17/2/11

Τουρκία Κλείνει η ισραηλινή πρεσβεία - φοβούνται επίθεση από τη Χεζμπολάχ

Διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ στο εξωτερικό, μεταξύ τους και αυτή στην Τουρκία, θα κλείσουν προσωρινά αλλά επ’αόριστον λόγω σοβαρών ενδείξεων ότι επίκειται επίθεση της Χεζμπολάχ.Η πρεσβεία στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη θα κλείσουν από την Παρασκευή, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα που σημειώνουν ότι το μέτρο έρχεται μετά τις απειλές της Χεζμπολάχ για εκδίκηση για το θάνατο στελέχους της.
Ισραηλινός διπλωματικός ανέφερε στη Milliyet ότι από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησαν από το προσωπικό στην πρεσβεία να μην πηγαίνει στην εργασία του και όλοι να παραμένουν στις κατοικίες τους. Κάθε ημέρα τους γίνεται ενημέρωση για θέματα ασφάλειας, πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ έχει εντείνει τα μέτρα ασφάλειας στις πρεσβείες του στην Τουρκία, την Αίγυπτο, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Μαυριτανία.

Ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιες πρεσβείες θα κλείσουν.

Η Χεζμπολάχ θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τη δολοφονία του Ιμάντ Μουγνίγε στη Σύρια το 2008. Ο Μουγνίγε θεωρούταν επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης.

Σε εκδήλωση την Τετάρτη κατά την τρίτη επέτειο του θανάτου, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα, υποσχέθηκε ότι η οργάνωση θα ανακαταλάβει τη Γαλιλαία, δηλαδή τη Δυτική Όχθη που κατέχει το Ισραήλ από το 1967.

7 σχόλια:

  1. //Η Χεζμπολάχ θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τη δολοφονία του Ιμάντ Μουγνίγε στη Σύρια το 2008//

    Καλα τωρα το θυμηθηκαν.Κατι αλλο τρεχει.


    // ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα, υποσχέθηκε ότι η οργάνωση θα ανακαταλάβει τη Γαλιλαία, δηλαδή τη Δυτική Όχθη που κατέχει το Ισραήλ από το 1967.//

    Και η απαντηση του Νετανιαχου"Αφηστε τι λετε,ξερω (καλοπαιδα) οτι δεν θα το κανετε"
    [αμεση απειλη-προειδοποιηση κατα ειρωνικο τροπο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όντως κάτι άλλο τρέχει....
    Μετά από πολλά χρόνια νιώθω την πλάστιγγα της εξωτερικής πολιτικής να γέρνει εναντίον της Τουρκίας.

    Βέβαια αν εσύ περιμένεις από Γιωργάκη-Κωστάκη και λοιπούς να το εκμεταλλευτούν είσαι βαθιά νυχτωμένος.

    Πριν λίγους μήνες κάποιος σχολιαστής είχε γράψει την φράση "από δω και πέρα μετράτε χαστούκια στον τούρκο" και μάλλον φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

    περίεργος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι εδω σοβαρευουν τα πραγματα και εμεις ξινομαστε...με βλακειες τυπου μνημονιου.
    Γεια σου αντρεα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 17 Φεβρουαρίου 2011 7:54 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    όντως κάτι άλλο τρέχει
    17 Φεβρουαρίου 2011 9:38 μ.μ.

    Η Δυση σκληραινει την σταση της εκπαραθυρωνοντας "ηγετισκους"σε Βορεια Αφρικη-Μ.Ανατολη και αντικαθιστωντας τους με γρηγορες κινησεις με "δημοκρατιες"που καθονται επανω στις ξιφολογχες.Οι "ηγετισκοι"αυτοι δεν ενεπνεαν καμμια εμπιστοσυνη εστω και αν τα επαιρναν μεχρι τωρα απο την Δυση και το επαιζαν συμμαχοι.Η περιοχη αυτη της Αν.Μεσογειου ειναι κρισιμη περιοχη και δεν θα μπορουσε να παραμεινει στο "ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ" εν οψει των γεγονοτων που ερχονται.Ενα απο τα κυριοτερα γεγονοτα που θα δουμε 2011-14 ειναι το οικονομικο βουλιαγμα τωνΗΠΑ οσον αφορα το δολλαριο.Οι Αμερικη θα μας εκπληξει
    συντομα και κατα δραματικο τροπο.Το παιχνιδι που αρχισε πριν 2 χρονια θα επιταχυνθει δραματικα απο Ανοιξη-Φθινοπωρο 2011 και οι λαοι πανε για ξεσηκωμα.Αυτη την στιγμη σε καιριες περιοχες γινεται ελεγχομενο "ξεσηκωμα".Προκειται για μονοδρομο στον οποιο σε 2-3 χρονια τιποτα δεν θα ειναι το ιδιο με αυτο που γνωριζαμε.Εμεις σαν Ελλαδα χρειαζομαστε επειγοντως ισχυρες συμμαχιες,υπομονη,συνεση,ομονοια μεταξυ μας και νε μη δειξωμε οτι φοβομαστε τον γειτονα (ετοιμαζονται τα ραμματα για την γουνα του).Οχι ομως προκλησεις προς οιοδηποτε, αλλα σταση σταθερη και ΣΥΜΜΑΧΙΑ με την ισχυροτερη δυναμη της περιοχης μας που θα μας το ζητησει στο τελος για χαρη και των δυο μας και της ταξεως σε αυτη την ευαισθητη περιοχη.ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 9:13 π.μ

    >που καθονται επανω στις ξιφολογχες<

    "Με την ξιφολόγχη μπορείς να κάνεις πολλά, εκτός να καθίσεις επάνω της".

    Ταλεϋράνδος

    Οι τύποι δεν ήταν "ηγετίσκοι", αλλά τυραννίσκοι, οι οποίοι είχαν ανατρέψει κληρονομικούς μονάρχες, για να κάνουν τελικά τσιφλίκι οικογενειακό τις χώρες. Έτσι, το "ντόμινο" της Τυνησίας απλώνεται σε όλες αυτές τις χώρες (εκτός Ελλάδος) και ας μην βλέπουμε τον δυτικό "δάκτυλο" παντού. Είναι τουλάχιστον βλακώδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι τύποι δεν ήταν "ηγετίσκοι", αλλά τυραννίσκοι, οι οποίοι είχαν ανατρέψει κληρονομικούς μονάρχες, για να κάνουν τελικά τσιφλίκι οικογενειακό τις χώρες

    Δηλαδη τωρα στηριζουμε τους "κληρονομικους μοναρχες"???
    Ο καλυτερος απο αυτους ητανε αυτος
    που σαν αρχηγος νομαδων ειχε σφαξει τους περισσοτερους και ειχε το μεγαλυτερο χαρεμι στο ανακτορο-αντισκηνο του φτιαγμενο απο δερμα αντιπαλων.
    Αυτο δεν σημαινει οτι θα στηριξωμε ηγετισκους/τυρρανισκους.Ιδια γευση
    που δικαιολογει απολυτα την επεμβαση απο ...Δυσμας.Αστα να πανε
    αυτοι οι ανθρωποι ειναι 800-1000 χρονια πισω και δεν ευχομαι σε κανενα απο εμας να βρεθει ποτε αιχμαλωτος στα χερια τους.Το ιδιο φυσικα ισχυει και για τους τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.