22/2/11

Παραίτηση αντιδημάρχων μετά το «όχι» για την Υπατία




Παραίτηση αντιδημάρχων μετά το «όχι» για την Υπατία 
Κρίση ξέσπασε χθες στους κόλπους της παράταξης της δημοτικής αρχής της Αθήνας, μετά τις παραιτήσεις τριών αντιδημάρχων που έχουν στην αρμοδιότητά τους νευραλγικούς τομείς της πρωτεύουσας.
Αφορμή στάθηκε το σχέδιο απόφασης του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, που κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με το οποίο απηύθυνε έκκληση στους μετανάστες του μεγάρου Υπατίας να σταματήσουν την απεργία πείνας και παράλληλα να ξεκινήσει διάλογος με την Πολιτεία ώστε να βρεθεί λύση στο αίτημα τουλάχιστον όσων έχασαν το δικαίωμα της νομιμότητας λόγω έλλειψης ενσήμων.
Η πρόταση απορρίφθηκε, καθώς εκτός από την αντιπολίτευση που την καταψήφισε, έξι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Γ. Καμίνη ψήφισαν «παρών». Αποτέλεσμα, για μόλις μία ψήφο, το σχέδιο απόφασης του δημάρχου Αθηναίων να μην εγκριθεί και να δημιουργηθεί ρήγμα στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης.
«Παρών» ψήφισαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Αναγνωστόπουλος, η πρόεδρος του 9,84 Ρέα Γαλανάκη, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Φ. Προβατάς, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Ν. Παπαχελά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αν. Χατζηγιαννάκη και Μ. Κουβέλη.
Αμέσως μετά την απόρριψη της πρότασης, ο αντιδήμαρχος Γ. Αναγνωστόπουλος, για λόγους όπως είπε «πολιτικής ευθιξίας και συνείδησης», έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου. Λίγο αργότερα ο Γ. Καμίνης έκανε αποδεκτή την παραίτηση τόσο του ίδιου όσο και του Φ. Προβατά και της Ν. Παπαχελά. Ζητήθηκε, ωστόσο, από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να παραμείνει στο πόστο του μέχρι να ψηφιστεί ο δημοτικός προϋπολογισμός του 2011.
Κυβερνητική απόφαση

Σε καθεστώς «ανοχής» οι μετανάστες
Σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Bουλή για το θέμα των μεταναστών στην Υπατία, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ο νόμος 3907/2010 σύμφωνα με τον οποίο οι απεργοί πείνας μπορούν να τεθούν σε καθεστώς «ανοχής» για μερικούς μήνες, με την προϋπόθεση ότι θα δεχτούν να φύγουν από τη χώρα.
Τη διαδικασία θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της γ.γ. του πρωθυπουργικού γραφείου, κ. Ρεγγίνας Βάρτζελη, συμμετείχαν οι υπουργοί Χ. Παπουτσής, Λ. Κατσέλη, και οι υφυπουργοί Αν. Νταλάρα και Γ. Κουτρουμάνης, ενώ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Γ. Ραγκούση.
ΕΘΝΟΣ

10 σχόλια:

  1. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελες, αυτό λέει ο λαός κύριε Καμίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oxoaFRwpcrk#at=13 T

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >με το οποίο απηύθυνε έκκληση στους μετανάστες του μεγάρου Υπατίας να σταματήσουν την απεργία πείνας και παράλληλα να ξεκινήσει διάλογος ...<

    Μα είναι κράτος αυτό; Δεν ντρέπεται ο Καμίνης καθόλου; Στους παράνομους απευθύνει εκκλήσεις και τους καλεί σε διάλογο; Πού στον κόσμο γίνονται τέτοια ρεζιλίκια; Έχομε πιάσει πάτο του πάτου πια!!!

    Να πάει ο κόσμος και να τους πετάξει έξω, αφού το κράτος είναι ανίκανο, αλλά στην συνέχεια να πάρει κυνήγι τους Καμίνηδες και όλους δαύτους τους αληταράδες, που έχουν το θράσος βα αυτοαποκαλούνται Αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν είναι μείζον, το θέμα είναι απλούστατο και θα είχε γίνει ακόμα πιο απλό αν η κυβέρνηση απλώς τους είχε πετάξει τους Μαροκινούς λαθρομετανάστες στο δρόμο.
    Δεν ξέρω αν στο Μαρόκο θα ενδιέφερε κανέναν αν μερικοί Έλληνες λαθρομετανάστες ή ο,τιδήποτε άλλο έκαναν απεργία πείνας.
    Ομοίως δεν πρέπει να ενδιαφέρει εμάς. Αν κάποιος θέλει να κάνει απεργία πείνας για τους δικούς του ιδιοτελείς λόγους που έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο και εθνικό συμφέρον ή, το αντίθετο αν θέλει κανείς να τρώει μέχρι να σκάσει, μπορεί να το κάνει.
    Πρεσβεία του Μαρόκου υπάρχει, ας ενδιαφερθούν αυτοί. Υπάρχουν άλλα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και υπάρχουν έλληνες πολίτες που δεινοπαθούν. Αρκετά ασχοληθήκαμε με μία δράκα καθοδηγούμενων μουσουλμάνων τυχοδιωκτών. Δεν θα ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου νομιμοποιώντας τους. Καλύτερα να χαθούν αυτοί, παρά εμείς. Ετσι θα δοθεί και ένα γερό μάθημα και στους υπόλοιπους λάθρο μουσουλμάνους που μας περιμένουν στη γωνία, όπως επίσης και στην αριστερίστικη αλητεία που τους καθοδηγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν να διορθώσω το κατάπτυστο άρθρο επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για το Ν.3907/2010 αλλά για τον Ν.3907/2011 (προφανώς δεν του τα γράψανε σωστά από το γραφείο της Νταλάρα).

    Το αρ. 30 αναφέρεται στην Κράτηση των λαθρομετανααστών και ορίζει ότι:

    1. Οι υπήκοοι τρίτης χώρας που υπόκεινται σε διαδικασίες επιστροφής, σύμφωνα
    με την παρ. 1 του άρθρου 21, τίθενται υπό κράτηση για την προετοιμασία της
    επιστροφής και τη διεκπεραίωση της διαδικασίας απομάκρυνσης, μόνο εάν στη
    συγκεκριμένη περίπτωση δεν δύνανται να εφαρμοσθούν αποτελεσματικά άλλα επαρκή
    και λιγότερο επαχθή μέτρα, όπως εκείνα που προβλέπονται στην παρ. 3 του άρθρου 22. Το μέτρο της κράτησης εφαρμόζεται όταν: α) υπάρχει κίνδυνος
    διαφυγής ή β) ο υπήκοος τρίτης χώρας αποφεύγει ή παρεμποδίζει την
    προετοιμασία της επιστροφής ή τη διαδικασία απομάκρυνσης ή γ) συντρέχουν
    λόγοι εθνικής ασφάλειας.

    Η κράτηση επιβάλλεται και διατηρείται για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα διεκπεραίωσης της διαδικασίας απομάκρυνσης, η οποία εξελίσσεται και εκτελείται με τη δέουσα επιμέλεια. Σε κάθε περίπτωση, για την επιβολή ή τη συνέχιση του μέτρου της κράτησης λαμβάνεται υπόψη η διαθεσιμότητα κατάλληλων
    χώρων κράτησης και η δυνατότητα εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τους κρατουμένους.

    5. Η κράτηση συνεχίζεται για το χρονικό διάστημα που πληρούνται οι όροι της
    παραγράφου 1 και είναι αναγκαία για να διασφαλισθεί η επιτυχής απομάκρυνση.
    Το ανώτατο όριο κράτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξάμηνο.

    6. Το χρονικό όριο της παραγράφου 5 μπορεί να παραταθεί για περιορισμένο
    μόνο χρόνο που δεν υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες, στις περιπτώσεις κατά τις
    οποίες παρά τις εύλογες προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών η επιχείρηση
    απομάκρυνσης είναι πιθανόν να διαρκέσει περισσότερο επειδή: α) ο υπήκοος της
    τρίτης χώρας αρνείται να συνεργασθεί ή β) καθυστερεί η λήψη των αναγκαίων
    εγγράφων από τρίτες χώρες.

    ΑΡΑ οι συγκεκριμένοι λαθρομετανάστες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙ ΕΞΑΜΗΝΟ, εκτός εαν καταστεί εφικτή η απέλασή τους νωρίτερα.Όλες οι υπόλοιπες κουτοπονηριές (διαπραγματεύσεις, νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία κτλ) του Νταλαροκαμινοσυρφετού, είναι παράτυπες και εκτός νομικού πλαισίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τους ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ τώρα αμέσως! Αρκετα πιά τους έχουμε ανεχτεί.
    Σε ποιά χώρα του κόσμου συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά? όλους τους παράνομους τους απελαύνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΠΑΣΟΚ της ακατασχέτου μεταναστολαγνείας, το κόμμα – όχημα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, το κόμμα που εφαρμόζει τις νεοταξίτικες εντολές περί διαλύσεως της εθνικής και κοινωνικής συνοχής, που πασχίζει για τη διάλυση του των Ελλήνων κράτος, αρχίζει να μεταμφιέζεται (πλησιάζουν και οι Απόκριες) σε ”εθνικό”: Τείχη εις τον Έβρο, δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού Παπουτσή περί απελάσεων λαθρομεταναστών και έπονται και άλλα. Ξαφνικά ”αγάπησαν” τους Έλληνες (και πρωτίστως την ψήφο τους).

    Αυτοί, οι επαγγελματίες του ψευτοπροοδευτισμού και του φαρισαικού ανθρωπισμού, αυτοί που μετέβαιναν εις τον Άγιο Παντελεήμονα για να πράξουν το αντιρατσιστικό τους καθήκον και ευθύς επέστρεφαν εις τις βίλλες τους (Εκάλη, Φιλοθέη κοκ), ξαφνικά θα ”ανακαλύψουν” και τα δίκαια των Ελλήνων. Για να τους κοροιδεύσουν εκ νέου, οδηγώντας τους σε νέα μνημόνια και μνημόσυνα, σε ισόβια φτώχεια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 11:25 π.μ.

    Στο Μαρόκο δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας και Κούρτοβικ. Αυτή είναι η διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι μετανάστες να πάρουν άδεια εργασίας(όχι υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου) και να χρησιμοποιηθούν ως εργατικό δυναμικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ East

    Θα είναι δηλαδή τα σκλαβάκια σου,
    για να το παίζεις εσύ ο αρχιτεμπέλαρος, μάγκας.
    Και να χρησιμοποιηθούν ως "εργατικό δυναμικό" πού;
    Από τα λαμόγια εργολάβους;
    Καλά, ακόμα δεν έχεις τίποτα εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.