17/2/11

Από το Ottoman-wood στο… Kosovo-wood: Κέρκυρα και Ήπειρος ανήκουν στην Αλβανία!

Σε κοσοβαρική… υπερπαραγωγή προπαγανδίζεται η «Μεγάλη Αλβανία» η οποία περιλαμβάνει τόσο την Ήπειρο όσο και την Κέρκυρα!Η Πρίστινα ακλουθώντας τους Οθωμανούς πατρόνες της φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα ακόμα και με την Ελλάδα αφού σε προπαγανδιστική «υπερπαραγωγή» εκτός της δημιουργίας κλίματος κατά της Σερβίας και Βουλγαρίας γίνεται εμφανές πως υπάρχει… θέμα και με την Ελλάδα.
Ποιο συγκεκριμένα, η ταινία Azem Galica, το όνομα ενός κοσοβάρου Αλβανού οπλαρχηγού ο οποίος πολέμησε τους Σέρβους την περίοδο 1912-1915, τους Βούλγαρους και τους Αυστροούγγρους την περίοδο 1915-1918 και τέλος σκοτώθηκε το 1924 σε συμπλοκή με τις γιουγκοσλαβικές δυνάμεις ασφαλείας, προωθείται στο Κόσοβο και στην Αλβανία με πόστερ το οποίο παρουσιάζεται ένας χάρτης της «φαντασιακής» μεγάλης Αλβανίας η οποία περιλαμβάνει εκτός από την Νότια Ήπειρο, δηλαδή την Ελληνική Ήπειρο, και η Κέρκυρα!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εν λόγω ταινία είναι χαμηλού σχετικά μπάτζετ, κάτι το οποίο δεν έχει καμία σημασία αφού σκοπό έχει όχι να εντυπωσιάσει τους θεατές αλλά να τους διαμορφώσει άποψη προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με άλλα λόγια, μέσω της ταινίας η οποία αφηγείται η ζωή του Azem Bejta (1889-1924) ευρέως γνωστού και ως Azem Galica, το επίθετο προέρχεται από το χωριό το οποίο κατάγεται, η σύγχρονη Κοσοβαρική τέχνη προπαγανδίζει χωρίς καμία επιφύλαξη την επέκταση της Αλβανίας όχι μόνο στην Σερβία, κάτι το οποίο συμβαίνει, ή στο Μαυροβούνιο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί, ή στα Σκόπια, κάτι το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα λάβει χώρα, αλλά ακόμα και στην Ελλάδα.

Από την πλευρά μας θα πρέπει να επισημάνουμε τα εξής ζητήματα:

Πρώτον, είναι σαφές πως η Πρίστινα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έχει εξασφαλίσει καμία επιβίωση για το απώτερο μέλλον, χρειάζεται την Ελλάδα ως τον πλέον αξιόπιστο εταίρο στην περιοχή, όχι για κανέναν άλλο λόγο παρά για το γεγονός πως η Αθήνα ακόμα και στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα είναι μακράν η ισχυρότερη χώρα στην περιοχή και διαθέτει τα πλέον ισχυρά ερείσματα στην διεθνή σκηνή. Επιπροσθέτως, η «Τουρκία είναι μακριά» και αυτό είναι μία γεωγραφική πραγματικότητα την οποία κανένας Οθωμανισμός δεν μπορεί να αλλάξει…

Άρα, η Πρίστινα εάν επιζητά το συμφέρον της θα έπρεπε να «τιθασεύσει» τον «παραχαϊδεμένο» Κοσοβαρικό/Αλβανικό εθνικισμό και αλυτρωτισμό διότι ως γνωστόν κρατικά μορφώματα του είδους με την παραμικρή αλλαγή της γεωπολιτικής κατάστασης καταρρέουν ως «τοίχος από χαλβά Φαρσάλων».

Δεύτερον, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους απανταχού θιασώτες της Κοσοβοποίησης της δυτικής βαλκανικής πως όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως η πραγματικότητα του 2011 δεν έχει καμία σχέση με την γεωπολιτική κατάσταση του 1999.

Με άλλα λόγια, πέραν του γεγονότος της πρόσφατης απώλειας του «μάγου» Ρίτσαρντ Χόλμπτρουκ γεγονότα όπως η «δυτικοποίηση» της Σερβίας, η 11η Σεπτεμβρίου και ο πόλεμος κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού και κυρίως η Ελληνική γεωπολιτική αναστροφή προς το… Ατλαντικότερο δεν επιτρέπουν περεταίρω πειραματισμούς στην περιοχή.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η στάση της Δύσης προς τον Χασίμ Θάτσι όπου «ξαφνικά» από ήρωας της Δύσης και πρωθυπουργός του Κοσσόβου έχει μετατραπεί σε κοινό εγκληματία και απατεώνα, σύμφωνα πάντα με δυτικές πηγές.

Να το πούμε απλά; Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στον καθένα πως αφού καλώς ή κακώς το «μαγαζί γωνία» στην περιοχή, δηλαδή η Ελλάδα, έχει μετατραπεί στον πλέον αξιόπιστο εταίρο της Αγγλοσαξονικής γεωπολιτικής θεώρησης στον υδάτινο άξονα Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειος δεν υπάρχει κανένας λόγος τα Αλβανικά ή ακόμα-ακόμα και τα Σκοπιανά στοιχεία να βρουν… πρόσφορο έδαφος για την εκπλήρωση των επιδιώξεών τους.

Βέβαια είναι επίσης σαφές πως αφού το «κουτί της Πανδώρας» έχει πλέον ανοίξει και από μέσα βγαίνουν, εδώ και δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια, περιθωριακοί αλλά πολύ επικίνδυνοι εθνικισμοί η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει άμεσα. Η Δύση, με το να παραχαϊδεύει τους «αθλίους» των Βαλκανίων ουσιαστικά για δεκαετίες είχε στραφεί κατά των «στρατηγικών» της συμμάχων στην περιοχή, με αποτέλεσμα τώρα που η γεωπολιτική κατάσταση υπαγορεύει την στήριξη της Αθήνας και του Βελιγραδίου, να είναι πολύ δύσκολο να τιθασευτούν οι «τακτικοί σύμμαχοι» της δεκαετίας του 90…

Καλό θα ήταν λοιπόν να πει κάποιος σε όσους ονειρεύονται την «κάθοδο» στην Πρέβεζα και τα παλάτια της πριγκίπισσας Σίσση στην Κέρκυρα πως η περίοδος είναι πολύ επικίνδυνη και ρευστή ενώ η πιθανότητα είναι αντί αυτοί να κατέβουν προς Νότον, κάποιος άλλος να κινηθεί προς… Βορράν και να φτάσει στον ποταμό Σκούμπι…

12 σχόλια:

  1. Θελουν τα κυριοι αλβανοι την Ηπειρο και την αρχοντισα του Ιονιου Κερκυρα; Aς ελθουν λοιπον "τους περιμενουμε εμεις και τα ψαρια" οπως`ελεγε και ενας πολαιος ηγετης.Βλεπετε τα κακομοιρα ψαρακια στο Ιονιο πεινανε εσχατως καοι οι Αλβανοι σιγουρα θα ειναι ¨"προυθμοι" να τα ταησουν αρκει να τους "πεισουν" κανα δυο πυραλαυκατοι και κανα δυο συνταγματα πεzικοy και μια ιλη αρματων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σε κοσοβαρική… υπερπαραγωγή προπαγανδίζεται η «Μεγάλη Αλβανία» η οποία περιλαμβάνει τόσο την Ήπειρο όσο και την Κέρκυρα!Η Πρίστινα ακλουθώντας τους Οθωμανούς πατρόνες της φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα ακόμα και με την Ελλάδα αφού σε προπαγανδιστική «υπερπαραγωγή» εκτός της δημιουργίας κλίματος κατά της Σερβίας και Βουλγαρίας γίνεται εμφανές πως υπάρχει… θέμα και με την Ελλάδα."
    Θελουν τα κυριοι αλβανοι την Ηπειρο και την αρχοντισα του Ιονιου Κερκυρα; Aς ελθουν λοιπον "τους περιμενουμε εμεις και τα ψαρια" οπως`ελεγε και ενας πολαιος ηγετης.Βλεπετε τα κακομοιρα ψαρακια στο Ιονιο πεινανε εσχατως καοι οι Αλβανοι σιγουρα θα ειναι ¨"προθυμοι" να τα ταησουν αρκει να τους "πεισουν" κανα δυο πυραλαυκατοι και κανα δυο συνταγματα πεzικου και μια ιλη αρματων
    Προσωπικα ονειρευομαι την μερα που χριστιανικα (Ελληνικα-Σερβικα κτλ) θα ξαναμπουυν στην Πριστινα και θα την ξανακανουν μαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ευνομουμενη πολη και οχι το το ανδρο της Μαφιας που ειναι τωρα και να διορθωσουν το λαθος του 1999. Οσο για το"Κοσσοβο" και τους αλβανους:; Η καταλληλη "θεραπεια" στο προβλημα τους ειναι ακριβως αυτη που εφαρμοσαν οι Μηδοι και οι Ββυλωνιοι στους Ασυριους, το 711 π.Χ. η ο Βασιλειος ο Β! Βουλγαροκτονος στους Βουλγαρους το 1014 μ.Χ. μετα την μαχη στο Κλειδι η πιο προσφατα οι Συμμαχοι στους Γερμανους το 1945....
    Αυτο που δεν πετυχαν οι τουρκοι με δυο πολιορκιες δεν θα το πετυχουν οι αλβανοι τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η skal είπε...
    Ανώνυμε 28 Οκτωβρίου 2010 2:18 μ.μ.
    Ο Παντελής Σαββίδης ανέδειξε ένα θέμα που υπάρχει και επιμένουμε να υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχει...



    Τα παραπάνω σχετικά με τις περιουσίες των τσάμηδων που ανέδειξε η εκπομπή του Παντελή Σαββίδη την παραμονή της 28ης Οκτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα είδα στην Κροατία τα βλέπω και στο Κόσσοβο τα τελευταία χρόνια.Φτιάχνουν ήρωες, βάζουν αγάλματα ουτσεκάδων στα σχολεία και σε όλες τις πλατείες, καλλιεργούν εθνικισμό και δήθεν πατριωτισμό. Οι Αλβανοί πάντα έπαιξαν με λάθος σύμμαχο, Τούρκο, Ιταλό, και βγήκανε χαμένοι.
    Οι αμερικάνοι σήμερα τους χαιδευουνε αλλά δεν ξέρω για πόσο μετά την δυτικοποίηση της Σερβίας.
    Η κατάσταση παραμένη θολή μέχρι μαύρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε στα τσακίδια οι ξυπολταρίες θελουν να βγουν στα σαλόνια.

    Οι αλβανοί θα πρέπει να καταλάβουν μέχρι πού του παίρνει γιατί αλλιώς θα έχει νταντά βουρδουλίες δηλαδη γιατί αυτοί μόνο έτσι καταλαβαίνουν.

    Μαυρος Λύκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι μερους του λογου ειναι αυτοι ;
    Σουνιτες ή σιιτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Αλβανοι εχουν ηδη ερθει... Οι πολεμοι κρινονται και απο το δημογραφικο... Υπομονη να χουμε. Αυτα που γελουσαμε στην Τουρκια ή στα Σκοπια θα τα δουμε κι εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντι να τους μαζεψουν και να κοιταξουν να εξευρωπαιστουν εφοσον και γεωγραφικα ειναι δεδομενο και ειναι το συμφερον τους, ψαχνουν για φασαριες σε καιρους -οπως κ το αρθρο σημαινει- πολυ ζορικους.
    Ε λοιπον υπαρχει Θεια Δικη -η Νεμεση αλλιως- και να πως ερχονται τα πραγματα.
    Ευκαιρια να εκχριστιανηστουν μια ωρα αρχυτερα οπως -ομολογουμενως εντονα- υποδεικνυει και ο αετος ο δικεφαλος στη σημαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε χρηστο το θεμα δεν ειναι οτι θελουν κερκυρα και ηπειρο αυτες ειναι παγιες θεσεις τους. το θεμα ειναι εαν κερκυρα και ηπειρος θελουν να ειναι πλεον κομματι της ελλαδας.
    (οπως και η θρακη και η κρητη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ως τεως δημοτης Λευικιμαιων και ελεω Καλικρατη νυν δημοτης Κερκυραιων ΔΗΛΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ "urbi et orbi" (προς ολες τις κατευθυνσεις) οτι ουδεποτε στην ζωη μου εχω συναντησει εστω ΕΝΑ Κερκυραιο ο οποις να μιλα για αυτονομια της Κερκυριας και αλλες τετοιες επιηκως ανοησιες και φυσικα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εχει τεθει τετοιο ζητημα.Υποπτευομαι επισης οτι ολη αυτη η παραφιλογια για "αυτονομια Κερκυρας" οπως και η αντιστοιχη για την Κρητη δεν ειναι παρα το θλιβερο δημιουργημα ενος πεθαμενου πλεον και καλα "δημοσιογραφου" και εκδοτη-ιδρυτη λαθροβιου εντυπου (απαξιω να δωσω σε αυτο το εντυπο το τιτλο "εφημεριδα") ο οποιος εγραφε οτι εγραφε πιθανον ορμομενος απο συμπλεγμα κατωτεροτητας λογω καθαρα τοπικιστικων λογων και ο οποιος επισης θεωρουσε οτι με αυτο τον τροποο μπορουσε να πουλησει μερικα φυλα παραπανω.Φυσικα αυτα τα "κινημνατα αυτονομιας" δεν υαπρχουν πουθενα αλλου παρα στο μυαλο του και μονον εκει τουλαχιατον για την Κερκυρα.Για ην λεβεντογεννα Κρητη δεν εχω προσωπικη αποψη αλλα φανταζομαι οτι και εκει η κατασταη σε αυτον το τομεα `θα ειναι ακριβως η ιδια με την Κερκυρα.(Συγνωμμη για τον τονο αλλα "μιλω επι προσωπικου"¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 7:51 π.μ.

    >(οπως και η θρακη και η κρητη)<

    Τι εννοείς, ότι η Θράκη και η Κρήτη δεν θέλουν να είναι ελληνικές;

    ΥΓ: Στα ελληνικά υπάρχουν και κεφαλαία. Η μη χρήση τους υποδηλώνει αγραμματοσύνη, ή χαμέρπεια. Τάδε έφη Ζουράρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φιλε,
    18 Φεβρουαρίου 2011 11:56 π.μ.

    στη θρακη ως γνωστων οι ''μειονοτητα'' τριγυρναει εδω κι εκει με μπλουζες και σημαιες bati thrakya και δηλωνει πως θελει αυτονομια, για τους κρητικους(ορισμενους)ειναι γνωστες οι θεσεις και οι αποψεις τους απο παλια, στην ηπειρο μην ξεχνας πως υπαρχουν υπερβολικα πολλοι αλβανοι για περιφερεια με τοση ανεργεια, οσο για αλλα νησια του αιγαιου(θηρα,ανδρο,μηλο) οι αλβανοι ειναι πλεον οσοι και οι μονιμοι κατοικοι. Η πρωτευουσα δε, εχει κατακληστει με αφροασιατες μουσουλμανους που απειλουν ψυχολογικα(απεργια πεινας, δημοσιες προσευχες)και σωματικα (φονοι,βιασμοι) και η ''ελληνικη'' αριστερα παρακαλα για μια σπιθα να γινουμε αιγυπτος. Εσυ πως το βλεπεις δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.