4/2/11

Τα πήρε πίσω ο Μπαγίς τα περί ρατσισμού Ε.Ε.

ΔΥΣΦΟΡΙΑπροκάλεσαν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, οι προχθεσινές αναφορές περί διολίσθησης της Ευρώπης προς το ρατσισμό, αλλά και το φασισμό με αναφορές στη δεκαετία του 1930, που έκανε σε ομιλία του στο Άουσβιτς ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Εγκεμέν Μπαγίς.
Όπως δήλωσε η Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπάτλερ, ο Επίτροπος για τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο των δηλώσεων επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Μπαγίς από τον οποίο ζήτησε διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο, ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι οι αναφορές που έκανε αφορούσαν την αύξηση που παρουσιάζουν τα εξτρεμιστικά φαινόμενα, προερχόμενα από περιθωριακές ομάδες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, που είναι μια από τις βασικές αρχές της ΕΕ. Ο Επίτροπος έκρινε ικανοποιητικές τις διευκρινίσεις και ευχαρίστησε τον συνομιλητή του, είπε η εκπρόσωπος.
Ωστόσο, απαντώντας σε δεύτερη ερώτηση, η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι είναι προφανές πως ο Τούρκος Υπουργός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει διαφορετική φρασεολογία, έπρεπε να λάβει υπόψη το χώρο, αλλά και τη χρονική στιγμή, είπε, προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό ο κ. Φούλε κάλεσε στο τηλέφωνο τον Τούρκο Υπουργό μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν.

1 σχόλιο:

  1. Zougla News στα Ποντιακά 02-02-11

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=86&cid=130

    Ωραιότατα !!
    Μπαγίς, μάθε ποντιακά και δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.