16/2/11

Έφηβος Κούρδος αυτοπυρπολήθηκε στην Τουρκία

-Για μια ακόμη φορά τα Ελληνικά Μέσα μαζικής Ενημέρωσης δεν μπαίνουν στο κόπο να αναζητήσουν και την εκδοχή των Κούρδων για το γεγονός αυτό.Είναι πολύ λυπηρό να βρίσκεσαι κάθε μέρα μπροστά στην αναπαραγωγή της Τουρκικής Προπαγάνδας.(http://www.kurdish-info.eu/News-sid-Protest-at-Ocalan-s-Capture-Student-sets-himself-on-fire-16258.html)
Το καμμένο μου σώμα  θα φωτίσει το σκοτάδι της 15ης Φεβρουαρίου», γράφει στο σημείωμα του ο 17 ετών μαθητής  Mustafa Malçok 
Ένας 17χρονος Κούρδος αυτοπυρπολήθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ζητώντας την απελευθέρωση του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η τοπική αστυνομία ανακοινωσε ότι βρήκε το απανθρακωμένο πτώμα του νεαρού το βράδυ της Δευτέρας, κοντά στις όχθες του Ευφράτη. Κοντά του βρέθηκε επιστολή, στην οποία αναφέρεται ότι έδωσαε τη ζωή του για να διαμαρτυρηθεί για τη συνεχιζόμενη φυλάκιση του Οτσαλάν από τις τουρκικές αρχές.

Η αστυνομία δεν αποκλείει ωστόσο το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρωποκτονία.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=252042

12 σχόλια:

  1. BIJI

    KURDISTAN!


    STOP THE CRIMINAL STATE OF TURKEY NOW!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιαπετε
    Τι θα μπορουσα να γραψω για αυτο το παλληκαρι,κολλησαν τα χερια μου
    και μονο αυτα τα λιγα γραφω.Το Ενωμενο Κουρδισταν θα τον ευγνωμονει και η Ιστορια του θα διδασκεται στα σχολεια του Κουρδισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τό αίμα αυτού του παιδιού κατάρα στούς προδότες του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχέλαε έχει και η δική μας Ιστορία 17 χρονα παλληκάρια( Μαθιός Πόταγας).

    Μια παράκληση απο τα βάθη μου της καρδιάς μου.Επειδή δεν μπορώ να γράψω-πρόβλημα σοβαρό υγιείας-όποιος μπορεί και θέλει ας μεταφράσει το κειμενο απο το λινκ
    http://www.kurdish-info.eu/News-sid-Protest-at-Ocalan-s-Capture-Student-sets-himself-on-fire-16258.html ας το βάλει σε σχόλιο για να μπορέσουμε να το δημοσιεύσουμε ως αρμόζει σε αυτόν τον νέο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kurdish Info 16.02.2011
    Mustafa Malçok,
    Ο Μουσταφα Μαλκοκ ,ενας 17χρονος μαθητης Λυκειου αυτοπυρποληθηκε στο Ντιγιαρμπακιρ σε ενδειξη διαμαρτυριας για την συλληψη του Οτσαλαν που εγινε στις 15 Φεβρουαριου 1999.Το καμμενο του σωμα βρεθηκε κοντα στον ποταμο Τιγρη στο Ντιγιαρμπακιρ.Ενα σημειωμα διπλα στο τελειως καμμενο σωμα του παιδιου εξηγουσε την ταυτοτητα του αλλα και τον λογο της αυτοπυρπολησης του.Εγραφε «ΚΑΜΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΘΑ ΦΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ 15ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ» και αυτή είναι η ημερα συλληψης του Οτσαλαν. Η οικογενεια του παρελαβε το κορμι του παιδιου τους που θα ταφει αυριο το πρωι στο Akalin Village στην στην Eril της περιοχης Ντιγιαρμπακιρ. Ένα τεραστιο πληθος θα αποτησει φορο τιμης στο νεκρο αγορι των Κουρδων.Πολλα στελεχη του PDP (Peace and Democracy Party)θα λαβουν μερος στην κηδεια και θα ανοιχθει βιβλιο συλλυπητηριων στο Ντιαγιαρμπακιρ.Επιπλεον η Amed People Initiative κηρυξε 3ημερο πενθος.
    Ο 17χρονος μαθητης ητανε ένα από τα παιδια θυματα του Τουρκικου Ποινικου Κωδικα που επιτρεπει να δικαζονται και να καταδικαζονται παιδια σε βαρειες ποινες φοιλακισης σαν ενηλικες.Ο Ποινικος αυτος Κωδικας εφαρμοστηκε σε παιδια που υπερασπιζομενα την Κουρδικη τους ταυτοτητα πεταξαν πετρες.Συμμετειχε επισης σε μια ερευνα για παιδια-θυματα του Ποινικου Κωδικα.Στο σχολειο του ητανε σε επιτηρηση/κρατηση πριν 2 χρονια.Επισης το παιδι φυλακιστηκε για 2,5 μηνες διοτι απαντησε σε ερευνα του δημοσιογραφου Esra Cifti για τα συναισθηματα του για το πώς αισθανεται που βλεπει την Τουρκικη εξουσια να εκφοβιζει παιδια με απιστευτες μεθοδους για να αποκυρηξουν αυτά τον αγωνα και την ταυτοτητα τους. Δυο φορες ητανε υπο επιτηρηση/κρατηση στο σχολειο του μεσα σε 45 ημερες και η δευτερη κρατηση τελειωσε με την αρπαγη του από την αντιτρομοκρατικη υπηρεσια της Τουρκιας η οποια αφου τον ανεκρινε στην αντιτρομοκρατικη υπηρεσια και τον τραυματισε σοβαρα τον μετεφερε στην φυλακη.Στην φυλακη επιρρεαστηκε βλεποντας αλλα παιδια της ηληκιας του με ψυχολογικα τραυματα από την μακροχρονη φυλακιση και τα βασανιστηρια.Τα παιδια αυτά χωρις την παρουσια και φροντιδα των γονεων τους ζουσαν σαν σε ΚΟΛΑΣΗ. Κατά το παιδι αυτό η αστυνομια,το κρατος και η κυβερνηση φοβαται τα παιδια διαφορετικα δεν θα συμπεριφερονταν με τον φρικτο αυτό τροπο εναντιον μιας ομαδας παιδιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αραγε θά δέιξουν καμμία ευαισθησια οι λαφαζάνηδες καί οι δρίτσες;

    Θά κόνουν πορεία στήν τουρκική πρεσβεία;

    Θά τρέξουν οι ακτιβιστές στό Κουρδιστάν σέ ένδειξη συμπαράστασης γιά τόν κουρδικό λαό;

    Θά δείξει η Τσόκλη σέ εκπομπή της τά μαρτύρια των 15χρονων Κούρδων μαθητών;

    Η επιλεκτική ευαισθησία της Αριστεράς η οποία ποτέ δέν πλήτει τά συμφέροντα της Τουρκίας ταιριάζει μέ τήν επιλεκτική ευαισθησία του ΝΑΤΟ πού βομβάρδισε τήν Σερβία τάχα γιά τά δικαιώματα των μουσουλμάνων.

    Οι Κούρδοι δέν πρέπει ποτέ νά ξεχάσουν ότι τό κόμμα πού παρέδωσε τόν Οτσαλάν στά νύχια των εγκληματιών του τουρκικού κράτους είναι τό ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. fstav Αν και δεν έχεις άδικο οφείλω να πώ πως o Λαφαζανης έχει πολλές φορές αποδείξει και καταδείξει την ευαισθησία του σε πολλά ζητήματα αναφορικά με τους Κούρδους.

    Σε ότι αφορά την Σερβία μην ξεχνάς τον ρόλο της αναφορικά με το κρατίδιο των Σκοπίων και δεν εννοώ μόνο την αναγνώριση του με τον όρο "Μακεδονία".

    Τέλος σε ότι αφορά την στάση της Αριστεράς απέναντι στο Τουρκικό Πρόβλημα όσο κι' αν φωνάσκουν, είναι θέση και στάση αλληλεγγύης απέναντι στο τουρκικό φασιστικό κράτος (το λεγόμενο "βαθύ κράτος" της Τουρκίας είναι εκτελεστικός βραχίονας του επίσημου Τουρκικού Κράτους και άρρηκτα συνυφασμένος μαζί του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ fstav

    Εδώ δεν κάνουν πορεία για τις κατεχόμενες Κύπρο και Β. Ήπειρο και για τον Κούρδο θα κάνουν!

    Γιατί βάφεις κάθε τι κομματικά; Γιατί ζητάς από τον "λαφαζάνηδες" και τους "δρίτσες" ευαισθησία και όχι, ας πούμε, από τους Σαμαράδες; Γιατί καταριέσαι τους προδότες του ΠΑΣΟΚ στο 9:35 μ.μ.; Κομματόσκυλο της ΝΔούλας είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσο ο θάνατος χρωματίζεται και κομματικοποιείται ,τόσο η ζωή δεν θα έχει αξία και η ελευθερία θα χάνει την έννοια της στα στόματα αυτών που τολμάνε να την αναφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Den dikaiouse na dikaiologeis tin tromokratiki pra3i tou nato apenanti sti Servia me to 8ema tou skopianou onomatos, file. Den einai swsto, eidika ama deis oti to gegonos pou anaferontai sa Makedonia proerxetai apo eleipsi swstis ekpaideusis - olou tou kosmou- gia to Makedoniko, pou eprepe na xei er8ei apo ti meria twn Ellinwn edw k 2 dekaeties. Ena 8a sou pw pantws, oti kanenas Servos den arneitai stin Ellada to dikaiwma tis na yperaspizei tin politismiki tis klironomia me o, ti diplwmatika opla yparxoun (k proswpika pisteuw sti niki tis). Auto omws pou egine edw sti Servia,esy pws 8a to leges - efarmosmeni diplwmatia mipws;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρός ανώνυμο.

    α) Γιατί τόν Οτσαλάν, (θέμα της ανάρτησης) τόν παρέδωσε τό ΠΑΣΟΚ στούς τουρκαλάδες.

    β) Καί γιατί μέ εκνευρίζει η υποκρισία. Οι αριστεροί αυτοπροβάλλονται σάν ευαίσθητοι καί αλληλεγγυοι στούς αδύνατους, αλλά πάντα επιλέγουν σέ ποιούς θά δείξουν τήν αλληλεγγύη τους, ενώ η στάση τους είναι πάντα φιλική πρός τήν Τουρκία.

    γ) Οσο γιά τήν Νουδούλα, αυτοί δέν υποκρίνονται. Είναι δηλωμένα προσκυνημένοι καί στόν Αγγλο καί στόν Αμερικάνο καί στόν Τούρκο. Η στάση τους είναι ξεκάθαρη.

    Είναι κάτι σάν τίς πουτ... Μέ εκνευρίζουν οι αδήλωτες πού έχουν πλημμυρίσει τήν τηλεόραση καί κάνουν κάτι χαζοεκπομπούλες ή πρωταγωνιστούν στά δελτία των ειδήσεων καί μάς κάνουν κηρύγματα ηθικής για τόν Μπερλουσκόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.