23/2/11

Ο Παπανδρέου, ο Μπρεζίνσκι και οι οργισμένοι φοιτητές του Βερολίνου


ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
 Πριν από δύο χρόνια κανείς δεν φανταζόταν ότι Ελληνας πρωθυπουργός, που θα πήγαινε να μιλήσει σε ένα πανεπιστήμιο στο Βερολίνο θα έβρισκε στο ακροατήριο οργισμένους έλληνες φοιτητές έτοιμους να μιλήσουν επιθετικά, να φωνάξουν συνθήματα και να θελήσουν να εμποδίσουν μια εκδήλωση που θα γινόταν προς τιμήν του, την παραμονή της συνάντησης με την καγγελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Χθες όμως συνέβη και αυτό. Ο κ. Παπανδρέου που βρέθηκε στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου ένοιωσε εκτός Ελλάδας το κλίμα μεγάλης αντίθεσης που τείνει να διαμορφωθεί στο εσωτερικό της χώρας μας.

Ηλθε πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό τον κύκλο της νεανικής αμφισβήτησης, ο οποίος είτε δεν καταννοεί, είτε αρνείται να δεχθεί τις προτεραιότητες της επίσημης πολιτικής και διεκδικεί επιθετικά, χωρίς καν να νοιάζεται για τη συνέχεια. Επειδή απλούστατα τη θεωρεί προδιαγεγραμμένη και πιστεύει ότι δεν την αφορά. Ουσιαστικά δεν ελπίζει σε τίποτε διαφορετικό πέρα απ' τον αποκλεισμό που βιώνει και από τα εμπόδια που συνεχώς βρίσκει στον δρόμο της είτε είναι σπουδαγμένη, είτε όχι και γι' αυτό επιτίθεται με ένταση και θυμό, χωρίς καμία διάθεση διαλόγου, ακόμη κι αν αυτός διεκδικείται, όπως πολύ ευγενικά τον διεκδίκησε ο κ. Παπανδρέου.

Κακά τα ψέματα, αλλά ο κ. Παπανδρέου είδε στο Βερολίνο, αυτό που οι εδώ αρχές δεν του επιτρέπουν να δεί, αναπτύσσοντας αστυνομικά μέτρα και κλοιό προστασίας στις εξόδους του. Συνειδητοποίησε έτσι κι εκείνος ότι η τρέχουσα πολιτική διαχείρισης της κρίσης έχει μεγάλα προβλήματα. Δυστυχώς δεν πείθει τα πλήθη και το χειρότερο διαμορφώνει περιβάλλον αντιπαράθεσης που ξεπερνά τα συνήθη όρια.

Ωστόσο δεν πρέπει κανείς να εκπλήσσεται. Οι προγνώσεις είναι παλαιές, διατυπωμένες από χρόνια. Στην Ελλάδα πολλοί μιλούσαν γι' αυτή την αντίθεση που συγκροτείται στους δρόμους και στο περιθώριο της επίσημης πολιτικής, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία.

Και πριν δυό χρόνια οι διάλογοι του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι και του Μπρεντ Σκόουκροφτ, υπευθύνων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, που εκδόθηκαν σε ένα τόμο με τον τίτλο «Η Αμερική και ο κόσμος», προειδοποιούσαν για αυτό το κύμα μεγάλης αντίθεσης που έτεινε να διαμορφωθεί στην υφήλιο.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου σχεδόν όλος ο κόσμος είναι πολιτικά ενεργός, συνειδητοποιημένος και αλληλεπιδρά σε πακγόσμιο επίπεδο» σχολίαζε από το 2009 ένας από τους εξέχοντες θεωρητικούς της σύγχρονης Αμερικής.

Κατά τον Μπρεζίνσκι εδώ και χρόνια αναπτύσσεται ένα παγκόσμιος πολιτικός ακτιβισμός, ο οποίος παράγει ένα κύμα αναζήτησης προσωπικής αξιοπρέπειας, πολιτικού σεβασμού και οικονομικών ευκαιριών.. «που το παρόν σύστημα δεν μπορεί να προσφέρει. Και μιλούσε για μια «εξελισσόμενη παγκόσμια πολιτική αφύπνιση η οποία θα είναι κοινωνικά μαζική και πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένη».

Και επέμεινε ότι «η σχεδόν παγκόσμια πρόσβαση στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και με αυξανόμενο ρυθμό στο διαδίκτυο θα δημιουργήσει μια κοινότητα κοινών αντιλήψεων και φθόνου η οποία μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα και να ποδηγετηθεί από δημαγωγικά πολιτικά ή θρησκευτικά πάθη».

«Αυτές οι ενέργειες - σημείωνε - διαπερνούν τα σύνορα των κυρίαρχων κρατών και συνιστούν πρόκληση τόσο για τα υπάρχοντα κράτη, όσο και για την υφιστάμενη παγκόσμια ιεραρχία» και διέβλεπε ότι «η πιθανή επαναστατική αιχμή μπορεί να αναδυθεί ανάμεσα στις τάξεις των εκατομμυρίων φοιτητών που συγκεντρώνονται σε αμφιβόλου ποιότητα πανεπιστημιακά ιδρύματα των φτωχών και αναπτυσσόμενων χωρών».

Εξηγούσε μάλιστα ότι «οι προερχόμενοι από την ανασφαλή μεσαία τάξη φοιτητές είναι πολιτικά παθιασμένοι, κυριαρχούμενοι από αισθήματα κοινωνικής οργής, αυτά τα εκατομμύρια φοιτητών είναι επαναστάτες εν αναμονή, ημικινητοποιημένοι σε μεγάλες κοινότητες, συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο και προδιατεθειμένοι για μια επανάληψη μεγάλων γεγονότων σαν κι αυτό της Τιεν Αν Μεν».

Οσα συμβαίνουν στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή μοιάζουν ακριβώς επιβεβαιωτικά των λόγων του Μπρεζίνσκι.Και ίσως όσα έζησε ο κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο να είναι προάγγελος όσων μπορεί να δούμε στην Αθήνα προσεχώς. Κανείς δεν προεξοφλεί και πολύ περισσότερο δεν εύχεται τέτοιες συνθήκες.Ωστόσο η εγχώρια πολιτική τάξη οφείλει να γνωρίζει ότι συστηματικά τα τελευταία χρόνια φτιάχνεται υπόβαθρο μεγάλης αντίθεσης, ικανό τα τινάξει τα πάντα στον αέρα.
ΒΗΜΑ

55 σχόλια:

  1. Είναι κρίμα που κάποιος απο τους φοιτητές δεν δέχτηκε την πρόσκληση του Κου Παπανδρέου.

    Βλέπεις είναι πολύ εύκολο να κραυγάζεις και πολύ δύσκολο να αναπτύσσεις τις σκέψεις σου επιχειρηματολογώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ή μπορει να ειναι ενα καλοστημενο μηνυμα στον ΓΑΠ απο τους γερμανους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας να μην βρεθεί να του πετάξει ένα γιαρτι μια τούρτα να τον κάνει ρεζίλι τον ξεφτ@@@@!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδη ρε φιλε ακριτα επρεπε να δεχτουν την προσκληση του γαπ οι φοιτητες και να τους εξηγησει το γιατι προδοσε προσχεδιασμενα την ελλαδα παραδιδοντας την στο ΔΝΤ απο τον οκτωβρη οπως ειπε ο σαχινιδης?η΄επρεπε να τους εξηγησει ,τουλαχιστον για τα δανεια που πηρε ο μπαμπακας του?ασε τα αλλα τα λαμογια που ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο πιά πάτο πρέπει να φτάσουμε για να βρεθεί κάποιος να τον γιαουρτώσει αυτόν και τους συχαμένους μπράβους του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    κ.Ακρίτα υπάρχει ο διάλογος υπάρχει και ο αντίλογος, ο παθιασμένος, αδιάλλακτος αντίλογος όταν ο "άλλος" ψεύδεται διαρκώς, κυβερνάει όπως γουστάρει και είναι επι πλέον αναποτελεσματικός, καταστροφικός. Αλλιως οι πολιτικοί που τώρα τους γιουχάρουν τους γιαουρτώνουν και σε λίγο ίσως τους΄δέρνουν κανονικά αλά Χατζηδάκι θα την έβγαζαν καθαρή με γλυκές κουβεντούλες, "πολιτισμένες".
    Τι διάλογο να κάνεις μεαυτόν που δημοσίως ΄΄ελεγε ότι δεν πάμε στο ΔΝΤ και την ίδια ακριβώς στιγμή επιδίωκε την προσφυγή σ αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Ακρίτα,


    Βλέπεις είναι πολύ εύκολο να κραυγάζεις και πολύ δύσκολο να αναπτύσσεις τις σκέψεις σου επιχειρηματολογώντας.

    Φαίνεται σαν να υποβιβάζεις την διαμαρτυρία των φοιτητών στο επίπεδο μιας απλής ζωώδους αντίδρασης!!
    Μπορεί να κάνω λάθος...

    Ποιος φοιτητής θα έπαιρνε την προσωπική ευθύνη να βγει να μιλήσει; Να μάθουν όλοι το όνομα του, την φάτσα του και να παίζει στο ίντερνετ για τους επόμενους μήνες;
    Θα γινόταν "ήρωας" ή "θύμα";
    Ο κόσμος φοβάται, φίλε Ακρίτα, καταλαβαίνει ότι αυτή η "Δημοκρατία" τιμωρεί μόνο τους επικριτές της και όχι τους κλέφτες φίλους της!
    Η άρνηση των φοιτητών να συνομιλήσουν δεν οφείλεται, νομίζω, στην έλλειψη επιχειρημάτων, αλλά στην έλλειψη εμπιστοσύνης ότι θα εισακουστούν, στην πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος έως του σημείου της άρνησης ενός προσχηματικού διαλόγου, γιατί αυτό τους πρότεινε ο ΓΑΠ, και μάλιστα δεν είχε το μυαλό καν να το σκεφτεί ο ίδιος, αφού του το ψιθύρισε στο αυτί ο Γερμανός Πρύτανης!!!
    Αν υπήρχε από πίσω η προστασία κάποιων κομμάτων, ίσως να έβγαινε κάποιος φοιτητής να πει το "ποίημα". Το ότι δε συνέβη αυτό, με πείθει ότι οι φοιτητές, πολλοί από αυτούς, λειτούργησαν αυθόρμητα με μόνο σκοπό να τον κράξουν και να του χαλάσουν την εικόνα του ατσαλάκωτου που προσπαθεί να περάσει στην Ευρώπη και ειδικά στην Γερμανία.
    Ακόμη και έτσι, καλό είναι να μαθαίνει ο Γερμανικός λαός, ποιος έφαγε τα λεφτά και πως αλήθεια νιώθουν οι Έλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    (Συνέχεια του προηγούμενου)
    Ο Μπρζεζινσκι διαπιστώνει την παραγματικότητα που αυτός και οι άλλοι ιθύνοντες δημιουργησαν, μια πραγματιότητα τέρας. Ξέχασαν το σοφό "ουκ επ αρτον ΜΟΝΟΝ ζήσεται άνθρωπος".
    Άφησαν ως μοναδική αξία ζωής το χρήμα, στον Δυτικό Κόσμο ο οποίος ψευδώς ή αληθώς είχε έως πρότινος καποιες αξίες, τον βασιλιά,τη Δημοκρατία, την πατρίδα, το ήθος, την αξιοσύνη και την συνεπαγόμενη αξιοκρατία. Η Δύση τα εγκατέλειψε όλα, έκαψε δηλαδή τις εφεδρείες της.
    Οι "άλλοι", οι ισλαμιστές, οι εθνικιστές,οι κομμουνιστές ή οι φασίστες (όσοι απόμειναν) πιστευαν ή πιστεύουν ακόμα, έχουν πρότυπο, όνειρα, όραμα. Γι αυτό αν και πιο αδύναμοι μάχονται και δεν το βάζουν κάτω.
    Πάντα υπήρχαν συμφέροντα αλλά υπήρχε και πίστη σε κάτι. Μόνο με μισθοφόρους δεν γίνεται δουλειά, θα χάσεις στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δέν διαφωνώ με κανέναν σας.Ομως η δική μου λογική λέει: για πρώτη φορά σου δίνεται η δυνατότητα να στριμώξεις τον Πρωθυπουργό δημόσια και δεν το κάνεις μένεις σε κραυγές(είναι η ίδια ομάδα φοιτητών που είχε κινηθεί και για τον Γρηγορόπουλο) .Εχω εμπιστοσύνη στο κοινό νού, στην σκέψη έξω από ιδιοτελή συμφέροντα που πολλές φορές είναι και η πλέον αντικειμενική, πόσο δε περισσότερο στους φοιτητές που εκ των πραγμάτων είναι ο φορέας του νέου.

    Περίμενα λοιπόν να αδράξουν την ευκαιρία και να τον στριμώξουν.

    Πριν κάποια χρόνια , όταν ο Κος Γεννηματάς μας πρόσφερε την ευκαιρία (αν και δεν ανήκαμε στον πολιτικό του χώρο) την αδράξαμε και μιλήσαμε καθαρά για τα όσα πιστεύαμε. Όταν τελείωσε η ομιλία του ακόμα θυμάμαι τα λόγια του να μην φοβάστε να λέτε τις σκέψεις σας, έτσι γίνεστε καλύτεροι και δεν μπορείτε να αλλάξετε την κοινωνία αν δεν αλλάξετε τον εαυτό σας.

    ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ πρέπει να ξέρεις ότι στο εξωτερικό δεν γνωρίζουν κανένα Γιώργο Παπανδρέου, στα μάτια τους είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλέπεις είναι πολύ εύκολο να κραυγάζεις και πολύ δύσκολο να αναπτύσσεις τις σκέψεις σου επιχειρηματολογώντας.@@
    Να επιχειρηματολογίσεις με ποιόν ? με ατομο που εκτελεί
    εντεταλμένη υπηρεσία παράδοσης μιάς ολοκληρης χώρας ΚΑΙ ενός λαού στα συμφέροντα των χρηματιστών και των αγορών?
    Που επανηλημένος και κατά εξακολούθηση κοροϊδεύει και ψεύδεται ενώπιον του λαού του?
    Που άλλα λέει και άλλα πράτει πίσω από την πλάτη μας !
    μόνο οργή και απέχθεια μπορεί να νίωσει κανεις για τα ανεπάλληλα ψεύδη και την διπλοπροσωπία του συγκεκριμένου υποκειμένου.
    Και λίγα του κάνανε!Πολύ λίγα!
    Με άτομα που ζούν στον κόσμο τους και αν δεν φέραν το όνομα του παππού τους δεν θα κάναν ούτε για ξενοδόχοι σε ξενοδοχείο γ΄κατηγορίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πού τον βρήκαμε τον χάλια τον τύπο ? ένα αμερικανάκι είναι !
    δεν πονάει ουδέποτε πρόκειται να πονέσει αυτή την χώρα αυτός και οι όμοιοί του. Το τομάρι τους και την βόλεψή τους σκέφτονται .
    Η εποχή που υπήρχε διάλογος με τους πολιτικούς και πολιτισμένοι τρόποι έχει φύγει ανεπιστρεπτή .
    Τώρα τί διάλογο να κάνεις με αυτούς που καταλήστευσαν το κράτος δεκαετίες και κοιτάνε να παραγράψουν τα σκάνδαλά τους ενώ κανονικά θα πρεπε να είναι στην φυλακη με χειροπέδες?
    Τώρα πιά είμαστε στην εποχή του λιντσαρίσματος . και λίγα του κάνανε του μαμόθρεφτου! να μαζευτεί ο κόσμος έξω από τις βίλλες τους και να μην αφήσει κολυμπιθρόξυλο!
    άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνουν αυτοί! είναι κανονικοί λήσταρχοι!
    μας έχουν φτάσει σε τέτοια κατάντια !
    Μας τελείωσαν τα λόγια τα πολιτισμένα και οι διάλογοι! καιρός να καταλάβουν την οργή μας που ξεχυλίζει ! να τους κάνουμε να πληρώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Προς Ακρίτα. Μα τι λές τώρα ότι δεν ξέρουν τον κ. Γιωργο Παπανδρέου.Δεν θέλουν να τον κάνουν γγ του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ , της Ουνέσκο; Προσωπικά αυτόν; Είναι ψεύτικες οι σχετικές πληροφορίες, όπως ήταν και για τον Σημίτη και παρέμεινε στην οδο Αναγνωστοπούλου; Θές να πεις ότι θα μείνει συντοπίτης και ο σημερινος πρωθυπουργός; Τι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όποιος λέει πολλά ψέματα πρέπει να έχει πολύ καλή μνήμη.
    Μάρκος Φάβιος Κοϊντιλιανός Ρωμαίος ρήτορας

    Ακριβώς αυτό είναι. Πρέπει να θυμάται ο πρωθυπουργός τα όσα είπε προεκλογικά, για να δικαιολογεί τις σημερινές ανακολουθίες και δικαιολογίες που εκστομεί. Ο λόγος έχει και αντίλογο και μάλιστα σκληρό. Είναι το ελάχιστο τίμημα που πληρώνουν οι πολιτικοί για τις υποσχέσεις και τα ταξίματα στους ψηφοθηρικούς λόγους και μετά τα ξεχνούν όλα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Ακρίτα,
    καταλαβαινω την λογική σου, αλλα για να μιλήσει κάποιος απο τους φοιτητές αυτούς στον jeffrey, θα πρέπει να του μιλήσει εις την Αγγλικήν-με τα Ελληνικά ο Jeffrey εχει ενα θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολιτισμένοι τρόποι και διάλογοι ξεχάστε τους ! 30 χρόνια διάλογο κάνουν και απο πίσω κλέβουν και κοροϊδεύουν το λαό ασύστολα! γιούχα είναι το λιγότερο που τους αξίζει !
    Συγχαριτήρια στις φοιτήτριες που τα βάλαν με τους μπράβους του αμερικανόθρεφτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεωργάκι μου νευρίασες ? θές διάλογο?
    γιατί δεν μπάς βρε στο Σύνταγμα σήμερα που έχει διαδήλωση να κάνεις διάλογο με τον λαό σου?
    Να πάρεις και σύ ένα πανό να διαδηλώσεις κατά του εαυτού σου και της κυβέρνησης σου?
    Διάλογο θές εσύ και το Πασόκ σου ? ε! κατεβήτε
    στην Πανεπιστημίου στο πεζοδρόμιο και θα φάτε της μάνας σας το διάλογο εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε Γιώργαρε μείνε λίγο ακόμα ρε στην εξουσία σε χρειαζομαστε ρε λίγο ακόμα.
    Ασε τις εκλογές για αργότερα που δεν βλέπω ούτε αυτές να τις προλαβαίνεις.
    Κάτσε λίγο ακόμα να διαλύσεις μιά και καλή την χώρα να προλάβουμε να πάρουμε τα ασημικά κοψοχρονιά και μετά αφήνεις και το λαό να χρεωκοπησει και να σέρνεται στα πεζοδρόμια αφού πρώτα βέβαια μας αφήσεις να του ληστεύσουμε τα λεφτά του στις τράπεζες.
    Μετά αφού αρχίσουν οι αλληλοσκοτωμοί και τα πλιάτσικα και οι αιματοχυσίες σου στέλνουμε το ελικόπτερο για New York και σου χουμε πρώτη σουίτα ετοιμάσει στον ΟΗΕ.
    Και κεί σε περιμένουν τα παράσημα
    και βραβεία καλύτερο ξεπουλητή και ψεύτη με γραβάτα και κουστούμι πού αλλού θα βρούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο/Η Ακρίτας είπε...
    Δέν διαφωνώ με κανέναν σας.Ομως η δική μου λογική λέει: για πρώτη φορά σου δίνεται η δυνατότητα να στριμώξεις τον Πρωθυπουργό δημόσια και δεν το κάνεις μένεις σε κραυγές

    Πολυ καλα συμπεριφερθηκαν οι φοιτητες μας στο Βερολινο και δεν ανοιξαν διαλογο με τον ΓΑΠ.Ειναι φοιτητες απο διαφορα τμηματα και οχι προφανως ντοκτοραδες διεθνων σχεσων,μακρο- η μικροοικονομιας.
    Θα τους καπελωνε ανανδρα ο ΓΑΠ διοτι δεν συγκρινονται οι γνωσεις του με αυτες των νεαρων παιδιων και θα εβγαινε και απο πανω σαν αδικηθεις απο τους καπελωμενους που...δεν μπορεσαν να τον αντικρουσουν.Τα παιδια εβγαλαν το συναισθημα και τον πονο των δικων τους που δεν εχουν χρημα να τους στειλουν και εβγαλαν και την οργη την δικη τους και το μηνυμα εληφθει απο τα καταλληλα ωτα.
    Μπραβο παλι στα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ίδιος ο ΔΝΤ το φιλαράκι του , δεν τον άδειασε πρίν λίγες μέρες ? για τι επιχειρήματα να μιλάμε?
    το άτομο είναι μαριονέτα και μάλιστα πάει για απόσυρση όπως τα αφρικανά φιλαράκια του της σοσιαλιστικής διεθνούς...Τι διάλογο και τι επιχειρήματα να κάνεις με κατα εξακολούθηση ψεύτες και ληστές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γίνεται διάλογος με τον βιαστή σου;
    Αλλά και πάλι αν πραγματικά τον ενδιέφερε η άλλη άποψη, αυτή του λαού του, θα είχε κάνει δημοψηφίσματα γαι ένα σωρό θέματα. Τώρα θυμήθηκε να ακούσει τους Έλληνες; Και που, στη Γερμανία σε ένα πανεπιστήμιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μην ξεχνάμε….. ότι στην ιστορία γενικότερα ΠΑΝΤΑ, ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ πίστευε πως η παράδοση στον κατακτητή ήταν το καλύτερο που μπορούσε να κάνει…… ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ.
    Τί διάλογο να αντιτάξεις σε εντεταλμένους προδότες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χωρίς να χρειάζεται δικηγόρο το σχόλιο του Ακρίτα δεν μίλησε για διάλογο πουθενά για διάλογο, εκτός αν το είπε κάπου και γω δεν το πρόσεξα

    ΘΑ μπορούσαν να μιλήσουν ,να κραυγάσουν, να πουν περισσότερα χρησιμοποιώντας την ευκαιρία που τους έδωσε ο ΓΑΠ δίνοντας τους Βήμα ...και τότε ίσως ακουγόντουσαν και πιο καυστηκά επιχειρήματα πέρα του συνθήματος

    Αν ό ΓΑΠ ήθελε διάλογο δεν θα τον έκαναν απλό... Οπως εκείνος απλά θα ενημέρωνε έτσι και εκείνοι θα τον ενημέρωναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνώ με τον Ακρίτα,και εγώ το ίδιο σκέφτηκα όταν είδα το βίντεο,έχουμε χρέος να το κάνουμε όποτε μας δίνεται η δυνατότητα,δεν χρειάζοντε ούτε κραυγές ούτε τίποτα,απλή λογική και ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας,πού δύναται νά εφαρμοσθεί άμεσα.
    Τήν ενημέρωση ,Πνευματική άσκηση-θεραπεία,θά αναλάβουν άνθρωποι μέ εξειδικευμένες δυνατότητες,καί δή Πανεπιστημιακού επιπέδου,γιά νά φέρουν σε πέρας...τό:
    "Σχέδιο Γενοκτονίας τών Ελλήνων,Ε'Φάσης!"

    Πρός τούς Έλληνες!

    Έλληνες!(άνεργοι,ανύπαντροι νέοι...)
    Επειδή κάποιοι Παν-Κόσμον Ποιητές...κάνουν Ηγεμονικούς Πολέμους,γιά δικό τους συμφέρον,....καί άλλοι επαναστατούν κατά τών ,,,Ηγεμόνων τους(Δεσποτών-Σουλτάνων-Αιωνίων΄΄΄),καποιοι περιφερόμενοι ονόματι "σύγκλυδες"θά έλθουν εδώ..στόν Τόπο σας,πατρίδα σας...Ελλάδα...
    Δεχτείτε τά μηνύματα τών καιρών!
    1.Δέν θά έχετε φαρμακευτική περίθαλψη...τά φάρμακα θά διατεθούν στούς ατυχείς λάθρα-μετανάστες,πού ήρθαν κατά τύχη...στήν χώρα σας.
    2.Δέν θά σάς παρέχεται ιατρική φροντίδα(είστε άνεργοι!,ανύπαντροι!..).
    Δέν περισσεύουν χρήματα....είναι μόνο γιά έκτακτες περιστάσεις π.χ.
    "λαθρα-μετανάστευση".
    3.Παραχωρείστε τά σπίτια σας(όσοι άνεργοι έτυχε νά έχετε,δέν θά παίρνετε επίδομα "ανεργίας"),στούς μή έχοντας πού τήν "κεφαλήν κλείνε",δηλαδή στούς άσκοπα καί κατά τύχη συναθροισμένους δύσμοιρους "σύγκλυδες"!!!Γιά σάς...τά όρη,τά σπήλαια,τά δάση...όπως στήν Τουρκοκρατία...νέος ξεριζωμός..
    απαγορευεται νά παντρεύεστε καί νά γεννοβολάτε...ενώ είσθε άνεργοι...άεργοι...ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    σΑτΙρΙκΌ,ΣαΡκΑσΤήΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ακρίτα, εάν θέλει πράγματι ο ΓΑΠ διάλογο, όταν με το καλό γυρίσει στην Ελλάδα, να καλέσει στην ΕΡΤ αυτούς τους φοιτητές (εκπρόσωπό τους) και να συνομιλήσουν ώστε να τους δει και ακούσει όλη η Ελλάδα.
    Αλλά δεν έχει τα κάκαλα!!!

    Πιστεύεις ότι αυτό το άτομο επιζητεί τον διάλογο;
    Εάν ναι, γιατί δεν το κάνει από πριν αλλά περιμένει να τον κράξουν ή να τον γιαουρτώσουν πρώτα;

    Και μήπως δούμε να το πηγαίνουν κάποιοι και πέραν του κραξίματος και των συνθημάτων και τον αρχίσουν στις ...βρυσιές;;; Με κανονικές βρύσες, μαντεμένιες;;;

    Ας τους δώσει τηλεοπτικό χρόνο να πουν αυτά που θέλουν.
    Εάν το είχαν κάνει όλες αυτές οι κυβερνήσεις, δεν θα είχαμε και το φαινόμενο της τρομοκρατίας, όπου για να πούνε την γνώμη τους διάφοροι, σκοτώνουν άσχετο κόσμο για να δημοσιευθεί μετά η προκήρυξή τους στον Τύπο.

    Ο οποίος Τύπος, εάν δεν έχει προηγηθεί δολοφονία, δεν ...καταδέχεται να δημοσιεύσει τίποτα!!!
    Δηλαδή, τα καθεστωτικά ΜΜΕ λένε: "Σκοτώστε και μετά στείλτε ό,τι θέλετε, εδώ είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε την προκήρυξή σας πρωτοσέλιδο"...
    Απλές σκέψεις κάνω κι εγώ...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. «Αυτές οι ενέργειες - σημείωνε - διαπερνούν τα σύνορα των κυρίαρχων κρατών και συνιστούν πρόκληση τόσο για τα υπάρχοντα κράτη, όσο και για την υφιστάμενη παγκόσμια ιεραρχία»

    Τι μάς λέτε κύριε Μπρεζίνσκι; Μπα; Έτσι έ; Να κάνει επέλαση (καταργώντας τα σύνορα μέσω τής παγκοσμιοποίησης) το αεριτζίδικο κεφάλαιό σας και να απομυζά και να διαλύει κράτη και κοινωνίες είναι καλά έ; Να καταλύει όμως τα σύνορα της πληροφόρησης το διαδίκτυο και να απειλεί την "υφιστάμενη παγκόσμια ιεραρχία" σας δεν σάς πολυαρέσει βλέπω! Γι αυτό έχετε λυσσάξει όλοι οι εξουσιαστές να βάλετε φρένο και περιορισμούς στο διαδίκτυο. Για να μη μαθαίνουμε τίποτα άλλο παρά μόνο ότι μάς σερβίρετε μέσω τών υπηρετριών σας (που έχουν το παρατσούκλι "ΜΜΕ"). Δεν είναι τίποτα, θα σάς περάσει.

    «Κακά τα ψέματα, αλλά ο κ. Παπανδρέου είδε στο Βερολίνο, αυτό που οι εδώ αρχές δεν του επιτρέπουν να δεί, αναπτύσσοντας αστυνομικά μέτρα και κλοιό προστασίας στις εξόδους του.»

    Και για να γυρίσουμε στα δικά μας τώρα, τα γεγονότα τού Βερολίνου έβγαλαν τον ΓΑΠ από την εικονική του πραγματικότητα. Ας είναι καλά το διαδίκτυο μέσω τού οποίου μαθαίνουν όλοι, ακόμα και οι Έλληνες τού εξωτερικού, τα αποτελέσματα τών οργίων τής κυβέρνησής του. Όπως π.χ. τις διάφορες κινητοποιήσεις που τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ τού καθεστώτος θάβουν συστηματικά (βλέπε γεγονότα Κερατέας, κράξιμο στη Θράκη, κλπ). Βλέπουν όλοι πια ότι σιγά - σιγά ο λαός αντιδρά όλο και πιο έντονα (και είναι μεταδοτικό το άτιμο). Ήδη η επικοινωνιακή φούσκα ότι "οι Έλληνες αποδέχονται με ωριμότητα (sic) και στηρίζουν το μνημόνιο" έσκασε με κρότο. Και πού είσαι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. //...30 χρόνια διάλογο κάνουν...//
    1:04 μ.μ.
    ------------------
    Πού τον είδες τον διάλογο;

    Σκεφτείτε τι θα γινόταν, εάν προχθές στο Βερολίνο δεν πήγαινε αυτή η ομάδα για να τον κράξει, αλλά μια άλλη με τίποτα προτζέκτορες και βιντεάκια με όλα όσα είχε πει πριν και μετά τις εκλογές και με το τι έκανε τελικά...
    Πού ήσαν όλα, ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε πει ότι θα κάνει ή δεν θα κάνει...
    Θα άφηναν τον εκπρόσωπό τους να κάνει την ...παρουσίαση;
    Δεν νομίζω!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο/Η Χριστίνα είπε...
    Χωρίς να χρειάζεται δικηγόρο το σχόλιο του Ακρίτα δεν μίλησε για διάλογο πουθενά για διάλογο, εκτός αν το είπε κάπου και γω δεν το πρόσεξα
    23 Φεβρουαρίου 2011 2:29 μ.μ.


    Ο/Η Ακρίτας είπε...
    Είναι κρίμα που κάποιος απο τους φοιτητές δεν δέχτηκε την πρόσκληση του Κου Παπανδρέου.
    Βλέπεις είναι πολύ εύκολο να κραυγάζεις και πολύ δύσκολο να αναπτύσσεις τις σκέψεις σου επιχειρηματολογώντας.

    23 Φεβρουαρίου 2011 9:31 π.μ.

    Και φυσικα δεν χρειαζεται συνηγορο που θα λεει μονο για να λεει.Λιγη σοβαροτητα και αν δεν εχεις να πεις κατι ανεβαλε το γραψιμο.Τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το ιστολογιο αυτο εχει θεματολογια που ειναι φωτια και μπαρουτι.Καποτε ειχατε σχολιαστρια
    καποια Galia που ηξερε και απο φωτια και μπαρουτι αλλα και να χρησιμοποιει το "εξασφαιρο" και να κτυπαει κεντρο ξεσηκωνοντας και το ιστολογιο και το ...καμπανακι με τα νουμερα για τις διαφημισεις.Την αποκαλεσατε ντουλαπα,ερμαφροδυτη,σαγιαν και μονο...αδελφη δεν την ειπατε.Αποτελεσμα να φυγει απο το ιστολογιο.Παρεμειναν ομως καποιες
    που το μονο που επιζητανε ειναι η αυξηση κυκλοφοριας στο αιμα τους της αρσενικης ορμονης που διεγειρεται απο τετοια θεματα και αυτη ειναι η ορμονη του libido.Δεν ειναι κακο αυτο αλλα να ξερουμε και τι λεμε,γιατι το λεμε και ποτε το λεμε.Διαφορετικα η αναγκαια παντου και γλυκυτατη παρουσια του θηλυκου αυτοακυρωνεται και γινεται
    "μπερδεψαμε τα μπουτια μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κάνετε λάθος φίλοι. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ να κάνουν διάλογο. Δείτε στο
    helleniclegion.blogspot.con σημερινή ανάρτηση με θέμα "Μαρτυρία φοιτητή για τα γεγονότα του Βερολίνου" και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
    (Παύλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τουλάχιστον ανώνυμε εγώ είμαι επώνυμα ασόβαρη ενώ εσύ ανώνυμα 5:50 επιφανειακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ενώ ο Καραμανλής έ? Πώω ρε παιδί μου, πάθαμε μεγάλη ζημιά που δεν μας κυβερνάει, κρίμα, πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο/Η Χριστίνα είπε...
    Τουλάχιστον ανώνυμε εγώ είμαι επώνυμα ασόβαρη ενώ εσύ ανώνυμα 5:50 επιφανειακος

    23 Φεβρουαρίου 2011 7:16 μ.μ.

    Ανωνυμοι ειμαστε και οι δυο.Δεν θα πω τιποτα αλλο που θα με οδηγησει σε εξωμειωση μαζι σου δυο οικοκυρων που απλωνουν την μπουγαδα και μαλωνουν.και να ηξερα...να πλυνω κατι θα γινοτανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ 6:07 μ.μ.

    Με κάλεσε κανείς;
    Σε ευχαριστώ που με θυμήθηκες,
    αλλά με παρουσιάζεις λίγο σαν κουκουλοφόρο :) ή μου φαίνεται;
    Εξάλλου, δεν είμαι η μόνη που κατάλαβε τις γενεσιουργές αιτίες του ιδιαζόντως εχθρικού περιβάλλοντος του ιστολογίου.
    Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει. Görünen köy kılavuz istemez.
    Για να κάνω και εγώ μια ωδή στην ελληνοτουρκική φιλία και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

    Και επί του προκείμενου:
    Χαίρομαι που κάποιοι εδώ με επιβεβαιώνουν και επιμένουν στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και κάθε έννοιας δημοκρατικότητας: Διάλογος με τον ΓΑΠ!

    Αν ήθελε διάλογο ο ΓΑΠ ας έκανε δημοψήφισμα για την προσφυγή στο ΔΝΤ...
    Κατά τ'άλλα, σικέ διάλογος με ενδιάμεσα μπράβους με πολιτικά!

    Επίσης, χαίρομαι που συμφωνώ απόλυτα με τον ζηλωτή ΑΠΕΛΛΗ και τον αιώνιο έφηβο τζιμη.

    Καλή συνέχεια! Εύχομαι καλή ευόδοση στην ελληνοτουρκική φιλία. Όχι ότι το εννοώ,
    το κάνω ως δείγμα ευγένειας για να δημοσιευτεί το σχόλιό μου. Χωρίς το στάνταρ βρίσιμο

    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όπου πάει παπαριές λέει. Παραμυθάκια πρώτης δημοτικού. Όλο, "κάνουμε ό,τι μας λένε" και "αναδιαρθρώνουμε την διοικηση" και άλλα χαζά... ποιος ασχολείται με αργόσχολους επαγγελματίες "πολιτικούς" ελληνικού τύπου. Τρώει πίνει ταξιδεύει και κοροϊδεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γειά σου ...σπαρτιάτη !!!
    Μας έπεισες, εντάξει !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητοί αναγνώστες δεν χρειάζεται να έχεις κάποια εξιδίκευση για να αποδείξεις το ΠΑΣΟΚ κλέβει το Λαό και αν δεν μπορείς να το αποδείξεις ως φοιτητής σήμερα (η πρόσβαση στην γνώση και στην πληροφόρηση είναι πανεύκολη) καλύτερα να σωπαίνεις.

    Ούτε και εμείς συγκρινόμαστε τότε με το επίπεδο του Κου Γεννηματά όμως βγήκαμε καθαρά και αντρίκια και είπαμε την άποψη μας όταν μας προσκάλεσε να το κάνουμε σε ένα αμφιθέατρο κατάμεστο (παρευρίσκονταν όλη η καθηγητική κοινότητα).

    Πολύ καλά έπραξαν και διαμαρτυρήθηκαν τελείως λανθασμένα δεν αποδέχθηκαν την πρόκληση του. Με το να μην την αποδεχτούν επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν επιχειρήματα.

    Κύριοι χωρίς να σας προσβάλλω πολλοί απο εσάς δεν γνωρίζετε το επικοινωνιακό παιχνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Galia εσύ και ο Ερντογάν παίζεται το θύμα συνέχεια.Τυχαίο δεν νομίζω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ακρίτα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Στο είπε κάποιος παραπάνω. Κινήθηκαν 2 άτομα για να πάρουν το λόγο και τους εμπόδισαν άντρες της ασφάλειας. Στο τέλος έγινε και ερώτηση από έναν από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εχεις δίκιο ανώνυμη υπάρχουν και πιο κερδοφόρες ενασχολήσεις απο το άπλωμα και την μπουγάδα ...που μπορείς να ασχοληθείς και να είσαι και επιτυχημένη!!!
    Εγώ θα συνεχίζω απλώνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 9:55 αν ισχύει αυτό που λές ζητώ συγνώμη έκρινα με όσα είδα αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν είδα ειλικρινά και πάλι ζητώ συγνώμη.Επίσης όταν έγραψα το σχόλιο δεν είχα δεί την επισήμανση αυτή, μην μου λές λοιπόν κάνω ότι δεν βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κλασικοί κάφροι συμφοιτητές, που απλά θέλουν να κάνουν βαβούρα και 'μπάχαλο' χωρις ουσία... Αν ηταν στην Ελλάδα θα έκαναν κατάληψη να συμπαρασταθουν στον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης...
    Αν προσεξετε απο πίσω βρίζουν χυδαία αυτόν που στα μάτια των ΄γερμανών΄μας αντιπροσωπεύει...
    Αυτό είναι το επίπεδο που θέλουν να αποδήξουν πως έχουμε σαν λαός, ώστε να μας θεωρούν δευτερους και απολίτιστους...
    Ε δεν είμαστε όλοι έτσι σαν κ'αυτούς επιτέλους...

    Πολλοί από εμάς είχαν καλομάθει και επιβίωναν παρασιτικώς από τους υπόλοιπους. Τα 4 εκατομμύρια των ελλήνων τάιζαν τα άλλα 6 τόσα χρόνια... Πως γίνεται μια χώρα να επιβιώσει όταν ο μισός πληθυσμός της (ταΐ)ζεί (σ)την πρωτεύουσα?
    Ας αρχίσουν λοιπόν να παράγουν έργο τα 'παιδιά' και να προσφέρουν το οτιδήποτε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία, γιατί τώρα το μόνο έργο που παράγουν είναι για το Γερμανικό λαό και το Γερμανικό Δημόσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φίλος έγραψε...
    κ.Ακρίτα υπάρχει ο διάλογος υπάρχει και ο αντίλογος, ο παθιασμένος, αδιάλλακτος αντίλογος όταν ο "άλλος" ψεύδεται διαρκώς, κυβερνάει όπως γουστάρει και είναι επι πλέον αναποτελεσματικός, καταστροφικός. Αλλιως οι πολιτικοί που τώρα τους γιουχάρουν τους γιαουρτώνουν και σε λίγο ίσως τους΄δέρνουν κανονικά αλά Χατζηδάκι θα την έβγαζαν καθαρή με γλυκές κουβεντούλες, "πολιτισμένες".//////

    Κάποιος τους ψήφησε παλικάρι... και αυτός εκεί πήρε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφων. Σου αρέσει δεν σου αρέσει έτσι είναι η Δημοκρατία.. Υπομονή μέχρι τις άλλες εκλογές να ξαναπούμε την άποψη μας στις κάλπες. Σεβάσου λοιπόν την ετοιμηγορία του λαού και άσε τη γενικευση των φανατισμένων προσωπικων απόψεων σου σαν να αντιπροσωπευουν το σύνολο του λαού...

    /////////
    Τι διάλογο να κάνεις μεαυτόν που δημοσίως ελεγε ότι δεν πάμε στο ΔΝΤ και την ίδια ακριβώς στιγμή επιδίωκε την προσφυγή σ αυτό;
    /////////

    Όταν έχεις ελλειπή γνώση, προφανώς έτσι βλέπεις τα πράγματα...
    Κλσικοί Λαΐκισμοί... Το γιατί κάποιος κάνει κάτι δεν έχει ποτέ καμία σημασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εγώ θα συνεχίζω απλώνω

    24 Φεβρουαρίου 2011 10:02 π.μ.

    Και εμεις εδω τι κανουμε,τα απλυτα
    τα ριχνουμε στο πλυντηριο και μετα τα απλωνουμε σαν σχολιο στο σχοινι του Σαββα για στεγνωμα.
    ΥΓ.
    Και για να μη κατηγορεις τζαμπα αθωα ατομα το παρακατω
    "και να είσαι και επιτυχημένη!!!"
    καντο "επιτυχημενος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και εμεις εδω τι κανουμε,τα απλυτα
    τα ριχνουμε στο πλυντηριο και μετα τα απλωνουμε σαν σχολιο στο σχοινι του Σαββα για στεγνωμα.

    Τι να σου πω εσύ ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα οικοκυρικά και το τι ακριβώς κάνω και πως θα πρέπει να σχολιάζω , που σημαίνει ότι μάλλον περισσότερο σε ενδιαφέρει τι κάνω προσωπικά και όχι το άρθρο σε τι αναφέρεται . Μετέτρεψες το μπλογκ σε αυτό που τώρα έμμεσος πλην σαφώς με κατηγορείς.

    Αν έχεις τέτοιο θέμα με τα πλυμένα και τα άπλυτα και τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια και γενικότερα με την ''καθαριότητα'' εδώ είναι ο κος Σάββας αν του έχω αναγάγει το μπλογκ του σε 5asec να μου το πει ...Αλλιώς θα σου έλεγα είτε να πάψεις να ασχολείσαι μαζί μου ή να το κοιτάξεις ..Προσωπικά σταματώ εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σε μια Δημοκρατία πρέπει να κυβερνάει κάποιος που έχει την πλειοψηφία και όχι το 35%.
    Εάν δεν μπορεί να έχει πάνω από το 50%, πρέπει να κάνει συμμαχία με άλλο κόμμα ή κόμματα ώστε όλοι μαζί να έχουν την πλειοψηφία.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ακρίτας είπε...

    Galia εσύ και ο Ερντογάν παίζεται το θύμα συνέχεια.Τυχαίο δεν νομίζω!!!!
    24 Φεβρουαρίου 2011 8:58 π.μ.
    --------------------------

    1) Εγώ τουλάχιστον, γνωρίζω ελληνικά. Και η σωστή ορθογραφία είναι "παίζετε" και όχι "παίζεται".
    Και αφού τα ελληνικά δεν τα μπορείς, καλύτερα πιάσε anadil για να μη ξεφτιλίζεσαι...

    2) Πρέπει να χάνει λίγο κανείς
    για να μην καταλάβει τί "παίζεται" Ακρίτα: προφανώς εννοείς τον σουλτάνο ΣΟΥ, τον Ερντογάν.

    3) Και επειδή εμείς, Ακρίτα, δε γνωριζόμαστε, αλλά εσύ φαίνεται να έχεις προηγούμενα μαζί μου, προφανώς είσαι ή ο Καυκάσιος ή ο Sub92 ή άστα να πάνε και δεν ξέρω και εγώ τί. Αλλά τί να περιμένει κανείς; Έτσι δρουν οι απατεώνες: αλλάζουν ονόματα

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Eγω ούτε να το γράφω ξέρω ούτε να το κάνω ξέρω, εσύ είσαι καλλιτέχνης και στα δύο και εχεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ (να μην ξεχάσω την υποκρισία, την θυματοποίηση και το κλάψιμο).

    Στην Ελλάδα πειράματα δεν κάνουμε ιατρικά, την ψυχραιμία μας δεν την χάνουμε, δεν κλαιγόμαστε, δεν σερνόμαστε σαν σκουλήκια,δεν σκύβουμε το κεφάλι και να μας γονατίσουν,κουβαλούμε την Παράδοση του Καραισκου και του Καρατάσου,δεν μιλάμε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, αυλικοί του Σουλτάνου δεν υπήρξαμε μήτε και Οθωμανολάγνοι, Τούρκους ΔΕΝ ΓΛΕΙΨΑΜΕ μήτε ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ

    ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΚΟΠΟΥΣ καλως ορίσατε ΣΤΟ ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟ ΑΛΩΝΑΚΙ και ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ δεν την μετράμε με το κυβικό μέτρο ούτε με το φόβο.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ πόσο ελληνικό είναι το Galia το μόνο που θυμίζει είναι τους γάλους-γαλοπούλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ακρίτα,
    φάσκεις και αντιφάσκεις:

    -"Eγω ούτε να το γράφω ξέρω ούτε να το κάνω ξέρω" Και όμως εσύ το έγραψες και όχι εγώ. Αλλά ό,τι έχει ο καθένας μέσα του, το προβάλλει στους άλλους.

    -"δεν κλαιγόμαστε, δεν σερνόμαστε σαν σκουλήκια,δεν σκύβουμε το κεφάλι και να μας γονατίσουν", "Οθωμανολάγνοι"
    Φυσικά και κλαίγεσαι γιατί για όλα σου φταίνε οι Εβραίοι. Και φυσικά και είμαστε όλα τα άλλα, διότι η κυβέρνησή μας, η οποία ψηφίστηκε από την πλειοψηφία είναι πασιφανώς φιλοτουρκική και βλέπει την Ελλάδα ως επαρχία της Τουρκίας. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα οι νεοέλληνες να χαράξουν κοινή ΑΟΖ με Κύπρο και να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που υπάρχουν γιουσουφάκια-τύπου δημοσιογράφοι σαν τον παραπάνω. Και αυτός είναι ο μόνος λόγος που καθόμαστε σαν κότες στο ΔΝΤ. Οπότε όχι μόνο είσαι γονατισμένος, αλλά σου αρέσει κιόλας. Όπως αρέσει και στην πλειοψηφία των Ελλήνων το γονάτισμα, το προσκύνημα και το ρουφιανηλίκι.

    -"Νεόκοπος" είσαι εσύ. Εμένα η δική μου οικογένεια, πολέμησε για την ίδρυση αυτού του κράτους. Εσύ βάζω στοίχημα ότι δεν έχεις καμιά ρίζα εδώ. "Νεόκοπος" και ομιχλώδους καταγωγής... Και με πόλεμο... καμιά σχέση, εκτός εάν εξαιρέσουμε τους πολεμικούς χορούς... Μπαλετάκι δηλαδή...

    -Όσο για το Galia, το "Γαλήνη" θα μπορούσε να σου θυμίσει κάτι, εάν ήταν η anadil σου.
    Όλα τα άλλα, μεγαλοστομίες και μελοδραματισμοί της κακιάς ώρας. Από αύριο να στη λέω με το ψευδώνυμο "Μπουμπουλίνα". Αλλάζει κάτι; Όσο για το "γαλοπούλα" στο επιστρέφω λόγω του προφανούς σου συσχετισμού με "Τurkey"

    Ξανά, λοιπόν, φάσκεις και αντιφάσκεις. Και αυτό επίσης είναι ίδιον των απατεώνων... Sub92, Καυκάσιε, Ακρίτα, Ιαπετέ ή
    όπως αλλιώς σε λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σοβαρός διάλογος μαζί σου δεν μπορεί να υπάρξει, ο λόγος απλός, ξανακοίτα πόσο συνοχή έχουν αυτά που γράφεις και έτσι θα καταλάβεις την αιτία.

    Επεσες πάλι στην παγίδα, είναι συνηθισμένο γεγονός για "του μπουφ' το πλί".

    Τα περί ομιχλώδους καταγωγής και μπαλετάκι στα επιστρέφω στα μούτρα γελοίο υποκείμενο, δεν κάνω κάτι άλλο γιατί εκτιμώ την αξία του σάλιου.

    Της κακιάς ώρας είσαι εσύ και όλο το σκυλολόι που σέρνεις μαζί σου.

    Τα περί απατεωνιάς τα γνωρίζεις καλά, έχεις θητεύσει σε "αυλές"

    Είμαι Ελληνας , αγαπώ την Ελλάδα, Οσα κάνω είναι γιατί λατρεύω να τιμώ την καταγωγή μου, την πίστη μου στις παραδόσεις και τις αξίες της φυλής μου.

    Νταραβέρια με Τούρκους δεν είχα, τρέξε γυμνοσάλιαγκα να δικαιολογήσεις αυτούς που είχαν. Η Οθωμανική κουλτούρα μου είναι άγνωστη, του κύκλου σου γνωστή με τα τόσα χρόνια επαφές. Αναλώσου στο να ωραιοποιήσεις την Ιστορία, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή

    Τα περί "αναζήτησης σου" είναι παραμύθια της Χαλιμάς σε αποκαλύπτουν οι "λέξεις-κλειδιά", δεν περιμένω να καταλάβεις τον όρο.

    Ελληνας γεννιέσαι και ΓΙΝΕΣΑΙ, το δεύτερο όρο δεν το πληρείς και το αποδεικνύεις κάθε φορά που γράφεις.

    Τέλος για το μίσος για τους Εβραίους (η λέξη μίσος είανι άγνωστη σε όποιον φέρει Ελληνική Παιδεία) ψάξε για τον Φριζή και ψάξε να βρείς ποτέ έγραψα ότι για όλα φταίνε αυτοί.Η Ταύτιση Εβραίων με Ισραήλ μπορεί να σε βολεύει αλλά δεν ισχύει.Μιλώ για Ισραήλ και ποτέ για Εβραίους.Ματαιοπονείς δεν θα πάρεις αυτό που θέλεις είαμι πολύ πιο ξύπνιος απο σένα και απο την εκλεκτή συντροφιά σου "Μπουφ' το πλί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. -Ναι, ξέρω τα έχεις μόνο με το Ισραήλ. Τόσο πολύ που λες και ψεματάκια. Ότι βοήθησαν στην κατοχή της Κύπρου και άλλες μούφες. Π.χ. εκείνο το ισραηλινό ψαράδικο που έγινε "πολεμικό"... Ό,τι να 'ναι,
    αρκεί να δικαιολογήσεις την πατριδούλα σου: "δεν έφταιγε τόσο η Τουρκία, όσο το Ισραήλ"...

    -Αν Έλληνας γεννιέσαι και δε γίνεσαι, τότε σίγουρα εσύ δεν είσαι Έλληνας. Εκτός εάν εννοείς ως "Έλληνα" αυτόν που γεννήθηκε στον ελλαδικό χώρο.

    - Ποιά "περί αναζήτησής" μου; Δεν καταλαβαίνω καν τί εννοείς. Εγώ δεν έγραψα για καμιά αναζήτηση. Οπότε για ποιά λέξη-κλειδί μιλάς; Αντίθετα, εσένα το ύφος σου είναι πάντα τόσο οργισμένο, επιθετικό, εγωπαθές και αδιάλλακτο που θα μπορούσα να σε ξεχωρίσω από εκατοντάδες σχόλια, ποιός είσαι.
    Είσαι ο κλασικός γλείφτης
    που ενώ βρίζει όλον τον κόσμο,
    στους ανώτερους ιεραρχικά, γλείφει μέχρι και τις σόλες των παπουτσιών.

    -Το δε περιεχόμενο των λόγων σου, κινείται διαρκώς στα πλαίσια της ζωολογίας. Και δυστυχώς, μιλάς συνέχεια για παγίδες, φόλι, φάκα κ.ο.κ.
    Που δείχνει ότι κυνηγάς και παγιδεύεις ζώα. Απολαμβάνεις να σκοτώνεις ανυπεράσπιστα ζώα. Όπως είπα, πάντα εκτονώνεις την οργή σου σε όσους είτε δε μπορούν, είτε απαξιούν να στο ανταποδώσουν.

    -Η συμβουλή μου θα ήταν να αποτανθείς σε ψυχολόγο. Βέβαια, σίγουρα ζεις μόνος σου και στην απομόνωση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε περιπέτειες, σε τέτοια ηλικία.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Eτσι μπράβο παρτσακλό παρτάλι να μαζεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ο καθένας με τους χαρακτηρισμούς του αυτοπροσδιορίζεται.
    Και πολύ σύντομα θα δούμε ποιοί θα μαζευτούν, ποιοί θα πάνε για απόσυρση και ποιοί θα καταλήξουν στα σκουπίδια της Ιστορίας.

    Και τελικά είναι αξιοπερίεργο: Πως με τόσους "ελληναράδες", η χώρα πάει άπατη και καταντά το σκουπιδαριό της Ευρώπης. Πως γίνεται και τόσοι "ελληναράδες" κάθονται σούζα στους "αλβανούς"
    αυτονομιστές ουτσεκάδες/μαφιόζους που στήνουν ενέδρες και δολοφονούν ένστολους.

    Είστε τόσο προσκυνημένοι και τόσο ξεφτιλισμένοι
    που θα σας σφάξουν και θα πείτε και "ευχαριστώ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ πόσο ελληνικό είναι το Galia το μόνο που θυμίζει είναι τους γάλους-γαλοπούλες

    28 Φεβρουαρίου 2011 7:23 π.μ.

    Νομιζω Ακριτα οτι παραφερεσαι και μαθε πρωτα την ΙΣΤΟΡΙΑ του καθενος και μετα ισως εξουσιοδοτηθεις να εκφραζεσαι ετσι και τοτε μαλλον δεν θα εκφραστεις ξανα ετσι και θα δηλωσεις και μετανιωμμενος και εγω θα σε συγχωρησω διοτι θα θεωρησω οτι εκφραζομενος ετσι απλα δεν εγνωρισες το ποιος ειναι ο καθενας.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.