15/2/11

Το δύσκολο έργο του μοναχικού καβαλάρη Γ. Παπακωνσταντίνου


Μιχάλης Ιγνατίου

Αστραψε και βρόντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εναντίον των «κακών» του ΔΝΤ και της Ε.Ε, οι οποίοι αποκάλυψαν τα συμφωνηθέντα για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας ώστε να μειωθεί το ελληνικό χρέος το οποίο -για να είμαστε δημοσιογραφικά σωστοί- πρέπει να τονίσουμε ότι διόγκωσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 ετών. Την ίδια στιγμή οι εγκέφαλοι της ενημέρωσης στο Μέγαρο Μαξίμου ισχυρίστηκαν ότι ο πρωθυπουργός «τα έψαλε» στο γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ - Στρος Καν, ο οποίος λίγο πολύ το έβαλε στα πόδια από το φόβο του. «Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη», για να χρησιμοποιήσω την αγαπημένη κουβέντα του καθηγητή μας στη Γ' Γυμνασίου, ο οποίος όταν άκουγε τις δικαιολογίες των μαθητών που είχαν προτιμήσει την μπάλα στις αλάνες από τη μελέτη, μας «έσφαζε» με την παραπάνω φράση.
Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο υπουργός Οικονομικών που ανεβαίνει μόνος το Γολγοθά του, γνώριζαν με λεπτομέρειες όσα οι εκπρόσωποι της τρόικας εκστόμισαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Τα στελέχη του ταμείου και της Ε.Ε. δεν κάνουν τίποτα απολύτως χωρίς να συνεννοούνται απόλυτα με την Αθήνα, η οποία εγκρίνει ακόμα και το ανακοινωθέν Τύπου που εκδίδουν όταν ολοκληρώνεται η αποστολή τους.
Η κυβέρνηση ήταν απόλυτα δικαιολογημένη να αντιδράσει για τις ύβρεις των εκπροσώπων των δανειστών μας εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων. Δεν θα ισχυριστώ ότι υπήρξε προσυνεννόηση για την άνευ προηγουμένου υποτιμητική επίθεση, αλλά είμαι βέβαιος πως δεν στενοχωρέθηκαν όλοι στην κυβέρνηση.
Η «ηρωική» αντίδραση της Αθήνας και μάλιστα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στόχευε σε κομματικά οφέλη με δεδομένα τα προβλήματα που άρχισαν να εμφανίζονται, όταν ολοκληρώθηκαν τα δελτία των 8. Ηταν τέτοιες οι αντιδράσεις από υπουργούς, βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν είχε άλλη επιλογή ο πρωθυπουργός παρά να ανακοινώσει την αγανάκτησή του, η οποία όμως αμφιβάλλω ότι ήταν γνήσια. Γνώριζε τις θέσεις του κ. Μπομπ Τράα για τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση κρατικών εταιρειών, συμφώνησε με αυτές και μάλιστα έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών να δώσει στους «κακούς» δανειστές μας το λέγομενο «Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων και Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας». Στο Ταμείο σχίζουν τα ιμάτιά τους και ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους κατάλογο από το υπουργείο Οικονομικών. Ολοι σχεδόν οι τομείς του κράτους είναι προς πώληση: Αεροδρόμια, Λιμάνια, Σιδηρόδρομοι, Ταχυδρομεία, κρατικές τράπεζες, στοιχήματα κ.λπ. Προς τι η πρωθυπουργική οργή;
Σ' αυτήν την τραγική στιγμή για την ελληνική οικονομία δεν χρειάζονται παλικαρισμοί, αλλά σκληρή δουλειά για να σωθεί η Ελλάδα. Απουσιάζει εντελώς ο συντονισμός, ο κάθε υπουργός κάνει του κεφαλιού του, λίγοι γνωρίζουν το αντικείμενό τους και ελάχιστοι εργάζονται με σοβαρότητα για να βρουν λύσεις. Ο κ. Παπανδρέου που υποτίθεται ότι έχει αναλάβει και τον συντονισμό των υπουργών που συνομιλούν με τους τροϊκανούς -ένα συντονισμό που είναι ανύπαρκτος- έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την απουσία οργάνωσης.
Κοροϊδεύουν και λοιδορούν τη χώρα μας οι πάντες. Στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες υποστηρίζουν πως ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ένας μοναχικός καβαλάρης που δέχεται τα βέλη των συναδέλφων του χωρίς να τον προστατεύει ο προϊστάμενός του. Μιλούν για κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων και για λαό τεμπέληδων. Αυτή η περιφρόνηση δεν αξίζει στις Ελληνίδες και στους Ελληνες και ο πρωθυπουργός που έχει την ευθύνη της χώρας πρέπει να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και να απαντήσει το βασανιστικό ερώτημα: Ηξερε ή εξαπατήθηκε; Θα επανέλθω...

5 σχόλια:

  1. Τσάμπα μάγκες. Έτσι κάνουν και στην Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ! Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ECONOMIC HITMAN, ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΜΕΖΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ "ΣΩΣΕΙ" ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ GOVERNMENT BOND.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ 600-800 ΔΙΣ ΕΥΡΟ. ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΗ ΥΠΕΡΑΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόκειται περί ενός ακόμη σκηνοθετημένου περιστατικού,κατά τη γνώμη μου φλερτάρουν με την ιδέα των εκλογών,υπάρχουν πολλά τέτοια σημάδια τις τελευταίες μέρες,απο εδώ και πέρα θα αναλυθούν τα αποτελέσματα και θα ζυγίσουν τις πιθανότητες.

    Σε επικοινωνιακό επίπεδο κατάφεραν να περάσουν την ιδέα των αποκρατικοποιήσεων,το πιθανότερο είναι να καταλήξουν σε αποκρατικοποιήσεις μικρότερες των 50 δίς ώστε να το πασάρουν ως διαπραγματευτική επιτυχία της κυβέρνησης έναντι της τρόικας.

    Μας έχουν για πολύ λουκουμάδες τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει σχέδιο ούτε για δείγμα, δεν υπήρχε ποτέ. Η μάλλον, δεν υπάρχει αυτό που έχουμε ανάγκη-σχέδιο και στρατηγική εξόδου μας από την κρίση και το Μνημόνιο. Αντίθετα, όλα βαίνουν στο να διατηρηθεί το Μνημόνιο εσαεί.
    Αργά για δάκρια όμως κύριοι του κυβερνητικού επιτελείου. Δεν τα πιστεύει κανένας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΕΚΔΟΤΟ:
    Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας , ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του :
    -Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Παιδείας , Οικονομίας κλπ
    Έρχεται η σειρά του Ελβετού που συστήνει αντίστοιχα :
    -Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Ναυτιλίας.
    Κρυφογελάει ο Παπανδρέου .
    Γιατί γελάτε , του λέει ο Ελβετός .
    -Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας ενώ δεν έχετε θάλασσα ;
    -Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης , Υγείας , Παιδείας και Οικονομίας , εγώ γέλασα ;

    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.