19/3/11

Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη


Αναφορές για επίθεση στο κέντρο της πόλης με πυρά πυροβολικά από τις δυνάμεις του Καντάφι. Νωρίτερα, στρατιωτικό αεροσκάφος βομβάρδισε περιοχές της Βεγγάζης.

Οι πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην ελεγχόμενη από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις Βεγγάζη, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.
Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης, ενώ επίθεση με πυρά πυροβολικού δέχεται το κέντρο της Βεγγάζης.

Μάλιστα, κάτοικος της Βεγγάζης τον οποίο επικαλείται το Reuters δήλωσε για τις εκρήξεις και για το μαχητικό αεροσκάφος που ακούσθηκαν στη Βεγγάζη ότι οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν το προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση αρνείται ότι οι δυνάμεις της πραγματοποιούν επιθέσεις
Ωστόσο, η Τρίπολη αρνείται ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά Βεγγάζης. Οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις δεν εμπλέκονται σε καμία στρατιωτική επιχείρηση εντός και γύρω από τη Βεγγάζη, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Τρίπολη.
«Δεν πραγματοποιείται καμία επίθεση στη Βεγγάζη. Όπως έχουμε πει, εφαρμόζουμε την κατάπαυση του πυρός και θέλουμε να έλθουν διεθνείς παρατηρητές», δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ.
«Αντικαθεστωτικές δυνάμεις επιτίθενται σε πόλεις και χωριά για να προκαλέσουν έξωθεν στρατιωτική επέμβαση», υποστήριξε ο Ιμπραχίμ.

Κατάρριψη στρατιωτικού αεροσκάφους πάνω από τη Βεγγάζη
Εν τω μεταξύ, ένα μαχητικό αεροπλάνο που βομβάρδιζε νωρίτερα περιοχές της Βεγγάζης κατερρίφθη πάνω από την πόλη και συνετρίβη στο έδαφος, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters.
Το μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε σήμερα το πρωί περιοχή της νοτιοδυτικής Βεγγάζης, ενώ από την πληγείσα περιοχή υψώνονται δυο στήλες καπνού.
Εκρήξεις ακούγονταν στη διάρκεια της νύχτας χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συτσοιχιών.
Το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τη νύχτα τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός με επιθέσεις εναντίον των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαγκρούν, περίπου 80 χλμ νοτίως της Βεγγάζης.
Σύμφωνα με το Λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, «ο στρατός δεν επιχειρεί εναντίον τους για να μην παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός που κήρυξε χθες η Τρίπολη».
Ωστόσο, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς.

Η Τρίπολη δηλώνει ότι έχει καθηλώσει όλα τα πολεμικά αεροπλάνα
Η Λιβύη έχει καθηλώσει στο έδαφος όλα τα πολεμικά αεροσκάφη της και σέβεται την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Καΐμ.
«Όλα τα λιβυκά πολεμικά αεροπλάνα είναι τώρα εκτός λειτουργίας γιατί σεβόμαστε την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Λίβυος αξιωματούχος στις δηλώσεις που έκανε στο BBC πριν από τις πληροφορίες για κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους πάνω από τη Βεγγάζη.
«Η κατάπαυση του πυρός είναι πραγματική και αξιόπιστη. Θέλουμε να έλθουν παρατηρητές το συντομότερο», τόνισε.

Γαλλία: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα στο θέμα της Λιβύης, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι γαλλική κυβερνητική πηγή μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Καντάφι στη Βεγγάζη.
«Όλα είναι έτοιμα (για δράση), αλλά η απόφαση τώρα πρέπει να είναι πολιτική. Είναι σαφές ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», τόνισε η ίδια πηγή, λίγες ώρες πριν η Γαλλία φιλοξενήσει διεθνείς ηγέτες για να συζητήσουν το ζήτημα της στρατιωτικής επέμβασης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

15 σχόλια:

  1. Το έργο το έχουμε ξαναδεί.
    Πρώτα εξευτελίζουν τον εχθρό και μετά αφού γίνει μια καλή προετοιμασία της κοινής γνώμης του επιτίθενται.
    Πολύ θα ήθελαν στο ΝΑΤΟ να τους διευκόλυνε ο Καντάφι με μια σκληρή στάση.Αλλά αυτός αποδείχτηκε πολύ "φλέξιμπλ" και έκανε πίσω για να σώσει ότι περισσότερο μπορεί.
    Τι να πήραν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι για να μη προβάλουν βέτο στον ΟΗΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ πάλι πιστεύω ότι ο Καντάφι κοιμίζει τον κόσμο και προσπαθεί να αστραπιαία επιθετική ενέργεια να σπάσει τους επαναστάτες, μέσα στον ελάχιστο χρόνο που έχει. Αν σπάσει η Βεγγάζη όλα τελειώσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η θυσία ενός αντικαθετωτικού αεροπλάνου, στην φωτογραφία.
    Έξυπνη κίνηση.
    Παραβιάσθηκε έτσι το "non flying zone", οπότε δικαιολογείται επέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τον κρεμάσουν τον καριολη, ακους να επιστρατευσει μισθοφορους απο το Τσαντ και το Μαλι για να σφαξουν το λαο του.Να τον θαψουν ζωντανο τον πουστη και τα παιδια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να σας πω. κοντευω να παθω νευρικο κλονισμο.

    Διαβαζα το site του Δρουγου (του διεθνολογου ντε) και κοντεψα να παθω με το φιλονατοϊκό παραλήρημά του. Μονο η Δυση εχει δικιο! Και προ παντος να σταματησει η γενοκτονια απο τον παρανοικό. Αυτες τις αρλουμπες του λενε του κοπανου να λεει. Ηθελα ομως να ξερα, αν αυριο γινει μια στραβή στη Θρακη και πλακωσουμε τους Τουρκους, με αυτο το κολπο του ανθρωπισμού δεν θα μας ισοπεδώσουν οι ΝΑΤΟΙΚΟΙ???

    Ασκει ή οχι εθνική κυριαρχια ένα κρατος εντός των συνόρων του??

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΖ

    Το εχεις δει το Δρουγο σε φωτογραφια;



    @ "αγανακτισμένο πολίτη"!!!!!
    19 Μαρτίου 2011 1:55 μ.μ.

    Το Ισραήλ Επιστρατεύει Τους Μισθοφόρους Που Πολεμούν Στο Πλευρό Του …Καντάφι!!!!!!!

    Ανταπόκριση — Τελ Αβίβ, Ισραήλ (Μαάν)
    — Μια Ισραηλινή εταιρεία προσλαμβάνει μισθοφόρους, για να στηρίξει τις προσπάθειες του Moammar Gadhafi, να καταστείλει την εξέγερση που εκδηλώθηκε εναντίον του καθεστώτος του, αναφέρει από την Τρίτη μια Ισραηλινή ιστοσελίδα ειδήσεων!!!!!
    Επικαλούμενο Αιγυπτιακές πηγές, το νέο Εβραϊκό site “Inyan Merkazi” είπε, ότι η εταιρεία αυτή διοικείται από τους συνταξιούχους διοικητές του Ισραηλινού στρατού.
    Η ανταπόκριση υποστηρίζει, ότι οι πάρα πολύ υψηλού προφίλ πρώην Ισραηλινοί αξιωματούχοι (στρατιωτικοί), πραγματοποιούν παράνομες συναλλαγές όπλων σε πολλά Αφρικανικά κράτη, και έχουν αντιμετωπίσει πολλές ανακρίσεις, για τις δραστηριότητές τους στο παρελθόν.
    Το site ειδήσεων αναφέρει, ότι ο επικεφαλής της εταιρείας (όπλων), συναντήθηκε πρόσφατα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον υπουργό Άμυνα Εχούντ Μπαράκ και τον προϊστάμενο της Ισραηλινής αντικατασκοπίας Cokhavi στο Τελ-Αβίβ. Προσέθεσε δε, ότι το καθεστώς (του Ισραήλ) ενέκρινε όλες τις προσλήψεις μισθοφόρων της εταιρείας, (που στρατολογήθηκαν) για να βοηθήσουν τον Gadhafi!!!!! για να καταστείλει άγρια (την εξέγερση που εκδηλώθηκε) σε βάρος του ηγέτη (της Λιβύης). Οι μισθοφόροι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 1.000 Λίβυους μέχρι σήμερα, λένε οι ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Σύμφωνα με την ανταπόκριση, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενέκριναν την πρόσληψη μισθοφόρων, από τον φόβο, μήπως αν ανατραπεί ο Gadhafi, αντικατασταθεί από ένα “εξτρεμιστικό Ισλαμικό καθεστώς”.
    Κατά τη διάρκεια του εδώ και τέσσερις δεκαετίες καθεστώτος Gadhafi στο Βόρρειο Αφρικανικό κράτος, αυτό υπήρξε ένας από τους πιο ηχηρούς επικριτές του Ισραήλ.
    Εκπροσώπους της (Ισραηλινής) εταιρίας (λαθρεμπορίας όπλων και μίσθωσης μισθοφόρων) μετέβει πρόσφατα στο Τσαντ για να συζητήσει το θέμα με έναν υψηλόβαθμο Λίβυο Αξιωματικό Πληροφοριών, τον Abduallah Sanusi, ανέφερε η ανταπόκριση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο (Ισραηλινός) Sanusi συμφώνησε, να καταβάλει στην εταιρεία αυτή (τις δαπάνες) για την πρόσληψη έως και 50.000 μισθοφόρων από τις Αφρικανικές χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων.
    ΠΗΓΗ: http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=364418

    Μετάφραση: Νπαρμπανίκος Αρβανίτης


    Ούστ! αγανακτισμένε κόπρε.


    Φαιη
    "Ολυμπια" Ηλειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν παρέμβαινε το ΝΑΤΟ κτλ. οι αριστεροί θα αποκαλούσαν την όλη κατάσταση φιάσκο και θα κατηγορούσαν τους δυνατούς της γης για ολιγορία, αδιαφορία κτλ. Αν το ΝΑΤΟ παρεμβεί τότε οι ίδιοι θα το κατηγορήσουν για ιμπεριαλισμό. Δηλαδή ότι και αν κάνουν θα κατηγορηθούν.

    Συμπέρασμα: Η Αριστερή Ιδεολογία είναι μια κυκλική κενολογία.

    Η μόνη αλήθεια είναι η Ρεαλπολιτικ. Η Λιβύη απειλεί να εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου στα ύψη και να πλημμυρίσει την Ευρώπη με λαθρομετανάστες. Άρα η Δύση θα λάβει τα μέτρα της. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λοιπον
    πολοι εχουν φαει πολυ προπαγανδα

    ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΗ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΛΥΒΗΣ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

    ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΛΥΒΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΥΒΗΣ
    ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-ΠΛΗΚΤΟΥΣ

    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΏΠΗ?

    Η ΛΥΒΗ ΜΗΠΩΣ?

    ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

    ΠΡΩΤΩΝ Ο ΚΑΝΤΑΦΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    ΟΠΩΣ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ Η ΤΥΝΙΣΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ?

    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ?

    ΕΠΙΣΗΣ
    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΑΓΜΑ
    ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΠΗ
    ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ

    ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
    Η ΛΥΒΗ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
    ΕΙΧΑΙ ΠΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    1.500.000 ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ
    600.000 ΤΥΝΙΣΙΟΥΣ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
    ΠΟΣΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ? ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ?

    ΕΙΔΗ ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΟΙΜΑΤΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΟΠΛΑ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ

    ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΥΒΗΣ?

    ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ
    Ο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΚΑΙΝΤΑ
    Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ?

    Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΛΥΒΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΚΤΩΡΩΝ..............


    ΞΕΡΕΤΑΙ ΕΕΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθε ωρα που περναει ισοδυναμει με αιμα αθωων. Αυτο το σκουληκι και την οικογενεια τους επρεπε να τους εχουν λιωσει εδω και πολλα χρονια αλλα τοτε υπηρχαν αλλα συμφεροντα.

    Συγκινητικη η ευαισθησια των νεοσταλινικων μαφιοζων του "ξανθου γενους" για τον βρωμοπουστα...

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 19 Μαρτίου 2011 4:09 μ.μ.
    Πολύ εμπεριστατωμέναι αι νοητικαί εξισώσεις σας.
    Το ίδιο και η βαθεία και ολοκληρωτική αναλύση σας!
    Επιτρέψτε μου όμως να διαφωνήσω μαζί σας.

    Εγώ θα συμφωνήσω με τον Αρχέλαο.
    Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι άλλος αγανακτισμένος πολίτης
    ο (Περσης) Perseas.
    Και βρωμόστομος επίσης.
    Η μήπως είναι ο ίδιος ο
    19 Μαρτίου 2011 1:55 μ.μ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οχι ΑΝΩΝΥΜΗ 6:10 δεν ειμαι ο 1:55.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαθηκε ενα Αρχελαος;
    Ενα Διοκλητιανος; Ενα Δημοκριτος;
    Τι πραματα ειναι αυτα με το Perseas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαθηκε ενα Αρχελαος;
    Ενα Διοκλητιανος; Ενα Δημοκριτος;
    Τι πραματα ειναι αυτα με το Perseas.
    Jonathan Cook, ο ισλαμιστης της γειτονιας σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακομα και στο ονομα τακανες σκατα ρε καλοσυνατε και συγκαταβατικε .........Δημοκριτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.