10/2/11

«Χαστούκι» από το Ευρωκοινοβούλιο στην Τουρκία

Δεν πέρασε η τροπολογία για το απευθείας εμπόριο

Βρυξέλλες: Την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο αξιώνει με ψήφισμα που ενέκρινε την Πέμπτη, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Έκθεση Προόδου του 2010 για την Τουρκία. Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στο ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς επίσης στην Αμμόχωστο, αλλά και στο θέμα των επόίκων. Με το ψήφισμά της η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου καλεί την Άγκυρα να αποσύρει αμέσως τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Κύπρο, για να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Επί της πρότασης ψηφίσματος οι ευρωβουλευτές είχαν καταθέσει 315 τροπολογίες.Ανάμεσά τους και τροπολογία που στήριξαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Σοσιαλιστών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, με την οποία επιχειρείτο να επανέλθει το θέμα του απευθείας εμπορίου μέσω αναφοράς για πλήρη εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Απριλίου του 2004, σε σχέση με τη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Η τροπολογία αυτή τελικά δεν πέρασε.Το ψήφισμα θα παραπεμφθεί για τελική έγκριση τον Μάρτιο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

6 σχόλια:

  1. Αυτή είναι μια καλή αρχή για την ΕΕ.
    Η αποχώρηση του τούρκικου στρατού από την Κύπρο, πρέπει να αποτελέσει το μόνιμο μοτο της Ευρώπης στο εξής και να μη λένε άλλα η μία χώρα και άλλα η άλλη...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπιζω η ΕΕ να δειξει οτι επιτελους οτι εχει δοντια για τους πρασινους παλι ουδεν σχολιον το χρωμα τους (το κατεξοχην χρωμα του Ισλαμ "συμπτματικα" αραγε; )τα λεει ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά που η Τουρκία αφιερώθηκε στο νεοοθωμανικό της όραμα και σταδιακά διαζωρίζει την πορεία της από την ΕΕ (άσχετα με τις δημόσιες δηλώσεις της) και κατάλαβαν οι ευρωπαίοι "φίλοι" μας ότι κάτι πρέπει επιτέλους να επιβάλλουν και να διεκδικήσουν από την Τουρκία στο πλαίσιο του δικαίου και της διθενούς νομιμότητας (όπως πχ την παύση της κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους και την αμφισβήτηση των ορίων της ευρωπαϊκής κυριαρχίας στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλο χαστούκια τρώει η Τουρκια και αποτέλεσμα δεν βλέπουμε.
    Πως αλλάζουν τα πράγματα όταν μυρίζουν πετρέλαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ευρώπη κλείνει την πόρτα στην τουρκία και οι Έλληνες πολιτικοί ακόμα υποστιρίζουν την ένταξη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πονέσει το χέρι του Ευρωκοινοβουλίου από τα πολλά χαστούκια στην Τουρκία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.