16/3/11

«Οι Σκοπιανοί ιδιοποιήθηκαν τα ελληνικά μακεδονικά σύμβολα»

Σε μία σπάνια, για τη συγκρατημένη του στάση, δήλωση, ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, αναγνώρισε ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι. Κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής Ενωσης, ο κ. Νίμιτς αναγνώρισε τη σλαβική καταγωγή των γειτόνων προσθέτοντας: «Εκαναν τεράστιο σφάλμα στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας και χρησιμοποίηση των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Α. Παπαδόπουλος, ο κ. Νίμιτς φέρεται να είπε ότι ίσως να μην πρέπει να χρησιμοποιείται ο προσδιορισμός «μακεδονικός» για θέματα όπως ο λαός, η γλώσσα κ.ά, αλλά μία πιο περιφραστική διατύπωση, όπως π.χ «ο λαός της τάδε Δημοκρατίας» ή «η γλώσσα της τάδε Δημοκρατίας».
http://www.tovima.gr

9 σχόλια:

  1. Τρελαινομαι την ώρα που πολιτικοι του ελληνικου κοινοβουλιου προετοιμαζαν το έδαφος για την αναγνώριση του κρατιδιου με συνθετη ονομασια!!!!ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ???
    ο ιστορικος του μελοντος θα έχει πολυ δουλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι! Και τώρα ξετύλιγμα στο κουβάρι, ώσπου νά ’ρθουν τα πράγματα -σ’ όλα τα φόρα- στην ιστορική τους πραγματικότητα κι’ οι σκοπιανοί στα συγκαλά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 22(97) Κύνες καταβαύζουσιν όν άν μή γινώσκωσι"ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.
    {Οι σκύλοι γαυγίζουν πολύ έντονα όποιον δέν γνωρίζουν}.

    Από τό βιβλίο τού Δρ Παναγιώτη Κυριακόπουλου,σελ.119"Η Ελληνική Γλώσσα Η Πατρίδα τού Πολιτισμού".

    "Μακεδονία η Ελληνίς αρχαιόθεν

    Μυθολογικώς:Η χώρα έλαβε τό όνομα της από τόν "Μακηδόνα ιπποχάρμην"(τόν ιπποχαρή Μακεδόνα),αδελφόν τού Μάγνητος καί υιού τού "αγαυού Δευκαλίωνος".
    Ετυμολογικώς:1.Εκ τού μακεδανός-μακεδνός (μάκος-μήκος)δηλαδή "η χώρα τών ψηλών ανθρώπων".
    2.Εκ τής ρίζης-μα(μάτηρ-μήτηρ0καί κήδομαι,δηλ."η κηδομένη τής μητρός της",τής Ελλάδος.
    Ο Μεγαλοπολίτης ιστορικός ΠΟΛΥΒΙΟΣ τούτο ίσως υπονοεί γράφων(Θ.35)ότι "οι Μακεδόνες τόν πλείω τού βίου ού παύονται διαγωνιζόμενοι πρός τούς βαρβάρους υ π έ ρ τής τών Ελλήνων ασφαλείας".Καί συνεχίζων(35,2)υπομνηματίζει τήν προσφοράν αυτή τών Μακεδόνων,τών "κηδεστών τής Ελλάδος"μέ τήν ερώτηση πού απευθύνεται στό Κοινόν τοων Αιτωλών:"Τίς γάρ υμών ούκ οίδεν ότι η Μακεδονία αρχαίον πρόφραγμα Ελλάδος εστί;"
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ anetos

    Η Παμμακεδονική, εδώ και καιρό, βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το αμρικανοεβραϊκό λόμπυ. Θα δούμε κι άλλα στο προσεχές μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ..ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ.... ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΚΑΝΑΔΩΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΕΦΡΙΞΑ...ΟΙ ΣΠΟΠΙΑΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΧΟΝΤΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΚΕΔΟΝΙΑΣ ..ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑΤΗΝ ΛΕΝΕ....ΚΑΝΑΝΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ..ΓΙΟΡΤΕΣ...ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΕΣΤΕΜΕΝΟΥΣ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΟΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ...ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΟΙΑ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ...ΟΙ ΔΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ...ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ..ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ..ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΑΔΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ?ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ..ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝΕ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.....ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΗΤΑΝ ..ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΑΦ ΥΨΗΛΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΑΣΧΗΜΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΑΣ...ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑΝΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ...ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ... ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ..ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μπουτάρης βάζει την… ημισέληνο στο έμβλημα του δήμου Θεσσαλονίκης

    Ο Μπουτάρης βάζει την… ημισέληνο στο έμβλημα του δήμου Θεσσαλονίκης Μέχρι σήμερα το έμβλημα του δήμου Θεσσαλονίκης ήταν η μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από σήμερα, ξεχάστε το αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπου...νταρβούτογλου σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Μέγα Αλέξανδρο
    με την... ημισέληνο.

    elkosmos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Σκοπιανοί είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί που δεν αισθάνονται Σλάβοι, αλλά απόγονοι Ελλήνων! Η Ελλάδα θα έπρεπε να τους Ελληνοποιήσει με το να χορηγεί υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να (ξανα)γίνει Έλληνας, και να γίνουν τα Σκόπια Ελληνικό έδαφος.

    Αντί αυτού, εμείς χαιρόμαστε που χαρίζουν τα Σκόπια στους Σλάβους, και κάνουμε τα πάντα είτε για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο έθνος στα Βαλκάνια, είτε για να φουντώσει ο Βουλγαρικός και Αλβανικός εθνικισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. East,έχεις απόλυτο δίκιο!
    Ούτε αυτοί κατάλαβαν τί θέλουν;
    Καί μέ τόν "ενθικισμό"τους καί τίς μεγαλοστομίες τους θά βρούν απέναντί τους αυτούς πού ανέφερες!
    Υπάρχουν πολλοί Ελληνες πού τους άλλαξαν τά ονόματα σέ δύσκολους περασμένους χρόνους,καί η καταπίεσή τους συνεχίζεται ακόμα.
    Η Ελλάδα πάντα ακολουθεί τίς εξελίξεις διότι δέν κάθονται οι δικές μας Ηγεσίες καί νά πούν καθαρά διαχρονικά τήν αλήθεια!
    Σάν νά μάς κρατάνε από τό χέρι...κρίμα.
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.