16/2/11

ΝΥΤ: What’s Broken in Greece? Ask an Entrepreneur


By LANDON THOMAS Jr.
Published: January 29, 2011
KOMOTINI, Greece
DEMETRI POLITOPOULOS says he has suffered countless indignities in his 12-year battle to build a microbrewery and wrest a sliver of the Greek beer market from the Dutch colossus, Heineken.
His tires have been slashed and his products vandalized by unknown parties, he says, and his brewery has received threatening phone calls. And he says he has had to endure regular taunts — you left Manhattan to start up a beer factory in northern Greece? — not to mention the pain of losing 5.3 million euros.
Το υπόλοιπο εδώ

5 σχόλια:

  1. Ειλικρινά είναι να λυπάσαι αυτόν τον καθυστερημένο λαό που λόγω της διαφήμισης,των καρτέλ, των συμφερόντων και της αμάθειας που τον κακοδέρνει, πιστεύει οτι η μαζική, φτηνή και κάκιστη, πασίγνωστη μπύρα της αγοράς αποτελεί και κομμάτι της παράδοσης του. Συγχαρητήρια στον κ.Πολιτοπουλο για την αντοχή, το κουράγιο και την προσπάθεια του όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στα πολυεθνικά μεγαθήρια και στο ξεπουλημένο κράτος που τα προστατεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωστή ιστορία. Γι' αυτό αγοράζω Βεργίνα και Stadel Brau, τις οποίες παράγει η Ζυθοποιΐα Μακεδονίας Θράκης. Το έχω πάρει πατριωτικά αλλά είναι και καλές μπύρες. Ειδικά η Stadel Brau είναι και πολύ φθηνή, 60 λεπτά το μπουκάλι εν συγκρίσει με το 1 ευρώ. Βγαίνουν και σε θολή (weiss) έκδοση, αρκετά καλή, και πάλι αρκετά φθηνότερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΓ. Όντως έχει η επιχείρηση πρόβλημα διανομής, δεν βρίσκονται αυτές οι μπύρες εύκολα. Είχα διαβάσει αλλού ότι είχε επιβληθεί εμπάργκο και στους διανομείς, με απειλές κατά τής περιουσίας ή τής ζωής τους, και στους εμφιαλωτές ώστε να αναγκαστεί να συσκευαζει κάποτε στην Βουλγαρία. Είχε καταφύγει και στην διανομή με επιγραφή ποδοσφαιρικών ομάδων εντός γηπέδων για να ελιχθεί έναντι τού αποκλεισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να συμφωνήσω : τα προϊόντα της Ζυθοποιείας Μακεδονίας Θράκης είναι μακράν τα καλύτερα από τα παραγώμενα στην Ελλάδα.Φυσικά τα θηρία θέλουν να τους ξεσκίσουν ...όμως πρέπει πρώτα να τους πιάσουν στην ποιότητα τους.Δύσκολο... Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.