7/2/11

ΓΙΑΤΙ «ΕΘΑΨΑΝ» ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ;

Ένα πολυσήμαντο πρόγραμμα που οχύρωνε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο και απέκλειε κάθε αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων μας, το οποίο άρχισε να υλοποιείται το 1994 και είχε τύχει ιδιαίτερης προβολής από τα διεθνή ΜΜΕ και το CNN, σταμάτησε ξαφνικά μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός ο Σημίτης, και το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν τα Ύμια, οι γκρίζες ζώνες και ο καταιγισμός των τουρκικών διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας μας!
Συγκεκριμένα, το 1994 ο τότε υφυπουργός Άμυνας Μανώλης Μπεντενιώτης προχώρησε στην υλοποίηση ενός έξυπνου σχεδίου που είχε εκπονήσει ο ίδιος, που μάλιστα είχε τύχει της επιδοκιμασίας του τότε πρωθυπουργού, αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, του τότε υπουργού Εξωτερικών Κάρολου Παπούλια (σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας) και βεβαίως του τότε υπουργού Άμυνας Γεράσιμου Αρσένη. Το σχέδιο προέβλεπε την τακτική επίσκεψη εθελοντών, μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού με υλικά και γεννήτριες σε βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, προκειμένου να στήσουν σιδερένιο υψηλό κοντάρι όπου θα υψωνόταν μεγάλου μεγέθους ελληνική σημαία, να κτίσουν από ένα παρεκκλήσι σε κάθε νησί και να φυτέψουν δέντρα και φυτά που θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν σ' αυτές τις περιοχές, με βάση μελέτη του υπουργείου Γεωργίας εξειδικευμένη για κάθε νησί! Παράλληλα στις βραχονησίδες θα εγκαθιστούσαν και ζώα ή πουλιά από αυτά που θα μπορούσαν να αναπαραχθούν και να επιβιώσουν, δημιουργώντας μια έντονη παρουσία μοναδικών οικοσυστημάτων.

Σε ορισμένα νησιά, όπου υπήρχαν φυλάκια του Στρατού, έγιναν εκτεταμένες επισκευές, ενώ επισκευάστηκε και το σπίτι της κυράς της Ρω.

Το σχέδιο το εκτελούσε ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος Αποστράτων μαζί με άλλους εθελοντές και τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, που τους διέθετε το ΠΓΥ «Έβρος» (πλοίο μεταφοράς πυρομαχικών και γενικών υπηρεσιών). Τα υλικά τα συγκέντρωναν από δωρεές και η όλη επιχείρηση τύχαινε μεγάλης προβολής από τα τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ, καθώς ήταν κάτι πρωτοποριακό, πολύ ενδιαφέρον και με προφανή εθνικό στόχο.

Η εξέλιξη όμως του προγράμματος ήταν ακόμα πιο προχωρημένη: Ο Μ. Μπεντενιώτης ανακοίνωσε ότι όποιοι ήθελαν θα μπορούσαν να κατοικήσουν τα νησιά αυτά με αντιπαροχή μια κατοικία που θα τους διασφάλιζε η Πολιτεία. Αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο ακόμα και στο εξωτερικό. Μάλιστα πολλοί ομογενείς, από τις

ΗΠΑ κυρίως, ενδιαφέρθηκαν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, ενώ ένας καλλιτέχνης ονόματι Ναυρίδης πήγε και κατοίκησε στη Ρω! Τόση έκταση πήρε το θέμα αυτό στις ΗΠΑ που ασχολήθηκε ακόμα και το CNN, στο οποίο έκανε εκτενή αναφορά για το σχέδιο ο Μ. Μπεντενιώτης!

Το πρόγραμμα, με ευθύνη του τότε υφυπουργού Άμυνας, είχε ετοιμαστεί για να υποβληθεί στην ΕΕ ώστε να τύχει και κοινοτικής χρηματοδότησης. Ενώ όμως ο Μ. Μπεντενιώτης επρόκειτο να προωθήσει τον πλήρη φάκελο στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για να προωθηθεί στην ΕΕ, όταν το 1996 μετατέθηκε στο υπουργείο αυτό ως υφυπουργός και μάλιστα αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, τον φάκελο δεν τον βρήκε πουθενά…

Η πρώτη φάση του σχεδίου αφορούσε 18 νησιά. Τα πιο γνωστά από αυτά ήταν τα Τακμάκια ή Τομάρια ανοικτά της Λέσβου, ο Πασάς και η Βάτη που είναι δίπλα από τη Χίο, η Στρογγυλή στα Δωδεκάνησα, η Καλόλιμνος που είναι δίπλα στην Κάλυμνο, η Νήμος (Δωδεκάνησα), το Φαρμακονήσι, η Σάρια στην Κάρπαθο, η Γαυδοπούλα και από τα κατοικημένα τα Αντικύθηρα και η Γαύδος.

Η πρώτη επίσκεψη των εθελοντών με το ΠΓΥ «Έβρος» έγινε τον Ιούνιο του 1994 στη Ρω. Εκεί επισκευάστηκε το σπίτι της κυράς της Ρω, στήθηκε ένας μεγαλύτερος ιστός για τη σημαία σε τσιμεντένια στέρεη βάση, κατασκευάστηκε παρεκκλήσιο, πρόχειρο δίκτυο ύδρευσης και φυτεύτηκαν δέντρα.

Οι επισκέψεις στα νησιά συνεχίστηκαν όλο τον χρόνο και τον επόμενο. Το σχέδιο είχε ενθουσιάσει τους πάντες. Τα διεθνή ΜΜΕ το χαρακτήρισαν μεγαλοφυές, ενώ ο κόσμος στα ακριτικά νησιά το είχε αγκαλιάσει.

Όταν είχε γίνει το πρώτο ταξίδι, στην επιστροφή στον Πειραιά είχε διοργανωθεί ειδική τελετή για τον κατάπλου του «Έβρος», στην οποία μετείχαν πολλοί επώνυμοι και βέβαια ο εμπνευστής του σχεδίου που ήταν και είναι βουλευτής της Α’ Περιφέρειας Πειραιά.

Η συνέχεια με την κατοίκηση των νησιών θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή. Εκατοντάδες φάκελοι με αιτήσεις ενδιαφερομένων να κατοικήσουν στις βραχονησίδες, έφταναν στο γραφείο του Μ. Μπεντενιώτη.

Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου παρακολουθούσε την εφαρμογή του σχεδίου και ενθάρρυνε τον υφυπουργό να το συνεχίσει και βέβαια και ο προϊστάμενός του υπουργός Γεράσιμος Αρσένης.

Αν το σχέδιο ολοκληρωνόταν, μια και είχε πενταετή περίοδο εφαρμογής, δηλαδή θα έφτανε μέχρι το 2000, τα οφέλη για τη χώρα μας στον διπλωματικό τομέα θα ήταν τεράστια.

Κατ' αρχάς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανένας το εύρος της υφαλοκρηπίδας τους, όταν μάλιστα είχαν έστω και έναν μόνιμο κάτοικο.

Επίσης δεν θα μπορούσε η Άγκυρα να διανοηθεί να θέσει θέμα «γκρίζων ζωνών» σε κατοικημένα νησιά ή σε νησιά με ελληνική παρουσία (εκκλησίες, σημαίες, καλλιέργειες, πρόχειρα λιμάνια κ.ά.).

Όμως από τις αρχές του 1996, μόλις ο Σημίτης ανέλαβε πρωθυπουργός (στις 18 Ιανουαρίου), το σχέδιο άρχισε να μαραζώνει και σε λίγες μέρες είχε… εξαφανιστεί! Ο Σημίτης στην κυβέρνησή του έβαλε τον Μπεντενιώτη υφυπουργό στο Εθνικής Οικονομίας. Για να μη φανεί δε ότι τον έβγαλε από το Άμυνας λόγω της εποίκισης των βραχονησίδων (σχετικά με την οποία οι τουρκικές εφημερίδες είχαν αναγγείλει ότι σε αντίδραση προς τα έργα υποδομής των Ελλήνων το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό ετοιμαζόταν να τις «χαρτογραφήσει πλήρως»), κατήργησε τη μία θέση υφυπουργού, αφού ήδη στην άλλη ήταν υφυπουργός ο πτέραρχος Ν. Κουρής. Έτσι μετακινήθηκε στο υπουργείο της οδού Νίκης.


ατά συνέπεια το σχέδιο ατόνησε, δεν προχώρησε και τελικά έσβησε! Προς μεγάλη χαρά της Τουρκίας που ήδη είχε θέσει θέμα.

Λίγο αργότερα ήρθαν τα Ύμια, οι «γκρίζες ζώνες». Αν το σχέδιο είχε υλοποιηθεί, ίσως να μην είχαν δημιουργηθεί τα Ύμια και οι «γκρίζες ζώνες». Χαρακτηριστικό του μένους που είχαν οι άνθρωποι που ανήκαν στον «σκληρό πυρήνα» του Σημίτη κατά του προγράμματος -που φαίνεται ότι κάποια σχέδια τους χάλαγε- είναι το γεγονός ότι υπουργός της πρώτης κυβέρνησης του μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργού, στο Υπουργικό Συμβούλιο της 30/5/1996 είχε πει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στον Μ. Μπεντενιώτη: «Αν δεν είχες κάνει αυτές τις… ιστορίες δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα εδώ»! (σ.σ.: εννοώντας την τραγωδία στα Ύμια).

Να σημειώσουμε ότι κάποιοι υπουργοί της τότε κυβέρνησης Σημίτη πετούσαν… μπηχτές στον Μ. Μπεντενιώτη για την έκταση που είχε πάρει το σχέδιό του στο CNN και του έλεγαν ότι είχε βρει την ευκαιρία να… προβληθεί. Αυτό δείχνει ότι ακόμα και μετά 6 μήνες από το… θάψιμό του, το σχέδιο ακόμα… ενοχλούσε! Γιατί όμως; Οι πολέμιοί του τι δεν ήθελαν να γίνει; Ποια δικά τους σχέδια χάλαγαν;

Οι πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής, που υλοποίησαν και ανέδειξαν το σχέδιο, ο Μ. Μπεντενιώτης, ο Κ. Παπούλιας, ο Γ. Αρσένης, ο Αντώνης Κοτσακάς (ως υπουργός Αιγαίου τότε το είχε στηρίξει αποφασιστικά) δεν μιλούν.Τα γεγονότα όμως που ακολούθησαν, δηλαδή τα Ύμια, οι ευχαριστίες του Σημίτη στις ΗΠΑ κ.λπ. εξηγούν ίσως γιατί το σχέδιο ενόχλησε τόσο.Κάποτε βέβαια όλα θα πρέπει να βγουν στο φως. Για να αποκαλυφθεί άλλη μία σκοτεινή πλευρά της σύγχρονης ιστορίας μας…
PARON.GR

Διασφαλίζονταν τα εθνικά μας συμφέροντα
Την σημασία του σχεδίου για την ανάδειξη και ενδεχομένως τον εποικισμό των βραχονησίδων του Ανατολικού Αιγαίου για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απέναντι στην Τουρκία, επισημαίνει σε εκτενή ανάλυσή του σχετικά με την υπόθεση των Υμίων, ο τότε Διοικητής Υποβρυχίων, αντιναύαρχος ε.α., σήμερα Σήφης Μανουσογιαννάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Τον Νοέμβριο του 1995 η ελληνική κυβέρνηση μελετούσε ένα πρόγραμμα εποικισμού μικρονησίδων στο Αιγαίο με κρατική επιδότηση. Ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην ανάπτυξη μιας μορφής αγροτικού τουρισμού.Στην πραγματικότητα, βασιζόμενη στο Δίκαιο της Θαλάσσης περί υφαλοκρηπίδας και ζώνης οικονομικής εκμετάλλευσης, στόχευε με τον εποικισμό στη διασφάλιση των εθνικών της συμφερόντων.Η απαραίτητη υποδομή εποικισμού θα δημιουργείτο στις νησίδες Τοκμάκια Λέσβου, Βάτος Χίου, Αντικύθηρα Κυθήρων, Γαυδοπούλα Κρήτης και Νίμος, Στρογγυλή, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος Δωδεκανήσου.

Ήδη, πριν ακόμη το πρόγραμμα πάρει ευρεία προβολή, 500 Έλληνες και περισσότεροι από 1.200 ξένοι υπήκοοι είχαν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον. Τον Νοέμβριο, ο υπουργός Αιγαίου Α. Κοτσακάς και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ε. Μπεντενιώτης πραγματοποίησαν περιοδεία στο Αιγαίο επισκεπτόμενοι με ελικόπτερο διάφορα μικρονήσια προκειμένου να ελέγξουν και να εκτιμήσουν επί τόπου την κατάσταση.

Την 1η Νοεμβρίου 1995 μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού επιβιβάστηκαν στο ΠΓΥ «Έβρος» του Πολεμικού Ναυτικού δηλώνοντας:''Θα υψώσουμε τη γαλανόλευκη στα διαμάντια των θαλασσών μας, τις ακατοίκητες βραχονησίδες, που όπως διαπιστώσαμε κατά το ταξίδι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι και τόσο βραχονησίδες, αλλά σπάνιας ομορφιάς νησιά με χλωρίδα και πανίδα, και ακόμα θα εντοπίσουμε κατάλληλους χώρους για την κατασκευή στοιχειώδους υποδομής, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η ολιγοήμερη παραμονή επισκεπτών στις εσχατιές του ελληνικού χώρου''. Αυτά αναγράφονται στην εφημερίδα ''Ξιφίας'' αρ. φύλλου 41 Οκτώβριος-Νοέμβριος 1995 την οποία εκδίδει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού. Υψώθηκε τότε η ελληνική σημαία στις βραχονησίδες Καλόλιμνος, Στρογγυλή, Φαρμακονήσι, Βάτος και Πασά. Οι ενέργειες αυτές του συλλόγου εντάσσονταν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα των υπουργείων Εθνικής Αμύνης και Αιγαίου.

Τα όσα αναφέρει η προαναφερθείσα εφημερίδα επιβεβαίωσε στη ''Διπλωματία'' (http://www.diplomatia.gr) ο τότε υπουργός Αιγαίου Αντώνης Κοτσακάς: ''Υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίηση πολλών βραχονησίδων του Αιγαίου. Βασιζόταν στη σκέψη ότι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο σε ένα νησί αναγνωρίζεται υφαλοκρηπίδα μόνον όταν στο έδαφός του ασκείται έστω και μικρή οικονομική δραστηριότητα. Το ζήτημα το είχαμε συζητήσει με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και είχε εγκρίνει το σχέδιο.

Έτσι, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και τον τότε υπουργό Γ. Αρσένη, εκπονήθηκε με όλες τις λεπτομέρειες συγκεκριμένο πρόγραμμα που προέβλεπε τη μεταφορά σε μια σειρά από βραχονησίδες ορισμένων υλικών που να καθιστούν εφικτή τη διαβίωση ακόμα και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως δοχεία με καύσιμα θέρμανσης και εφόδια, κάποιες στοιχειώδεις εγκαταστάσεις στέγασης, καλύβες και άλλα. Σκοπός μας ήταν κυρίως να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως η Greenpeace και άλλες, ώστε τα νησιά να ζωντανέψουν κάπως…

Στον κατάλογο των νησιών περιλαμβανόταν τα Αντικύθηρα και η Γαυδοπούλα και όχι μόνο βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου. Το υπουργείο Αμύνης είχε διαθέσει τα απαραίτητα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, προσωπικό και υλικά για την υλοποίηση του προγράμματος''».
PARON.GR ,

25 σχόλια:

  1. {σταμάτησε ξαφνικά μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός ο Σημίτης,

    και το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν τα Ύμια, οι γκρίζες ζώνες και ο καταιγισμός των τουρκικών διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας μας! }



    προδότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Αυτά -επιτρέψτε μου- δεν γίνονται ούτε με ιδιαίτερη -προπάντων- προβολή (πόσο μάλλον από το «CNN») ούτε μ’ «αμφιλεγόμενη» ανώτατη εθνική διοίκηση, παρά μόνον από αφελείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία και τέλεια τα λέει ο αρθρογράφος και το θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρον και εθνικής εμβέλειας. Ο Σημίτης προδότης λοιπόν, και το θέμα έληξε …κλπ.
    Το 2004 αυτός ο «προδότης» απαλλάχτηκε όμως από την εξουσία.
    Γιατί δεν αναφέρονται οι προσπάθειες - αν έγιναν - της επόμενης κυβέρνησης του ανιψιού του «Εθνάρχη»; Αυτή η κυβέρνηση απαλλάσσεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντας κανείς το πιο πάνω άρθρο μπορεί εύκολα να αποκομίσει ορισμένες πολύ λανθασμένες εντυπώσεις. Σίγουρα πρέπει να στηριχθεί ο κόσμος που ζει ήδη σε διάφορα ακριτικά νησάκια αλλά αυτή η θέση είναι πολύ διαφορετική από το να λέμε ότι είναι εφικτό ή απαραίτο να κατοικηθεί κάθε Ελληνική βραχονησίδα! Πάντως πολλά από τα νησάκια τα οποία αναφέρονται στο άρθρο είναι ήδη κατοικημένα (βλ. απογραφή 2001).


    Υπενθυμίζω τέλος ότι τον Ιούλιο του 2002 οι Ισπανοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσουν την εθνική τους κυριαρχία στο νησάκι Perejil το οποίο βρίσκεται μόλις 250 (!) μέτρα από τις ακτές του Μαρόκο και το οποίο τότε είχε καταληφθεί για μια εβδομάδα από την χώρα αυτή. Παρεμπιπτόντως, το ακόμα και σήμερα το Perejil εξακολουθεί να είναι ακατοίκητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 9:57 π.μ.

    Κανείς δεν απαλλάσσεται. Σκοπός του άρθρου είναι να καταδείξει την εξόφθαλμη προδοσία του Σημίτη, ο οποίος "αναιτίως" σταμάτησε το σχέδιο κατοίκησης των βραχονησίδων.

    Μετά την άτακτη υποχώρηση της Ελλάδος στα Ίμια (Ιανουάριος 1996), ακολούθησε η προδοσία της Μαδρίτης (1997), όπου αναγνωρίστηκαν στην Τουρκία "ζωτικά συμφέροντα" στο Αιγαίο και πάλι από τον ίδιο πρωθυπουργό-Εφιάλτη, ή εφιαλτικό πρωθυπουργό.

    Αυτό εξηγεί καλύτερα γιατί σταμάτησε το σχέδιο κατοίκησης των βραχονησίδων. Είχε ήδη αποφασίσει να δώσει το μισό Αιγαίο στους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ena ar8raki tis plakas me stoixeia epistimonikis fantasias pou proteinei politikes oloklirotikon ka8estoton me epoikiseis braxonisidon gia arxh (opos oi kalogeroi px) eno einai pi8ano auto na odhghsei se nees gkrizes zones kai nees diekdikiseis typou Imion.
    Malista.Euxaristoume egkardios ton prohn(?) praktora bloger gia tin syneisfora tou sta tis xaraksis "ane3arthths kai yperhfanhs" e3. politikhs.

    Eiste gia gelia kai gia klamata taytoxrona.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακράν ο χειρότερος πρωθυπουργός...
    Μεγαλύτερο λαμόγιο από αυτόν δεν έχει υπάρξει.
    Όλοι λαμόγια ήσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά το σημιτάκι τους έχει ξεπεράσει όλους.
    ---------------

    Ξέρω ότι οι Καναδοί, σε κάποιες περιοχές στον βόρειο Ειρηνικό, όπου έχει νησιά και η Ρωσία, είχαν ένα τέτοιο πρόγραμμα κατοίκησης για να κατοχυρώσουν την περιοχή ως καναδικό έδαφος.

    Έστελναν σε εθελοντική βάση και κάποιους λαθρομετανάστες, στους οποίους μάλιστα πλήρωναν μισθό.
    Ήσαν όλα δωρεάν (σπίτι, φαγητό, ηλεκτρικό κλπ).
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στο ποιός αναρτά τα θέματα.Είναι λίγο άδικο να κατηγορείται τον Σάββα για δικές μου επιλογές .

    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η γνώμη μου είναι ότι ένα τέτοιο πρόγραμα θα ήταν θετικό,με τη διαφορά ότι θα έπρεπε να είναι σε θέση η χώρα να προστατέψει ανά πάσα στιγμή τους πλυθησμούς αυτούς,για να μην αναφέρω ότι προυποθέτει και δρομολόγια πλοίων,όχι μια φορά την εβδομάδα και αν,δεν είναι λίγα τα νησιά που οι κάτοικοι νοιώθουν σαν ναυαγοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 7 Φεβρουαρίου 2011 1:17 μ.μ.

    Ωραία λοιπόν "Ιαπετέ" ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ(αυτην τη φορά απο εσένα) ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;(ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝ ;)

    ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ( -ΕΙΤΕ) ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ;
    ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΗΣ NKVD ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 20+12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;(ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ)
    ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΞΕΠΗΔΗΣΕ Ο ΔΟΛΟΦΩΝΟΣ ΚΕΜΑΛ;

    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΒΕΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΗΤΗ;;;; ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ;

    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1:53 To σχόλιο σου δεν έχει σβηστεί παραμένει πρός έγκριση απο τον κατά το νόμο υπεύθυνο του ιστολογίου και τούτο γιατί το θεωρώ επικίνδυνο.

    Μην ξεχνάς το πρόβλημα που αντιμετώπισε πολύ καλό ιστολόγιο στην Κύπρο μας απο ανάλογο σχόλιο το οποίο ο Κος Δρουσιώτης το θεώρησε ως ευθεία απειλή για την ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιαπετέ είμαι ο 7 Φεβρουαρίου 2011 1:53 μ.μ.

    Και δηλαδή εφόσον είναι τέτοιου είδους σχόλια (ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΟΚ)είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ποιά λύση προτείνετε; Η άσπρο ή μαύρο, ή το δημοσιεύεις ή όχι; Κάποια χρυσή τομή δεν υπάρχει;
    Δηλαδή όταν τοννίζει κανείς ΤΟ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ, ΤΗΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ;

    ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΣΑΣ ,ΤΗΣ "ΗΠΙΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ" ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2:14 δεν σε παρεξηγώ μήν παρεξηγείς και μένα όμως.Την αλήθεια δεν την κρύψαμε ποτέ, όπως θα έχεις δεί.Λέμε τα πράγματα με το όνομα τους πάντα όλοι μας, για αυτο και είμαστε μια ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Όμως από τις αρχές του 1996...το σχέδιο άρχισε να μαραζώνει και σε λίγες μέρες είχε… εξαφανιστεί!"

    "Λίγο αργότερα ήρθαν τα Ύμια, οι «γκρίζες ζώνες»"

    Ολόκληρο περισπούδαστο άρθρο και δεν έχεις συνείδηση ούτε των ημερομηνιών απ'ό,τι φαίνεται.
    Τα Ίμια ξεκίνησαν 25 Δεκεμβρίου 1995 με την προσάραξη του τούρκικου πλοίου. Ο Σημίτης ανέλαβε εξουσία τον Ιανουάριο του 1996! Η αμφισβήτηση των Ιμίων ήταν η απάντηση στο πρόγραμμα εποικισμού που αναφέρεις και όχι αποτέλεσμα της ακύρωσης αυτού από τον Σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 7 Φεβρουαρίου 2011 2:14 μ.μ
    δεν θέλουμε ούτε ήπια ούτε σκληρή προσέγγιση.
    Θέλουμε να τηρούνται οι αρχές της δεοντολογίας, που λένε ότι ένα πρόσωπο το κρίνουμε με βάση τις πράξεις του και όχι την καταγωγή του.
    Αν θέλεις να λειτουργείς αλοιώς και να χαρακτηρίζεις τον Σημίτη ή τον οποιονδήποτε εβραίο ή οτιδήποτε άλλο, δίνοντας στους χαρακτηρισμούς νοηματοδοτήσεις που είναι και ποινικά κολάσιμες, δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις ένα δικό σου ιστολόγιο και να το κάνεις.
    Αν δεν μπορείς να ανοίξεις μόνος σου, να σε βοηθήσουμε εμείς.

    φιλικά
    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

    25 Δεκεμβρίου 1995: Το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του.

    26 Δεκεμβρίου 1995: Το Λιμεναρχείο Καλύμνου ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι αν δεν παρέμβει ρυμουλκό, το τουρκικό πλοίο θα κινδυνεύσει.

    27 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει την ελληνική πρεσβεία ότι, ανεξαρτήτως του ποιος θα ανελάμβανε τη διάσωση του πλοίου, υπήρχε θέμα γενικότερα.

    28 Δεκεμβρίου 1995: Δύο ελληνικά ρυμουλκά αποκολλούν το τουρκικό φορτηγό και το οδηγούν στο λιμάνι Κιουλούκ της Τουρκίας. Το πρωί της ίδιας μέρας ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος συντρίβεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Λέσβου, ύστερα από εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Με ελληνική βοήθεια, ο τούρκος πιλότος διασώζεται.

    29 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εκμεταλλεύεται την κατάσταση και επιδίδει ρηματική διακοίνωση στο αντίστοιχο ελληνικό, στην οποία αναφέρεται ότι οι βραχονησίδες Ίμια είναι καταχωρισμένες στο κτηματολόγιο Μουγκλά του νομού Μπουντρούμ (Αλικαρνασσού) και ανήκουν στην Τουρκία.

    9 Ιανουαρίου 1996: Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά με καθυστέρηση, απορρίπτοντας τη διακοίνωση.

    15 Ιανουαρίου 1996: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, που νοσηλεύεται στο «Ωνάσειο».

    16 Ιανουαρίου 1996: Το Υπουργείο Εξωτερικών αντιλαμβανόμενο το παιγνίδι των Τούρκων και ζητά αυξημένα μέτρα επαγρύπνησης στην περιοχή των Ιμίων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    19 Ιανουαρίου 1996: Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκλέγει νέο πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.

    26 Ιανουαρίου 1996: Ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός της αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Ιμίων, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου, τον ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού. Θα κατηγορηθεί αργότερα από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αυτός που έριξε λάδι στη φωτιά.

    27 Ιανουαρίου 1996: Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» στη Σμύρνη μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της «Χουριέτ».

    28 Ιανουαρίου 1996: Το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατεβάζει την τουρκική σημαία και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά. Η πολιτική εντολή προς τους έλληνες στρατιωτικούς είναι να αποφευχθεί κάθε κλιμάκωση της έντασης.

    29 Ιανουαρίου 1996: Ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς τη Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ ζητά διαπραγματεύσεις για το καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου. Τουρκικά πολεμικά παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησιάζουν τα Ίμια. Γίνονται διαβήματα από την Ελλάδα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.

    30 Ιανουαρίου 1996: Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Του εκφράζει την ελληνική θέση ότι η χώρα μας δεν επιθυμεί την ένταση, αλλά εφόσον προκληθεί θα αντιδράσει δυναμικά. Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να αποσύρει το άγημα, όχι όμως και την ελληνική σημαία. Στα Ίμια σπεύδουν τα πολεμικά πλοία «Ναυαρίνο» και «Θεμιστοκλής». Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι υπάρχουν και άλλα νησιά του Αιγαίου με ασαφές νομικό καθεστώς και δεν αποδέχεται την ελληνική πρόταση (αποχώρηση του αγήματος, όχι και της σημαίας).
    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 31 Ιανουαρίου 1996
    – 00:00 Συγκαλείται σύσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, φθάνει καθυστερημένα, επειδή παίρνει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή.
    – 01:40 Στο ΓΕΕΘΑ καταφθάνουν πληροφορίες ότι τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια.
    – 04:30 Ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού απονηώνεται από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» για να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.
    – 04:50 Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αναφέρει ότι εντόπισε περί τους 10 τούρκους κομάντος με τη σημαία τους. Δίνεται εντολή να επιστρέψει στη βάση του κι ενώ πετά μεταξύ των βραχονησίδων Πίτα και Καλόλιμνος αναφέρει βλάβη και χάνεται από τα ραντάρ. Αργότερα θα ανασυρθούν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη άποψη του ελληνικού κράτους ήταν ότι το σκάφος κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου. Ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχει ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί και ότι το γεγονός αποκρύφθηκε, προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.
    – 06:00 Οι αμερικανοί διά του Υφυπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιβάλλουν και στις δύο πλευρές τη θέληση τους. «No ships, no troops, no flags» διαμηνύουν ή σε πιο κομψή διπλωματική γλώσσα να ισχύσει το status quo ante. Μέχρι το μεσημέρι της 31ης Ιανουαρίου 1996 τα πλοία, οι στρατιώτες και οι σημαίες είχαν αποσυρθεί από τα Ίμια.
    Απο το sansimera.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 7 Φεβρουαρίου 2011 12:19 μ.μ.
    Πρώτα και κύρια τα άρθρα έχουν δημοσιευθεί στο ΠΑΡΟΝ και εμείς τα αναδημοσιεύουμε χωρίς δικό μας σχολιασμό.
    Οπότε δεν αντιλαμβάνομαι την κριτική σου επ' αυτού. Δεύτερον, δεν θέλω να πώ σε κανέναν απολύτως τίποτε.
    Απλά, λέω δημόσια την άποψή μου ως πολίτης και μάλιστα επώνυμα.
    Ελπίζω να μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα, εκτός κι αν πιστεύεις ότι το γεγονός ότι υπηρέτησα την πατρίδα ως αξιωματικός σε διάφορες θέσεις, μια από τις οποίες ήταν και η υπηρεσία πληροφοριών, μου αφαιρεί αυτό το δικαίωμα.
    Πάντως, ο άλλος δρόμος είναι το γκουλάγκ, εκεί που έστελναν οι σοσιαλιστές εκείνους που κατά την άποψή τους δεν έπρεπε να εκφράζουν την άποψή τους.
    Αν θέλεις κάτι τέτοιο, πες το μου, τουλάχιστον να προλάβω να κάνω κάποιες προετοιμασίες.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, "...ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ?..."

    ΥΠΑΡΧΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΞΕΩΣ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ (ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΕΙΑΣ ΣΠΙΤΙΩΝ, ΚΤΛΠ).

    ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ, ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΝΣΑΡΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ? ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 7 Φεβρουαρίου 2011 9:57 π.μ.,

    ενώ η κυβέρνηση του εγγονού του ...γέρου της δημοκρατίας,απαλλάσσεται;

    (μόνο τέτοια σχόλια καταλαβαίνει το αθεράπευτα πασοκικό μυαλό σου).

    Ανόητε,όλα κομματικά τα βλέπεις.Τον καθένα πολιτικό,αν φταίει, τον κατηγορούμε την κατάλληλη ώρα,στο κατάλληλο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αξιότιμε κ.Καλεντερίδη, λέτε
    "Θέλουμε να τηρούνται οι αρχές της δεοντολογίας, που λένε ότι ένα πρόσωπο το κρίνουμε με βάση τις πράξεις του και όχι την καταγωγή του"

    Δηλαδή σαν να λέμε οτι τους Ναζί τους κρίνουμε με βάση αυτά που έκαναν και οχι με βάση την καταγωγή τους.ΟΚ.Ναι μόνο που πρίν τους Ναζί του Β'ΠΠ, προηγήθηκαν οι Γερμανοί που και πάλι αιματοκύλισαν τον κόσμο, βοήθησαν τους Τούρκους να διαπράξουν την Γενοκτονία 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.Και πρίν απ'αυτό και πάλι η Βαυαροκρατία με τον Οθωνα έκατσε στον σβέρκο της Ελλάδας. Σε όλη αυτήν την μακρόχρονη περίοδοΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΝΣ ένας ειναι ο κοινός παρονομαστής οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ;

    Επίσης το ίδιο ισχύει και για τους Τούρκους. Δηλαδή οτι στην διάρκεια των 500 χρόνων της Οθωμανικής κατοχής(η οποία συνεχίζεται στην Κύπρο μέχρι σήμερα) τους Τουρκους θα τους κρίνουμε όχι με βάση την καταγωγή τους αλλά με αυτά που έκαναν. Τότε γιατί να μην καταλήξουμε σε αυτό που λέει ο Βερέμης και ο Τατσόπουλος, πως ΔΕ ΜΑΣ ΕΣΦΑΖΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ; Ζούσαμε αρμονικά, μόνο κάποιοι κακοί πασάδες υπήρχαν.Πως μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ανάμεσα τους, τους καλούς και τους κακούς;Δεν υπάρχει ο παράγοντας της καταγωγής κάποιου;

    Ακόμα ένα παράδειγμα:
    Δηλαδή οι ιθαγενείς που έφαγαν τον εξερευνητή Κούκ, όταν τους επισκέφθηκε στο νησί τους, πρέπει να κριθούν αποκλειστικά και μόνο με βάση την πράξη τους και ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ;Η καταγωγη κάποιου δεν συνδέεται με τον πολιτισμό του, ο οποίος καθορίζει τις πράξεις του;;


    "Αν θέλεις να λειτουργείς αλοιώς και να χαρακτηρίζεις τον Σημίτη ή τον οποιονδήποτε εβραίο ή οτιδήποτε άλλο, δίνοντας στους χαρακτηρισμούς νοηματοδοτήσεις που είναι και ποινικά κολάσιμες, δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις ένα δικό σου ιστολόγιο και να το κάνεις."

    Δεν κατάλαβα που βρίσκεται το ποινικώς κολάσιμο, στο να πείς πως κάποιος είναι προδότης(αυτό δεν το απαγορεύετε, πολλα σχόλια του ιστολογίου έχουν τέτοιους χαρακτηρισμούς) ή να τον πείς προδότη και να τονίσεις την καταγωγή του;

    Να ανοίξω δικό μου ιστολόγιο;)))) χαχαχα)) και ποίος θα μπαίνει να το διαβάζει;; Πάντως το σκέφτομαι))))
    Λέτε "Αν θέλεις να λειτουργείς αλλοιώς..." λειτουργώ σημαίνει είμαι ενταγμένος σε έναν οργανισμό.Δημιουργείστε τονκαι θα λειτουργώ όπως θέλετε. Και στο κάτω κάτω ή λέμε την αλήθεια ή δεν την λέμε.( Μπορούμε να το κάνουμε με ένα πλάγιο τρόπο)

    Με το κανάλι τι γίνεται; Θα το δούμε να γίνεται πράξη;

    αδελφικά Γίωργος.
    (Ιδρύστε τον οργανισμό, πολιτικό φορέα όπου θα είμαστε όλοι μέλη για να γράφουμε και τα ονόματα μας , επώνυμα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1-Statu quo ante is Latin for "the way things were before" and incorporates the term status quo. In law, it refers to the objective of a temporary restraining order or a rescission in which the situation is restored to "the state in which previously" it existed.2-
    29 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εκμεταλλεύεται την κατάσταση και επιδίδει ρηματική διακοίνωση στο αντίστοιχο ελληνικό, στην οποία αναφέρεται ότι οι βραχονησίδες Ίμια είναι καταχωρισμένες στο κτηματολόγιο Μουγκλά του νομού Μπουντρούμ (Αλικαρνασσού) και ανήκουν στην Τουρκία.

    9 Ιανουαρίου 1996: Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά με καθυστέρηση, απορρίπτοντας τη διακοίνωση.//Τοσο Τουβλα στο ΥΠ.ΕΞ δεν ειχανε ουτε της συμφωνιες που διεπουν την περιοχη και την αναζητουσαν απο τους Ιταλους και καλα οι Ιταλοι καθυστερησαν να μας της προμηθευσουν οχι τουβλα αλλα τσιμεντολιθοι αυτοι απαρτιζουν ειναι το ΥΠ.ΕΧ μας.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να σας ξαναθυμίσω ο,τι τότε,που χάθηκαν και τα 3 παλληκάρια,σαν έφεδροι καταδρομείς ζητήσαμε εθελοντές για την εποίκηση των Ιμίων.Μαζευτηκαν περίπου 1000 και οι προσφορές σε υλικά ηταν περισσότερο από ικανοποιητικές.Το σχεδιο ηταν για 3μελείς ομάδες με παραμονή 5-7 ημερών. Μετά μια εβδομάδα η κ.Τσιλέρ ειδοποίησε οτι όποια προσπάθεια εποίκησης των Ιμίων θα θεωρείτο causa belli.Εμάς βέβαια δεν μας έννοιαξε καθόλου, αλλά το Λιμενικό ΜΑΣ,είχε απαγορεύσει κάθε προσέγγιση στα Ιμια.Οι τοπικοί αρχοντες κάνανε πίσω και η μόνη που ενδιαφέρθηκε ηταν η εγγονή του Παυλου Μελά Κα Ναταλία Μελα΄,που έστησε και το σχετικό μνημείο. Ομως και τωρα υπάρχουν εθελοντές πολλοί.Μόνον τα υπουργεία και τα λιμενικά να μας αφήσουν να αποβιβασθούμε. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Σημίτης ήταν καί αυτός ένα άθλιο τσιράκι των αμερικάνων. Ο πατέρας του ήταν μέ τόν σφαγέα Βελουχιώτη καί αυτός υπήρξε σύμμαχος του σφαγέα των Σέρβων, Κλίντον.

    Στό Αιγαίο έκανε παραχωρήσεις στόν Αττίλα ενώ ήταν αυτός πού ήρε τό βέτο κατά των Τούρκων γιά τήν εισβολή στήν Κύπρο. Αγωνίστηκε γιά τήν είσοδο 100 εκατομμυρίων Τούρκων στήν Ε.Ε. καί δέν θά ξεχάσω ποτέ μία δήλωση πού έκανε, ότι η Τουρκία από τόν 15ο αιώνα καί μετά είναι μία ευρωπαϊκή δύναμη, φτύνοντας τά κόκκαλα των παππούδων μας.

    Συνεργάτης του Τούρκου κατακτητή πανηγύριζε μέ τό σχέδιο πού χάριζε τήν Κύπρο στόν Αττίλα.

    Ο Σημίτης καί ο Πάγκαλος χάρισαν εθνικό έδοαφος στήν Τουρκία καί αποτελούν τόν ορισμό του προδότη πολιτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάτι ακούστηκε ότι στις μίζες για τα υποβρύχια, δεν είναι μπλεγμένος μόνο ο τότε υπουργός άμυνας, αλλά και ο ...γίγαντας πορδηπουργός!!!
    Δεν είναι μόνο η ζίμενς...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.