10/2/11

Άγνοια Μπεγλίτη για τη στρατιωτική άσκηση καταστολής εξεγέρσεων


Άγνοια για τη στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, που διεξήχθη προ ημερών στο Κιλκίς, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που του έθεσαν βουλευτές, διαβεβαίωσε όμως, ότι αν αποδειχθεί ύπαρξη στρατιωτικών ευθυνών, αυτές θα αποδοθούν άμεσα.

Το θέμα, στο οποίο ενεπλάκη με στρατιωτική άσκηση η 71η Ταξιαρχία του Κιλκίς με συμμετοχή κληρωτών και επαγγελματιών στρατιωτικών, ετέθη από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα στο περιθώριο της συζήτησης κύρωσης σύμβασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
Στην άσκηση παρουσιάζονταν στρατιωτικές δυνάμεις να καταστέλουν πολίτες διαδηλωτές που κρατούσαν πανό, όπου αναγράφονταν «ΣΥΡΙΖΑ» και «Ειρήνη».
Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι ήταν μία άσκηση επί χάρτου κι ότι κι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από τον Τύπο. Όπως είπε, ζήτησε να ενημερωθεί και έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως η άσκηση, ενώ γνωστοποίησε ότι καθημερινά γίνονται ασκήσεις περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα για τις οποίες, αν είναι ήσσονος σημασίας, δεν ενημερώνεται η πολιτική ηγεσία.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σημείωσε ότι άλλο το ζήτημα, αν ενημερώθηκε ο υπουργός και άλλο αν ήταν παράνομη ή όχι η άσκηση.
Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι η ηγεσία δεν συναίνεσε, ούτε πρόκειται να συναινέσει σε τέτοιου είδους ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική επικράτεια οι οποίες αφορούν εσωτερικές οικονομικές ή κοινωνικές εξελίξεις.
«Κατανοώ τον προβληματισμό όσον αφορά τη διαδικασία και το περιεχόμενο, αλλά δεν συμμερίζομαι την ανησυχία σας. Αν προκύψουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Άγνοια Μπεγλίτη για τα χακί ΜΑΤ του Κιλκίς.

'Οπως είχε αποκαλύψει το www.onalert.gr η 71η ταξιαρχία στο Κιλκίς πριν λίγες μέρες συμμετείχε και με κληρωτούς και με επαγγελματίες στρατιωτικούς σε μία άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων. Μάλιστα εκείνοι που υποδύονταν το πλήθος κρατούσαν πανώ που έγραφε «peace» και φώναζε ΣΥΡΙΖΑ- ΣΥΡΙΖΑ.

"Ζητήσαμε πλήρη πληροφόρηση για το θεμα σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας δεν συναίνεσε σε ασκήσεις εδάφους είτε του ΝΑΤΟ είτε Ε.Ε που θα συνδέονταν με την εσωτερική κατάσταση και τις εσωτερικές οικονομικές-κοινωνικες εξελίξεις. Ζήτησα ενημέρωση. Ζήτησα να σταματήσει η άσκηση", είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Τότε ο Ντίνος Βρεττός αντέτεινε: "Είναι δυνατόν να γίνονται πράγματα που δεν ξέρει η πολιτική ηγεσία; Υπάρχουν ευθύνες απ’ ότι βλέπετε.

Από την πελυρά του ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ είπε: "Είναι γνωστή η εκπαίδευση και τα σεμινάρια εσωτερική καταστολής πλήθους. Το θεμα είναι αν την καλύπτετε πολιτικά."

"Μετά την απάντησή σας γεννώνται νέα ερωτηματικά. Ποιος αποφασίζει και ποιος σχεδιάζει τέτοιου είδους πράγματα; Δεν μπορεί αυτό να μην έχει και άλλες ουρές", είπε και ο Θανάσης Δρίτσας από τον ΣΥΝ.

"Πρέπει να μας ενημερώσετε αν η άσκηση που έγινε από τον ελληνικό στρατό είναι παράνομη ή όχι και αν είχατε ενημερωθεί. Αν είναι παράνομο είναι θέμα", είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Η πολιτική ηγεσία δεν ενημερώνεται για οποιαδήποτε άσκηση γίνεται στον ελληνικό χώρο πέρα από τις μεγάλες ασκήσεις. Όταν θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα θα απαντήσουμε και στα ερωτήματα που έθεσε ο Καρατζαφέρης.Αν υπάρξουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα. Από εμενα τουλάχιστον να είστε σίγουρος για αυτό", απάντησε ο υφυπουργός 'Αμυνας.
ONALERT.GR

39 σχόλια:

  1. Κατα τα προτυπα της FEMA στην Αμερικη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τι σφαίρες κάνουν την άσκηση αυτή; Γιατί ακούγεται στον αέρα ο χαρακτηριστικός ήχος της σφαίρας που πετάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι το παράξενο? Για το Δ.Ν.Τ. Παλαιστίνιοι εν Ελλάδι είμαστε, γιαυτό και η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ είναι απαραίτητη, στα πλαίσια των εμπειριών του, από τις καταστολές των Κούρδων.

    Μιλάμε για την Ανταλκείδιο Ειρήνη, στρατιωτικής συνεργασίας της μειοψηφούσης Κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του Ισραήλ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ,

    Μα τόσο ξεπεσμός του ραγιαδισμού!

    Ήδη η κυβέρνηση στέλνει τους νέους τροφή στο Μινώταυρο των ιδιωτών τραπεζιτών της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δλδ αν το ενημερώνανε, θα καταλάβαινε περί τίνος πρόκειται;;;;;;; Αμφιβάλλω Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ (;;) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ (ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ!!!).ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ...
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kύριοι,και στο παρελθόν έχουν γίνει τέτοιες ασκήσεις κυρίως απο μονάδες που έφευγαν για Κόσσοβο αλλά τότε δεν έδιναν έμφαση γιατί δεν υπήρχε το ΔΝΤ.Σήμερα οι ψευτοαριστεροί θέλουν να τα καπελώσουν όλα.Ο στρατός δεν θα πειράξει τον λαό γιατί ευτυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν ικανοί αξιωματικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμμη αλλά αν ενάς υπουργός δεν είναι εν γνώση μίας τόσο σοβαρής υπόθεσης που άπτεται των αρμοδιωδητών του μάλλον θα πρέπει να` πάει σπιτι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΙΛ

    Πρίν αρχίσουμε τις παπα..ες που μας διακρίνουν σαν έθνος ..καλά θα ήταν να σκεφτούμε ότι καλά κάνει ο στρατός και προετοιμάζεται για τέτοια ενδεχόμενα...Φανταστείτε σε μία γειτονιά της Αθήνας ταμπουρωμένους μετανάστες ..σε ένα σχετικά μικρό αριθμό για τα αριθμητικά δεδομένα τους π.χ 5οοο..ποίος θα τους βγάλει η αστυνομία???Όσο αφορά το πανό ΣΥΡΙΖΑ ....το έκαναν για να φανεί πιό ρεαλιστικό το περιβάλον....τι να έγραφε δηλαδή το πανό ΛΑΟΣ..Θα γελούσε κάθε πικραμένος....άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε τους πεινάλες μέσα στο πανεπιστήμιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε συνεχεια του 3:04μμ σκεφτειτε στα χωρια της Θρακης σε περιοδο κρισης με την Τουρκια με πιο τροπο θα γινοταν η απομακρυνση τον αυτοαποκαλουμενων <> η καταστολη τετοιων αοπλων ομαδων?

    Για αυτο πρεπει να ειμαστε πιο προσεχτικοι στις υστεριες του ΣΥΡΙΖΑ που στην αγωνια του να κρατηθει ζωντανος βλεπει παντου χουντικα φαντασματα!!

    Ολοι οι στρατοι του κοσμου τελος εχουν κατασταλτικες ομαδες.Το ιδιο εχει και ο Ελληνικος στρατος στο Κοσοβο.Διοτι αν δεν ειχαν ,καθε διαφορα σε πολεμικες περιοχες θα λυνοταν μονο με τα οπλα!!!

    Σ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου αρέσει που ψάχνουμε τρόπους να ευνουχίσουμε το στρατό μας!!!

    Και γιατί να ασκείται ο στρατός σε μάχες εντός κατοικημένων περιοχών;

    Μήπως για να χρησιμοποιηθεί σε πραξικόπημα;

    Και γιατί να ασκείται σε βολές; Μήπως για να πυροβολήσει διαδηλωτές κατά του ΔΝΤ;



    Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αμφιβάλει κάποιος απο τους παραπάνω κύριους ότι υπάρχει ενδεχόμενο εξέγερσης ισλαμιστών-λαθρομεταναστών υποστηριζόμενη , αν όχι υποκινούμενη από τους γνωστούς ψευτοαναρχοσυριζαίους; τα γεγονότα του Δεκέμβρη και της Νομικής δεν μας δίδαξαν τίποτα;μήπως αν συμβεί κάτι τέτοιο η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να τη καταστείλει με κάθε τρόπο; ή μήπως στο όνομα του προοδευτισμού και της δήθεν δημοκρατίας θα πρέπει να καεί όλη η χώρα αυτή τη φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακόμη κι αν η άσκηση αφορά καταστολή εξέγερσης το πρόβλημα πού είναι ακριβώς;
    Δεν κατάλαβα ρε μάγκες, αν ο μη γενοιτο συμβεί κάτι τέτοιο, εσείς ποιον θα υποστηρίξετε, τον όχλο που θα προσπαθεί π.χ. να εισβάλει στη Βουλή; Μήπως σκοπεύετε να είστε ΜΕΣΑ στον όχλο που θα τα κάνει αυτά και θα λεηλατεί και θα δολοφονεί;
    Οπαδοί του Λαζόπουλου και του Τσίπρα είστε κι εσείς που ονειρεύονται να έρθει εδώ η Αίγυπτος;
    ΚΚΕ και ΣΥΝ λογικό είναι να είναι αντίθετοι σ'αυτά αφού αυτοί μόνο την ανωμαλία έχουν στο νου τους και πώς θα την εκμεταλλευτούν και δεν θέλουν να υπάρχει πιθανό εμπόδιο στα πόδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΥΓΕ ΣΤΙΣ Ε.Δ.

    που εξασκούνται στα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πιθανότητα εξέγερσης δεν υπάρχει μόνο για τον Ελληνικό λαό,υπάρχει και ένας πολύ μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών οι οποίοι πολύ σύντομα θα φτάσουν στα όρια της εξαθλίωσης,επείσης υπάρχει και πολύ σημαντικός αριθμός Αλβανών,την περίοδο αυτή ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός στη γειτονική Αλβανία είναι στα φόρτε του,παράληλα είναι και οι πλυθησμοί της Θράκης που αποδείχτηκε ότι είχαν ενταχθεί στα σχέδια των Τούρκων για να δράσουν στο εσωτερικό.

    Σίγουρα δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν το στρατό εναντίον Ελλήνων διαδηλωτών.

    Επείσης δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να πρόκειτε για ασκήσεις με στόχο ενδεχόμενο πραξικόπημα,με την ευλογία των ΗΠΑ,σε περίπτωση που οι ''φιλοδυτικοί'' πολιτικοί καταλήξουν τελικά στον πάτο της θάλασας απο τον εξαγριωμένο Λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε Ελληνόπαιδες,
    Τέτοιες ασκήσεις έχουν αρχίσει πριν 4-5 μήνες και στους Εθνοφύλακες και κανείς δεν είπε τίποτα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να με διαψεύσει κανείς για αυτό το γεγονός.
    Όχι μόνο ο στρατός αλλά και η εφεδρεία του ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο.
    Μην πιστεύετε στα παπαγαλάκια ότι ετοιμάζουν κάτι για εμάς , αλλά να πιστεύετε ότι όλοι ετοιμάζονται για κάποιους άλλους. « Το προβλέπειν εστι φιλοσοφείν».
    Αγάντα και καλή λευτεριά

    Θα είναι όμοφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας σε άμαχο πληθυσμό, στα πλαίσια των επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης, ήταν το σενάριο της στρατιωτικής άσκησης «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ», που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο "Κορομηλά" στην Αργυρούπολη Κιλκίς από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία.
    Mερικές παρατηρήσεις:
    1)Στην αρχή βλέπουμε στρατιωτική μονάδα επιπέδου μάλλον 2 διμοιριών(δεν φαίνονται όλα στο πλάνο) μαζί με 4 ΤΟΜΠ Μ113Α1 και 2 VBL τροχοφόρα αναγνώρισης να εξέρχεται από θέσεις αποκρύψεως και να προχωρά σε ανακατάληψη οικοδομικού τετραγώνου. Παράλληλα ένα ελικόπτερο UH-1 Iroquois αποβιβάζει δυο σκοπευτές που καλύπτουν από ψηλά(ταράτσα κτιρίου) με πυρά ακριβείας όλους τους στρατιώτες ενώ μια ομάδα στρατιωτών κατεβαίνει από ελικόπτερο μέσω σχοινιών. Στη συνέχεια ένα τρίτο ελικόπτερο ιδίου τύπου παραλαμβάνει έναν τραυματία.
    Μέχρι εδώ άψογη εκτέλεση στρατιωτικής καθαρά επιχείρησης εντός κατοικημένων περιοχών που σε πόλεμο μπορεί να χρειαστεί.
    2) Στη συνέχεια στρατονόμοι με όχημα κλούβα συλλαμβάνουν δύο άτομα με πολιτικά μιλώντας στο 2:23 με ένα δυνατό, καθαρό και στα Ελληνικά: «Μπες μέσα!».
    Αφού υποτίθεται είναι ξένος τι του μιλάει στα Ελληνικά?
    3) Η άσκηση συνεχίζεται με διαδηλωτές οπλισμένους με ξύλα και πέτρες να φωνάζουν συνθήματα στα Αγγλικά « Freedom! Freedom!”. Τότε στρατοΜΑΤ αναλαμβάνουν δράση μαζί με δύο λυκόσκυλα και έναν ελκυστήρα-φαγάνα.
    4)Από αέρος τους καλύπτει ελικόπτερο Απάτσι ενώ ένας πυροτεχνουργός εξουδετερώνει βόμβα σε παγιδευμένο όχημα.
    5) Στο τέλος περνάει στρατιωτική φάλαγγα ανθρωπιστικής βοήθειας.
    Οι απορίες μου:
    Στην αρχή όλα καλά αλλά από το (2) έως το (3) όμως βλέπουμε στρατιωτικές δυνάμεις να ξεφεύγουν από τα καθήκοντα που τους αναλογούν με βάση το Σύνταγμα. Ακόμα και αν προορίζεται το παραπάνω σενάριο για Αίγυπτο(όπως λένε που έφερε ως παράδειγμα ο διοικητής) είναι επιτρεπτό με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα να επεμβαίνουμε με τέτοιο τρόπο στα εσωτερικά άλλου κράτους? Η ανθρωπιστική βοήθεια και τα έργα υποδομής είναι ειρηνικά έργα και δεν τίθεται καν θέμα. Αλλά τα ΣτρατοΜΑΤ?Επιπλέον γιατί οι στρατονόμοι μίλησαν στα Ελληνικά αν το παραπάνω σενάριο είναι για αποκλειστικά ξένες χώρες? Οι διαδηλωτές φώναζαν στα Αγγλικά. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά νομίζω. Κι ας αποδεχτούμε ότι είναι μόνο για να πάει ο στρατός μας σε άλλη χώρα. Πηγαίνοντας εκεί δικά μας ΣτρατοΜΑΤ δεν δίνει εξουσιοδότηση αύριο μεθαύριο αν κριθεί σκόπιμο λόγω αναταραχών(λόγω οικονομικής κατάστασης) να έρθει εδώ ξένο στρατιωτικό σώμα ΣτρατοΜΑΤ? Μήπως στα μυαλά κάποιων πολιτικών υπάρχουν σκέψεις τέτοιες για μια παγκόσμια επέμβαση ΣτρατοΜΑΤ σε όποια χώρα κρίνεται σκόπιμο? Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται χαζά αλλά δεν είναι. Ο κόσμος σκληραίνει και έρχονται μέρες Αιγύπτου σε πολλά κράτη σταδιακά.
    Είναι αλήθεια (αν το ισχυριστεί κάποιος καλοπροαίρετα) ότι ειρηνευτικά στρατιωτικά τμήματα μας(που δίνουν φαρμακευτικό υλικό, κάνουν έργα υποδομής ή πχ φυλάνε ορθόδοξες εκκλησίες Σέρβων) μπορεί να αντιμετωπίσουν επίθεση διαδηλωτών οπλισμένων ίσως μερικές φορές με μολότωφ ή χειροβομβίδες ή και πολεμικά όπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. όπως είχε συμβεί το 2004 στο Ουρόσεβατς(http://news.in.gr/greece/article/?aid=524474) .
    Όμως δεν χρειάζονται στρατοΜΑΤ ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση. Διατήρηση ψυχραιμίας και περιμέτρου ομάδος, εντοπισμός απειλών, ξεκάθαροι κανόνες εμπλοκής και επικεφαλής αξιωματικός με θάρρος αρκούν για να λήξει το θέμα όσο πιο αναίμακτα γίνεται. Δυο εκτοξευτές χειρός με δακρυγόνα και μερικά πυρά ακριβείας (από δυο-τρεις στρατιώτες που θα έχουν διόπτρες στο G3 και θα είναι καλοί σκοπευτές) μόνο στα οπλισμένα άτομα με πολεμικά όπλα αρκούν για να διαλυθεί ένα φανατικό πλήθος. Οι άοπλοι θα σκορπίσουν αμέσως και οι οπλισμένοι θα εξουδετερωθούν. Στο περιστατικό στο Ουρόσεβατς για παράδειγμα δεν θα τρέχανε οι στρατιώτες να καλυφθούν αν υπήρχαν ξεκάθαροι κανόνες εμπλοκής για ένα τέτοιο περιστατικό. Αντίθετα φτάσαμε στο σημείο να καταστραφεί ένα VBL και να χρειαστεί να τρέχουν δέκα Μ113 με 100 στρατιώτες μας και είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε απώλειες τότε. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.. Ένας οπλισμένος με όπλο διαδηλωτής είναι απειλή και πρέπει να εξουδετερωθεί άμεσα. Τους υπόλοιπους άοπλους(χωρίς τίποτα ή με ξύλα και λοστούς) με δακρυγόνα τους κάνεις και φεύγουν αναίμακτα.
    Τα ΣτρατοΜΑΤ δεν χρειάζονται είτε για το εσωτερικό μας είτε για το εξωτερικό. Είναι παραβίαση Συντάγματος. Υπάρχουν τα ΜΑΤ της αστυνομίας, υπάρχουν οι αντλίες νερού της πυροσβεστικής και υπάρχουν και τα σκυλιά της αστυνομίας. Κανόνες εμπλοκής χρειάζονται. Αυτά κανονικά πρέπει χρησιμοποιούνται μόνο σε διαδηλώσεις ξένων κέντρων. Αν κάποια στιγμή όλος ο λαός μας ξεσηκωθεί βίαια(που δεν το εύχομαι διότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα) κανένα ΜΑΤ δεν θα τους σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΜΠΕΓΛΙΤΑΚΟ ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ...ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ;;...ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΛΙΓΑΚΙ...ΝΑΙ ΒΡΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ..ΣΕ "ΠΥΘΗΜΙΣΑΜΕ" ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ...ΓΙΑ ΕΛΑ...ΓΙΑ..ΕΛΑ..

    ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά ρε κοντόφθαλμοι εάν σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης οι μουσουλμάνοι της Θράκης δημιουργήσουν ασύμμετρες απειλές εναντίον των στρατιωτικών ενεργειών της Ελλάδας στον Έβρο , ή εάν ο στρατός μας επανακαταβάλει έδαφος που κατέχεται σήμερα από τον εχθρό και υπάρξει αντίδραση από από άοπλο τοπικό πλυθυσμό πως τους αντιμετωπίζουμε ;

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τέτοιες ασκήσεις κάνουν και οι Γερμανοί προτού στείλουν μονάδες στο Αφγανιστάν. Και εδώ έγιναν διάφορες σκέψεις για τέτοιες ασκήσεις. Μη παίρνουμε πάντα το κακό σαν πρώτη περίπτωση, ηρεμία λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάποιοι για να διακιολογήσουν την ύπαρξης τους,όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να βρούν λόγους αντίταξης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε διάφορες αδύναμες να αντιδράσουν κοινωνικές ομάδες...μία απο αυτές είναι ο στρατός ....Θ α σκαρφιστούν οτιδήποτε, προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα "εκ του μή όντως"...Έτσι αποκαλύπτουν την άγνοια τους και τη βλακεία τους. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ...ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...Τα υπόλοιπα σας τα διοχετεύουν κάτι ξοφλημένοι εξηντάρηδες που κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ΦΑΓΑΝΕ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ τους , τις οποίες θα τις τρώγανε ούτως ή άλλως , με οποιαδήποτε διακυβέρνηση γιατί πρόκειται γαι άτομα δυσπροσάρμοστα στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ.Τώρα βρήκανε το βλακώδες επιχείρημα, ότι ο ΣΤΡΑΤΟΣ εκπαιδεύεται για να αντιμετωπίσει ΛΑΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ(θα το θέλανε πολύ μερικοί...αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα τους γίνει η χάρη)...Ο δε κύριος που παριστάνει τον υφυπουργό... ΤΙ ΝΑ ΠΩ.....ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ...ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΥΛΑΝΕ.

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

    ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΧΛΟ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

    ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΣΧΥΡΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ.
    ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΣΕΣ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΑ!!!!!!!

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. diladi ti kako eixe h askisi kai den to katalaba egw ? kairos eine na mathoun kai kati ektos apo aera pir kai kinixarsi ..........signomi prokatabolika gia tin grafi mou alla ayto to koserbokouti den alazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η πασοκικη αλητεια που ποτε δεν σταθηκε ικανη να προστατευσει την εθνικη ακεραιοτητα θελει τωρα να μετατρεψει τον στρατο σε SA ταγματα εφοδου κατα του Ελληνικου λαου.
    Με συνεργους τους οικονομικους δολοφονους του ΔΝΤ οι εχθροι αυτοι του λαου προωθουν τα σχεδια της απολυτης υποδουλωσης.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ὁ στρατὸς χρειάζεται νὰ προετοιμάζεται ποικιλοτρόπως, διότι οἱ καιροὶ εἶναι πονηροί.
    Κάποτε πρέπει νὰ ξεπερασθῆ τὸ σὸκ τῆς δικτατορίας, διότι πάει χεράκι χεράκι μὲ τὴν πολιτικὴ τῆς ὑποτελείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. χαχαχα!!!!!! όλα τα λεφτά είναι το χοντρο το καρακόλι. ( μούφες ΠΑΣΟΚΕΜΩΝ και καλα δεν είχε ιδέα) Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι τα παιδιά του πολυτεχνείου έχουν πάρει καλά μαθήματα απο την χούντα των ταγματαρχών και εδώ βλέπω και οτι δεν έμηναν μόνο στο τανκ υπάρχει ολόκληρη εξέλιξη , ας φανταστούμε τώρα τα νέα παιδιά του πολυτεχνείου τα σημερινά δηλαδή αυτά που καίνε το έμβλημα μας .

    Γεώργιος Αθανασίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για να πρέπει ο στρατός να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, δείχνει ότι οι ταγοί μας δεν εμπιστεύονται την αστυνομία.
    Την οποία όμως οι ίδιοι έχουν μετατρέψει σε ένα Σώμα ντιντηδοχλεχλέδων με 18χρονα αγοράκια και κοριτσάκια που το μόνο τους προσόν είναι οι καλοί βαθμοί στο σχολείο και η ανάγκη των ίδιων και των γονέων τους για άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση, αφού ξεκινούν να πληρώνονται από τα 17 τους που μπαίνουν στην σχολή.

    Εδώ και τώρα, κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος και πρόσληψη αστυφυλάκων με μετάταξη στην ΕΛΑΣ ανδρών (και γυναικών εάν υπάρχουν) που έχουν υπηρετήσει μία, δύο ή παραπάνω 5ετίες ως ΕΠΟΠ των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού.
    Με τρίμηνη ειδική αστυνομική τους εκπαίδευση.

    Οι οποίοι θα είναι και έτοιμοι σε περίπτωση επιστράτευσης να γυρίσουν στις στρατιωτικές μονάδες τους και να ενισχύσουν τον Στρατό, σε αντίθεση με τους 70.000 αστράτευτους αστυφύλακες που δεν θα έχουν να κάνουν τίποτα άλλο από το να γράφουν οδηγούς...παπακίων για κράνος.

    Στην Ελλάδα έχουμε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομίες παγκοσμίως με βάση τον πληθυσμό της χώρας.
    Και την πλέον αναποτελεσματική.
    ΟΛΑ τα άλλα είναι ...φιλοσοφίες, σε δουλειά να βρίσκονται 22χρονοι ...στρατηγιστές !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Μην ψάχνετε τόσο μακριά, κινδύνους για τη΄χωρα κλπκλπ. Είναι πολύ πιο απλό. Την πρώτη Μαρτίου γίνονται οι κρίσεις για την νέα ηγεσία των ΕΔ. Καποιος (;)την έστησε στηνυπάρχουσα ηγεσία (την οποία επέκρινε ο κ. Μπεγλίτης που "δεν ήξερε για το φόνο")και όλα θα εξελιχθούν ομαλώς,σύμφωνα μετο σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τζίμης είπε:
    1) "Για να πρέπει ο στρατός να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, δείχνει ότι οι ταγοί μας δεν εμπιστεύονται την αστυνομία."

    Επειδή δεν εκπαιδεύουν σωστά την αστυνομία. Άρα να καταργήσουμε το Σύνταγμα?

    2) "Την οποία όμως οι ίδιοι έχουν μετατρέψει σε ένα Σώμα ντιντηδοχλεχλέδων με 18χρονα αγοράκια και κοριτσάκια που το μόνο τους προσόν είναι οι καλοί βαθμοί στο σχολείο και η ανάγκη των ίδιων και των γονέων τους για άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση, αφού ξεκινούν να πληρώνονται από τα 17 τους που μπαίνουν στην σχολή."

    Συγνώμη αλλά τα 18 χρονα είναι πολύ καλά σε επιδόσεις εξετάσεων(γραπτές, ψυχολογικές, αθλητικές) όσο κι αν αυτό "πονάει" κάποιους. Δεν μπαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ επειδή έχουν μπάρμπα στη Κορώνη. Με λίγα λόγια μπαίνουν αξιοκρατικά.Από κει και πέρα ευθύνεται η αστυνομία για το πως θα εκπαιδευθούν. Η πρώτη ύλη είναι άριστη. Ο Κορκονέας που μπήκε από το παραθυράκι των ειδικών φρουρών είδαμε τα αποτελέσματα. Μόνο από τη φάτσα του φαίνονταν ότι δεν ήταν οκ στα μυαλά του κι όμως τον πήρανε με τους περίφημους διαγωνισμούς- "παραθυράκια" των ειδικών φρουρών.

    3)"Εδώ και τώρα, κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος και πρόσληψη αστυφυλάκων με μετάταξη στην ΕΛΑΣ ανδρών (και γυναικών εάν υπάρχουν) που έχουν υπηρετήσει μία, δύο ή παραπάνω 5ετίες ως ΕΠΟΠ των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού.
    Με τρίμηνη ειδική αστυνομική τους εκπαίδευση."

    Οι ΕΠΟΠ μπήκαν για τον στρατό. Τελεία και παύλα. Το θέμα με την αστυνομία μας είναι η εκπαίδευση στις αστυνομικές σχολές και οι εντολές της πόλιτικής ηγεσίας.

    4) Κι αν Τζίμη (όπως λες) σε περίπτωση επιστράτευσης γυρίσουν οι ΕΠΟΠαστυφύλακες στον στρατό ποιος θα επανδρώνει το αστυνομικό σώμα(πουν μέχρι τότε θα έχει σταματήσει με το σύστημα που προτείνεις να παίρνει άλλους αστυνομικούς)? Ακόμα χειρότερα δηλ. Αστυνομικός ούτε για δείγμα δεν θα υπάρχει όπως τα λες.

    5) "ΟΛΑ τα άλλα είναι ...φιλοσοφίες, σε δουλειά να βρίσκονται 22χρονοι ...στρατηγιστές !!!"

    Σε ευχαριστώ που μου απονέμεις τον τίτλο του στρατηγιστή.
    Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω για το μεγαλείο σου και τον χαρακτηρισμό που σου ταιριάζει. Μπορώ όμως κάτι άλλο(δες το 6)

    6)Θα σε μαλώσω...την ηρεμιστική δεν την πήρες ή δεν πιασε.Μόνο με τα αγγούρια που σου αρέσουν(όπως έχεις δηλώσει)δεν γίνεται δουλειά. Σε πιάνουν για λίγο καιρό και μετά ξανά τα ίδια. Αλλάζω το φάρμακο. Θα πάρεις διπλή δόση αγγουριών και ενέσιμο "XYLAZINE" 20ml. Το δίνουν στα σκυλιά και νομίζω ότι ταιριάζει στην περίπτωση σου. Αν δεν σε πιάσει θα σου δώσω ένα ηρεμιστικό για Ελέφαντα. Υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών. Άντε Τζίμη. Κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλά ρε μιλάμε είσαι φοβερός καλαμπουρτζής!!!
    Τον έχεις ξεπεράσει τον Βούλγαρη...
    ----------
    Εάν θέλουν να γίνουν αστυνομικοί, να πάνε πρώτα να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις για να είναι χρήσιμοι και στον πόλεμο και μετά, να μεταταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ.
    Δεν θα τους εμποδίσει κανένας.
    Αφού είναι καλοί στο σχολείο και έχουν γνώσεις, θα αναβαθμισθούν και οι Ειδικές Δυνάμεις.

    Σε δε περίπτωση επιστράτευσης, δεν θα πηγαίνουν όλοι πίσω στον στρατό, αλλά μέχρι κάποιας ηλικίας.
    Η αστυνομία θα ενισχύεται με συνταξιούχους που θα ανακαλούνται στην υπηρεσία.
    Από 60 ετών και κάτω. Πολλοί βγαίνουν στην σύνταξη στα 48 τους...

    Επανασύσταση της Χωροφυλακής ως ειδικού Αστυνομικού Σώματος που θα αστυνομεύει την ύπαιθρο, τα σύνορα και τα νησιά και της Αγροφυλακής (ένας -τουλάχιστον- πλήρως εξοπλισμένος Αγροφύλακας σε κάθε χωριό), υπό ενιαία Διοίκηση.

    Η αναφορά σου στον Κορκονέα (άτομο διαταραγμένο) ως παράδειγμα για να στηρίξεις το επιχείρημά σου, είναι ατυχέστατη και δείχνει το πόσο ρηχά βλέπεις τα πράγματα.
    Θα περάσει πολύς χρόνος μέχρι να ...πήξει το μυαλό σου.
    Υπομονή !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιώργο, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη, το σημείο στίξης για την ερώτηση-κοινώς ερωτηματικό- είναι αυτό ";". Το "?" δεν συμβολίζει τίποτα στην ελληνική γλώσσα. Μάθε τα βασικά, και άστε το τι τζιπάκια και ελικόπτερα είναι στο βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1) Τζίμη, αυτά που λες για ΕΠΟΠ αστυνομία, αγροφυλακές κτλ..κάνεις πολύπλοκα τα πράγματα με συνεχείς μετατάξεις και κανένας στο τέλος δεν θα ξέρει που θα ανήκει. Αστυνομία, στρατό, αγροφυλακή? Το σύνθημα σου είναι "ολοταχώς πίσω" απ' ότι βλέπω με ίδρυση Χωροφυλακής!. Τα πάντα υπάρχουν το θέμα είναι η εκπαίδευση τους και οι πολιτικές εντολές. Οι ειδικοί φρουροί ως θεσμός δεν είναι τόσο αξιόπιστος όσο μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων. Αν θέλουν ας πάρουν περισσότερους αστυνομικούς μέσω των Πανελληνίων. Να κατανοήσεις επίσης ότι άλλο ειδικές δυνάμεις κι άλλο Αστυνομία. Τα έχεις μπερδεμένα στον εγκέφαλο σου. Να ξέρεις και κάτι που έχει αποδείξει η ιστορία: Μια επιστράτευση για να πετύχει πρέπει να βασίζεται σε απλό σύστημα. Όταν το σύστημα είναι πολύπλοκο και απαιτεί 100 βήματα για να ενεργοποιηθεί αποτυγχάνει πριν καν αρχίσει.

    2)Τζίμης είπε: "Η αναφορά σου στον Κορκονέα (άτομο διαταραγμένο) ως παράδειγμα για να στηρίξεις το επιχείρημά σου, είναι ατυχέστατη και δείχνει το πόσο ρηχά βλέπεις τα πράγματα."

    Να ήταν ο μόνος Τζίμη...ο άλλος με τον κουβά που έριχνε σε έναν ναρκομανή? Αν έβλεπες το βίντεο θα αντιλαμβανόσουν ότι ο τύπος δεν πήγαινε καλά στα μυαλά του.
    Δεν είναι ένα και δυο περιστατικά.
    Το σύστημα πάσχει.
    Σε όλο το κόσμο οι αστυνομικοί πάνε σε σχολές και εκπαιδεύονται. Το ίδιο και οι συνοριοφύλακες ως ξεχωριστό σώμα με δικιά τους διοίκηση και σχολή. Στην Ελλάδα έχουμε μια αστυνομία με σωστές εξετάσεις εισαγωγής(γραπτές, αθλητικές, υγειονομικές, ψυχολογικές) αλλά λάθος εκπαίδευση(πόσες σφαίρες ρίχνουν στη σχολή…για ψάξε να γελάσεις) και έχουμε από διαγωνισμούς-"παραθυράκια" ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες με σύντομες τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες εκπαιδεύσεις. Μετά τους αμολάμε κι όποιον πάρει ο Χάρος. Τις περισσότερες φορές τους παίρνει αυτούς και είναι νέοι άνθρωποι. Όταν εγκεφαλικά(βλέπε Κορκονέας κι άλλες περιπτώσεις μη θανατηφόρες όμως) δεν πάνε καλά παίρνει πολίτες. Κακοπληρωμένοι και ελλιπώς εκπαιδευμένοι. Το ίδιο νομίζω και στο λιμενικό, αν θυμάμαι καλά μπαίνουν κι εκεί με έκτακτους διαγωνισμούς.
    Σύγκρινε έναν Έλληνα αστυνομικό της Άμεσης Δράσης με έναν Γερμανό της αντίστοιχης Γερμανικής. Ο Γερμανός δεν πήγε ειδικές δυνάμεις όπως προτείνεις(ήμαρτον δηλ) αλλά είναι κλάσεις ανώτερος από τον Έλληνα συνάδελφο του. Γι' αυτό δεν είμαστε σε καλό επίπεδο. Χρειαζόμαστε αστυνομία καλά εκπαιδευμένη με το υπάρχον σύστημα εισαγωγής(Πανελλήνιες).
    Συνοριοφύλακες ως ξεχωριστό σώμα με δικιά του σχολή και ένταξη μέσω Πανελλήνιων εξετάσεων. Το ίδιο και για μια ισχυρή και αξιόπιστη ακτοφυλακή. Στην Ελλάδα όμως έχουμε δικές μας "λύσεις". Γι' αυτό μπάζουν τα σύνορα.
    Ο μέσος Έλληνας αστυνομικός θα έπρεπε να ναι εκπαιδευμένος στο επίπεδο ενός αστυνομικού της Ομάδας «ΔΙΑΣ» για να μην σου πω και σε ανώτερο επίπεδο. Είδανε τα μεγάλα ζόρια και τότε θυμήθηκαν να «φτιάξουν» έστω μια ομάδα αξιόπιστων αστυνομικών της «πιάτσας».
    Πάντα άρπα κόλλα λύσεις. Φύγε κακό απ’ τα μάτια μου. Αυτή είναι η νοοτροπία και τα αποτελέσματα φαίνονται. Όχι ότι μέσα στην αστυνομία δεν υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα αλλά το σύστημα στο σύνολο πάσχει. ΕΚΑΜ, μερικά τμήματα ασφαλείας και ΔΙΑΣ. Αυτοί είναι οι αστυνομικοί. Οι άλλοι δεν ξέρουν που πάνε τα πέντε. Δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί ως πρώτη ύλη μπήκαν με σωστές εξετάσεις. Μετά στράβωσε η δουλειά και δεν ευθύνονται οι αστυνομικοί γι’ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 3) Τζίμης είπε: «Θα περάσει πολύς χρόνος μέχρι να ...πήξει το μυαλό σου.
    Υπομονή !!!»

    Δεν είπα το αντίθετο. Άλλο το μυαλό στα 20 και άλλο στα 50. Έχει πιο πολλές εμπειρίες απ’ τη ζωή. Το θέμα είναι Τζίμη ότι εγώ όπως όλοι κάποια στιγμή μεγαλύτερος θα πήξει το μυαλό μου. Σε εσένα όμως δεν έπηξε και δεν θα πήξει ποτέ. Αυτό είναι το δραματικότερο της όλης ιστορίας.

    Προς ανώνυμο 3:17

    Ευχαριστώ για την ορθογραφική διόρθωση αλλά το ? είναι ο δικός μου τρόπος που γράφω εδώ μέσα από την αρχή. Εδώ γράφω χαλαρά και βιαστικά. Στα κείμενα μου εκτός infognomon χρησιμοποιώ στις ερωτήσεις μου το σωστό ερωτηματικό της Ελληνικής γλώσσας(γλώσσης για τους παλαιότερους).
    Άλλοι γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες εδώ μέσα και απ’ ότι βλέπω δεν σε πείραξε. Ένα αγγλικό ερωτηματικό πειράζει δηλ? Ευχαριστώ και περιμένω σχόλιο σου(αν έχεις) επί της ουσίας. Πάντως θα είχε ενδιαφέρον αν αποκαλύπταμε τις ΙP κάποιων ανώνυμων και τις συγκρίναμε με άλλες επωνύμων. Αυτό λέγοντας το γενικά και δεν λέω τίποτα παραπάνω. Διότι η Αμερική είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού άρα τα Αμερικανάκια πρέπει να τα ψάξουν κάποιοι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γιώργο, αυτό με το ερωτηματικό στο λέω, γιατί διακρίνω σωστές βάσεις σε σενα και θα πρέπει να χρησιμοποιείς σωστά την ελληνική γλώσσα (ιδίως και στην "ομάδα" σου).

    Φιλικά.

    ΥΓ: Αυτό με την ΙΡ πάει σε μένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο Γερμανός αστυνομικός δεν πρόκειται να επιστρατευτεί ώστε να έχει εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων, ούτε έχει να αντιμετωπίσει τις στρατιές των λαθρομεταναστών και όλους αυτούς που υπάρχουν ανάμεσά τους.
    Πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν Χωροφυλακή. Το ότι στην Ελλάδα την κατάργησαν κάποια λαμόγια, δεν σημαίνει "βήμα μπροστά".

    Δεν μπορούμε να έχουμε επαγγελματικό στρατό 100 χιλιάδων και αστυνομία με 70.000 άτομα, όταν είμαστε χώρα που δεχόμαστε απειλές παναταχόθεν και το να υποστούμε έναν πόλεμο παίζει πολύ ψηλά σαν πιθανότητα.

    Με ένα καλό σύστημα επιστράτευσης, μπορεί μια χώρα σαν την δική μας να κινητοποιήσει ακριβώς τις δυνάμεις που χρειάζεται στην ώρα και στον τόπο που πρέπει.

    Ευκολότερο είναι να φύγει από την αστυνομική του υπηρεσία ένας 35χρονος καταδρομέας και να πάει στα σύνορα, από έναν χωμένο (και χαμένο) κάπου στην Ελλάδα.

    Θα ενηλικιωθείς κι εσύ και θα καταλάβεις μερικά πράγματα ακόμα, αυτά που όπως δέχεσαι και ο ίδιος, ακόμα δεν τα μπορείς...

    Ωραία δικαιολογία είχες για το ξενικό ερωτηματικό. Τα ελληνικά σε χαλάνε;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το καλό είναι ότι με το γνωστό λαμόγιο που χρησιμοποιεί το νικ μου (5:01 π.μ.), αυτή την φορά ...συμφωνώ απόλυτα!!!
    Να σε προσλάβω κι εσένα αφού φαίνεται έχεις μπει στο πνεύμα (μου)!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Διαβάστε λίγο ελληνική και παγκόσμια ιστορία, θα καταλάβετε πόσο ντουβάρια είστε οι περισσότεροι. Όλοι μια οικογένεια είμαστε ρε! Και κάντε ένα DNA να αποδείξετε στους εαυτούς σας από πού κατάγετε ο καθένας. Ποιες είναι οι ρίζες μας. Και ακόμα, δείτε τη φάτσα σας στον καθρέφτη. Δείτε την ομοιότητα σας με τις φάτσες ανθρώπων άλλων λαών. Εάν δεν καταλάβετε και σας τυφλώνει το μίσος, και το ψέμα που σας ποτίζουν αυτοί που κερδίζουν από αυτό, έχει εισχώρηση βαθιά μέσα σας που σας φαίνετε αληθινό. Τότε είστε καταδικασμένοι! Βέβαια παίρνεται στο λαιμό σας και αυτούς που αγαπούν και αγωνίζονται να κρατήσουν αυτόν τον πλανήτη όμορφο και ειρηνικό. Αξίζει ρε να φερόμαστε έτσι ; αφού ούτος η άλλος περαστικοί ταξιδιώτες είμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 11 Φεβρουαρίου 2011 11:12 μ.μ

    Το IP πάει γενικά όπως είπα. Είπαμε η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Είπα στο σχόλιο: "...λέγοντας το γενικά...". Έξυπνο παιδί είσαι. Να με πιάνεις με τη πρώτη και να αποκρυπτογραφείς.
    Ειδικά που ρωτάς για την συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να πηγαίνει μπορεί και όχι. Δεν είναι διασταυρωμένο επειδή ήμουν σπίτι. Άλλες φορές όμως ήταν διασταυρωμένο και βγήκαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
    Το "?" δεν αλλάζει. Αγάπα τον Γεωπόνο ή μάλλον τον φοιτητή με το ορθογραφικό ελάττωμα του.

    Δηλαδή:

    1) Τα βασικά τα ξέρω πάρα πολύ καλά όταν δεν βιάζομαι και αυτό αποδεικνύεται από παλιές σχολικές εκθέσεις(τρεις σελίδες και λάθος μόνο ένας τόνος). Αλίμονο αν είμαστε παντού σφιγμένοι. Σε blog είμαστε. Άλλοι γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες, άλλοι μόνο κεφαλαία, άλλοι με χάλια ορθογραφία. Ο καθένας όπως γουστάρει. Γράφω σωστά Ελληνικά έξω, μην ανησυχείς .
    Τα τζιπάκια και τα ελικόπτερα που ανέφερες δεν τα αφήνω διότι το κάθε τι έχει την σημασία του και η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Στη λεπτομέρεια κρίνονται τα πάντα. Επί του θέματος και όχι στα σημεία στίξης λοιπόν. Περιμένω σχόλιο(αν θέλεις) σου επί του θέματος με την άσκηση.

    2) Αν δεν καταλαβαίνεις προσπέρασε το παρακάτω:
    Το "?" είναι η υπογραφή μου(όχι μόνο αποκλειστικά εδώ). Ο τρόπος που ξέρουν ότι είμαι εγώ. Δηλώνω δηλ άφοβα ότι είμαι εγώ. Με "πιάνεις"? Το σημάδι μου πέστο ρε παιδί μου. Εκτός αν με θεωρείς τόσο απρόσεκτο και το άφησα καταλάθος εκεί που λες. Με θεωρείς τόσο απρόσεκτο? Αφού είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Πιστεύω να το χεις καταλάβει. Σκέψου το. Είμαι "ανοιχτός" τύπος. Ίσως ο πιο "ανοιχτός". Είναι "παιχνίδι" όπως με το ναρκοπέδιο "Εδώ η νάρκη, να ψάξουμε εδώ, εκεί η νάρκη, να ψάξουμε εκεί, που είναι η νάρκη? Μπουυμ!". Η κάθε "νάρκη" όμως δεν είναι χαζή. Μερικές απλώς μπορεί για λόγους τακτικής να κάνει τον "Γερμανό" ότι δεν αντιλαμβάνεται κάτι.
    Την ομάδα που ανέφερες εγώ ξέρω την Εθνική Ελλάδος και τον ΠΑΟΚ. Μια από τις δυο να εννοούσες και δεν σηκώνω αντίρρηση. Πιστεύω να σαι ΠΑΟΚ όπως εγώ από μικρός(Εθνική Ελλάδος είσαι όπως όλοι). Τελεία και παύλα και με πιάνεις.
    Αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα(μια επιφύλαξη πάντα την έχω...το 0,1%) και εφόσον καταλαβαίνεις τι εννοώ βλέπεις παλιά σελίδα. Πληροφοριακά αυτό επειδή η σελίδα(ή μάλλον σελίδες) αλλάζει συχνά για διάφορους λόγους. Είναι πολλές σελίδες βιτρίνα στις οποίες γράφουν οι πιο "ανοιχτοί" με συγκεκριμένα καθήκοντα. Πολλές φορές είναι «ποιητικά» γραμμένα. Βίντεο εκεί πλέον μέχρι να σβηστεί. Αραιά και που δηλ μέχρι να καταργηθεί και φτου απ'την αρχή που λένε. Πάντα η ίδια διαδικασία και ταυτόχρονα οργανωμένη. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ψάξτο σε βάθος. Ψάξτο και θα με θυμηθείς. Ως εδώ.
    Να θυμάσαι όμως: Οι «νάρκες» δεν είναι χαζές.
    Τα είπα ελαφρώς ποιητικά και θέλει να το μεταφράσεις. Είσαι όμως έξυπνο παιδί και καθώς το διάβαζες ήδη το έχεις κάνει αυτό. Είμαι σίγουρος.

    Φιλικά,
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γιώργο,
    κατ' αρχήν, ξέρεις για ποια 'ομαδάρα' λέω (είμαι ΠΑΟ και..Εθνική!).
    "Παρατήρησα" ειδικά εσένα για το ερωτηματικό (και όχι άλλους με greeklish, όπως αναφέρεις), γιατί θέλω οι...Παοκτζήδες...να γράφουν σωστά ελληνικά πρωτίστως, και δευτερευόντως να γνωρίζουν τα οπλικά συστήματα κτλ. Έχουμε αρχικά τα γερά θεμέλια, και μετά ρίχνουμε τους ορόφους!

    Δεκτή η "εξήγησή" σου για το ερωτηματικό και πάω πάσο.

    Όσο για τα τα του Καλλίμαχου, συμφωνώ με αυτά που ανέφερες παραπάνω.

    Φιλικά,
    Ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.