23/2/11

Προτροπή "αισιοδοξίας"... εν μέσω χάους

της Ελίνας Γαληνού
Σίγουρα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ούτε εξαιρετικό δείκτη νοημοσύνης για να καταλάβει κανείς πού έχουμε βρεθεί. Η μάλλον πού μας έχουν φτάσει οι κυβερνώντες με τις αναρίθμητες πλέον παλινωδίες τους. Με λίγα λόγια απλά, θα μπορούσε να σκιαγραφηθεί η τωρινή μας κατάσταση. Μια χώρα στη μέγγενη ενός Μνημονίου, ένα χρέος τεράστιο που δυστυχώς αυξάνεται.
Μέτρα που ναι μεν στραγγάλισαν την κοινωνία, πλήν όμως αποδεικνύονται ατελέσφορα. Μια εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, που είναι για λύπηση, αφού φτάσαμε να μην έχουν χρήματα οι πρεσβείες μας σε διάφορες χώρες, ούτε κάν για το ηλεκτρικό τους! Και εν μέσω όλων αυτών, ο πρωθυπουργός δηλώνει ξαφνικά "Αισιοδοξείτε".
Απορούμε και ξαφνιαζόμαστε για να μην καγχάσουμε...
Με ποιά στοιχεία θα αναπτυχθεί αισιόδοξο κλίμα; Ποιός νοήμων άνθρωπος, πολίτης αυτής της δόλιας χώρας, μπορεί να εφησυχάσει και να το ρίξει έξω, λέγοντας "έχει ο Θεός.." Ζούμε σε μια κατάσταση χαώδη. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν υπνοβάτης, ενώ δεν κρύβεται το γεγονός ότι ανάμεσα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, έχουν γίνει μαλλιά-κουβάρια. Και χωρίς την απαιτούμενη συνοχή, ποιός μπορεί να πιστέψει ότι ένα κόμμα σε κατάσταση διάλυσης, θα κρατήσει γερά το τιμόνι διακυβέρνησης και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη φάση; Βάσει αυτών των δεδομένων (και άλλων ίσως που θα αποκαλυφθούν) δεν είναι υπερβολή αν θεωρηθεί ότι η χώρα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Δεν διατρέχει μόνο κίνδυνο οικονομικής χρεωκοπίας, αλλά και εθνικό. Διότι ουσιαστικά είναι ακυβέρνητη. Οι έσω τα ρίχνουν στην τρόικα και η τρόικα δίνει εντολές ενώ νίπτει τας χείρας της για την εφαρμογή τους.
Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι δουλειά της τρόικας θέματα όπως η ποινή των τζαμπατζήδων στις συγκοινωνίες. Αλλά όταν η κυβέρνηση σκοντάφτει ακόμα και σε τέτοια, εμείς πού να βασιστούμε;

21 σχόλια:

  1. Σωστες οι διαπιστωσεις σου αλλα...
    Εσυ τι προτεινεις για να βγουμε απο αυτο το αδιεξοδο.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ
    προτασεις.Περιμενω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ας θεωρηθεί παραδρομη αυτό το περι "τζαμπατζήδων". Διότι αν επρόκειτο πράγματι περί μερικών ή έστω πολλών τζαμπατζήδων τότε το θέμα θα είχε ήδη ληξει. Φαίνεται όμως ότι είναι κίνημα και μάλσιτα με σημαντική κοινωνική απήχηση γι αυτόκαι η κυβέρνηση αδυνατέι να το αντιμετωπίσει. Πάμε σε άλλα.
    Το ερώτημα (που έθεεσε μάλιστα στο MEGA, στο μεσημεριανό Δελτίο ο κ. Λιάτσος)είναι:όλα αυτά (μειώσεις μισθών, συντάξεων, τα 50 δις κλπ) μειώνουν το χρέος; Η απάντηση είναι όχι και μάλιστα δεν έχουν καν σχέση με το χρέος.
    Το επόμενο ερώτημα είναι: Ποιοι συμβούλευσαν τον κ. Παπανδρέου να λάβει αυτά τα μέτρα; Μερικοί εμφανίζονται, τώρα πλέον, δημοσίως, όπως ο κ.Προβόπουλος αλλά και ο κ Σαλλας (υποστηρικτής και της πρότασης της Εθνικής)αλλά και-κατά πληροφορίες-ο κ. Μητσοτάκης (ναι, ναι, ο επίτιμος)καθώς και ο κ.Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού στενα σχετιζόμενος και την κ. Μπακογια΄ννη.Αυτά ειναι μερικά από τα ονόματα που κυκλοφορούν στην πιάτσα "των Αγορών" χωρίς αποδείξεις βεβαιως...αλλά οι πηγές είναι...αριστες.
    Ένα από τα "μυστικά" της υπόθεσης με την "Αλφα" είναι ότι αυτή η Τράπεζα θεωρείται γενικως υγιής και κυρίως (ενοχλητικά) ανεξάρτητη.(Λεπτομέρεια: Κάποιο ιστολόγιο αναφερε ότι ο γνωστός καθηγητής κ. Βερέμης (του ΕΛΙΑΜΕΠ και της εκπομπής για το 1821)είναι μέλος του ΔΣ της Αλφα. Δεν ξέρω αν πρόκειται περί παραδρομής, αν είναι μέλος του ΔΣ, ή αν ήταν έως πρόσφατα αλλά δεν είναι πλέον.)
    Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και επικρατέι απόγνωση.Ο Σαμαράς (προσώρας τουλάχιστον) αρνείται να μπεί στο παιχνίδι "όλοι μαζί".
    Σ αυτό το πλαίσιο, Ελινα επανέρχομαι, το περι τζαμπατζήδων δεν ταιριάζει διότι δεν τίθεται θέμα ανυπακοής στο Νόμο (ο Μοντεσκιέ που τόσοι τον επικαλούνται επισήμαινε ότι οταν ο Νόμος είναι άδικος είναι φυσικό επακόλουθο η ανυπακοή)αλλά τίθεται θέμα αντίδρασης (και μάλιστα ειρηνικότατης!)στα άδικα κοινωνικά μέτρα.Το διόδια είναι θεμιτά όταν υπαρχουν δρόμοι όχι όταν προκειται να γίνουν με δικάμας λεφτά!Τότε να εισπαράτουμε εμείς τα κέρδη, όχι οι εργολάβοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Όσα χρήματα και να εξοικονομήσουμε, με οποιαδήποτε μέτρα, τα πληρώνουμε σε τόκους», επισημαίνει στο tvxs.gr ο καθηγητής του πανεπιστημίου INSEAD και ομότιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιά Σπύρος Μακρυδάκης, ο οποίος σε αυτό το πλαίσιο θεωρεί λίγο πολύ μάταιες τις διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία, η οποία δεν έχει παρά να «κοιτάζει το συμφέρον της».

    Λίγη ώρα μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου Παπανδρέου – Μέρκελ, ο καθηγητής κ. Μακρυδάκης παραθέτει με αφοπλιστικό τρόπο τα εξής στοιχεία: «Το χρέος του 2010 αυξήθηκε κατά 42 δις. Το επιτόκιο του 5% μεταφράζεται σε 2,1 δις, την ώρα που από τις περικοπές των συντάξεων εξοικονομούμε 800 εκατ. το χρόνο. Πληρώνουμε 22 δις ετησίως σε τόκους, με τα έσοδα του κράτους να ανέρχονται σε 50 δις».

    Ως εκ τούτου, ο ίδιος αναρωτιέται «πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε». Κατά τη γνώμη του, δεν βλέπει υπάρχει άλλη λύση από τη μονομερή αναδιάρθρωση του χρέους με στόχο ένα «κούρεμα» της τάξης του 30-40%. Σε αυτή την περίπτωση, όπως υπογραμμίζει, θα χάσουν χρήματα οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες οι οποίες κατέχουν σε μεγάλο ποσοστό το ελληνικό χρέος.

    Όσον αφορά στην προοπτική επιστροφής στη δραχμή, αναγνωρίζει ότι «το πρόβλημα πλέον θα είναι τεράστιο, διότι όχι μόνο θα σημειωθεί μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό και οι εισαγωγές αγαθών από το εξωτερικό».

    Αναφερόμενος στον τομέα της ανάπτυξης, τονίζει πως «δεν είμαστε ανταγωνιστικοί» και σε αυτό το πλαίσιο εκφράζει την πεποίθηση ότι «τελικά στην Ελλάδα κανείς δεν θέλει αλλαγές». Ο ίδιος κάνει λόγο για «συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας τα οποία δεν εκμεταλλευόμαστε, όπως η ναυτιλία (είμαστε ηγέτες παγκοσμίως), ο τουρισμός ή η ιατρική (είναι χαρακτηριστικό ότι Αμερικανοί ταξιδεύουν έως την Ινδία για εγχειρήσεις)».

    Κληθείς να σχολιάσει τις διεργασίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής το Μάρτιο, προβλέπει πως «το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας θα είναι πολύ σκληρό και δεν υπάρχει άλλη λύση, καθώς αν δεν γίνουμε ανταγωνιστικοί -όχι μόνο εμείς αλλά και οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί- δεν θα μπορούμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα με τους Γερμανούς».

    Κουρεμα λοιπον του χρεους και οποιον τραπεζιτη του αρεσει.Αυτη ειναι η μοναδικη απαντηση που θα περιμενα στο παραπανω ερωτημα μου...που δεν πηρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελίνα ακόμα και αν υπάρξει τρόπος να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον με κάποιο τρόπο.
    Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, συμπεριφορά, αν δεν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, λειτουργούμε συλλογικά αν δεν περιορίσουμε την ψευτιά, λαμογιά και υποκρισία θα ξαναφτάσουμε στο ίδιο ακριβώς σημείο.
    Αν δεν σταματήσουμε να ψηφίζουμε με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό μας όφελος ....
    Είμαι απαισιόδοξη γιατί και αύριο το πρωί να μας χάριζαν το χρέος όλο και να μας έδιναν και λεφτά πάλι θα τα κάναμε στάχτη και μπούρμπερι.

    Γεννήθηκα Ελληνίδα
    Μεγάλωσα Ελληνίδα
    Κατάντησα Ελληνίδα

    Δυστυχώς ...Εμείς με τους προγόνους μας είτε στην αρχαία Ελλάδα είτε στην Νεώτερη (ακόμα και με τις εξαιρέσεις τους ) δεν έχουμε καμία μα καμία σχέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχέλαε ο Κολοκοτρώνης τους προσκυνημένους τους έσφαζε στο γόνατο ...Δεν προτείνω αυτή τη λύση αλλά όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος ....
    ο διάλογος δεν έχει σημασία πουθενά και με κανέναν όταν είναι μονομερής και για τα μάτια του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.newsbomb.gr/interviews/story/b-kapernaros-oi-boyleytes-mas-einai-koykles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.newsbomb.gr/interviews/story/b-kapernaros-oi-boyleytes-mas-einai-koykles

    ΦΟΙΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρωτού να κρατήσει κανένας το τιμόνι πρέπει να έχει κάμει κωπηλάτης, ναχει φυλάξει την πρώρα, και νάχει παρακολουθήσει τους ανέμους, προτού να κυβερνήσει αυτός ο ίδιος το καράβι...
    ~Αριστοφάνης~
    Δυστυχώς η διαχρονική αλήθεια αυτού του γνωμικού, είναι πραγματικότητα των νυν πολιτικών.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κρίση είναι τεχνητή, και οφείλεται στο ότι δεν παράγουμε. Μέχρι τώρα ζούσαμε με δανεικά που προερχόντουσαν από τύπωμα χρήματος.

    Μας χρεωκοπούν για να μας εξαθλιώσουν και για να υποδουλώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες και να μειώσουν τον Ελληνισμό. Θέλουν να επαναλάβουν την γενοκτονία που συντελέστηκε κατά του Ελληνισμού την περίοδο 1945-1974.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρχελαος

    Μπορεί να είναι σκληρό αλλά εγώ πιστεύω ότι η χρεοκοπία ήταν προτιμότερη,για τον απλό λόγο ότι στο τέλος πάλι εκεί θα καταλήξουμε,η μεγάλη διαφορά είναι ότι όσο το αφήνουμε για αργότερα τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει,μέχρι τότε θα έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και στο τέλος η κατάληξη θα είναι ίδια.

    Είναι λαικισμός να υπόσχεται κάποιος ότι η Ελληνική οικονομία μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία,να το θυμάσαι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή τη στιγμή, βιώνουμε χαώδη κατάσταση, δεν χρειάζεται νομίζω περαιτέρω ανάλυση γι΄αυτό...
    Αν συνεχιστεί και άλλο, δεν θα αντέξουμε ούτε με τα ψέμματα. Γιατί τώρα, με τα ψέμματα τσουλάμε ακόμα. Αυτό το κυβερνητικό επιτελείο, δεν μπορεί να εφαρμόσει αποτελεσματικά τις εντολές της τρόικα. Μπορεί να εισπράττει εύσημα, αλλά αυτό δεν φτάνει, το ξέρουμε.
    Ενα τεράστιο χρέος σαν το δικό μας, χρήζει αναθεώρησης και επαναδιαπραγμάτευσης, για να φανεί πόσο πραγματικό χρέος μας αντιστοιχεί και πόσο έχει παραφουσκώσει ο λογαριασμός από διάφορες "δημιουργικές λογιστικές¨". Χρειάζεται μια αναλογιστική μελέτη που θα έπρεπε να γίνει από μια ομάδα τεχνοκρατών, εξειδικευμένων στα ζητήματα οικονομίας και χρέους.
    Για να καλυφθούν τα ελλείμματα, χρειάζεται αναπτυξιακή πολιτική με προβλεπόμενη σταθερή ανταποδοτικό-τητα. Χρειάζεται τόνωση ρευστότητας με προβλέψιμη ανταπόδοση της επένδυσης.
    Το πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή στη χώρα, βρίσκεται υπό κατάρρευση-μοιάζει με τον Πύργο της Βαβέλ. Ομως οι φημολογούμενες εκλογές, δεν πιστεύω ότι θα μας σώσουν, το αντίθετο μάλιστα. Αν τις κάνει, απλά θα παραταθεί ο χρόνος ζωής του αργού μαρτυρίου μας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρχικέραυνε, τι να σου πώ, ο Αριστοφάνης τα έπιασε τα λεφτά του έτσι που γίναμε τώρα!
    Εχει απόλυτο δίκιο η Χριστίνα και άλλοι σχολιαστές που επαναλαμβάνουν τις ευθύνες μας για αυτούς που ψηφίζουμε.
    Ομως σ΄αυτή τη χώρα, υπάρχουν και πολλοί που δεν παρασύρονται από καμία σειρήνα, κανέναν επικοινωνιολόγο, γιατί έχουν καθαρά μυαλά και δεν είναι διαπλεκόμενοι με συμφέροντα. Αυτονών η φωνή πρέπει να ακουστεί από δω και πέρα και αυτούς πρέπει να πιστέψουν. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολα αυτα σωστα...
    Αλλα με τους τρελλοαμερικανους τι θα κανουμε;
    Ή δεν πιστευετε οτι δεν φταινε κιαυτοι
    εστω και στο ελαχιστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άρα East αφού τρώγαμε χωρίς να παράγουμε και συνεχώς δανειζόμασταν, πώς είναι η κρίση τεχνητή; Μια χαρά κρίση την βλέπω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α-

    ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, νησίδες νοητικών αντιπερισπασμών, διακοπών από την καταστροφή ίσως, για να μαζεύουμε δυνάμεις, αλλά ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΠ. Για να μπορέσουμε μια μέρα να νιώσουμε πάλι ΕΛΠΙΔΑ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, να ανασάνουμε ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ, πρέπει προς το παρόν να ξεχάσουμε τις ψευδαισθήσεις μας. Χρήσιμες δεν λέω, αλλά αυτήν την στιγμή είναι φονικές.

    Ποιος πρωθυπουργός ; Ποια κυβέρνηση ; Παραγγελία από την κόλαση να τους είχαμε κάνει, τόσο επιτυχημένο αποτέλεσμα δεν θα είχαμε παραλάβει. Ας το πάρουμε απόφαση, το άτομο είναι δ ι α τ α ρ α γ μ έ ν ο. Ο αδελφούλης του κοπανούσε το κεφάλι του στους τοίχους και έπαιζε με τους ψυχαναγκασμούς του, φαίνεται κάποια στιγμή μπερδεύτηκε και νόμισε ότι το GAP είναι τοίχος. Τούβλα. Δεν είχε και άδικο. Είναι και το άλλο. Ο μπαμπάκας είχε την κακιά συνήθεια να τον πετά στον αέρα, με την κρυφή φαίνεται ελπίδα να τον πάρει ο άνεμος. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη ποτέ, ακόμα χειρότερα, μια φορά λένε δεν τον έπιασε κατά την προσγείωση, και ιδού τα αποτελέσματα... Θέλω πολύ, πάρα πολύ, τόσο πολύ που δεν το αντέχω, να το δω ΤΟ GAP ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ, στην ψειρού με βραχιολάκια, ντυμένο ζέμπρα, ισόβια, καθαρά και ωραία ισόβια, μαζί με πολλούς άλλους ομοίους, πράσινους, μπλε, κόκκινους και λοιπούς.

    Πως ; ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ. Και ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ. Από το 1974 και μετά. Στα πάντα. Θεσμούς, οικονομικά, Εθνικά θέματα. Παντού. Να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθεί η ανάλογη, ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ. ΦΥΛΑΚΙΣΗ, δήμευση περιουσιών, άνοιγμα λογαριασμών ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΣΕ ΕΜΑΣ. Όχι κρεμάλες, δεν θα τους κάνουμε την χάρη να γίνουμε κτήνη, αυτό είναι δικό τους προνόμιο. Γιατί είναι κτήνη. Και δολοφόνοι. Με άλλα όπλα, δεν πυροβολούν, τουλάχιστον όχι προς το παρόν, αλλά υπογράφουν την καταστροφή, ξερνούν ψέματα, αποπνέουν ασυδοσία και μας έχουν τυλίξει σε ένα σύννεφο πνιγηρής απάτης, μαύρο σαν την ψυχή τους. Μας τοποθέτησαν μια χαρά και με το νόμο (τους), στο κέντρο του εφιάλτη, και της κοινωνικής, εθνικής, οικονομικής καταστροφής.

    Και θα πληρώσουν γι’ αυτό. ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ. Με το κακό, με το καλό, ποιος ξέρει ; Ελπίζω με το καλό, αλλά και πάλι πως ; Ποιος θα βγει μπροστά να εμπνεύσει και να βάλει μια τάξη στο χάος ; Η ΝΔ ; Ο Σαμαράς ; Που κρύφτηκε πάλι αυτός ; Που είναι, να κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, να συσπειρώσει και να δώσει αέρα στα πανιά μας ; Μπορεί άραγε, αναρωτιέμαι, μπορεί ; Γιατί δεν αντιδρά δυναμικά, ανατρεπτικά, τι φοβάται ; Σίγουρα αν στις 29-11-2009 είχε κερδίσει η ντορίτα το δίλημμά μας θα ήταν τι χρώμα πέτρα να δέσουμε στο λαιμό μας, όχι αν θα χρειαστεί να το κάνουμε ... ΟΜΩΣ...
    (συνεχίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Β-

    ΟΜΩΣ η ΝΔ δεν έχει μέλλον, όσο εκπροσωπείται από Παυλόπουλους, Μητσοτάκηδες, Σπηλιωτόπουλους, Χατζηδάκηδες φαποεισπράχτορες, και τις λοιπές μουτζούρες. Όσο σιωπά. Ωραίο το νέο σήμα, με το τσουλούφι του Γούντυ του Τρυποκάρυδου, ξέχασαν να σβήσουν την παυλίτσα στα δεξιά, ευτυχώς που δεν αναβοσβήνει, σαν κάτι να ήθελαν να γράψουν αλλά το ξέχασαν, ως συνήθως. Ωραία τα νέα γραφεία στην Συγγρού, αν και όλες οι μουτζούρες μαζί να κάνουν πιάτσα πάνω από 1 ευρώ δεν πιάνουν, ωραία όλα λοιπόν, αλλά ξέχασαν ΕΜΑΣ. Αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους, καημένους, μη καημένους, όλους καμένους πάντως. Αν συνεχίσουν έτσι, τους ξεχνάμε κι εμείς. Τελευταία παρατήρησα ότι το Ιζνογκουντάκι, που κάνει ότι δεν βλέπει τι ψηφίζει και μετά κλαψουρίζει, άρχισε τις γλύκες και κινδυνεύει να γλιστρήσει στα σάλια του και να κάνει την έσχατη ηρωϊκή πιρουέτα, αλλοίμονο αν τον βάλουν στο σπίτι, θα φύγουν από τα παράθυρα, και η Συγγρού έχει πολλή κίνηση.

    Για την αριστερά δεν μιλώ, για μένα μια απογοήτευση. Το ανθελληνικό παραληρηματικό σύριζα και το απολιθωματικό κκε, ωραίο κόμμα, υπέρ της νομιμότητας, κι ας αρνείται έλεγχο στα οικονομικά του (!), μεταξύ άλλων. Μια χαρά όλα. Η ελίτσα πάλι ευτυχώς μετρά ποσοστά σε ανθρώπινα μέλη πλέον, 1,3 % νομίζω το τελευταίο ποσοστό, μια γιαγιάκα, δύο πόδια και μια μύτη, αν και ήταν 1,8 % αλλά στην πορεία έπεσαν τα χέρια και τα αυτιά. Άτιμη βαρύτητα.

    ΕΞΕΓΕΡΣΗ ζητούν πολλοί, να γίνουμε Αίγυπτος, είμαστε βέβαια ήδη, όλοι Σφίγγες, τόσο μπερδεμένοι, αιώνια μουγγοί και ασάλευτοι που καταντάμε αινιγματικοί. Σχεδόν γοητευτικοί. Ποια εξέγερση ; Για να δώσουμε την ευκαιρία στους μισθοφόρους ταραξίες να εγκαθιδρύσουν αυτό που τα αφεντικά τους επιθυμούν διακαώς ; Να σπάσουμε αυτά που θα κληθούμε εμείς πάλι να πληρώσουμε ; Αφού το ζητά και ο αλαβάνος, δεν μπορεί, καλό θα είναι για μας... Αλλοίμονο. Είναι που είναι ραγισμένο το μέλλον μας, ας «εξεγερθούμε» κι εμείς εναντίον του, εναντίον μας.

    Άρα ; ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. Τι να κάνουμε ; ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ; Εγώ πάντως δεν έχω, μόνο απορία και οργή. Όσο και να έφταιξε αυτή η έρημη κοινωνία, ήταν γιατί χάζεψε και επέτρεψε να παραπλανηθεί, γιατί νόμισε ότι μπορεί ταυτόχρονα να οδηγεί 4 αυτοκίνητα, να μιλά με 5 κινητά, γιατί νόμισε ότι έχουμε ειρήνη, ότι είμαστε ασφαλείς, γιατί πρόδωσε την Καρδιά της και αγνόησε την Ιστορία της, ΑΛΛΟΙ όμως έβαζαν τις υπογραφές, ψήφιζαν τους νόμους, και έλεγαν κανένα αστείο να περνά η ώρα (τους), όσο έσβηναν την Ζωή Μας. Ασύδοτα σκουπίδια. ΦΥΛΑΚΕΣ να τους φτιάξουμε κι ας ξοδευτούμε, να τους κλειδώσουμε και να πετάξουμε τα κλειδιά. Αυτήν την σκέψη προτείνω να έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας, για αρχή. Αυτήν την επιθυμία να μην ξεχάσουμε στιγμή.
    Διάβασα κάπου ότι ο Χάρρυ Κλυν τα είχε προβλέψει όλα από το 1983 (!). Δυστυχώς δεν τον πίστεψε κανείς.

    Ακόμα κι αν, που το πιστεύω, υποθέσουμε ότι ξυπνήσαμε, πρέπει να σκεφτούμε τα πράγματα αλλιώς, ίσως. Με νέους τρόπους, κάθε αλλαγή έτσι κι αλλιώς με μια σκέψη ξεκίνησε. Το μυαλό όμως είναι σαν το αλεξίπτωτο, λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοιχτό, και εμάς νομίζω προς το παρόν έχει κλείσει, φρόντισε το σύστημα για αυτό, απλά δεν έχει κλειδώσει ακόμη.

    Καλημέρα και Καλή μας Τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ East

    >Μέχρι τώρα ζούσαμε με δανεικά που προερχόντουσαν από τύπωμα χρήματος. <

    Τότε πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη; Μήπως δανειζόμασταν, χωρίς δυνατότητα πληρωμής του χρέους; Μάλλον.

    Άλλωστε, από την είσοδό μας στην ευρωζώνη και μετά, δεν έχομε δικαίωμα να τυπώνουμε χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "αφού τρώγαμε χωρίς να παράγουμε και συνεχώς δανειζόμασταν, πώς είναι η κρίση τεχνητή; Μια χαρά κρίση την βλέπω εγώ"

    Είναι τεχνητή η κρίση, διότι θα μπορούσε να λυθεί αμέσως με το να αυξήσουμε την παραγωγή. Όμως όλα τα μέτρα που παίρνουν είναι για να μας χρεωκοπήσουν.


    "από την είσοδό μας στην ευρωζώνη και μετά, δεν έχομε δικαίωμα να τυπώνουμε χρήμα"

    Εννοώ ότι η ΕΕ, και οι ΗΠΑ, μας δάνειζαν χρήματα που αυτοί είχαν τυπώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σ’ ευχαριστώ πολύ Χριστίνα...
    Να ξέρεις με έχεις βοηθήσει με τα σχόλιά σου να καταλάβω ότι το μεγάλο μας πρόβλημα πλέον είναι η δράση, παράλληλα πάντα με την εσωτερική αλλαγή.
    Το μεγάλο, αόρατο προς το παρόν, Πως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χριστίνα είπε...
    Αρχέλαε ο Κολοκοτρώνης τους προσκυνημένους τους έσφαζε στο γόνατο ...Δεν προτείνω αυτή τη λύση αλλά όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος ....
    ο διάλογος δεν έχει σημασία πουθενά και με κανέναν όταν είναι μονομερής και για τα μάτια του κόσμου

    23 Φεβρουαρίου 2011 11:18 π.μ.

    Αν επιθυμεις να αποδειξεις τα αναποδεικτα θα νσου δωσω μια συμβουλη που εφαρμοζεται στην πραξη και οχι στα λογια.
    Ακολουθησε το μπροτυπο των ηρωικων γυναικων του Ισραηλ και πηγαινε και καταταξου ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στον Ελληνικο στρατο.Ολα τα υπολοιπα που γραφεις εκ του ασφαλους στα ιστολογια τα ακουμε βερεσε.Αντι για καναπε στο στρατο και αμεσα.καταλαβες χριστινα.τα λογια περισσευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.