4/2/11

«Μαγνήτης λαθρομεταναστών ο νόμος περί ιθαγένειας»

Σκληρή γλώσσα για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική και την εισήγηση του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου περί ιθαγένειας, άσκησε ο κ. Σαμαράς. Ως προς τα γεγονότα της Νομικής, ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιέλαβε στους «υποκινητές» «ανθρώπους και οργανώσεις που είναι σε στενή επαφή με το ΠΑΣΟΚ». Εμμέσως πλην σαφώς, δε, «φωτογράφισε» παρακρατικά χαρακτηριστικά στην κατάληψη της Νομικής, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να «μην παίζει με τη φωτιά, γιατί καμιά φορά τέτοιοι μηχανισμοί αυτονομούνται και στρέφονται εναντίον όποιου τους χρησιμοποιεί».
 
Ιδιαίτερη αναφορά επεφύλαξε ο κ. Σαμαράς στον νόμο περί ιθαγένειας, υιοθετώντας την άποψη ότι είναι αντισυνταγματικός. Επιπλέον, επεσήμανε ότι καθιστά την Ελλάδα «μαγνήτη προσέλκυσης λαθρομεταναστών» και επανέλαβε τη δέσμευση περί κατάργησής του. Ως προς τον φράχτη στον Εβρο δεν διατύπωσε διαφωνία, αν και χαρακτήρισε «υπέρτατη υποκρισία» την κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα.

«Η Ελλάδα έχει υποστεί αληθινή εισβολή από καραβάνια δυστυχισμένων, έχει γίνει μια τεράστια αποθήκη απελπισμένων και χωματερή ανθρωπιάς της Ευρώπης», σχολίασε ο κ. Σαμαράς, ζητώντας ανάληψη πρωτοβουλιών για αλλαγή της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» που παγιδεύει στην Ελλάδα όσους μετανάστες θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και για ένταση των πιέσεων προς την Τουρκία, χώρα διέλευσης των μεταναστών.

2 σχόλια:

  1. "μαγνήτη προσέλκυσης λαθρομεταναστών"

    Αυτό μας έκανε ο ΓΑΠ, όπως προηγουμένως ο "εκσυγχρονιστής" Σημίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ό,τι μπορούμε κάνουμε αδέλφια μετανάστες. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τον νόμο να φέρετε και τις γιαγιάδες και τους παπούδες και τους τρίτους ξάδελφους με τα σκυλιά και τα γατιά τους κλπ. Για σας το ετοιμάζαμε 3000 χρόνια το μέρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.