Το ισραηλινό σχέδιο βασίζεται στην συντριπτική ισχύ. Η Ελλάδα δεν είναι «σταυροφορικό» κράτος, δεν απετέλεσε ποτέ τμήμα του ευρωπαϊκού αποικιακού στοιχείου, ούτε θέλει να κατακτήσει μια τεράστια περιοχή. Χρειάζεται όπλα για να αμύνεται, αλλά η «ήπια ισχύς», το «στρατηγικό βάθος», η πολιτικο-ιδεολογική «ασπίδα» της είναι το όνομά της, η ηθικο-πολιτιστική ακτινοβολία της κοιτίδας των σημαντικότερων επιτευγμάτων του πολιτισμού. Η ελληνοϊσραηλινή συνεργασία μπορεί να είναι επωφελής και όχι καταστροφική για Ελλάδα (και Κύπρο) υπό δύο αυστηρές προϋποθέσεις: α) ότι η Ελλάδα δεν θα μπει επ’ ουδενί στο «κάδρο», στην «εικόνα του εχθρού» των Μουσουλμάνων και β) ότι θα τηρήσει απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη συγκέντρωσης των παγκόσμιων αντιθέσεων και πεδίο «πολέμου πολιτισμών», που είναι η Μέση Ανατολή.

Ενεργειακή συνεργασία
Η μόνη συγκεκριμένη πρόταση είναι η κατασκευή στην Κύπρο σταθμού υγροποίησης αερίου, που θα μεταφέρεται με ελληνόκτητα πλοία διεθνώς, σε Ευρώπη/Ινδία. Το Ισραήλ δεν επιθυμεί τέτοιο σταθμό επί του εδάφους του γιατί μπορεί να αποτελέσει πολεμικό στόχο και γιατί φοβάται μελλοντικό εμπάργκο.
Με το κοίτασμα Λεβιάθαν υπάρχουν προβλήματα με τον Λίβανο. Χριστόφιας και Χαρίρι δεν τα βρήκαν τον Νοέμβριο και, στη συνέχεια, ο Λιβανέζος Πρωθυπουργός πήγε στη Μόσχα, όπου του υποσχέθηκαν στρατιωτική και τεχνολογική συνδρομή στην εξόρυξη των αποθεμάτων. Ο Αχμαντινετζάντ κάλεσε τον Λίβανο να μη φοβάται γιατί το Ιράν θα σταθεί πίσω του. Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι τα σημαντικά ενεργειακά αποθέματα στα ανοιχτά της Γάζας συνδέονται με την ισραηλινή επίθεση το 2009. ‘Ολη η περιοχή παραμένει υποψήφια για νέους πολέμους και εξεγέρσεις.
Ορισμένοι αναλυτές διερωτώνται μήπως η Κύπρος θα έπρεπε να είναι πιο πολυμερής στην πρόσκληση ξένου ενδιαφέροντος για τα δικά της κοιτάσματα, προσκαλώντας, πλήν της αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων Νομπλ, ρωσικές, γαλλικές, κινεζικές εταιρείες π.χ. και διατηρώντας μεγαλύτερο βαθμό ανεξαρτησίας και περισσότερα περιθώρια ελιγμών.
Ο προτεινόμενος σταθμός κυρίως εξαρτά την Κύπρο από το Ισραήλ και την αμυντική του ομπρέλλα. Αγωγός μέχρι τους Καλούς Λιμένες της Κρήτης ή την ηπειρωτική Ελλάδα έχει πολύ περισσότερο στρατηγικό νόημα, γιατί συνδέει την Κύπρο με την Ελλάδα και αμφότερες με την Ευρώπη. Είναι και περισσότερο ασφαλής για την Κύπρο. Στα προβλήματά του συγκαταλέγονται το μεγάλο βάθος νοτίως της Κύπρου και ενδεχόμενες αντιρρήσεις της Τουρκίας, αν η ‘Αγκυρα αμφισβητήσει ότι η περιοχή που θα περάσει ο αγωγός, μεταξύ Καστελλόριζου και Αιγύπτου, υπάγεται σε ελληνική δικαιοδοσία. Το σχέδιο ενός τέτοιου αγωγού φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί έχουν εγείρει, με γενικούς όρους, προς το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Ενέργειας δεν έχει όμως συγκεκριμένη πρόταση. Δεν είναι βέβαιο ότι πράγματι τους ενδιαφέρει.
Η διευκόλυνση του Ισραήλ να εξάγει τα αποθέματά του είναι πολύ μεγάλης οικονομικής και στρατηγικής αξίας, κυρίως όμως για το Ισραήλ. Για την Ελλάδα και την Κύπρο, περισσότερο ενδιαφέρον έχει η εξόρυξη τυχόν δικών τους κοιτασμάτων. Αν όμως συγκατατεθούν στα ισραηλινά σχέδια, θάπρεπε να πάρουν πολύ μεγάλα ανταλλάγματα με δεδομένο το ισραηλινό κέρδος. Η όλη σχέση με το Ισραήλ θα ήταν πολύ περισσότερο φυσική, αν ήταν πιο ισορροπημένη η ελληνική και πολυδιάστατη η ελληνική και κυπριακή εξωτερική πολιτική
Κόσμος του Επενδυτή, 22.1.2010

46 σχόλια:

  1. Ακομη και αν ολα τα αρνητικα του αρθρου συμβουν ειναι υποδεεστερα της νταβατζιδικης πολιτικης της τουρκιας και της εκδιδομενης ελληνικης πολιτικης.Αν ειχε πολιτικους με κοτσια η Ελλαδα θα ειχε τωρα τα 12 μιλια και τις ΑΟΖ οριοθετημενες.Αυτο ομως απαιτει πολιτικους που εχουν κορονιδα την πατριδα και δεν ψηφιζουν νομους που τιμουν τους κλεφτες και τιμωρουν τους τιμιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατα την αποψη μου η "λυδια λιθος" της στρατηγικης μας θα περεπει να ειναι η επιτευξη του μεγαλυτερου δυνατου πλεονεκτηματος για ττην χωρα μας, και ο καθενας θα κριθει απο ¨"τι καλο εχει κανει για την Σπαρτη" (Θουκιδηδης βιβλιο Β!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ανεπιτυχής η προσπάθεια του Κωνσταντακόπουλου ειδικά όταν προσπαθεί να κάνει παραλληλησμό της Ελλάδος με την Γεωργία. Η Γεωργία είναι μιά χώρα γυμνή από συμμάχους και δεν ανοίκει ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην ΕΕ.
    Είναι εξαιρετικά αδύναμη τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά.

    Η Ελλάδα είναι ήδη σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Από ποιόν θα μπορούσε να πάθει τα ίδια με αυτά που έπαθε η Γεωργία??
    Το πιθανότερο είναι να πάθει τα ίδια με αυτά που έπαθε η Σερβία άν
    ακολουθίσει πολιτική απομόνωσης αντιδυτική, αντινατοϊκή ή φιλοισλαμική πολιτική.
    Επιπλέον ο Καύκασος είναι περιοχή όπου το πάνω χέρι το έχει η Ρωσία σε σχέση με τους δυτικούς.
    Η Ρωσία έχει στρατιωτικές βάσεις στον Καυκασο-Αρμενία έχει την ναυτική της βάση στην Σταυρούπολη και έχει και δικές της μειονότητες στην περιοχή.
    Άρα η επίθεση του Σακασβίλη κατά Ρωσίας ήταν εκ πρωιμίου αυτοκτονική και καταδικασμένη να οδηγήσει την Γεωργία σε καταστροφή.
    Αντίθετα στα Βαλκάνια όπου βρίσκεται η Ελλάδα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά ,η Ρωσία έχει αποτύχει στρατηγικά κατά κράτος.Άλλο Καύκασος, άλλο Βαλκάνια.
    Η Ρωσία στα Βαλκάνια δεν έχει ούτε βάσεις στρατιωτικές, ούτε ναυτικές σε αντίθεση με τους Αγγλοαμερικάνους που σε κάθε χώρα έχουν και από μία βάση και οι πρώην σύμμαχοί της επί σοβιετίας Ρουμανία-Βουλγαρία της έχουν γυρίσει την πλάτη και συμμάχισαν με τους Αμερικάνους και Ισραηλινούς.
    Το μόνο κράτος που ήταν σύμμαχός της Ρωσίας, η Σερβία έχει κατακρεουργηθεί εδαφικά απο τους Δυτικούς οι οποίοι όλοι έσπευσαν να αναγνωρίσουν την απόσχιση του Κοσσόβου και επιδίωκουν να εξοντώσουν και να διαλύσουν την Σερβία ακόμα περαιτέρω.
    Επομένος αυτό που αναφέρει ο Κωνσταντακόπουλος γιά Γεωργία είναι μισή αλήθεια διότι δεν αναφέρεται στα αντίποινα των Δυτικών στην Σερβία.

    Επίσης πολιτικοί του τύπου Σακασβίλι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς εδώ που μας έφτασαν οι γνωστοί άρπαγες, ο μόνος δρόμος
    είναι ή προσκόλληση στην Τουρκία
    ή διατήρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας όπως και με όποιο μέσο μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμμαχία με το Ισραήλ τώρα, κοινή ΑΟΖ και αμυντικό δόγμα με την Κύπρο. Όσο ρίσκο και να έχει η κίνηση, ούτως ή άλλως είμαστε χαμένοι από χέρι. Όσο και να μας έχει πληγώσει το Αμερικανοεβραϊκό λόμπυ, δεν έχουμε άλλη επιλογή, είναι εξαιρετική ευκαιρία η διάσταση Ισραήλ-Τουρκίας. Αλλιώς μας περιμένει η νεο-οθωμανική επικυριαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τι διαδραματιζεται στις υπογειες σχεσεις των μεγαλων δυναμεων (Ρωσια,ΗΠΑ,Ε.Ε,ΚΙΝΑ)και των αναδιωμενων δυναμεων (Bραζιλια,τουρκια,Ινδια,Β.κορεα,Ιραν) ειναι αρκουντως πολυπλοκο.
    Πιστευω οτι ολα γινονται βασει "αλγοριθμων" :Aν γινει αυτο ,τοτε θα κανουμε αυτο,αν ο ταδε αρχηγος χωρας κανει αυτο τοτε εμεις πρεπει να κανουμε αυτο κ.ο.κ.
    Επισης υποψιαζεται κανεις την στενη συνεργασια Ελλαδας-Ισραηλ με μεσολαβητη τις Η.Π.Α. οχι προσφατα μονο αλλα και κατα το απωτερο παρελθον.
    Πιστευω ακομη οτι ο κυριος εχθρος των δυτικων δεν ειναι οι Ταλιμπαν
    αλλα το Πακισταν με δευτερευοντα στοχο την Κινα και Ιραν οσο αυτες οι δυο δειχνουν σημεια αυτονομης κινησης και απαγκιστρωσης απο τις παγκοσμιοποιητικες δυναμεις, ιθυνοντες νοες των οποιων ειναι οι εβραιοι και πραιτωριανοι διαφοροι "ονειροπολοι" τυπου Κουρτοβικ-αντιεξουσιαστες-αριστεροι διεθνιστες-Μπαραντει κ.ο.κ.
    Ετσι λοιπον ο εχθρος την εκαστοτε στιγμη ειναι αυτος που δεν συνεργαζεται προς οφελος των παγκοσμιοποιητικων δυναμεων.
    Ο Σανταμ χρησιμοποιηθηκε απο τις δυναμεις αυτες και οταν ξεφυγε χτυπηθηκε ανηλεως χωρις ελεος.
    Το ιδιο κι ο Μιλοσεβιτς.
    Ενδεχομενως κι'ο Μπιν Λαντεν.
    Οπως θα γινει κατα τα φαινομενα και με την Τουρκια.
    Περαν τουτου η Ελλαδα δεν νομιζω οτι μπορει να παρουσιαστει ως ενα συγκροτημενο κρατος με συγκεκριμενη πολιτικη επιδιωξη αλλα
    ιδιαζοντως κατακερματισμενη απο διαφορετικες τασεις,αποψεις,φοβιες
    και ανερματιστη πολιτικη σκεψη που οδηγουν σενα χαος οπου καλουνται αναγκαστικα αυτοκλητα οι ιθυνοντες της παγκοσμιας ταξης να την επιβαλλουν(την ταξη).
    Μπορει η εικονα της κατακερματισμενης Ελλαδος ναναι τεχνητη,προσωπικα πιστευω οτι ειναι στοιχειο καθε κοινωνιας αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση η Ελλαδα εχει να επιδειξει απειρα ιστορικα γεγονοτα αεναου κατακερματισμου της πολιτικης σκεψης.
    Σε καθε δε τετοια περιπτωση παντα εμφανιζοτανε αδυναμη και παραπαιουσα.
    Πιστευω στην προσωρινη νικη-λαμψη της Ελλαδος εφοσον βρεθει ο καταλληλος ηγετης.
    Αν παλι πιστεψουμε οτι οι παγκοσμιοποιητικοι ιθυνοντες νοες
    μπορουν να παιξουν τον ρολο του "καταλληλου ηγετη" τοτε ας τους ακολουθησουμε ως μη εχοντες αλλη εναλλακτικη προταση.
    Ουτως η αλλως μηπως αυτο δεν κανουμε τοσα χρονια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε κείμενο γραμμένο προ εικοσαετίας, ο Π. Κονδυλης αναφέρεται σε ό,τι ζούμε το 2011:

    “Η υπέρβαση του παρασιτικού καταναλωτισμού [...] δεν προσκρούει απλώς στα οργανωμένα συμφέροντα μιας μειοψηφίας, η οποία στο κάτω-κάτω θα μπορούσε να παραμερισθεί με οποιαδήποτε μέσα και προ παντός με τη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας. Τα πράγματα είναι ακριβώς αντίστροφα. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού όλων των κοινωνικών στρωμάτων έχει [...] τη νοοτροπία και με την πρακτική του παρασιτικού καταναλωτισμού και του κοινωνικού παρασιτισμού. [...] Δεν πρόκειται για έναν λίγο-πολύ υγιή εθνικό κορμό, ο οποίος έχει αρκετές περισσές ικμάδες ώστε να τρέφει και μερικά παράσιτα ποσοτικώς αμελητέα, παρά για ένα πλαδαρό σώμα πού παρασιτεί ως σύνολο εις βάρος ολόκληρου του εαυτού του, ήτοι τρώει τις σάρκες του και συχνότατα και τα περιττώματα του. “

    Πρόκειται για το κείμενο “Προϋποθέσεις, παράμετροι και ψευδαισθήσεις της ελληνικής εθνικής πολιτικής ” που αποτελεί επίμετρο στο βιβλίο “Πλανητική πολιτική μετά τον ψυχρό πόλεμο” (1992)
    Διαψευστηκε ομως δυστυχως απο τη λαθρομεταναστευτικη εποικιση εμμεσως δια Βοσνιας για τους "αριστερουληδες"

    "Για να το πούμε ειλικρινά και απερίφραστα: θα ήταν κάτι σαν εθνική αυτοχειρία, αν σήμερα η Ελλάδα γνοιαζόταν πρωταρχικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Βοσνίας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων και το δικαίωμά τους ν’ αυτοδιατεθούν και να σχηματίσουν ένα δεύτερο μουσουλμανικό κράτος στα Βαλκάνια. Φαίνεται πάντως ότι το ένστικτο της εθνικής αυτοσυντήρησης λειτουργεί βουβά μεν, αλλά αλάνθαστα και στους παρ’ ημίν ζηλωτές του ειρηνισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κανείς τους δεν διαδήλωσε υπέρ των μουσουλμάνων Βοσνίων, όπως λ.χ. θα διαδήλωνε υπέρ των Κούρδων της Τουρκίας ˙ επίσης κανείς δεν φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα όταν πριν από μερικά χρόνια η τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας διωκόταν συστηματικά. Τέτοιες πράξεις ή παραλείψεις δεν υπαγορεύονται βέβαια από κακοπιστία ή συνειδητό υπολογισμό ˙ μάλλον εκφράζουν υποσυνείδητους αυτοματισμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους καθιστούν πρόδηλη την έμπρακτη αδυναμία να στηριχθεί μία ρεαλιστική εθνική πολιτική σε αμιγείς οικουμενικές αρχές."

    Πλήρες κείμενο

    http://kondylis.wordpress.com/2010/08/02/%cf%88%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε κείμενο γραμμένο προ εικοσαετίας, ο Π. Κονδυλης αναφέρεται σε ό,τι ζούμε το 2011(προσαυξημενο με εκατομμυρια αλλοεθνεις εν γενει παρασιτοδιαβιουντες εν ελλαδι επισης..):

    “Η υπέρβαση του παρασιτικού καταναλωτισμού [...] δεν προσκρούει απλώς στα οργανωμένα συμφέροντα μιας μειοψηφίας, η οποία στο κάτω-κάτω θα μπορούσε να παραμερισθεί με οποιαδήποτε μέσα και προ παντός με τη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας. Τα πράγματα είναι ακριβώς αντίστροφα. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού όλων των κοινωνικών στρωμάτων έχει [...] τη νοοτροπία και με την πρακτική του παρασιτικού καταναλωτισμού και του κοινωνικού παρασιτισμού. [...] Δεν πρόκειται για έναν λίγο-πολύ υγιή εθνικό κορμό, ο οποίος έχει αρκετές περισσές ικμάδες ώστε να τρέφει και μερικά παράσιτα ποσοτικώς αμελητέα, παρά για ένα πλαδαρό σώμα πού παρασιτεί ως σύνολο εις βάρος ολόκληρου του εαυτού του, ήτοι τρώει τις σάρκες του και συχνότατα και τα περιττώματα του. “

    Πρόκειται για το κείμενο “Προϋποθέσεις, παράμετροι και ψευδαισθήσεις της ελληνικής εθνικής πολιτικής ” που αποτελεί επίμετρο στο βιβλίο “Πλανητική πολιτική μετά τον ψυχρό πόλεμο” (1992)
    Διαψευστηκε ομως δυστυχως απο τη λαθρομεταναστευτικη εποικιση εμμεσως δια Βοσνιας για τους "αριστερουληδες"

    "Για να το πούμε ειλικρινά και απερίφραστα: θα ήταν κάτι σαν εθνική αυτοχειρία, αν σήμερα η Ελλάδα γνοιαζόταν πρωταρχικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Βοσνίας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων και το δικαίωμά τους ν’ αυτοδιατεθούν και να σχηματίσουν ένα δεύτερο μουσουλμανικό κράτος στα Βαλκάνια. Φαίνεται πάντως ότι το ένστικτο της εθνικής αυτοσυντήρησης λειτουργεί βουβά μεν, αλλά αλάνθαστα και στους παρ’ ημίν ζηλωτές του ειρηνισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κανείς τους δεν διαδήλωσε υπέρ των μουσουλμάνων Βοσνίων, όπως λ.χ. θα διαδήλωνε υπέρ των Κούρδων της Τουρκίας ˙ επίσης κανείς δεν φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα όταν πριν από μερικά χρόνια η τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας διωκόταν συστηματικά. Τέτοιες πράξεις ή παραλείψεις δεν υπαγορεύονται βέβαια από κακοπιστία ή συνειδητό υπολογισμό ˙ μάλλον εκφράζουν υποσυνείδητους αυτοματισμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους καθιστούν πρόδηλη την έμπρακτη αδυναμία να στηριχθεί μία ρεαλιστική εθνική πολιτική σε αμιγείς οικουμενικές αρχές."

    Πλήρες κείμενο

    http://kondylis.wordpress.com/2010/08/02/%cf%88%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμαχία ή εξάρτηση οποιασδήποτε μορφής με το Ισραήλ δεν νομίζω ότι θα μας βοηθούσε,δεν στέκει,εκτός και αν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε.

    Μια ενδεχόμενη συνεργασία σε διάφορους τομείς θα ήταν περισότερο ρεαλιστική.

    Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αποσυνδεθούν απο τα πιθανά ανταλάγματα προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού ή οτιδήποτε άλλο που μπορούμε να προμηθευτούμε με άλλους τρόπους,σχετικά εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΦΕΛΗΣΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΛΟΦΙΚΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΚΑΪΝΑΡΤΖΗ ,ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ(εντάξει εδώ συμμετείχαν και άλλοι, πλην των ρώσων) ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ! Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝ ΟΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;;ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!!
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΟ;;;;;; Ο ΡΑΒΙΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΔΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=HZcNyQXtXus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 5:43 μ.μ.
    Ο ΡΑΒΙΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΔΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!!!
    ----------------
    Δεν τους είχαν πει ότι θα τους πάνε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά κάπου να είναι ...πιό ασφαλείς στην Κρακοβία.
    Τα θύματα των ναζί ήσαν εβραίοι φουκαράδες όπως και οι περισσότεροι Έλληνες.

    Οι επιφανείς όμως εβραίοι της Αμερικής, ενώ ήξεραν τα σχέδια του Χίτλερ και γνώριζαν καλά τι συμβαίνει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το απέκρυπταν αφού ήσαν αυτοί που χρηματοδοτούσαν τους ναζί.

    Ο Κώστας Γαβράς στην ταινία του "ΑΜΗΝ" περιγράφει με σωστό τρόπο και χωρίς λαϊκισμούς το πώς παίχτηκε το δράμα.

    Στο τέλος του πολέμου, οι Αμερικάνοι έδωσαν άσυλο σε όλους σχεδόν τους εγκληματίες ναζί.
    Εάν υπολογίσει κανείς πόσοι από αυτούς ενεπλάκησαν σε εγκλήματα πολέμου και πόσοι τελικά βρέθηκαν και τιμωρήθηκαν, θα ανακαλύψει ότι ένας μεγάλος αριθμός την γλύτωσε.
    Πού πήγαν; Στην Αμερική φυσικά !!!
    Ο επικεφαλής του πυραυλικού προγράμματος των ναζί, εγκληματίας πολέμου Φον Μπράουν, βρέθηκε στις ΗΠΑ και ανέλαβε ως διευθυντής, την ...ΝΑΣΑ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλα τα γραφει ο αρθρογραφος και ολοι οταν προκειται να κανουν κατι πρεπει να σκεφτουνε πρωτα οτι η Πατριδα μας ΠΡΕΠΕΙ να συνεχισει να
    υπαρχει και αυτο να μας κανει πολυ προσεκτικους.Αλλο ομως προσεκτικος και αλλο κρυψινους και καχυποπτος.
    Και οποιος εχει στην φαση αυτη αλλη λυση εναλλακτικη ας μας την περιγραψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΦΕΛΗΣΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ----////

    Η Ρωσία ήταν ιστορικός σύμμαχος και της Σερβίας. Γιατί άφησε η Ρωσία την Σερβία ανυπεράσπιστη στο εκδικητικό μένος των Δυτικών? Γιατί εγκατέληψαν και άφησαν το αεροδρόμιο της Πρίστινας στους Δυτικούς ενώ είχαν καταφέρει να το καταλάβουν οι Ρώσοι πριν τους Δυτικούς?.
    Έχει έστω και μία στρατιωτική βάση στα Βαλκάνια η Ρωσία όπως οι Αμερικάνοι στην Αλβανία και τα Σκόπια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εάν οι μη Ισλαμικές χώρες της περιοχής δεν κάνουμε επιθετικούς νικηφόρους πολέμους, δεν έχουμε κανένα μέλλον εκτός από την Ισλαμοποίηση ή τη σφαγή μας.
    Μόνο περιστασιακά υπήρξε ειρήνη για τα τελευταία 1400 χρόνια. Ή θα αντιστρέψουμε το κλίμα, ή θα τελειώσουμε. Η ίδρυση του Ισραήλ στην καρδιά του Ισλάμ ήρθε για την Ελλάδα ως το μεγαλύτερο δώρο, διότι ανοίγει το δρόμο της επίθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεράσιμε, προκειμένου να αντικρούσεις τα επιχειρήματα του Κωνσταντακόπουλου, μέσα στην σιωνολαγνία σου χρησιμοποιείς πολύ λάθος στοιχεία.
    Όπως ότι το ΝΑΤΟ είναι συμμαχία που μας προστατεύει.
    Δεν λες όμως από ποιούς.
    Όλοι οι λόγοι για τους οποίους συστάθηκε αυτό το πράμα, ΤΩΡΑ έχουν εκλείψει.
    Πάνε να το νεκραναστήσουν ανακαλύπτοντας άλλον κίνδυνο, διάδοχο του "σοβιετικού κομμουνισμού", τον οποίο αφού δεν βρίσκουν, τον δημιουργούν!!!

    Εμείς κινδυνεύουμε, όχι από κάποια μουσουλμανική χώρα, αλλά από άλλο μέλος του ΝΑΤΟ.
    Εάν το Ισλάμ είναι κίνδυνος, γιατί δεν αποβάλλουν την Τουρκία από τον οργανισμό;
    Το ΝΑΤΟ κάθεται και παρακολουθεί την επίθεση ενός μέλους του εναντίον ενός άλλου.
    Και έχει δηλωθεί -το λέει και το καταστατικό του- ότι αυτό δεν επεμβαίνει σε διαφορές μεταξύ κρατών μελών.
    Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από κάποιο Ισλάμ, αλλά από το ίδιο το ΝΑΤΟ.

    Επομένως, παίρνουμε τον πούλο μόνοι μας και συμμαχούμε με την Ρωσία με την οποία έχουμε και παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας.

    Υπάρχει σήμερα μια ευρεία σύμπτωση απόψεων περί αυτού, ανάμεσα σε παλιές και νέες πολιτικές δυνάμεις που αναδύονται στην Ελλάδα (Θεοδωράκης, Μαρκεζίνης κλπ).

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1 Φεβρουαρίου 2011 6:23 μ.μ.
    Γερασιμε
    Η Ρωσσια ειναι φυση και θεση στρατηγικος μας συμμαχος και εχει και αυτη τα ιδια προβληματα και θα επιχειρησουν να την πνιξουν με λαθρομεταναστες συντομα και θα αντιδρασει για λογαριασμο ολων στο τελος.Εξ αλλου και στο Ισραηλ υπαρχουν σημερα πανω απο ενα εκατομμυριο ρωσσοι ατιθασοι αλλα καλοι πολεμιστες και το αιμα νερο δεν γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.
    ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ:
    ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΠΑΝΤΑ ΝΑΧΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.
    ΠΟΣΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ
    ΦΙΛΟΙ ;;;
    EMEIΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ;;;
    EMEIΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...
    ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γερασιμε
    γιατι η Ρωσια της εποχης ηταν η Ρωσια του Γελτσιν που ηταν "τζουτζεκι" των rockfeller ητοι των αμερικανοεβραιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ===το ΝΑΤΟ είναι συμμαχία που μας προστατεύει--Επομένως, παίρνουμε τον πούλο μόνοι μας και συμμαχούμε με την Ρωσία με την οποία έχουμε και παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας-Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από κάποιο Ισλάμ, αλλά από το ίδιο το ΝΑΤΟ.-----///
    Γιατί θα ΄ρθει η Ρωσία να σε προστατεύσει?
    Θα ρθει η ρώσικη αρκούδα να σώσει τους ομόδοξους Έλληνες ?
    Γιατί σου χουν καμιά ιδιαίτερη αγάπη οι Ρώσοι?
    Εδώ από τους Τσετσένους δεν μπορούν να προστατευθούν.
    Καλή η συνεργασία με Ρωσία αλλά αυτή , μόνο κάποιες εκδουλεύσεις μπορεί να μας προσφέρει πρός το παρόν, σε διάφορα
    ψηφίσματα στον ΟΗΕ.
    Ούτε τους S-300 δεν κατάφεραν να βάλουν στην Κύπρο.
    Η Ρωσία σήμερα έχει μείνει ουσιαστικά μόνη της. Όλοι όσοι ήταν πρώην σύμμαχοι της την έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό.Ποιός έχει μείνει σήμερα στο πλευρό της Ρωσίας?Η Λευκορωσία?Μέχρι να ανακάμψει και να αποκτήσει εσωτερική σταθερότητα θα χρειαστεί 1-2 δεκαετίες.Ούτε την εσωτερική της ασφάλεια δεν μπορεί να προστατεύσει.
    Επιπλέον στην περιοχή των Βαλκανίων δεν έχει στρατιωτική παρουσία, ούτε καν μιά στρατιωτική ή ναυτική βάση.Την Σερβία την εγκατέλειψε στην μοίρα της.
    Το ΝΑΤΟ είναι σήμερα ο ισχυρότερος στρατοοικονομικός παγκόσμιος οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν όλα τα ισχυρά και οικονομικώς, τεχνολογικώς πίο ευρωστα κράτη του κόσμου.
    Ακόμα και η Αλβανία ή και τα Σκόπια ακόμα και η ίδια η Σερβία αγωνιούν και προσπαθούν με κάθε μέσο να συμμετέχουν στους μηχανισμούς ενός τέτοιου οργανισμού.
    Θα μπούνε μέσα ακόμα και οι Αλβανοί και μείς θα πάμε με τα τζιχάντια, τους Σύριους και τους Παλαιστήνιους?και τί έχουν να μας προσφέρουν αυτοί?
    Όσοι θέλουν συμμαχίες με Ρώσους και λοιπούς τριτοκοσμικούς παρίες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιφυλάσσουν στην Ελλάδα ήττες και μόνο ήττες σε πολιτικό, διπλωματικό, στρατηγικό τομέα.Άν φύγουμε από το ΝΑΤΟ δεν προσφέρουμε πάρα μιας πρώτης ταξεως ευκαιρία σε Σκοπιανούς ,Αλβανούς,και κυρίως στους Τούρκους να καλύψουν το κενό και να μας αποσπάσουν εδάφη με την εύννοια των Δυτικών.
    Μιάς πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Τουρκία να κερδίσει την εύννοια των Δυτικών να μας αποσπάσει την Δ. θράκη όπως έκαναν οι Αλβανοί με το Κόσσοβο.
    Αν θέλουμε να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά τα δίκαια και τα συμφέροντα μας αποτελεσματικά πρέπει να είμαστε ομοτράπεζοι με τους ισχυρούς και με αυτούς που διαμορφώνουν τους συσχετισμούς δυνάμεων στην περιοχή μας .Και αυτοί είναι οι Αγγλοαμερικάνοι και Ισραηλινοί.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε μερικούς . Παίζουμε παιχνίδι μέσα στα όρια του ΝΑΤΟ και κοιτάμε να επωφεληθούμε όταν ο αντίπαλος κάνει σοβαρά λάθη και οι συγκυρίες μας ευννούν. Και τώρα έχουμε και τα δύο!

    Αλλιώς θα καταλήξουμε παρίες αξιοθρήνιτοι,απομονωμένοι ,θα καταλήξουμε οι Παλαιστήνιοι των Βαλκανίων καταγέλαστοι από Αλβανούς , Σκοπιανούς και Τούρκους. Λογικές τύπου Κωνσταντακόπουλου και Δελάστικ μακριά! η καλύτερη συνταγή αποτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1 Φεβρουαρίου 2011 8:28 μ.μ.

    Μη στενοχωρεισαι χωρις λογο Η Ρωσσια με το ΝΑΤΟ ειναι μαζι και δεν ειναι μονη της.Παιζει το ρολο της στο παγκοσμιο μεριδιο που της αναλογει.Ειναι στρατιωτικο κρατος και παιζει εκει που την βαλανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν ειναι αναγκη να ειμεθα πυρηνικοι επιστημονες! Μια απλη λογικη χρειαζεται. Πολυ απλη λογικη!
    Πως ειναι δυνατον, οχι η Ελλαδα (ενα εθνος με τουλαχιστον τρισχιλιετη Ιστορια) αλλα ο οποιοσδηποτε να συναψη συμφωνια, συνεργασια, συμμαχια, οπως θελετε πειτε το με κοινους εγκληματιες που εδρευουν σε ενα κλεμμενο κομματι γης στην Μεση Ανατολη και για το οποιο κλεμμενο κομματι γης εχει διαταραχθει σε επικινδυνο σημειο η Παγκοσμια Ειρηνη;
    Πως ειναι δυνατον να "συνομιλουμε" για συμμαχιες και αλλα ευτραπελα με κοινους εγκληματιες μισοι απο τους οποιους αποφευγουν να ταξιδευουν στην Ευρωπη και σε αλλες χωρες για να αποφυγουν την συλληψη αφου κατηγορουνται για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας!

    Σκεφθητε το λιγο! Αυτοι, θελουν δε θελουν, θα "μετακομισουν" σε λιγο καιρο και σε μας τους Ελληνες θα μεινη η ρετσινια οτι συμμαχησαμε με δολοφονους αθωων γυναικοπαιδων.
    Κοιτατε ρε που οι Αμερικανοι τους λυπηθηκαν και τους μαζεψαν πριν 100 χρονια στο σπιτι τους εξαθλιωμενους και τωρα οι ιδιοι οι Αμερικανοι βλεπουν την ιδια τους την χωρα να διαλυεται απο δαυτους! Ηθικα, Οικονομικα, Ακαδημαϊκα, Επιστημονικα, Εμπορικα, Βιομηχανικα, Πολιτικα, Πολιτιστικα.

    Με την ιδια την λογικη τοτε να βγαλουμε απ’ την φυλακη τους καταδικασμενους σε ισοβια δολοφονους και παιδεραστες, να τους ανοιξουμε επιχειρησεις και να τους δωσουμε λεφτα για συνεχισουν το Θεαρεστο εργο τους.
    Αμαν πια!
    Λιγη λογικη χρειαζεται.





    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για εγκληματιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ας μη χολοσκάμε. Δεν χρειάζεται να φοβώμεθα άλλο τούς δώρα φέροντας, να έχουμε αντιρρήσεις, αμφιταλαντεύσεις, ατέρμονες συζητήσεις χωρίς αποφάσεις. Το θέμα λύθηκε. ΑΟΖ; Παλιά! Το πουλάκι τής Αιγύπτου πέταξε, έρχονται και κει οι ισλαμιστές υπό την προστασία τής Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν υπάρχει λόγος κατά τη γνώμη μου να μπαίνει στα σχόλια διαζευκτικά το θέμα τής Ρωσσίας ή τού Ισραήλ. Ενεργειακή συνεργασία με τον ένα δεν αποκλείει ανάλογη συνεργασία και με τον άλλο. Η ευρωπαϊκή ζήτηση είναι δεδομένη. Άλλωστε, μόνο προβλήματα δημιούργησε στην Ευρώπη η (αμερικανοκίνητη) κόντρα τής Ουκρανίας με τη Ρωσσία στο ενεργειακό. Είναι αυτονόητο ότι η ευρωπαϊκή ηπειρωτική κατανάλωση θέλει πολλαπλές οδούς εφοδιασμού, ακριβώς για να αποφεύγονται εκβιασμοί τύπου Ουκρανίας.

    Με λίγα λόγια (και εφόσον κατ' αρχήν τα κοιτάσματα είναι μεγάλα), τόσο ο πιθανολογούμενος αγωγός Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας - Ευρώπης, όσο και η παράλληλη ανάπτυξη τού South Stream, είναι και τα δύο συμβατά με τις ευρωπαϊκές ανάγκες. Πόσω μάλλον που ο Nabuco καρκινοβατεί και δεν φαίνεται φώς στον ορίζοντα. Ερωτηματικό παραμένει βέβαια η αντίδραση τής Αμερικής, ιδιαίτερα ως προς τον South Stream. Από την άλλη όμως, όταν έχεις και μια ολόκληρη Ευρώπη ενεργειακά διψασμένη, μπαίνουν πολλοί παράγοντες στο παιχνίδι και αυτό σού δίνει περισσότερα περιθώρια ελιγμών. Επομένως, η πολλαπλότητα ενεργειακών οδών εμάς μάς συμφέρει σε κάθε περίπτωση και καλό είναι να την επιδιώξουμε όσο μάς παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν δεν ξέρεις το παρελθόν δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον. Οι Ελληνες ως αρχαίος λαός πρέπει να μην ξεχνουν τους γειτονές τους και την ιστορία τους.

    Διαβάστε το βεβλίο Σιωνισμός - Ελληνισμός

    και επισκεφτήτε την

    antipliroforisi. blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επαψαν να είναι ανοιχτομάτηδες οι Ελληνες και έγιναν ο ποιό ηλίθιος λαός της υφηλίου.
    Παιζεται το παιγνίδι της αφανισής μας και θέλουμε να παίξουμε και μεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "‘Οσοι από τους ‘Ελληνες στρατιωτικούς διαφωνούν...των σημαντικότερων επιτευγμάτων του πολιτισμού."

    Αυτοι οι ηττοπαθεις κομματικοι χαρτογιακαδες θα διαχειριστουν εν ωρα πολεμου την τυχη του Εθνους;

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Ομαδεον
    αποκαλύπτεται:

    "Ιf Americans Knew"

    Ορίστε η πατρίδα του.
    Για τα αμερικανά
    κόπτεται το παιντί.
    Το λέει και το ομολογεί
    χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
    Ισλαμάκι τύπου Ομπάμα,
    τύπου CIA/ made in Pakistan,
    από τον πρωτοπόρο γνωστό ομογενή μας,
    και σήμερα φιλότουρκοι μέχρι μυελού οστέων.
    Αλέκο! Ε! Αλέκο! Από πού τιμήθηκε προχθές ο Γκιουλέν; Από την Ολομέλεια της Γερουσίας του Τέξας;

    Άντε μελαμψό αγ-ΚΟΡΑΚΙ στο Αμέρικα να παίξεις με τα βραβεία των γελαδάρηδων πετρελαιάδων
    και άντε ξεφορτώσου μας.
    Όσο είναι νωρίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Omadeon, έχεις παρακρούσεις πλέον... καλά πάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Νομιζω οτι η απαντηση δινεται αν δωσουμε απαντηση στο ερωτημα:
    Παμε για συνολικη ενοπλη αντιπαραθεση πολιτισμων;
    Αν η απαντηση ειναι ναι,τοτε περιττευει η διαφωνια μας.
    Ολοι οι Δυτικοι και οτι αυτοι αντιπροσωπευουν θα συνταχθουν
    στο ιδιο στρατοπεδο.
    Και εννοωντας Δυτικους εννοουμε...ειτε θελουμε ειτε οχι τους χριστιανους
    και τους εβραιους ή κανω λαθος;
    Οποτε τι στεναχωριεστε;
    Εκτος αν η Ελλαδα θελει να το παιξει υπερανω.
    Οποτε ας φαει την ziraat bank στην μαπα και τουμπεκι.
    AΠΤΗΝ ΑΛΛΗ:
    ΓIATI ΓYΡIΣTHKE H TAINIA 300;
    ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ;
    ΚΙΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ;
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ;
    MAΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ;
    ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ,ΓΙΑΤΙ;
    MAΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ;
    AΣ MOY ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    Μια ελληνοτουρκικη συρραξη δεν θα θα ειναι του τυπου "παμε για πλακα στο Αφγανισταν" οπως κανουν τωρα.
    Θαναι μια πολυ-πολυ σοβαροτερη ιστορια.

    Προσωπικα λοιπον δεν εμπιστευομαι
    κανεναν τους.Ουτε τους δυτικους-ρωσους-κλπ ουτε τους τουρκους.
    Kανεις δεν μπορει να μου διασφαλισει οτι αν μπω σε μια ελληνοτουρκικη συγκρουση θα με υποστηριξει,ουτε το ΝΑΤΟ, ουτε η Ρωσια ουτε η Βουλγαρια,ουτε το Ισραηλ.
    Αλλα εγω δεν εχω ολα τα στοιχεια και τους διαφορους φακελλους -βλεπε
    φακελλο της Κυπρου- εσεις;
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :Δεν μπαινω σε κανεναν πολεμο με κανεναν αν εγω ο ιδιος δεν εχω εμπιστοσυνη στις ικανοτητες μου.
    Και πως θα μπορουσα εξαλλου ,οταν η ΕΛΒΟ ειναι ξεσηκωμενη λογω αμισθιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φιλοι μου οσον αφορα τον ραβινο
    που κατεδωσε τους εβραιους ,δεν θα πρεπει ναταν κιο μονος.
    Και αυτο γιατι ισως δεν τους εδωσε για να πεθανουν στους φουρνους αλλα γιατι η συμφωνια ηταν η συγκεντρωση του εβραικου πληθυσμου
    σε στρατοπεδα συγκεντρωσης με σκοπο τον εξαναγκαστικο "επαναπατρισμο" τους στην παλαιστινη.
    Στην πορεια ομως-ισως- οι ανθρωποι πεθαιναν μαζικα απο την ελλειψη φαγητου και τις μεταδοτικες αρρωστιες οποτε και
    τους εκαιγαν μετα θανατον σε κλιβανους για να περιοριστει η μεταδοση θανατηφορων νοσηματων.
    Οπως και ναχει το αποτελεσμα ειναι
    το ιδιο.Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΓΕΡΑΣΗΜΕ ΜΗΝ ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ ΕΤΣΙ)))

    ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ.ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ. Ο ΡΩΣΟΣ Γ@ΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΤΡΕΜΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ , ΛΕΝΕ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. Ε ΟΧΙ.
    ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ Η ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΗΣΑΝ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Γεράσιμος
    //Γιατί θα ΄ρθει η Ρωσία να σε προστατεύσει?
    Θα ρθει η ρώσικη αρκούδα να σώσει τους ομόδοξους Έλληνες ?//
    ----------------
    Ρώσικη βάση στην Μεσόγειο.
    Κάποιο ακατοίκητο νησί με 3-4 χιλιόμετρα μήκος!

    //Ούτε τους S-300 δεν κατάφεραν να βάλουν στην Κύπρο.//
    ----------------
    Αφού δεν θέλησαν τα ψοφήμια τα δικά μας; Με το ζόρι δεν γίνεται παντρειά. Όταν αυτό το ανατρέψουμε, οι πύραυλοι και πολλά άλλα όπλα θα πάνε και σε Κύπρο και Ελλάδα.

    //Μιάς πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Τουρκία να κερδίσει την εύννοια των Δυτικών .//
    -------------------
    χαχαχα!!!Την οποία δεν έχει τώρα;
    Και τα κόλπα πώς τα κάνει; Με τις πλάτες ποιών;

    Η Ρωσία έχει ανακάμψει και δεν μασάει. Και υπάρχουν πολλοί σήμερα στην Ελλάδα που υποστηρίζουν αυτή τη προσέγγιση.
    Δεν είναι χαζοί οι Μαρκεζίνης, Θεοδωράκης, Κωνσταντακόπουλος, Δελαστίκ (επειδή τους ανάφερες) ενώ είναι ξύπνιοι οι ΓΑΠ, Αντωνάκης, Πρετεντέρης και ...Αυτιάς !!!
    Η καλύτερη συνταγή ...επιτυχίας !!!


    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρώσικη βάση στην Μεσόγειο.
    Κάποιο ακατοίκητο νησί με 3-4 χιλιόμετρα μήκος!
    τζιμης
    2 Φεβρουαρίου 2011 5:08 π.μ.

    Και τους αποζητας τους Ρωσσους και σε ακατοικητο νησι προτεινεις να τους ρηξουμε,και μαλλον προτεινεις την Μακρονησο.Ουτε για πηδημα δεν προβλεπεις για αυτους διοτι μονο αγριοκατσικα εχει η Μακροννησος που παλαιοτερα τα κυνηγουσαμε με ψαροντουφεκο.Για βρες μεγαλυτερο νησι και ξαναπροτεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τέσσερα χιλιόμετρα μήκος για να φτιάξουν διάδρομο προσγείωσης και μαζί κτίρια, δεξαμενές και προβλήτες για πλοία επιφανείας και υποβρύχια.
    Αν σκεφτείς ότι επί σοβιετίας είχαν μόνιμο αγκυροβόλιο ανοιχτά των Κυθήρων στα διεθνή ύδατα σε μια περιοχή με το μεγαλύτερο βάθος της Μεσογείου (υφαλαύλακας Οινουσσών), καταλαβαίνεις πόσο θέλουν μια σταθερή βάση κάπου στο Νότιο Αιγαίο.

    Για "πήδημα" που λες, θα φέρουν ...ρωσίδες !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΥΠΟΥΛΑ.ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΒΑΘΥ.ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ.

    2 Φεβρουαρίου 2011 10:00 π.μ.

    Δεν χρειαζονται προσευχες στιλ "τη υπερμαχω στρατηγο..."αλλα Εγρηγορση-ενημερωση-σταθεροτητα-χαμογελο-αισιοδοξια.Δεν ερχεται και κατακλυσμος του Νωε.Υπαρχουν ανθρωποι που αγαπουνε την πατριδα μας πιο πολυ απο τους σημερινους της κατοικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. τζιμη
    γιατι αποκλειουμε η τουρκια να στεκεται στα δικα της ποδια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το συμερασμα που βγαζει κανεις απο τα σχολια ειναι:
    EMEIΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ
    ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε., ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ,ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.

    ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΑΓΙΑΔΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.
    ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.
    ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
    ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ.
    ΕΦΑΓΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ,ΚΙΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ.
    ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ.
    ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ.
    OXI ME MΠΟΥΡΔΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ:ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ,ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΣΚΥΒΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
    ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
    ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ.
    ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ,ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΝΗΡΟΙ,
    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ.
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ.
    ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΗ.
    ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΔΕΝ ΑΥΤΟΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΙ.
    ΔΕΝ ΑΝΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.
    ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ...
    ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ.
    ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ
    ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΝΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.
    ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΓΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΑ ,ΧΩΡΙΣ ΕΟΚ ΚΑΙ ΟΝΕ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ
    ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ,ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΤΑΔΕΡΤΖΗΔΕΣ,ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΟΙ
    ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΕΣ" ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σαγιανιμ,
    οταν ειστε ετοιμοι πες τε μου να σας περασω το λουρι να σας παω μια βολτιτσα.
    Ετσι για να ξεσκασετε, γιατι απ' οτι βλεπω στα υπογεια της εβραιοπρεσβειας σας ουτε τα παραθυρια δεν ανοιγουν.


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για εγκληματιες.

    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν είναι καθόλου λάθος να σκέφτεται κανείς υποψιασμένα, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και τα πιθανά κίνητρα χωρών που επιδιώκουν φιλίες, συμμαχίες και συνεργασίες μαζί μας.
    Πολλά σημεία στη διπλωματία που φαίνονται θολά, μπορεί να φωτιστούν αν βάλεις πάνω στο τραπέζι όλα τα δεδομένα και τα δείς αντικειμενικά.
    Ο χειρότερος σύμβουλος στην εξωτερική πολιτική είναι ο φόβος και το πάθος. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @3:28
    Mας γκαστρωσες ...
    αντε στην ziraat banklasi sou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ελινα
    ...και η αλλολαγνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ σαγιαν
    2 Φεβρουαρίου 2011 6:46 μ.μ. και
    2 Φεβρουαρίου 2011 6:49 μ.μ.


    Σοβαρα εγκυμονεις;
    Να πας στον Σκαϊ και να κανης αιτηση για το "εκατομμυριο"!
    Θα σε βοηθηση ο οποιοσδηποτε εργαζομενος Τσατσος εκει.
    Επιτελους συγχαρητηρια και σε καλη μερια!!!!!




    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για εγκληματιες.

    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αμερικανάκι ομαδεον

    πήγαινε να δώσεις βραβεία Ειρήνης
    στον Γκιουλέν και ξεφορτώσου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το εκατομμυριο εχε παραμασχαλα και προσεχε μην στο αρπαξουν οι αλλοι εβραιοι αφου εσυ το δικαιουσαι μετα απο τοσους μηνες εγκυμοσυνης!

    Χασμπαρατ.


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για εγκληματιες.



    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.