6/2/11

Ἄν δέν ἀναιρέσει ὁ Κ. Παπούλιας ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ!

Αντιφωνητής 1-2-2011
Ὁ Κάρολος Παπούλιας ὑποδεχόµενος τόν Ἀρµένιο Πρόεδρο Σαρκισιάν τόλµησε τή φράση «Κατακρεουργηθήκαµε ἀπό τόν ἴδιο βάρβαρο». Τήν εἰλικρινή καί θαρραλέα αὐτή δήλωσε τήν πρόσεξαν οἱ Τοῦρκοι καί ἡ «Χουριέτ» ἀνέδειξε τό θέµα, προκαλώντας διάφορες ἀντιδράσεις. Ἀπό τήν τουρκόφωνη «Μπιρλίκ» (20-1-11) τῆς Κοµοτηνῆς λοιπόν πληροφορούµαστε πώς οἱ τουριστικοί πράκτορες καί ἐπαγγελµατίες τῆς ἀδελφικῆς µας χώρας …παρεξηγήθηκαν.

 Ὁ πρόεδρος τῆς Ἕνωσης Τουριστικῶν Ἐπιχειρήσεων καί Καταλυµάτων Αἰγαίου (ΕΤΙΚ) Μεχµέτ Ἰσλέρ εἶπε πώς θά ἐµποδίσει τά σκάφη καί τούς τουρίστες νά πηγαίνουν στήν Ἑλλάδα. «Γιά νά ὑπάρχουν σχέσεις καλῆς γειτονίας µέ τήν Ἑλλάδα καταβάλαµε µεγάλη προσπάθεια µέ τά ἑλληνικά νησιά. Σ’ αὐτό ὑπήρξε καί στήριξη ἀπό τήν κεντρική κυβέρνηση. Πάντα θέταµε στό τραπέζι πράµατα µέ καλή βούληση. Ὅµως ὅ,τι ἔγινε, ἔγινε. Ἡ δήλωση πού ἔγινε µετά τήν Ἀρµενική ἐπίσκεψη ἦταν ἰδιαίτερα ἀτυχής, ἄσχετη µέ τόν σκοπό τῆς ἐπίσκεψης, πολύ ἀλαζονική καί ἀπό αὐτές πού προκαλοῦνε ζηµιά στήν εἰρήνευση τῶν δύο λαῶν. Εἶναι ἀνάγκη νά ὑπάρξει βαρύ τίµηµα γιά τή δήλωσή του περί βαρβάρων»!

Ταυτόχρονα ὁ πρόεδρος τῆς Ἕνωσης Ξενοδόχων Τσεσµέ, Βεϊσί Ὀντζέλ, δηλώνει πώς «Μᾶς λύπησαν ἰδιαίτερα οἱ δηλώσεις τοῦ Ἕλληνα Προέδρου τῆς Δηµοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Ὡς τουριστικοί πράκτορες τοῦ Τσεσµέ πήραµε ἀπόφαση νά ἐφαρµόσουµε ἐµπάργκο. Ἄν δέν ὑπάρξει συγγνώµη ὁπωσδήποτε θά τό ἐφαρµόσουµε»! Καί ὁ Μουσταφά Καγιά – µέλος τοῦ ΕΤΙΚ καί σύµβουλος τοῦ Ἐµπορικοῦ Ἐπιµελητηρίου Σµύρνης δήλωσε πώς «Δέν θά ἐπιτρέψουµε νά κερδίσουν χρήµατα αὐτοί πού λένε βαρβά-ρους τούς προγόνους µας. Κάθε χρόνο χάρη στόν τουρισµό ἀπό τά σκάφη, ἀφήνουµε 10-15 ἑκ $ στά ἑλληνικά νησιά. Αὐτά τά χρήµατα θά µείνουν στήν Τουρκία».

Ἔτσι λοιπόν, αὐτός εἶναι ἕνας ἀπό τούς ὅρους γιά νά κάνουµε δουλειές µέ τήν Τουρκία: να µήν βγάζει κανένας Ἕλληνας ἄχνα γιά τό παρελθόν! Καί δέν µποροῦν, λέει, οἱ µπακάληδες τοῦ Τσεσµέ καί οἱ ψαροκασέλες τῆς Σµύρνης νά συνεργάζονται µέ τά νησιά µας γιατί εἶπε τέτοιο λόγο ὁ Πρόεδρος! Φανταστεῖτε νά εἶχαν καί τουρισµό τῆς προκοπῆς (ἀντί γιά τό ἐλεεινό τουριστικό προϊόν πού προσφέρουν τζάµπα γιατί δέν πιάνει µία) ἤ νά βρεθοῦµε ὄντως στήν ἀνάγκη τους…
http://tourkikanea.gr/2011/02/06/papulias/

26 σχόλια:

  1. Μήπως θα σταμασήσουν να μάς στέλνουν και έποικους λαθρομετανάστες;
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί νά τούς κάνουμε εμείς εμπάργκο γιά τούς μουσουλμάνους πού μας φορτώνουν καί νά μήν επιτρέπουμε στίς νταλίκες τους νά περνούν από τόν Εβρο, μάς κάνουν αυτοί...

    Ξεφτιλισμένοι πολιτικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ευκαιρία,ο Πρόεδρος να τους μάθει ότι οι καλές σχέσεις δεν χτίζοντε ξεχνώντας το παρελθόν αλλά μετανοιώνοντας για τα λάθη και δηλώνοντας μεταμέλεια,ενώ ταυτόχρονα θα έπρεπε να αποδεικνύουν τις ''καλές'' τους προθέσεις αντί να κάνουν κρουαζιέρες οι φρεγάτες τους και υπερπτήσεις αναψυχής πάνω απο τα νησιά μας τα μαχητικά τους.

    Αν οι Τούρκοι θεωρούν την αμνησία ως ευκαιρία για καλές σχέσεις εμείς δεν προσφερόμαστε για κάτι τέτοιο.

    Είναι απο τους λίγους λαούς που θα τους σύμφερε πολύ να πάθουν αμνησία όλοι οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε να το διορθωσει ο Προεδρος με την πιο ευγενικη φραση ="κατακρεουργηθηκαμε απο τον ιδιο
    πολιτισμενο λαο".Ειστε ευχαρηστηνενοι τουρκοι τωρα διοτι το "κατακρεουργηθηκαμε" ειναι ενα αντικειμενικο γεγονος και δεν εχει και αλλη λεξη που να ταιριαζει για αυτα που διαπραξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Κάθε χρόνο χάρη στόν τουρισµό ἀπό τά σκάφη, ἀφήνουµε 10-15 ἑκ $ στά ἑλληνικά νησιά. Αὐτά τά χρήµατα θά µείνουν στήν Τουρκία»."

    Να τα βάλετε στον .......ο σας αυτά τα χρήματα, φασίστες του κερατά! Κρατείστε τα για τότε που οι Κούρδοι θα ξεσηκωθουν και τότε να δούμε τα χάλια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ερώτημα τώρα είναι τι θα κάνει ο Παπούλιας...
    Πάμε κανα στοίχημα;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΕΠΙΠΛΑ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ; ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε... θα γίνει ήρωας ο άνευ αρμοδιοτήτων δανειστής που έχει άποψη για Πράσινη Ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΟΓΙΑ...ΛΟΓΙΑ...ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν το θελουν τοσο πολυ οι τουρκοι ας το κανουν το εμπαρκο αλλα απο την αλλη εμεις α)τους κανουμε και εμεις εμπαργκο β) αλλαξουμε σταση στην ενταξη της Τουρκιας στην ΕΕ (κακως εξαλλου την υποστηριζοτμε) και γ) χρηματοδοτουμε μια ωραια δοαφημιστικη εκστρατεια για το πσοσο "ωραια" ειναι η καταστση ειναι στην Τουρκια )ωστε να "φροντισουμε" λιγο και τον τουρισμο τους συν τοις αλλοις).Ας τους πληξουμε και εμεις εκει που πονουν.
    Σε αντιθεση περιπτωση θα ειναι σαν να παραδεχομαστε οτι εχουμε γινει η "Φιλανδια" της τουρκιας η οπως ελεγε και ο Νεχρου "οποιος κανει τον ευατο του σκουλικι μην παραπονιεται αν τον ποδοπατουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ασφαλώς πρόκειται για παρεξήγηση αγαπητοί γείτονες. Ούτως ή άλλως ο σύζυγος της κόρης του Προέδρου είναι Τούρκος επιχειρηματίας της Γερμανίας. Πως θα μπορούσε λοιπόν να αποκαλέσει βάρβαρο τον πατέρα των εγγονιών του; Εκτός και αν υποκρινόταν στον Αρμένη ομόλογο οπότε θα πρέπει να ζητήσει πρώτα συγνώμη από τα "objects" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δηλαδή ελληνοτουρκική φιλία και συνεργασία,

    με όρους τούρκικους,όχι αντικειμενικούς!

    πάντως,δεν μας πειράζει καθόλου να μην έρθουν οι τουρίστες τους εδώ ή να διακόψουν τα εμπορικά παρε-δώσε.Σάμπως από αυτούς τρώμε τόσα χρόνια;αυτοί θα χάσουν πάντως.Οι Έλληνες τουρίστες που πάνε στην Τουρκία είναι περισσότεροι από τους Τούρκους που έρχονται εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να μην μιλάνε για εμπάργκο οι τούρκοι τουριστικοί πράκτορες διότι "ενίοτε είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί" και οι χαμένοι θα είναι αυτοί αφού τώρα το τουριστικό ισοζύγιο είναι εις βάρος της Ελλάδας.
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπαρουφολογίας το ανάγνωσμα. Πετάμε κουβέντες κι όποιον πάρει ο χάρος. Σαν τον Πάγκαλο που μας ξεφτέλισε με τους Γερμανούς. Το ζήτημα δεν είναι αν είναι σωστό αυτό που λές, αλλά πότε το λες και αν σε παίρνει.... οψόμεθα. Με κάποιον τρόπο θα κοιτάξουν να τα μπαλώσουν από την Προεδρεία. Τζάμπα μάγκες.... Αν μπορείτε στείλτε τα φ16 τους στα ψάρια του Αιγαίου, αλλοιώς μόκο. Τα γιουσουφάκια δεν έχουν δικαιώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια καλή απάντηση θα ήταν ο Παπούλιας να αφήσει τα σαλόνια και να πάει (ανεπίσημα) το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη, να κάνει Ανάσταση μαζί με τους Έλληνες της Πόλης (όσοι έχουν απομείνει) αλλά και με άλλους που θα πάνε από Ελλάδα.
    Στην συνέχεια, να πάει και στην Σουμελά, σε συνάντηση των Ποντίων που θα έχει προγραμματιστεί επίτηδες...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο 6 Φεβρουαρίου 2011 10:17 μ.μ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

    ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ.
    ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΟΥΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΧΑΜΒΑΡΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα σταματήσουμε και εμείς να πηγαίνουμε στην Πόλη κατά 10δες χιλιάδες ;;;; Ή νομίζουν ότι ήρθαν ένα καλοκαίρι στα νησία μας και έβαλαν ενέχυρο τα δικαιώματά μας ;;; Βέβαια ο ΓΑΠ και η παρέα του μπορεί να έχουν άλλες εντολές αλλά το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε ;;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άνθρωπος με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, κατά την άποψη μου, δεν έπρεπε να δέχεται το απονευρωμένο με τα γνωστά τερτίπια του Ανδρέα Παπανδρέου αξίωμα του Προέδρου. Ο ρόλος είναι καθαρά διακοσμητικός, ενώ άλλα καθορίζει το σύνταγμα. Πλέον αυτού, ο κ. Πρόεδρος είχε την ευκαιρία ως ΥΠΕΞ να πει και να κάνει πολλά με τους Τούρκους και απο οτι θυμάμαι δεν έκανε τίποτα. Κατόπιν αυτού, πιστεύω τους σκεπτομένους Έλληνες, δεν τους αγγίζουν τέτοιες δηλώσεις. Είναι άνευ περιεχομένου αφου δεν έχουν πρακτικό αντίκρυσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ατελείωτος αριθμός των Ελλήνων που παλουκώθηκαν, που κατακρεουργήθηκαν, που κατακομματιάστηκαν, που απαγχονίστηκαν, που πωλήθηκαν ως σκλάβοι στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής, που απήχθηκαν ως παιδιά για την στρατολόγηση στα Τάγματα των Γενιτσάρων, όλους αυτούς τους αιώνες της Τουρκοκρατίας, μας δείχνουν το αληθινό και διαχρονικό βαρβαρικό πρόσωπο των Τούρκων.
    Όλο αυτό το αίμα και η απέραντη θλίψη δεν είναι απλώς ιστορικά στοιχεία προς φιλολογική ανάλυση και καταγραφή, αλλά είναι η ίδια η ιστορία που σέρνει τα ματωμένα της βήματα ανά τους αιώνες.
    Ζητά δικαίωση και εκδίκηση το άδικο αίμα που βοά και όχι στογγυλεμένες ιστορικές αναθεωρήσεις τύπου Ρεπούση, Βερέμη, Τσατσόπουλου.
    Αν ο Έλληνας καταφέρει να μην φοβάται τον φόβο του, τότε και τα σκιάχτρα της ιστορίας θα χαθούν σαν την ομίχλη στον πρωϊνό ήλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Stamatiste ta sxolia sas, me ton empargko ton Tourkon, giati tha pathei syngopi o k. Mpoutaris, pou perimenei 300.000 Tourkous touristes stin Thessaloniki...

    Xalate to programma tou...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κυριοι οι τουρκοι εχουν συνδρομο κατωτεροτητας.
    Προσπαθουν να αποδειξουν οτι καποιοι ειναι.
    Εμεις απτην αλλη εχουμε συνδρομο
    παγκοσμιοτητας.
    Προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι ειμαστε οι χειροτεροι των χειροτερων.
    Ε λιγο μετρο δεν βλαπτει...κιαπτις δυο πλευρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 4:44 π.μ.
    Και βέβαια είναι αλήθεια...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι δηλώσεις Παπούλια εξέπληξαν , ευχάριστα, ωστόσο οι πράξεις και οι παραλήψεις της παράταξης στην οποία πρόσκειται μας έφτασαν ως εδώ. Οι "λεονταρισμοί" Παπανδρέου στο Ερζουρούμ και Παπούλια εδώ, αν και δίνουν μια ρομαντική πινελιά λεκτικά στην υποχωρητική τους τακτική δε μπορούν να γυρίσουν πίσω καταστάσεις που στην πράξη έχουμε απωλέσει. Αλήθεια με την ΑΟΖ τι γίνεται είπαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το περιεχόμενο των λόγων του Προέδρου, συμβαδίζει απόλυτα με την ιστορική αλήθεια.
    Το θέμα όμως είναι ότι έρχεται "κουτί" στους Τούρκους να παραστήσουν τους θιγμένους και να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση για όλα τα άλλα...
    Αλήθεια, με την οριοθέτηση της ΑΟΖ (που δικαιούμαστε να προχωρήσουμε μονομερώς λόγω του πλεονεκτήματος που μας δίνει η απόσταση Καστελόριζο-τουρκικές ακτές), τι γίνεται; Αλλα λόγια λέτε βρε παιδιά;;; Βρήκαμε ευκαιρία να στρέψουμε αλλού το θέμα;;; Ιδωμεν.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. εμένα το εμπάργκο σαν καλό μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάτι είναι και αυτό!!!! Τί καλά να έμαθαν τα εγγόνια του τα όσα είπε οπαππούς τους,ίσως νοιώθουν περισσότερο Ελληνάκια... Εγώ 'ομως δεν παραγνωρίζω την σημειολογία των λόγων του κ.κ Παπούλια.. Άλλο είναι το θέμα: οι τούρκοι κάνουν την δουλειά τους,καικαλά μάλιστα!!!!Τα δικά μας τα Σαίνια,οι δοτοί της τρόικας κλανουν μέντα,και λέξη δεν λένε στις τουρκικές αιτιάσεις ,και προκλήσεις.Το διευθυντήριο της λέσχη Bildeberg,τους δίνει εντολές για όλα. Ακόμα και το λεφτά υπάρχουν του το είπαν να το πεί...Ξέρετε ότι η λέσχη απεφάσισε ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο αμέσως μετά τον Γιωργάκη πρωθυπουργος της Ελλάδος;;;; γιωρίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.