17/2/11

Αναβαθμίστηκε η αεροπορική βάση «Αντρέας Παπανδρέου»

Του Άδωνη Παλληκαρίδη


Με κάθε μυστικότητα, όπως έμαθε να ενεργεί πάντα η Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζεται η αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης «Αντρέας Παπανδρέου».Η Βάση καθημερινά αναβαθμίζεται και δίνει την εικόνα ενός καλά οργανωμένου στρατού. Αυτό, άλλωστε, επισήμανε και ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στρατηγός Βαν Ος.Απ' ό,τι είδε δεν έμεινε μόνο ευχαριστημένος αλλά ενθουσιασμένος, μας ανέφερε ανώτατη στρατιωτική πηγή.


Φίλη χώρα της περιοχής εκτίμησε βαθύτατα της προσπάθειες της Κύπρου και ενημέρωσε σχετικά τους Αμερικανούς. Το επόμενο στάδιο, κυκλοφορεί σε στρατιωτικούς κύκλους, είναι η ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και ακολούθως ο δρόμος για το ίδιο το ΝΑΤΟ είναι ανοικτός, σύμφωνα με τις συμβουλές των υψηλών φίλων μας στην Ευρώπη και την περιοχή.

Τότε θα είναι μια πραγματική παραφωνία για όλους ο στρατός κατοχής και όχι μόνο για μας. Τους Αμερικανούς ενδιαφέρει το «σεκιούριτι σίστεμ» της περιοχής και μπορούν να το διασφαλίσουν με μια ισχυρή και καλά εκπαιδευμένη Εθνοφρουρά, που συνεργάζεται με την Ελλάδα και το Ισραήλ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Λειτουργεί ρολόι η αεροπορική βάση
Μετά από πολύχρονη αναποφασιστικότητα λύθηκε το πρόβλημα στην περιοχή της διοίκησης αεροπορίας στη Λακατάμεια και οι πιλότοι μαζί με άλλο τεχνικό προσωπικό μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση «Αντρέας Παπανδρέου», στην Πάφο.

Με μια πολύ καλή ρύθμιση, η υπηρεσία δρομολόγησε λεωφορεία του στρατού και οι εργαζόμενοι παρουσιάζονται κάθε μέρα στη βάση τους, με την ώρα μετάβασης να θεωρείται ώρα εργασίας. Το πρόβλημα μετά από πολλές αντιδράσεις επιλύθηκε με επίδειξη ευελιξίας από το Υπουργείο Άμυνας και τον αρμόδιο Υπουργό και όλοι είναι ευχαριστημένοι.
http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/356045

29 σχόλια:

  1. Τελικά τα αδέλφια μας οι Κύπριοι μας διδάσκουν πως γίνεται υψηλή πολιτική κια ίσως είναι καιρός και οι δικοί μας πολιτικοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Κυπρίων αδελφών μας,αλλά θα μου πέις έχουν τώρα ώρα και χρόνο για τέτοια τα δικά μας πολιτικά φυντάνια που το μόνο που τους απασχολεί έιναι όσο έχουθν την εξουσία να αρπάξπουν μίζες και να πηδάνε ωραίες γκομενίτσες που λόγω της θεσεώς τους του περικυκλώνουν σαν τις μύγες.ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ένας ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ να κρεμάσει για παραδειγματισμό καμμία ντουζίνα από δαύτους στην πλατεία Συντάγματος δεν υπάρχει?ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kρατείστε πολύ καλά στην άκρη του μυαλού σας ένα σχόλιο αρθρογράφου.

    Η κόντρα τουρκοκυπρίων και Ερντογάν στην πραγματικότητα στρατηγών και Ερντογάν,γίνεται για το λόγο ότι η τουρκική κυβέρνηση πιέζεται να αποσύρει τα στρατεύματα της απο τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με κάθε μυστικότητα, όπως έμαθε να ενεργεί πάντα η Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζεται η αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης «Αντρέας Παπανδρέου».

    Tώρα αυτά θέλει και τα γράφει ή του ξεφεύγουνε ?

    Η Βάση καθημερινά αναβαθμίζεται και δίνει την εικόνα ενός καλά οργανωμένου στρατού. Αυτό, άλλωστε, επισήμανε και ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στρατηγός Βαν Ος.Απ' ό,τι είδε δεν έμεινε μόνο ευχαριστημένος αλλά ενθουσιασμένος, μας ανέφερε ανώτατη στρατιωτική πηγή.

    -Κλαίω....Σε λίγο θα μας πει ο αρθρογράφος ότι οι ΗΠΑ θα έρθουν στην Κύπρο για να πάρουν μαθήματα οργάνωσης στρατεύματος από τους ντόπιους Ράμπο.Συγνώμη βρε Παλληκαρίδη αλλά σε ποιά χώρα ζεις? Η όλη ιστορία με τα πετρέλαια στήθηκε από το Τελ Αβίβ.Ότι έχει σχεδιαστεί σε Αθήνα και Λευκωσία ήταν για το ανάθεμα.Κάτι Σ-300 που σκουριάζουν, κάτι ιστορίες Οτσαλάν κτλ Άστο ρε φίλε, κάτσε να παίξεις στο booking κανένα στημμένο ποδοσφαιρικό ματσάκι, τράβα πούλα ήλιο-παραλία και χαλούμι και μην μπερδεύεσαι με μεγαλοιδεατισμούς και γεωστρατηγικά τερτίπια γιατί στο Αττίλα 3, πάλι θα παραδώσεις πόλη χωρίς ούτε μια τουφεκιά (βλέπε Αμμόχωστο).

    Ρεαλιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι ότι δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν οι δικοί μας πολιτικοί, δεν χρειάζονται κανένα φροντιστήριο. Ξέρουν και παραξέρουν, απλά οι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι απ' τ' αφεντικά τους, αυτούς που τους ανεβάζουν στην εξουσία και τους επιτρέπουν να έχουν κόμματα εξουσίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ / ΗΠΑ. ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ (ΙΣΡΑΗΛ, ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ). ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ.

    ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟΝ ΕΙΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως παρεξηγήσαμε τον Χριστόφια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτοί που επαινούν τους Κυπρίους για τις στρατηγικές τους κλπ θα μας πούνε γιατί τόσα χρόνια η Κύπρος δεν έχει αγοράσει πολεμικά αεροσκάφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι γνωστό ότι η ΕΦ είναι πολύ καλά οργανωμένη, το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. Και φυσικά ποτέ δεν θα παραδωθεί πόλη ελληνική της Κύπρου χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά. Τον επόμενο πόλεμο με την τουρκία θα τον κερδίσουμε οι Έλληνες, και αν ο κλήρος πέσει στην Κύπρο να τιμήσει το έθνος, θα γεμίσουμε κομμένα τούρκικα αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Κυπριοι ειναι κατα μεσον ορο πιο εξυπνοι απο τους εδω ελληνες.Το κρατος τους λειτουργει πολυ πιο καλα απο το δικο μας και απο οτι φαινεται μαθαινουν απο τα λαθη τους.Μπορουν να κρατανε ισσοροπιες και να εκπλησουν τους παντες με τις κινησεις τους.Γενικα εχουν ευρωπαικο τροπο λειτουργιας κατι που εμεις εδω δεν το εχουμε και εκτος μιας μικρας μειοψηφιας δεν το θελει.Γιατι "ξερεις ποιος ειμαι γω ρε?" η' "αντε μη σε στειλω στον εβρο" η' μιζες η' δωρα εισ εαυτον και "ασε ρε τι ξερουν οι κουτοφραγκοι" και αλλα πολλα και γνωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε ρεαλιστή πριν να μιλάς για την Αμμόχωστο να σκάφτεσαι τι λες, το τι έγινε το 74 το ξέρης πολύ καλά ότι όλα ήταν προδομένα.
    Το 74 πολεμούσαμε με τα κυνηγητικά και είχαμε απέναντι τους τούρκους με τα αυτόματα, άρματα μάχης αεροπορία και ώμος αντισταθήκαμε .
    Τώρα ώμος όλα έχουν αλλάξει ,δεν θα περάσουν έτσι εύκολα οι τούρκοι ,αυτή τη φορά θα τα βρουν σκούρα γιατί υπαρχή πολλής οπλισμός και πράγματα που πολλή δεν ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φτιάχτηκε για την Ελληνική Αεροπορία...αλλα προβλέπω τελικά να την χρησιμοποιεί η IAF!

    Αν είναι για χρήση κατα των Τούρκων,όλη δική τους!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αεροπορικη Βαση χωρις μαχητικα.Ανεκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ,ΥΠΗΚΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αεροπορικη Βαση χωρις μαχητικα.Ανεκδοτο.

    17 Φεβρουαρίου 2011 8:39 μ.μ.

    Ορεξη να εχεις και μαχητικα ελληνικα και ισραηλινα 700 παρακαλω ετοιμα για Παφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα πουλισουμεν λιγον πετρελαιον και θα αγορασουμεν και μαχιτικα αεροπλανα για την βασην. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν έγινε η βάση για να χρησιμοποιείται από Κυπριακά μαχητικά αλλά από τα Ελληνικά, όταν θα ερχόταν η ώρα. Τι μαχητικά να αγοράσει η Κύπρος; Εδώ αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς πήγε να πάρει και κόντεψε να γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Όλα εύκολα τα λέμε. Δηλαδή η Ελλάδα που έχει απ' όλα γιατί είναι τρυπημένη μέχρι μυελού οστών από την Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. //...ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ,ΥΠΗΚΟΤΗΤΑ
    17 Φεβρουαρίου 2011 9:46 μ.μ.//
    ---------------
    Ποιός σου είπε ότι θα σου δώσουν;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η καλλιέργεια προσδοκιών είναι ...ΔΩΡΕΑΝ !!!
    Και οι φιλοσιωνιστές εδώ, τις μοιράζουν απλόχερα.
    Άλλος δίνει ...700 αεροπλάνα στην Κύπρο, άλλος υπόσχεται ότι οι Ισραηλινοί θα ελευθερώσουν τα κατεχόμενα, μήπως και την ...Κωνσταντινούπολη !!!

    Ας φροντίσουν οι ίδιοι τα του οίκου τους, που έχουν έναν λαό υπόδουλο και τον σκοτώνουν καθημερινά και ας αφήσουν εμάς να καθαρίσουμε με την Τουρκία.

    Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε τον τόπο από τα λαμόγια που μας κυβερνούν.
    Αυτά τα λαμόγια, είτε έχουν την υποστήριξη του Ισραήλ, είτε της Αμερικής ή της Ρωσίας και της Κίνας, δεν πρόκειται ποτέ να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους προς την κατεύθυσνη των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μαλλον εβραικα και αμερικανικα f-15 θα επιχειρουν απο κει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. NOMEN EST OMEN
    (Λατινικα,το ονομα ειναι οιωνος)
    Ονομα για στρατιωτικη βαση...
    Ανδρεας Παπανδρεου...
    Το συνωνυμο της απατης του δογματος Ενιαιου Αμυντικου Χωρου Ελλαδος Κυπρου.
    Και ο ευρων αυτο αμοιφθησεται.
    Κατα τα αλλα,απο προσδοκιες αλλο τιποτα.
    Ακομα και ΝΑΤΟ,ναι,γιατι οχι;
    ΑΚΕΛ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο...
    Και εις ανωτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άλλος δίνει ...700 αεροπλάνα στην Κύπρο, άλλος υπόσχεται ότι οι Ισραηλινοί θα ελευθερώσουν τα κατεχόμενα, μήπως και την ...Κωνσταντινούπολη !!!

    Ναι ρε βλακα τζιμη και αυτην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ωραια τα πικριστικα υποτιμιτηκα σχολια κατα των Κυπριων.
    Εδω δεν μπορητε να φυλαξετε τα δικα σας συνορα θα μιλησετε για μας και για το ενιαιο αμυντικο συστημα.

    Κυπριος προς 'ελληνικα' προβατα

    αντε και για ΑΟΖ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τζιμη
    8α σας κανουμε αεροδρομιο στην παλαιστηνη,κοπριτη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κοιταξτε ανθρωπακια που μας πουλησαν και ειρωνευονται και απο πανω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζίμη, πέστα όλα. Εμείς θα καθαρίσουμε με την Τουρκία. Θα καθαρίσουμε... πατώματα σκάλες την κουζίνα, όλα. Κι άμα είμαστε τυχεροί και δεν είναι τσατισμένος ο αυθέντης μπορεί και να μας... επακουμβίσει λιγουλάκι. Α ρε Τζίμη, πόσο ιλαρός γίνεται ο άνθρωπος όταν χάσει το μέτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. (Μου άρεσε που με κατηγορούσατε ότι εγώ ...βρίζω, ενώ εσείς είσαστε κυρίες !!!)
    Δηλαδή, το γιωργάκι, το αντωνάκι και το κωστάκι, θα κάθονται και θα κοιτάνε τους ισραηλινούς συμμάχους μας που θα κάνουν τα γιουρούσια τους εναντίον της Τουρκίας...
    Και που μετά, θα μας δίνουν ελεύθερα Τούρκων τα κατεχόμενα, την Πόλη και τον Πόντο !!!

    Καλά ρε, τι κοκτέιλ παίρνετε ενδοφλέβια;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το Ισραήλ που τα έχει βάλει με όλο τον αραβικό κόσμο, μπορεί και το κάνει μόνο του ή με την βοήθεια των ΗΠΑ;
    Εάν μεν είναι μόνο του, τότε ΜΟΝΟΙ μας εναντίον της Τουρκίας μπορούμε και εμείς.
    Και ας μας το αμφισβητείτε οι ανθέλληνες !!!

    Εάν όμως έχει από πίσω του μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη (την Αμερική) αλλά ...ντρέπεται να μας το πει, τότε να συμμαχήσουμε κι εμείς με μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη.
    Την Ρωσία, για παράδειγμα.

    τζιμης

    Υ.Γ. Οι προτάσεις μου αφορούν ΠΑΝΤΑ μια άλλη ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ κυβέρνηση και όχι αυτούς τους περιφερόμενους τσιρκουλάνους που ξέρουμε.
    Σε αντίθεση με τους φιλοσιωνιστές, που τους θεωρούν ικανούς και γι΄αυτό σπεύδουν και τους ψηφίζουν κάθε φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δηλαδή, το γιωργάκι, το αντωνάκι και το κωστάκι, θα κάθονται και θα κοιτάνε τους ισραηλινούς συμμάχους μας που θα κάνουν τα γιουρούσια τους εναντίον της Τουρκίας...
    Και που μετά, θα μας δίνουν ελεύθερα Τούρκων τα κατεχόμενα, την Πόλη και τον Πόντο !!!

    Ανιατος βλαξ.Καλα ετσι γεννηθηκες η σε βαρεσε στο δρομο καμμια "παιδικη" στο κεφαλι και την πληρωνουμε εμεις την νυφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.