5/2/11

Ράμσφελντ: Ο πόλεμος στο Ιράκ έβγαλε τα λεφτα του!!!

O πόλεμος στο Ιράκ «έβγαλε τα λεφτά του», υποστηρίζει στην αυτοβιογραφία του ο πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος εξακολουθεί να μην κάνει αυτοκριτική για τους χειρισμούς του στη σύγκρουση.
    Όπως γράφει η εφημερίδα The Washington Post, ο Ράμσφελντ αναφέρει στο αποτελούμενο από 800 σελίδες βιβλίο του που αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη, ότι «αν η κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσέιν παρέμενε στην εξουσία, η Μέση Ανατολή θα ήταν πιο επικίνδυνη απ’ ότι είναι σήμερα».

    Το βιβλίο του Ράμσφελντ, με τίτλο «Γνωστά και Άγνωστα», καλύπτει το σύνολο της ζωής του, αλλά περισσότερο από μισό, αναφέρεται στα έξι χρόνια που ήταν υπουργός των κυβερνήσεων Μπους πριν απομακρυνθεί από αυτή το 2006, αφού οι επιχειρήσεις στο Ιράκ είχαν βαλτώσει μετά από 3,5 χρόνια.

    Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην υπουργός μιλά από τότε που έφυγε από την κυβέρνηση και προσφέρει μία σθεναρή ερμηνεία των σκέψεων και των πράξεων του σχετικά με τον πόλεμο ενώ καθιστά διαθέσιμα και στο διαδίκτυο (www.rumsfeld.com), μια σειρά εγγράφων που μέχρι τώρα ήταν είτε απόρρητα είτε προσωπικά.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ερμηνεία του Ράμσφελντ για το τι πήγε λάθος στον κρίσιμο πρώτο χρόνο της κατοχής του Ιράκ, πηγάζει από την προ του πολέμου αποτυχία να γίνει διαχείριση της μεταπολεμικής πολιτικής μετάβασης καθώς το Πεντάγωνο και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, είχαν διαφορετικές απόψεις.

    Ο πρώην υπουργός απεικονίζει τον Μπους να προεδρεύει σε μία διαδικασία εθνικής ασφαλείας, η οποία διακρίνεται για ασυναρτησία στη λήψη των αποφάσεων και αλλαγές πολιτικής, που αποτελούσαν μειονέκτημα στην πολεμική προσπάθεια ενώ υπαινίσσεται ότι ήταν σφάλμα του προέδρου που δεν έκανε περισσότερα για να επιλύσει τις διαφωνίες ανάμεσα στους κορυφαίους συμβούλους του.

    «Ο Μπους δεν έκανε πάντοτε και ίσως να μην επέμενε [σε] μια έγκαιρη εξέταση των επιλογών του πριν καταλήξει στην απόφαση, ούτε λάμβανε αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων του», γράφει ο Ράμσφελντ, ο οποίος απαντώντας στις κατηγορίες ότι δεν τα κατάφερε να έχει επαρκή στρατεύματα στον πόλεμο στο Ιράκ, υποστηρίζει ότι «αναδρομικά, υπήρχαν στιγμές, που περισσότερα στρατεύματα, θα είχαν βοηθήσει».

    Αλλά επιμένει ότι «οι ανώτεροι αξιωματικοί ποτέ δεν τον ενημέρωσαν σχετικά, εάν είχαν επιφυλάξεις για το μέγεθος της δύναμης εισβολής».

    Ο πρώην υπουργός εκφράζει τη λύπη του που δεν έφυγε από την κυβέρνηση τον Μάιο του 2004, αφού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της φυλακής του Άμπου Γράιμπ.

    «Κοιτάζοντας πίσω, βλέπω ότι υπάρχουν πράγματα που η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά και καλύτερα σε ό,τι αφορά τις φυλακίσεις μετά τον πόλεμο», παραδέχεται ο Ραμσφελντ.
NOOZ.GR

13 σχόλια:

  1. Εφάρμοσαν λέει τις αρχές της Αθηναϊκής Δημοκρατίας,

    ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΗΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:
    Copyright © 2001 F. K. Voros Το πλήρες μελέτημα του κ. Φ.Κ. Βώρου
    url: http://www.voros.gr/ http://www.scribd.com/doc/7070743/-

    δηλαδή αυτό που κάνουν και οι Ιδιώτες τραπεζίτες του Δ.Ν.Τ. και της Ευρ.Τραπ. με τους κατά τόπους επιλεγμένους οικονομικούς εκτελεστές,

    http://www.youtube.com/watch?v=OSL3Rk_QxaA

    ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο.

    http://vimeo.com/17571031

    Με το καλό το συντομότερο να συναντήσει Ρότσιλντ και Σαρρόν για να τους κάνει αναφορά της κερδοφορίας του αρχικού τους μετοχικού κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ανθρωπος δεν εχει καθολου τσιπα!Ενω οι στρτιωτικοιτων ΗΠΑ τον ειχαν ενημερωσει απο πριν οτι η δυναμη εισβολης ηταν οριακα αρκετη για την εισβολη στο Ιρακ και οτι δεν θα ηταν αρκετη για την κατοχη του αυτος οχι μονο κοφευσε αλλα ηθελε να την συρικνωσει ακομα περισσοτερο...
    Επιπλεον αυτος και ο Τσενευ ως νεαροι τοτε συμβουλοι του προεδρου Νιξον τον επεισαν να αποσυρει τις ΗΠΑ απο την συμφωνια του Μπρεττον- Γουντς στις αρχες της δεκαετιας του 70, αποφαση η οποια συνεβαλε τα μαλλα στην οικονομικη ασταθεια της περιδου..
    ΥΣ θα ηταν μια ενδιαφερουσα εμπειρια για αυτον να κανει αυτες τις δηλωσεις για το Ιρακ μπροστα σε γονεις και συζυγους αυτων που εχασαν την ζωη τους εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια θηλειά τον περιμένει κι αυτόν. Τον υπάλληλο των εβραίων.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 4:33 μ.μ.

    Κι αυτός υπάλληλος των Εβραίων; Σπουδαίο μιλέτι οι Εβραίοι, για να μπορούν να τους έχουν όλους υπαλλήλους!

    Εμείς, οι Έλληνες, έχομε κανέναν, ή υπάλληλοι των Εβραίων είμαστε κι εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ισχυς δημιουργει δικαιο. Ας το εχουμε υποψη μας.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να μην ξεχνάμε τις μελέτες που έγιναν από έγκυρες οικονομικές υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβ. των Η.Π.Α., π.χ., Γενικό Λογιστικό Γραφείο (U.S. General Accountability Office - GAO) και άλλες, όπου το κόστος του πολέμου του Ιράκ για τον Αμερικανό φορολογούμενο θα συνεχισθεί για δεκαετίες. Ο Κος. Ράμσφελντ και η παρέα του (Paul Wolfowitz, Douglas Feith, John Bolton κ.ά) χρηματοδότησαν τον πόλεμο στο Ιράκ με ποσά εκτός του τακτικού ετησίου προϋπολογισμού των Η.Π.Α., κρύβοντας έτσι πρόσκαιρα το αληθινό χρηματο-οικονομικό κόστος. Μονάχα έτρεχαν στο Αμερικανικό Κονγκρέσσο γιά έκτακτες επιδοτήσεις εκτός του τακτικού ετησίου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού. Άν θυμάμαι καλά, καίγαμε φανταστικά ποσά κάθε εβδομάδα στον πόλεμο του Ιράκ. Εδώ μιλάμε για τρισεκατομμύρια δολάρια κόστος το οποίον συμπεριλαμβάνει και το κόστος της συνεχούς θεραπείας και φροντίδας όλων εκείνων των αναπήρων ανδρών και γυναικών των ΕΔ Η.Π.Α. που μας ήλθαν πίσω με φυσιολογικά, νοηματικά και ψυχολογικά τραύματα, κι αυτό το κόστος θα συνεχισθεί για δεκαετίες. Αλλά πέρα βρέχει για τον Κο. Ράμσφελντ και την παρέα των νεοσυντηρητικών (neoconservatives) που ήθελαν να επαναχαράξουν τον χάρτη της Μέσης Ανατολής όταν ακόμα ήταν εκτός κυβ. Η.Π.Α. αλλά σύμβουλοι στον τότε Ισραηλινό Πρωθυπ. Νετανυάχου στην δεκαετία του 1990. Ακόμα και η Ισραηλινή κυβ. δεν υιοθέτησε τις φανταστικά ριζοσπαστικές τους απόψεις που αγνόησαν τελείως το τότε αναδυόμενο φαινόμενο της Άλ Κάϊντα. Τέτοιες σχεδιαστικές παραλείψεις τις πληρώσαμε κι εξακολουθούμε να τις πληρώνουμε ακριβά σε αίμα και σε χρήμα.

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    5-2-2011, τοπική ώρα 13:02 - ώρα Ελλάδος 20:02

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμείς, οι Έλληνες, έχομε κανέναν, ή υπάλληλοι των Εβραίων είμαστε κι εμείς;

    Μάλον εσύ δεν εισαι Ελληνας για να υπερσπιζεσε πλαγίως του εβραιους.


    ΚΛΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί είχαν οικονομικό συμφέρον για την εισβολή και για αυτό την έκαναν.

    Όμως ο Σαντάμ και το καθεστώς του έπρεπε να σταματήσει. Και αυτό ήταν πολύ δύσκολο να γίνει με "λαϊκή επανάσταση" όπου μετά θα ερχόταν η δημοκρατία. Μόνο με πόλεμο θα μπορούσε να γίνει.
    Από αυτήν την άποψη οι σύμμαχοι έβγαλαν ή προσπαθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

    Το λάθος τους ήταν ότι κατά τον 1ο πόλεμο του Κόλπου το 1991 σταμάτησαν την προέλαση προς την Βαγδάτη. Αν είχαν συνεχίσει τα πράγματα για τους συμμάχους τότε θα ήταν πολύ καλύτερα και ιδίως οι Αμερικάνοι θα ήταν καλυμμένοι προς την κοινή γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλα και αληθη ολα αυτα που μας λες Λαμπρο, αλλα την ΑλΚαϊντα που την ειδες;
    μηπως στην δειξανε οι φιλοι των Paul Wolfowitz, Douglas Feith, John Bolton κ.α. στις τηλεορασεις τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μη ξεχνάμε το εξής:
    Από την στιγμή που έγινε η εισβολή των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στο Ιράκ, το πετρέλαιο που φορτώνεται στα πλοία, το παίρνουν χωρίς να το πληρώνουν.
    Αυτή ήταν και η διαφορά τους με τον Άραβα εθνικιστή Σαντάμ, ο οποίος ήθελε να το πλρώνεται.
    Άκου ...θράσος!!!

    Με άλλα λόγια, υπάρχει κάποιος εδώ που να πιστεύει ότι υπάρχει ρολόι/μετρητής που καταγράφει την ποσότητα που φορτώνεται στα πλοία κάθε μέρα, για την αξία της οποίας καλούνται (από ποιόν) οι Αμερικάνοι να πληρώσουν τον λογαριασμό;

    Το ίδιο έκαναν στην Βενεζουέλα μέχρι που ήλθε ο Τσάβες.
    Το ίδιο γινόταν και στην Λιβύη πριν τον Καντάφι. Αλλά και στο Ιράν επί σάχη.
    Αυτή τη στιγμή παίρνουν τσάμπα τα πετρέλαια της Νιγηρίας και άλλων χωρών της Αφρικής.
    Επίσης, παίρνουν πολύ πιό κάτω από τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου, τεράστιες ποσότητες από τους σαουδάραβες και τους άλλους εμίρηδες.

    Οι ανάγκες τους για πετρέλαιο είναι τόσο μεγάλες, που βλέπουμε και την σπουδή τους να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα της Μεσογείου (αν υπάρχουν).

    Από την άλλη μεριά, κάνουν οικονομία στα δικά τους κοιτάσματα (Αλάσκα κλπ), για να τα έχουν καβάτζα όταν θα έχουν στερέψει οι άλλες περιοχές του πλανήτη.
    Για να μας χορέψουν τότε στο ταψί...

    Σημ.: Οι ΗΠΑ, ενώ αποτελούν το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού, καταναλώνουν το 50% της παραγόμενης ενέργειας στη Γη.
    Όταν λέει ο Ράμσφελντ ότι τα "έχουν βγάλει τα λεφτά τους", ξέρει πολύ καλά τι λέει.
    Το άτομο αυτό είναι γνωστό για την κυνικότητά του.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς συναναγνώστη 6/2/2011, 1:06 π.μ. (ώρα Ελλάδος)

    Ο ίδιος ο Μπίν Λάντιν χαρακτήρισε τον Οκτώβριο 2004 την Αμερικανική εισβολή του Ιράκ τον Μάρτιο 2003 ως ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ. Το ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ των Κων. Rumsfeld, Wolfowitz, Feith, Bolton, κ.λ.π., είναι ότι ΠΟΤΕ δεν έλαβαν υπ' όψη ότι η εισβολή θα δημιουργούσε τις κατάλληλες συνθήκες για την ΕΙΣΟΔΟ μαχητών Άλ Κάϊντα στο Ιράκ και την δημιουργία ανταρτοπολέμου που κόστισε ακριβά για τους Ιρακινούς πρώτα και μετά για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Μέχρις της εισβολής του 2003 ΔΕΝ υπήρχε παρουσία Άλ Κάϊντα στο Ιράκ.

    Όταν η ίδια παρέα νεοσυντηρητικών στην δεκαετία του 1990 ήταν ακόμη εκτός κυβ. Η.Π.Α. αλλά δούλευαν ως σύμβουλοι για τον Ισραηλινό Πρωθυπ. Νετανυάχου, και τότε είχαν αγνοήσει το αναδυόμενο φαινόμενο Άλ Κάϊντα στην Μέση Ανατολή. Με ασύστολο ψεύδος χρησιμοποίησαν την ΔΗΘΕΝ παρουσία της Άλ Κάϊντα στο Ιράκ το 2001-2002 για να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ την εισβολή του Ιράκ το 2003, π.χ., ψευδολογίες ότι ο τακτικός αρχηγός της επίθεσης στους Πύργους της Ν. Υόρκης στις 11-9-2001 Μοχάμετ Άτα είχε δήθεν συναντηθεί με τις Ιρακινές υπηρ. πληροφοριών στην Πράγα, κ.λ.π.

    Φυσικά, ακόμα υποφέρουμε τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες αυτής της καταστροφικής ανάμιξης στην Μέση Ανατολή. Άν δεν είχαν ξοδευτεί τα τεράστια αυτά ποσά στον πόλεμο του Ιράκ, η δημοσιοοικονομική μας κατάσταση εδώ στις Η.Π.Α. θα ήταν πολύ καλλίτερη και πολλά προβλήματα προϋπολογισμού θα επιλύονταν, ιδιαίτερα στο πολιτειακό επίπεδο. Τώρα, απλώς εκδίδουμε ομόλογα και δανειζόμαστε λεφτά από τους Κινέζους.

    Λάμπρος Ε.Π.-εν Η.Π.Α. μετανάστης
    6-2-2011, τοπική ώρα 09:55 - ώρα Ελλάδος 16:55

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λαμπρο καλε μου φιλε νομιζω οτι ταχεις λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου ιδιως οταν μιλας για Αλ-Καϊντα για Μπιν Λαντεν και για "Θεια Δωρα".
    Κανε μου μια χαρη. Εκει στην Αμερικη που ζεις σταματα να βλεπεις τα εβραιο καναλα και να διαβαζεις τις εβραιο φυλλαδες.
    Η "Αλ- Καϊντα" δεν ειναι τιποτα αλλο απο τον μεχρι προτινος μπαμπουλα που κοτσαραν στα μουτρα του Αμερικανου φορολογουμενου για να του παιρνουν τα λεφτα οι εβραιοι μεσω οπλικων συστηματων και αφου επεσε ο προηγουμενος μπαμπουλας, η ΕΣΣΔ.
    Σημερα ο καινουργιος μπαμπουλας ειναι ο "ισλαμοφαφισμος" τη βοηθεια των εβραιων που προαναφερεις και των συνοδοιπορων τους.
    Ο Μπιν Λαντεν (Θεος χωρεστον) ζει και βασιλευει στα στουντιο του Χολλυγουντ με την ευγενη συμμετοχη της Μοσσαντ, της NSA, της CIA κλπ και πεταγεται εδω και κει στο προσκηνιο μεσω των ΝΥΤ της Ουασιγκτον Ποστ και του υπολοιπου χαρτου υγειας που καλυπτει την Αμερικανικη επικρατεια για να επιβεβαιωνει τον υπνο των αφελων.

    http://www.youtube.com/watch?v=UnychOXj9Tg&feature=player_embedded#
    (Στο 2:20 λεπτο της συνεντευξης η κυρια αυτη -Θεος χωρεστην κι αυτην- κατι λεει)

    Για τους Διδυμους Πυργους και τον Μωχαμετη Αττα δεν γνωριζω και πολλα αλλα οταν ενα τσουρμο (http://antiwar.com/israeli-files.php) εβραιων ειναι ικανοι να φτιαξουν μια ολοκληρη Αλ-Καϊντα δεν νομιζεις οτι ολα ειναι πιθανα;
    Για τα οικονομικα της Αμερικης που μου λες ειμαι σιγουρος οτι θα τα "φτιαξει" ο Ομπαμας η οποιον αλλον εκλεξουν στο Λευκο Οικο οι εβραιοι για να συνεχιζει τους πολεμους τους.


    Ο
    συναναγνωστης 6/2/2011, 1:06 π.μ.



    ΥΓ
    Οι εβραιοι ειχαν φαγωθει να επιτεθουν στον Σανταμ απ το 1991 με το μπαμπα Μπους. Αν εισαι αρκετα μεγαλος για να θυμασαι.
    Κανε Google Tom Lantos, Nurse Nayirah, baby incubators, Hill & Knowlton και θα βρεις αρκετη υλη για διαβασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΛΚΠ
    5 Φεβρουαρίου 2011 9:39 μ.μ.
    Εσύ σίγουρα δεν είσαι Εβραίος, διότι φαίνεσαι μπουνταλάς. Άλλως θα έβλεπες ότι άλλος τους διαφημίζει, όχι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.