7/2/11

Μια ιστοριούλα από τη Νορβηγία

  Η Siemens προσκάλεσε στην Ισπανία τρεις αξιωματούχους του νορβηγικού ΥΕΘΑ για μια επίδειξη υλικού.  Έξοδα 2.500 ευρώ. Ο ναύαρχος κ. ΑΤΚ που συμμετείχε, παρουσίασε στη συνέχεια εξαιρετική δραστηριότητα σε αγορές, δείπνα, ταξίδια κ.λπ. Ο έλεγχος αποκάλυψε σκοτεινές διαδρομές λαδωμάτων από την εταιρεία και εκμαυλισμό αξιωματούχων του ΥΕΘΑ.Σημειώνω ότι έγινε έλεγχος, πώς να το κάνουμε; Τι ακολούθησε; (Εκεί, φυσικά, δεν υπάρχει άρθρο 86 του Συντάγματος, που καλύπτει αρπαχτές πολιτικών.)

- Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά 15 προσώπων που ευρέθησαν υπόλογοι.
- Επιβλήθηκε, άμεσα, στη Siemens πρόστιμο 250.000 ευρώ.
- Ελέγχθηκαν οι τελευταίες συμβάσεις της εταιρείας με το νορβηγικό ΥΕΘΑ. Απεκαλύφθησαν υπερκοστολογήσεις και επεβλήθη έτερον πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ.

Εδώ κι ενταύθα:
- Η υπόθεση, τρισχειρότερη από αυτή της Νορβηγίας, κουκουλώθηκε από την ελληνική Βουλή.

- Ευρέθησαν σε λογαριασμούς στελεχών του ΥΕΘΑ υπέρογκοι λογαριασμοί με τροφοδότη τη Siemens.

- Η εταιρεία ομολόγησε ότι λάδωσε τα δύο μεγάλα κόμματα με 2 δισ. ευρώ (πέραν των προσωπικών καταβολών σε «αξιωματούχους»).

Και δεν κουνιέται φύλλο. Προσθέτω ότι στη Νορβηγία έχουν φυλακιστεί δύο υπουργοί για ανάλογο σκάνδαλο και έχουν επιβληθεί βαριά πρόστιμα στην εταιρεία.
PARON.GR

4 σχόλια:

  1. Το νορβηγικό, είναι ΥΑ και όχι ΥΠΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα έπρεπε να γίνει μαζική πανεργατικη πανεθνική διαμαρτυρία με αποκλειστικό ζητούμενο τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;
    Και καλά, τα κόμματα έχουν ξεφτιλιστεί προ πολλού, ο πρόεδρος της δημοκρατίας που τον έχουμε στα όπα όπα λες και είναι ο πάπας δεν ξέρει να ανοίξει το στόμα του και να απαιτήσει δημόσια την κατάργηση του νόμου; Η αντιπολίτευση; που είναι τα παχιά τα λόγια; ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ δεν ξέρουν να απειλήσουν με παραίτηση από τη βουλή αν δεν καταργηθεί ο επίμαχος νόμος;
    Μια ζωή μόνο οι ψήφοι τους νοιάζουν. ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ! Γιαουρτάκι και ξύλο λοιπόν για να βάλουν μυαλό. Τίμιοι και άτιμοι εξίσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω απορω πως ακομα η Siemens εξακολουθει να εχει γραφεια και να κανει "μπιζινες" στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.